Navždy zastaviť menštruáciu
Cisto zo zvedavosti... Da sa naveky vekov 😁zastavit menstruacny cyklus u zeny, ked je rozhodnuta nepodstupit tehotenstvo? Samozrejme okrem odstranenia organov, ktore su nutne pre tehotenstvo.
Nemám menštruáciu VOBEC od júna 2019.Mam mirenu.
@kaktusik007 nepytala som sa
@eliska13 praveze neplánujem, preto pre mna nema ms ziadny zmysel
@tenerifka prvy mesiac som mala mierne spinenie,teraz je to 3 mesiac a uz vobec nic.mne dal gyndos tiez na skusku s tym,ze nie kazdemu moze sadnut,mam vyskusat a uvidi sa.ja som mala hlavne po porodoch neskutocne bolestivu menstruaciu ze som v prve dni ani stat na nohach nevladala,co som bola taka vystavena a ubolena.v letnych mesiacoch to bolo pre mna doslova utrpenie,tampon neprichadzal do uvahy.
joj ani ja neplánujem decká.A tiež mi ms leze teda na nervy a stále nadávam načo mi je len komplikácie to robí.Ale antinu brať nechcem a nechcem ani kdejaké telieska hormonálne..čiže mi nebude asi ani pomoci🙂 jedine dať si kompletne všetko von ale to nespravia len tak nikde
Sú určité typy HAK, ktoré sa dajú jesť non-stop celý život a teda ani MS nebude...
V UK maju bezne antikoncepciu bez menstruacie.
Ženy, krvácanie počas užívania hormonálnej antikoncepcie tak či tak NIE JE skutočná menštruácia. Je to krvácanie kvôli poklesu hormónov. Takže žena s HAK nemenštruuje bez ohľadu na to, či robí prestávku a krváca, alebo nie.
@simona92101 daiujem za podelenie sa o skusenost
Neviem sa nikde dopátrať k cene za Zlyndu. Prosím, koľko stojí na mesiac?
@miimss estrogen ma vplyv na hustotu kosti..co sa tyka car https://zdravie.noviny.sk/zdravie-a-diagnozy/77...
no ja som menzes nemala vyse roka, sliznica narastala, a teraz mam take problemy ze az... lebo po roku a pol sa mi krvacanie spustilo - stylom ze som nestihala vlozky menit a musela som riesit pohotovost.... tak preto ze to fakt nie je sranda 🤷🏼♀️
@prosimopomoc ja som mala vnutromaternicove teliesko a menštruáciu som mala normalnu
@laurikalalinka navuem ako na sk ale v uk mi vnutromaternicive dali ked som o detoch este ani len neuvazovala... Napriek tomu som ho po cca 6mes dala von nakolko som mala niekedy ozaj neznesitelne bolesti neviem si to vysvetlit ani ja ani dr ku kt som vtedy chodila... Ked vybrali vsetko bolo zasa ok 🤷♀️
@kaktusik007 A presne o tom som hovorila...nemat menzes nie je sranda,ale nieeee ved menzes sa dá zastaviť telieskom, Áno dá sa to no časom prídu aj následky...Ja som mala teliesko, a mám ho znova ale mám aj pravidelnú menštruáciu a všetko klape ako má,menzes ako hodinky..
@liusa82 radsej podstupit "menstruacne utrpenie" ako odstranenie maternice a vajecnikov. Mamke nedavno odstranovali- dozivotne bude musiet uzivat hormony a tie co s nou robia?! Prave preziva druhy " prechod" navaly, zmeny nalad, nekontrolovane priberanie asi 5 kil za mesiac a to bola po operacii na diete- iba lahke jedla....
@zuzinka888 ved jasne, mna to len zaujimalo, ci nahodou veda nepokrocila do fazy, ze by sa dala ms odstranit aj menej drasticky ako chirurgicky
A nechces deti alebo nechces menstruaciu? Lebo ak uz nechces deti, tak podstup zensku sterilizaciu. Menstruacia sice ostane, ale neotehotnies.
@amelie2017 nechcem deti, nechcem ms
@liusa82 jasne, ze nespravia, lebo by to vyvolalo predcasnu menopauzu a problemy s tym suvisiace.
Poznam zenu, co muselo ist vsetko von, okolo 30 rokov mala vtedy a chvilku brala umele hormony, potom prestala a ked prisla raz k dr., tak ju sfukla, ze preco to neberie, ze sice ma len 40, ale telo sa sprava ako po menopauze, teda akoby mala minimalne 60. Osteoporoza, srdcovo cievne problemy, zavodnovanie, priberanie. Nuz...neurobia z Teba dobrovolne starenku predsa...🙄
@elizabet173 no tak ja keby som aj 10 deti mala (mam 4), tak by som menstruovala teda dost, tak ci tak. Po kazdom porode napriek plnemu dojceniu, do 4-6 mesiacov som dostala menstruaciu. Toto je velmi individualne.
Ano,v minulosti mali zeny aj 10 deti...Menstruovat vsak medzitym museli,lebo bez ovulacie by neotehotneli. Vsetko to bol navyse prirodzeny proces. Ale nemat MS roky, kvoli umelo nasadenym hormonom v akejkolvek podobe,prirodzene nie je. Darmo si to budeme nahovarat,telo nam to raz spocita.
@laurikalalinka ale daju.. len sa tazsie a bolestivejsie zavadza

@janai1 veď práve tí lekári nie su v tom vôbec jednotní. Napr. moj gyn. je proti. Ja ta nepresviedčam, je to tvoje telo, len som vyjadrila, ze pre mna je to veľmi neprirodzené, aby sa zdravé ženy takto zahrávali s hormónmi. Koniec koncov, negatívnych skúseností po dlhodobom užívaní hak je tiež vela.