icon

Myóm na maternici - skúsenosti?

martinka184
4. máj 2019

Dobrý včera som bola u gynekológicky na vyšetrenie a na ultrazvuku mi zistila myom na maternici prosím vás má stim niekto skúsenosti? ďakujem za každú odpoveď

kobelka
18. jún 2019

@martinazatkova ja som chodila kazdy rok na preventivku ked sa bude zvacsovat ako mne tak sleduje to kazdych 6 mesiacov za rok mi natastol o 1 cm uz je 4 cm velky a musi ist von je na mieate kde sa neda vybrat tak musi ist von vsetko aj maternica.

martinazatkova
18. jún 2019

@kobelka mne to vcera zistil a mal hned 2,6 cm.to je asi vela...😔ktovie co bude o rok...len mne dr.ani nepovedal ze kde sa presne nachadza.to sa inac neda vybrat? Hned musi ist maternica von,?mas aj nejake bolesti a priznaky?dakujem ti za odpoved😍

martinazatkova
18. jún 2019

@amarilka26 prosim ta ake si mala problemy ked si chodila na pohotovost?

amarilka26
18. jún 2019

@martinazatkova mavala som masivne krvacania a porodne bolesti, kedze sa maternica snazila vytlacit myom. Neskor sa kevacania masivne objavovali aj mimo cyklu, stacil maly stres :( krvacania boli take ze mi ten najsilnejsi tampon vydrzal max 5 minut.

martinazatkova
18. jún 2019

@amarilka26 jaaj,to mi je luto😒hlavne ze si uz v pohode a mate babatko😚

amarilka26
18. jún 2019

@martinazatkova dakujem. Bolo to najhorsie obdobie mojho zivota. Inak mala som ho roky a nerobil problemy, az po potrate. Zrejme kvoli vysokej hladine hormonov narastol a to spustilo tieto problemy. Citala som ze aj Tebe zistili, vobec sa nestresuj a hlavne necitaj skusenosti. Kazda sme ina a kazdej telo sa sprava inak. Poznam vela zien s myomami a nemali take problemy. Ja mam este problem aj so zrazanlivostou krvy, preto asi tie krvacania boli take. Hlavne to chce klud. Existuju tabletky Esmya na zmensenie a potom bylinky. Precitaj si o bylinkach na internete. Drzim palce.

pasikavamacka
18. jún 2019

@martinazatkova 2.6cm nie je velky myom. pokial nerobi problemy, netreba vyberat maternicu, to je az krajne riesenie, ked ich je vela, alebo su velke, alebo robia tazkosti ako krvacanie

meredith83
18. jún 2019

@martinazatkova Raz za rok. Ja som mala 3cm myom a to je naozaj maly. Maju zeny aj 10cm to je velke..Ide o to kde je na akom mieste. Vela myomov nesposobuje ziadne problem a vela zien ma viac ako jeden. Pokial mas velmi silne bolesti cez ms a krvacas velmi silno alebo krvacas mimo cyklu tak potom to treba riesit. Alebo ak chces otehotniet a myom je na zlom mieste a moze ovplyvnit maternicu. Ja mam myom a som 39tt a ziadne problemy som nemala. Ani raz som toto tehotenstvo nekrvacala. Ale myslim ze my sposoboval viac krcov kedze ho tehotenstvo posuvalo. Hlavne si netreba citat na internete katastrofalne scenare. Vela myomov nerastie zostane tak ako ho nasli. Vela myomov sa ja zmensi..

kobelka
18. jún 2019

@martinazatkova problemi nutkanie na cikanie,bolest podbrusku aj vajecnikov to som si vzdy myslela ze som prechladla. Zapchy obcas hnacky a tak to sa mi to strieda povedal ze mi to tlaci. Mam aj teliesko aj to mi vytlaca von. Ja ho mam na blbom mieste neda sa len on vybrat tak vsetko. Ked uz mam dve deti tak nie je o com. Este cakam do jesene ak zas podrastie tak na zimu pojdem ma operaciu nechcem cez leto.

