Nechcem biologické deti a zvažujem sterilizáciu
Dobrý deň dámy,
Mám čerstvých 20 rokov, nemám partnera ani si do budúcna neplánujem nikoho nájsť.
Biologické deti na 115% nechcem, v rodine máme veľa zdravotných problémov a rada by som sa venovala škole a kariére. Avšak adopcii som otvorená.
Kvôli zdravotným problémom v rodine (kardiovaskulárne choroby a vysoký výskyt rakoviny) a osobnému presnečeniu (HAK je odkázaný karcinogén), HAK nechcem ani nemôžem užívať.
Uvažujem nad sterilizáciou, tzv. 'podviazaním vaječníkov'.
Ak by som zákrok podstúpila stále by som (ak by som zmenila názor) mohla mať bio deti, len by som nevedela prirodzene otehotnieť, čiže riešením by bolo oplodnenie in vitro.
Aký na to máte názor vy? Poteším sa ak budete mať aj iné nápady alebo vlastné skúsenosti.
Gynekologická ti ho neodporúča,lebo sa vkladá cez krcok a ty si ešte narodila, tak to boli. Iny dôvod tam nie je. Dá sa vložiť v krátkej narkóze alebo zatneš zuby.. toto si už musíš vydiskutovat s nou.
zvlastna gynekologicka, co neodporuci antikoncepciu, ale podpori sterilizaciu
@monasi23 paci sa mi tvoj postoj, ze nechces riskovat vlastne deti s ochorenim, zaroven chces dat sancu nechcenemu dietatu a adoptovat. Ak sa teda skutocne da sterilizovat aj bez podmienok, co si aj myslim, ze ty mas relevantne dovody, tak je to najpohodlnejsie riesenie v tvojej situacii. Drzim palce.
@reanda ja by som povedala ze uplne normalna?
@reanda neviem či nevieš čítať, nemôžem používať akúkoľvek formu hormonálnej antikoncepcie, IUD by som mohla len medené. V mojom názore sterilizáciu ma podporila lebo pozná moju celú dlhú rodinu anamnézu, ona bola tá ktorá mi odporučila IVF keby som chcela bio detičky bez rizika rakoviny alebo iných ochorení.
20 ročnej bezdetnej neurobia sterilizáciu nikde nato aby to urobili by museli byť zdravotné dôvody.
@viestta Zase si zle googlila a rozdávaš úplne mimo rady. Pre danú dievčinu nič spoľahlivejšie ako sterilizácia neexistuje a bez problémov jej ju spravia
@alickapusinka Urobia.
@alickapusinka ....ty si už jak Viesta...trepete úplne kraviny
Toto je vyjadrenie kliniky,kde som bola ja :
Zo zákona je o zdravotnej starostlivosti je možné vykonať sterilizáciu žene, ktorá sa tak rozhodne ak dosiahla vek 18 rokov a momentálne nie je tehotná.
@monasi23 nepoznám rodinu, kde nie sú kardiovaskulárne choroby či rakovina.V tvojom veku by som to vôbec neriešila, keď budeš mať partnera pouzijex pharmatex a podľa mňa príliš riešiš niečo, čo nie je potrebné.Ked sa zamilujes a budeš chcieť dieťa o 10-15 r bude tá strašiť genetická predispozícia?to by nikto nemal deti každá rodina vekom nejaké choroby má.Nie každý je vhodný a tak smelý, že si dieťa adoptuje čo, ak partner bude chcieť svoje?veľmi veľa otáznikov a nezodpovedaných otázok.A ako niekto píše možno práve to adoptované dieťa bude mať xy problémov psychických a zdravotných.
A ešte stále prídu gény a predispozície od budúceho partnera nielen tvoje.Do sterilizácie by som nešla ani neviem či ti ju spravia nesledujem to aj tu sa líšia názory.
Autorka co vlastne chces?
Ani nudny den nieje tenis futbal slnko voda....
Keď budeš raz chcieť dieťa a ATK považuješ za karcinogénne zlo vieš ako ta nastimuluju hormónmi pred IVF?niekoľko násobne viac ako ta ATK
@vanilkovazmrzka dakujem pekne za taku normalnost, sterilizovat dvadsatrocne dievcata, lebo maju v rodine predispozicie na nejake choroby.. ale tak mne je to jedno, nech sa da podviazat aj kazda druha, aspon tu bude viac miesta 😀 😝
Daj si vnutromaternicove teliesko a obmieňaj ho každých 5 rokov 😊
Autorka riad sa svojim srdcom a rozumom.A nie ženami z koníka čo majú syndróm matky terezy,osobnú skúsenosť žiadnu a ešte podaktore ani googlit nevedia poriadne.
@reanda je to jej slobodne rozhodnutie, preco by musela byt kazda zena pripravena rodit deti aby bola akoze spolocensky akceptovatelna a hodnotna? A ona si to navyse nevymyslela len tak z rozmaru, ma na to dovody, tak asi doktorka vie lepsie, ako zavazne tie geneticke predispozicie su. Preco ked ma moznosti, ako to obist, a vychovavat zdrave deti hoc i za cenu ze su z cudzieho vajca, by za to mala byt odsudzovana, a lekarka divna? 🤦🏻♀️
@luccija v každej rodine sa vždy niečo nájde, lenže v mojej rodine je to extrém. Z tatovej strany, teta, ujo, babka, prababka aj pradedko rakovina, on je zatiaľ jediný čo je "čištý". Z maminej, všetci alergici, dedko rakovina pankreas, starká rakovina žalúdka aj hrubého čreva, všetci vrátane zatiaľ okrem mňa lebo som mladá poruchy zrážania krvi, vysoký tlak, infartky, niektorý sú na prvom niektorý viac. Už odmalička som chodila po doktoroch lebo mám aj ja zdravotné problémy s pľúcami, alergie... Pre mňa je sterilizácia najlepšie a najefektívnejšie riešenie, nechcem podstúpiť riziko že by som s vedomím vynosila dieťa čo bude zažívať to íste... A ak partner bude chcieť vlastné deti tak ivf embyo bude oplodnené jeho spermiou, a ver že takýto závažný problém by som určite so svojím budúcim partnerom komunikovala...
@kris_tin257 ona okrem sterilizacie nemoze nic anilen nesexovat🙃 nieto teliesko

@doriiis gynekológička mi ho neodporučila