icon

Myóm na maternici - skúsenosti?

martinka184
4. máj 2019

Dobrý včera som bola u gynekológicky na vyšetrenie a na ultrazvuku mi zistila myom na maternici prosím vás má stim niekto skúsenosti? ďakujem za každú odpoveď

Strana
z3
ela_79
Autor odpoveď zmazal
pasikavamacka
24. jún 2019
pasikavamacka
24. jún 2019

tak som bola na kontrole a lekar to chce pre istotu vybrat. onkomarker je nastastie negativny. laparku mam 21.8.

aki100
5. feb 2020

@beronsche ahoj,konecne niekto s velkym myomom moj ma 8,6cm tiez ho mam na stene a vsetko bez problemov. Kde ti ho odstranovali a ako? Neviem komu ist a co ocakavat. Dakujem

beronsche
5. feb 2020

@aki100 ja som vtedy zila v zahraici, tak mi to robili tam. Vtedy mi vraveli, ze taka velkost sa uz laparoskopicky nerobi, najma ak planujem tehotenstvo (r 2009), cize to bola riadna brusna operacia. Ale nic strasne - jazvu mam uplne dole na podbrusku, tenucku, takmer neviditelnu (hoci 24 stehov), rekonvalescencia cca 4t, ale slaba som bola hadam aj dlhsie. Nasledne tehotenstva bez problemov. 🙂 Drzim palce, nech ti to dobre dopadne

aki100
7. feb 2020

@beronsche no v zahranici je to vsetko ine .ja sa toho velmi bojim,musim to nejako poriesit s roznymi lekarmi jake mam moznosti

majkydee
7. júl 2020

@pasikavamacka ahoj, presne to co popisujes tak sa aj mne stalo. Ako sina tom teraz? Mozes aj ss, diki🙂

pasikavamacka
7. júl 2020

@majkydee ahoj, na laparke mi vybrali myom 4cm, bol mimo maternice, vyrastol na stonke. uz je vsetko ok 🙂

arlletta
5. aug 2020

@amarilka26 ahoj 🙂 ja som takisto výnimka :( mám ho uložený na zadnej stene a tiež ma chcú operovať rezom. .bojím sa toho, nemám ešte deti a mám 36 rokov. Mne povedali, že až rok po operácii môžem najskôr otehotnieť..to už budem mať 37 a ak sa to podarí, rodiť môžem len cisárskym. U teba to bolo ako ak sa smiem spýtať? A aj to dúfajú, že sa im to podarí vybrať dobre a nenastanu komplikácie , lebo nebudem môcť mať deti vôbec:(

amarilka26
5. aug 2020

@arlletta ahoj 🙂 ja som sa na operaciu uz neskutocne tesila, bo som kazdy mesiac sa krutila od bolesti v praci na zemi kym zabral cipok a to krvacanie masivne hocikedy bolo tiez hrozne. Vobec som nepremyslala nad tym ze sa moze nieco pokazit, jedine coho som sa bala bol klystyrca cievkovanie 🙂 vedela som ze ma operuju dvaja odbornici, takze som bola v dobrych rukach. Mna operovali v july a po novom roku sme sa mohli zacat snazit, po vlastne pol roku. A hned sa podarilo. Od zaciatku mi hovorili ze budem rodit cisarskym, takze som po tej operacii uz mala skusenosti a po cisarskom som druhy den behala ako srnka 🙂 ostane na mna pozerali ze ako si pobehujem v pohode 🙂 Nicoho sa neboj, operacia je v pohode, da sa to prezit 🙂 rodicia mi vtedy priniesli wobenzym do nemocnice a ked to videl lekar tak povedal ze super, mam si ho hned nasadit a 3xdenne po 5 tabliet, takze som ozaj po par tyzdnoch bola uplne fit, dokonca som si aj prazdniny uzila, kedze ma nechal 2 mesiace pn gynekolog 🙂

arlletta
5. aug 2020

@amarilka26 Ďakujem za odpoveď 🙂 ja prekvapivo nemám žiadne problémy ani bolesti, netušila som, že vôbec dačo mám..kde ťa operovali, resp.ktorí lekári keď odborníci? 🙂 premýšľam, či ešte konzultovať stav s iným lekárom, či by nezvážili laparo pripadne liekmi myom zmenšiť..pretože mi predostreli hádam tie najhoršie scenáre doteraz, čo teda nepoteší 😒 moja gyn povedala, že je zvonku a kľudne by som mohla otehotnieť, druhý lekár že nie, treba operovať.. preto som na vazkach