martinazatkova
18. jún 2019

@amarilka26 a tie tabletky su asi len na recept?

martinazatkova
18. jún 2019

@kobelka ja mam tiez podobne priznaky ze bolest vajecnikov a sem tam hnacky...som si myslela ze kvoli bruchu vyhladam gastro...a to ti budu celu maternicu vyberat ci len myom laparoskopicky?chvala bohu ze uz mam 2 deti a 39 rokov.
dakujem😀

kobelka
18. jún 2019

@martinazatkova ja som si tiez myslela ze brucho bola som aj na hadici zaludka aj konecnika a nic mi nezistili. Az gyne.mi povedal ze to mi sposobuje to. Neda sa vybrat samostatne taj musi ist von vsetko tiez mam dve deticky tak v pohode.

amarilka26
18. jún 2019

@martinazatkova ano. Tie predpise gynekolog.

beronsche
18. jún 2019

@martinazatkova myslim si, ze viac ako na velkosti zalezi na mieste, kde sa nachadza.. Ja som mala myom s priemerom 11 cm, maternica velka ako v 4. mesiaci (zaujimave, ze brucho uplne ploche.. 😀) a problemy mi nesposoboval vobec ziadne.. Keby nechodim na preventivky, ani o nom neviem.. Moj bol vrasteny v stene maternice, cize pri operacii nebola dutina maternice narusena.. Po odstraneni som mala 2 uplne bezproblemove tehotenstva.. Inak je to bezny postup, ze ak nesposobuje silne krvacanie, tak sa len sleduje.. 😉
@kobelka och to je neprijemne.. ☹ Vies, o aky typ myomu ide? Ten vo vnutri maternice?

kobelka
18. jún 2019

@beronsche asi nie moc som tomu nechapala to ked zacne lekar vysvetlovat a ja mam dost ukecaneho lekara ale v dobrom. Len povedal ze musi ist von. Najlepsie este tento rok ale cakam az do jesene zimy nechcem teraz v lete. Vylety deti a tak chcem si uzit s detmi.

martinazatkova
18. jún 2019

@beronsche mne dr ani nepovedal ze kde sa nachadza a mna to ani nenapadlo sa ho spytat...lebo som to necakala😣ale ked tam pojdem sa ho spytam.Je mi len to cudne,ze minuly rok aj predminuly mi na preventivke hovoril,ze mam trosku vacsiu maternicu,ale ze je to stale v norme...ze si to len poznaci...a vtedy tam ziadny myom nevidel🤔zeby ho nezbadal? Moze byt aj zvacsena maternica bez myomu?

montemotherone
18. jún 2019

@martinazatkova raz za rok. Vieš, jedným z rizikových faktorov je stres. Takže kľuuud 😉 Hlavne pracuj na tom, aby si mala v živote harmóniu, zbavila sa napätia alebo ľudí, ktorí ho v tebe vyvolávajú 😉 To je najlepšia prevencia.

martinazatkova
18. jún 2019

@montemotherone dakujem za povzbudive slova😀v poslednej dobe som mala viacej stresu.

pasikavamacka
18. jún 2019

pokusali by ste sa otehotniet v mojej situacii? mam dnes ovulaciu, tak sa musim rozhodnut ci skusat alebo nie. o tyzden idem k dr. kde mame prediskutovat dalsie kroky. zatial nevedel povedat naisto co vidi na sone "asi myom". je to velky odbornik, tak keby vedel naisto ze je to len myom, tak sa nevyjadruje tak ze "asi"

meredith83
18. jún 2019

@pasikavamacka No ja som otehotnela s myomom ale som presne vedela na com som. Vedela som ze nebude robit problem ked otehotniem... Ale je to na tebe..

