Názor na kontroly u gynekológa
Ahojte žienky,
rada by som sa spytala na vas pohlad alebo vasu skusenost.
Ku svojmu gyn som chodila este pred otehotnenim (aktualne som v 6 mesiaci).
Mam pocit, ze zeny berie jak na pasovom vyrobniku. Ani sa ma poriadne nespyta ako sa mam co nove..babo pozera tak cez minutu a potom dovi dopo.
Necakam ze ma bude pozorovat jak liek na rakovinu 30 minut ale tych 5 min by bolo prijemnych.
Neviem ci som narocna alebo neskusenejsia a je to pomerne caste ale cakala som vacsiu starostlivost. Pri samostatnych vysetreniach mi toho moc cez obrazovku neukaze a za balicek v hodnote 120 € som cakala viac.
Ja nevyplakavam ale rada by som vedela aku ste mate/mali vy skusenost.
@effy777
Moja sa ma spyta ako sa mam, ci mam nejake tazkosti a sono vzdy velmi dokladne pozrie. Okomentuje, spyta sa ci mam nejake otazky este a ci chcem fotku.
Pritom nie je nejaka super mila kamaratska lekarka, ale je precizna.
Ahoj, úplne ti rozumiem, momentálne prežívam niečo podobné. Pri prvom tehotenstve, ktoré bolo pred 7 rokmi. Bolo všetko super. Lekár sa ma zakaždým pýtal ako sa mám či nemám nejaké ťažkosti, zakaždým bábo dôkladne pozrel či je všetko v poriadku. bola som u neho aj pol hodinu. Spokojnosť. Avšak tento rok v januári som od neho odišla, nakoľko sme sa dlho snažili o ďalšie ale nechcel to nejako riešiť,že prečo sa nám nedarí, nikam ma neposlal ,že čo je za tým... Tak som prešla k odborníkovi na umelé oplodnenie. Avšak berie, ženy ako na páse...Minulý týždeň som u neho bola som v 10tt po umelom oplodnení a bola som tam minútu lebo už ďalšie pacientky čakali. Ani som mu nestihla, povedaŤ že sa cítim na prd. Ani len si neprečítal správy z centra po umelom, proste nič. Kým som sa obliekla tak už mal správu napísanú. a to keď som mu povedala ,že potrebujem predpísať lieky čo mi v centre naordinovali, tak sa ma spýtal či som"nafetovaná" a že on už to má uzavreté. a musí znova záznam spraviť.... Bábo pozrel na 10sekúnd. ani nepovedal či narástlo. povedal iba všetko v poriadku. ... som sklamaná z jeho prístupu. a pôjdem prosíkať toho predošlého gyn, či sa ku nemu môžem vrátiť ( lebo toto a tam sa nedá porovnať.) Takže áno, niekde je aj starostlivosť dôkladnejšia 🙂
Mala som 2gyn.., ktorý začali práve rozhovorom ako sa mám a s čím mám problém, proste mi venovali pozornosť. Z toho jeden z nich bol úžasný vtom, že z kozy vždy galante podal rameno a pomohol vstať, podotýkam, že vôbec nie som stará. Nahradil ho druhý , pretože išiel do dôchodku.Napriej tomu som ho vymenila za č.3 a ten je teda plný nálady, všetko vysvetlí, usmerní, vypočuje.Takze je to o ľuďoch ....
Ja dnu na bežnej poradni každý mesiac zvyknem stráviť tak cca 20 minút. U svojej gynekologicky. Urobí sono, pozrie krčok, popýta sa na nejaké komplikácie ak treba predpíše nejaké lieky.. Na rizikovej poradni každý týždeň trávim v ambulancii aj hodinu . Tam mi robia dôkladné sono, to zaberie naozaj veľa času
je to od toho aky je to clovek, moja tiez vela toho nenahovori, ale viem, ze ma skusenosti a treba sa pytat, ked sa pytas tak povie, aj vysvetli, len ona pokial je vsetko dobre tak nema nejako potrebu to komentovat
@effy777 Ja mam opacnu skusenost.V ordinacii pocas poradne minimalne 30minut, obcas som z toho zacinala byt nesvoja.Ale zvyklasom si.Moja lekarka sa naozaj tehotenstvu venuje nielen z pohladu fyziologie,ale aj ostatneho prezivania, proste psychologicka poradna popretkavana jej skusenostami z vlastnych tehotenstiev a praxe.😄Neplatim navyse ani cent.
@effy777 Moja gynekologička je perfektná, a to neplatím u nej nič, iba za sono tri eurá. Ale ako tehotnej mi ho nerobila, nechcela som. Potom v nemocnici posledný mesiac sledovali sonom, klasika. Každopádne, je to žena a vieme sa pekne porozprávať, povie čo potrebujem vedieť. Aj pri sone.
Mam to rovnako, nechapem preco sa to vola vobec Poradna…nikdy mi nic neporadila, len skontrolovala sonom, odvazila, odmerala tlak, skontrolovala moc a dovi dopo. A furt len platim a platim
Moja bola tiez vzdy rychla. Vylezte si hore posmatrala ok mozete dole. Lahnite urobime sono. Sono vsetko ok. Pridite o mesiac dovi 5min 😂😂😂 ked som bola tak 7 mesiac a viac tak som sa dlhsie vyzliekala obliekala nez som u nej stravila.
@effy777 každý lekár je iný. Treba mať takého, aký ti vyhovuje. Ta moja je dosť ukecana a ochotna, preto som u nej ostala, aj keď to mam dosť ďaleko, ale keďže som tiež tehu, tak oceňujem, keď sa so mnou toľko zaoberá. Všetko mi ukazuje, nahráva videa, robí fotky, aj manžel môže ísť dnu. Pre mňa sú to veľké plusy.