amarilka26
5. aug 2020

@arlletta mne moj gynekolog povedal hned ze to musi ist von kvoli zlemu ulozeniu a ze cez brucho. Isla som este skusit doc.Bielika v BB, ten potvrdil ulozenie a ze sa neda vybrat laparoskopicky, ale ze by to neriesil zatial. Vtedy som ale problemy nemala. Len potom som otehotnela, potratila a uz to islo. Problemy sa stupnovali :( kedze som koncila vzdy na pohotovosti s krvacanim a bolestami, tak mi navrhol primar ze mi urobi kyret a skusi myom vybrat. Samozrejme to neislo. No a po par dalsich navstevach pohotovosti uz na mna skrikol lekar ze ako na co cakam. Tak som sa rovno objednala. Operovali ma v Skalici a sam primar Budinsky to chcel robit a prizval si k tomu mojho gynekologa Mudr. Donovala. Ja uz som do nemocnice napochodovala s usmevom na tvari 🙂 🙂a po celu dobu som ten udmev stale mala 🙂 Nemam ziadnu protekciu a starostlivost bola neskutocna 🙂 som hovorila ze keby tam mali nejaky animacny program tak som ako na dovolenke 🙂 🙂 Ak mozes, tak skus skonzultovat v BB s doc.Tiborom Bielikom, plati sa 50e, ale vysetri Ta a povie co a ako. No a vie to aj operovat. Ja uz som nemala energiu cakat na termin v BB a nelutujem. Teraz mi tu krici 2 rocny drobec 🙂 po operacii som po pol roku otehotnela, ale opat potratila, zistili mi problem so zrazanlivostou, za chvilu som opat otehotnela a uz to bolo ok, musela som si pichat injekcie sice, ale vyslo to 🙂

arlletta
6. aug 2020

@amarilka26 Som rada, že ti to všetko dobre dopadlo nakoniec 😀 ja mám asi tiež zlé uloženie, predpokladám, že to mám podobne ako ty, a preto som prekvapená, že hneď mi povedal, že tehotenstvo až po roku, všetky dievčatá tu píšu, že mohli po pol roku. Tak či tak uvidím, najdôležitejšie je, aby operácia a hojenie dobre dopadlo. Ešte to skonzultujem predsa len s iným lekárom, ale veľmi ti ďakujem za odpovede 😊

amarilka26
6. aug 2020

@arlletta dakujem 🙂 mne inak tiez najprv povedali ze po roku mozeme skusit, no po operacii mi bolo povedane ze vzhladom na vek mozeme uz po pol roku. Drzim silno palce, uecite vsetko dobre dopadne 🙂

jaruna123
9. jún 2021

@martinka184 ahoj mna to caka vies mi napisat prosim ss?

emilia1234564
12. nov 2021

@wewe4 Ahoj, všimla som si tvoju správu. Mám myomy 4 a bolesti mi prinášajú. Ten produkt kde nájdem, máš na nich číslo?

zlatican
29. jan 2022

Mne zistili 2 myómy, ktoré mi nespôsobovali problémy. Ale v priebehu pol roka sa zrazu zväčšili tak, že mi spôsobovali útlak na maternicu. Po vytrhnutí zuba s amalgámovou plombou tlak zmizol. Predtým som mala taký tlak, že som mala problém sa zohnúť. Teraz sa môžem zohýnať koľko chcem. Amalgám je pre telo škodlivý materiál, ktorý tvorbu myómov podporuje.

tepka
1. apr 2022

@zuzka065 aj ja krvacam mimo cyklu:(

emilia1234564
1. apr 2022

@emilia1234564 nájdeš , vygugli vilcacora alebo mačací pazúr.

ajwettss
9. dec 2022

@ladynkahe môžem sa spýtať ako si nakoniec šla rodiť, a ako to dopadlo ? Ďakujem...som v podobnej situácii

ladynkahe
10. dec 2022

@ajwettss prirodzený pôrod 🙂 malá dosť pomaly zostupovala, vraveli, že myóm môže ovplyvňovať sťahy maternice, ale nakoniec sme to zvládli dobojovať prirodzenou cestou. Držím palce

ajwettss
10. dec 2022

@ladynkahe tak to je skvelé 🙂...a po pôrode sa ako správa myom, zmenšil sa, či ho už vybrali? Pri pôrode si nekrvacala viac ako je štandardne? Ďakujem veľmi pekne

ladynkahe
10. dec 2022

@ajwettss trochu sa mi zmenšil, zatiaľ som nebola na operácii, ale už to chcem priešiť. Po pôrode mi preventívne niečo pichli, keby bolo silné krvácanie kvôli myómu. Potom som krvácala dosť aj bolesti som malá veľké, ako sa zavinovala maternica a aj sťahoval ten myóm, ale asi nič výnimočné. V podstate cca o to, o čo narástol v tehotenstve, sa potom zmenšil.

malinkaja
27. apr 2023

@bambina1 mozem vam prosim napisat

tiffka227
28. apr 2023
janka2007i
3. aug 2024

@amarilka26 ahojky môžem sa spitat aké ťažkosti konkrétne to robili ďakujem

janka2007i
12. aug 2024

@kobelka ahoj nemala si pocit tlaku na konecnik alebo trpnutie nôh .

amarilka26
12. aug 2024

@janka2007i ahoj,mala som velmi silne krvacania, kedy mi najhrubsi tampon vydrzal hadam ani jie 5 minut. Mavala som vzdy aj silne bolesti, cize som pravidelne koncila na pohotovosti. No a mavala som krvacanie mimo cyklu, velmi silne, stavalo sa mi to necakane, napriklad v obchode, v praci. Pri bolestiach som si musela davat aj v praci cipok,lahnut si chvilu na zem a cakat az to prejde. Hroza, velmi tazke to bolo.

janka2007i
15. sep 2024

@amarilka26 ahoj môžem sa spitat či si nemala problém s mechúrom

amarilka26
16. sep 2024

@janka2007i ahoj, nie nemala.

Strana
z3