ela_79
Autor odpoveď zmazal
ladynkahe
19. jún 2019

@pasikavamacka ja som mala cca 5 cm myom pred otehotnenim, momentalne som v 17 tt a myom ma uz 7,9 cm. Mam ho v prednej stene a dr.vravel, ze budem musiet na cisarak, aj to nevie, ako ho spravia, nakolko je myom presne tam, kde sa robi rez...hrozi teda rovno vybratie maternice, ale snazim sa nestresovat a mysliet pozitivne. Drzim palce 🙂

pasikavamacka
21. jún 2019

dakujem dievcata. v pondelok s tym idem na kontrolu. ja to vidim aj zvonku, ze na tej strane mam brucho vypuklejsie. snazim sa mysliet pozitivne, aj ked je to tazke.
@meredith83
@ela_79
@ladynkahe

ladynkahe
21. jún 2019

@pasikavamacka držkaj sa 🍀 aj ja to mam viditelne presne takto a viem si ho nahmatať 😑

ladynkahe
21. jún 2019

@pasikavamacka mne moja dr.odporucila operaciu pred otehotnenim..ale sla som este k dr.Bielikovi a ten vravel, ze urcite radsej skusit otehotniet najprv

pasikavamacka
21. jún 2019

@ladynkahe ktory Bielik to bol Peter alebo jeho brat? Ja chodim k dr. Petrovi Bielikovi.
nemozu spravit rez inde? trosku vyssie.

ladynkahe
21. jún 2019

@pasikavamacka bola som u Tibora Bielika v tej sukromnej ambulancii v BB, cestovala som tam z vychodu, lebo som uz bola zufala, hrozili mi vybratim maternice a deti este nemam.. on povedal, ze mame skusat otehotniet a keby to dlhsie neslo, mam zas prist a dohodneme operaciu. Ze sa pokusi urobit to tak, aby maternica nebola velmi poskodena, ale ze nevie nic zarucit. A ked sa babo podari, mam prist az potom a poriesi sa myom..Presne do roka sa nam babätko podarilo ❤ takze tehulkujem s myomom. Dala som si kartu u nas k novemu gyn a ten mi na kazdej poradni vycita, ze som nesla najprv na operaciu, ze mi nebudu vediet urobit cisarak, lebo je myom presne v tom mieste a navyse rastie. Preto by som vo vyssom stadiu tehu chcela este raz k Bielikovi, poradit sa ci isto nie je mozny prirodzeny porod pripadne co si mysli o tom probleme s rezom... u nas mi hrozia rovno vybratim celej maternice pri porode

ladynkahe
21. jún 2019

@pasikavamacka inak este som si kupila kvapky gynex, beru sa 21 dni a 7 dni pauza, citala som, ze mozu pomoct aj na myomy, lebo upravia hormonalnu nerovnovahu... ale v tehu sa uz nemozu brat. ja som ich uzivala len jeden cyklus a hned sa nam podarilo babätko, citala som o viacerych takych pripadoch, tak neviem ci nahoda alebo... ❤🍀

pasikavamacka
21. jún 2019

@ladynkahe viem o vela zenach, ktore porodili aj s myomami, takze neviem preco ta lekar tak velmi strasi. operacia moze oslabit stenu maternice, tak sa to velmi nerobi pred tehotenstvom. gynex som raz brala, ale momentalne som vysadila vsetko, lebo som sa zlakla, ci mi prave tie pripavky nerozhodili hormony. predtym som mala pravidelny cyklus a potom som sa snazila otehotniet, brala som vitex, inositol, macu a vsetko mozne. jeden mesiac aj gynex. po tom vsetkom sa mi predlzil cyklus na 37 dni a v tom case sa vytvoril aj myom. tak som sa zlakla a vsetko som vysadila. my sme sa pokusali zatial 6mesiacov teda. drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo. urcite chod k Dr. Bielikovu na dalsiu konzultaciu

martinazatkova
21. jún 2019

@pasikavamacka prosim ta dr Bielik je v Bb aleno Rimav.Sobote?kde sa skorej k nemu da dostat? Dakujem😍