Veru, za tie peniaze človek proste očakáva "viac"... Chápem ta.
@effy777 To, čo popisuješ boli pre mňa dôvody na zmenu gynekológa. Teraz mám úžasnú lekárku, ktorá sa vždy na úvod spýta "Ako sa máte Majka, čo nové?" a je to milé príjemné, vôbec nie silené. Vždy ochotne zodpovie všetky otázky a pred koncom prehliadky sa vždy spýta, či je ešte niečo načo môže odpovedať, čo ma zaujíma. Čiže za mňa, nie, nepáčil by sa mi taky prístup gynekológa ako ma ten tvoj a hľadala vy som iné možnosti v okolí 🙂
Každá sme iná, mne úprimne tých 5 minút stačilo( teda ak človek nemá zdravotné problémy) ostatné veci som riešila s pôrodnou asistentkou ku ktorej som chodila cvičiť a teda u nej som dostala hodnotnejšie rady ako by mi dal môj gynekológ.
@effy777 ak nie si spokojná, gynekológa zmeň 🙂 je to jedno z tých nepríjemnejších vyšetrení tak prečo si to aspoň príjemným a starostlivým lekárom nesprijemniť? Môj doktor sa má vždy spýta kedy bola posledná ms a aké mám ťažkosti keď som prišla. Vždy ma skontroluje zrkadielkom okomentuje že to je v poriadku v akom stave je krčok. Potom mi spraví sono vaječníkov na obrazovke vysvetľuje čo je vajecnik, folikul, mechúr, maternica a tak. Keď som bola tehotná krásne vysvetlil kde je plod ako je otočený, koľko cca váži alebo meria, že sú v poriadku ozvy ..vždy som tam stavila dosť dlhú chvíľu a nevadilo mi to. Ochotne vždy odpovie na moje koľkokrát aj hlúpe otázky. Poprajem pekný deň, ukľudní ak mám strach ..takýto si ja predstavujem prístup gynekológa.
Popozerať recenzie u vás v okolí na gynekológov a s pokojom v duši ho zmeň ;)
Nechodíš náhodou k Milymu? 😅 Také mi to je povedomé 🤭
Ahojte všetky žienky, ďakujem za milé a reálne rady 🙂 Chodím do Vajnor ku Dr. Kotekovi ale ak máte skúsenosti s niekým iným v rámci BA som tu a počúvam 🙂
Ja som len otvorila dvere a uz bolo do ry den. Ako sa mate? Ako sa citite. Nejake tazkosti?
Utz robil podla toho ako bolo. Resp ako uznal za vhodne.
Pomedzi to kazdu jednu poradnu ze ci mam nejake otazky alebo proste vzdy som sa mohla pytat a pytat
Dokonca aj ked som mu iba zavolala alebo napislaa na fb-ma oficialnu stranku, tak relativne rychlo vedel odpovedat. Poradit.
@effy777 Miroslav Kotek? Ak áno, tak pred pár rokmi mali spolu s Millym ambulanciu, len potom sa osamostatnili. Milly úplne ako cez kopirák .. asi sa spoločne zaúčali 😏 Ja by som odporučila rovno pôrodníka na Antolskej Jozefa Oravca. Okrem toho ak máš zlý pocit z kontrol, veľký ultrazvuk (20, 30tt) si radšej zaplať u odborníka. Keď som videla ako v rýchlosti robí ten môj ultrazvuk, tak ten v 20tt som si zaplatila v Procare u odborníka Dr. Holáňa. U neho to trvalo cca 30 min, všetko do podrobna pozrel a u môjho ledva za 5 min komplet všetko už aj s obliekaním 🤨🤦
@evaachesa No krása tak potom sa vie odkial vietor fuka 🙂 Ja nie som narocna ze potrebujem vysvetlovat ako dietatu ale predsa ked si zaplatim 120 eur tak od toho cakam inym pristup. Spytam sa lajkcy ty nahodou nevies ako to funguje keby som sla k inemu gyn treba si zobrat kartu alebo len zrusit registraciu o toho aktualneho?
@mima172 No vies co ja sa aj pytam, ze co je toto a toto ale cakam ze mi povie a ukaze to co ja neviem rozoznat na obrazovke. Ale k nemu chodi velmi vela zien tak podla mna uz to berie jak vyrobnu v zavodke. Musim si prejst viac recenzii ale co som raz medzitym bola v Axam v Petrzalke to sa neda ani porovnat s usmevom na perach a pekne hovoril co mam kde. Ten moj by ma chcel len ockovat a to non stop
@effy777 mala som super gynekologa,mily pristup,aj posrandoval,aj vedel uzemnit ak tam bol niekto hystericky,avsak vzdy sa zaujimal.cele tehotenstvo somnou pekne konzultoval,vzdy vsetko vysvetlil.zial odisiel do ineho mesta.doktorka ktora ho nahradila je studeny čumak,ledva 2 vety prehodi aj to nasilu,ked kontrolovala babatko na sone tak bola ticho,tak ma to vydesilo ze som hned sa pytala co sa deje,osopila sa namna co hystercim,preco by to nemalo byt ok.odvtedy sa bojim cokolvek opytat,vo vnutri som 2 minuty aj s cestou 🤷♀️

Moj lekar tiez nepovie ani bu ani mu a to viem, ze je odbornik, len mu to malo mluvi 😂 Tak sa ho pytam to co potrebujem, proste necakam... nech mi ukaze, pozrie, vysvetli... a to potom aj urobi ;)