Nepravidelná menštruácia. Ako si najlepšie vyrátať plodné dni?
Dobry deň. Chcela by som vas poprosiť ake mate skusenosti s ratanim plodnych dní. Viem, že je to individualne vraj nejaky 12-16 deň od prveho dňa menzesu... Nepriklad ja mam už druhy mesiac menzes prve dva dni potom dva dni nič a potom len take "špinenie" 😒 Myslite, že je to normalne? Bojim sa, že my to môže ovplyvniť nejako plodne dni, lebo sa velmi snažíme o babätko. A nejako asi tie plodne vždy prešvihnem ☹ Chcela som si kupiť aj ovulačne testy, aby som si bola ista, lenže čo som čítala vo foroch, tak vraj je to nepresne... Takže prvy den mojho menzesu bolo 2.7.2011, ktorý trval len kratko a plodne dni by som mala mať vraj od 13.7., Viete mi poradiť ako sa daju ešte zistiť plodne dni? Velmi tužim po babätku. Ďakujem vam 😉
@maminka142 jasnééééé 😀 😀 😀 😀
@saranata jeeejda...som tu dlhoo nebola....no ja som mala v BA tu doktorku a nebola som spokojna...mozes mi poslat nejaky link alebo kontakt ku komu chodis ty??? Sarapis uz uzivam....musela som si znizit davku euthyroxu lebo mi zacalo dost busit srdce...a odkedy mi zvysila davku tak sa mi cykly predlzuju....napriklad dnes mam 39 den cyklu a este stale nemam mrchu 😢
@saranata to davkovanie sarapisu som nikde nenasla a zacala som uzivat 1x denne a teraz vidim,ze ty tu pises ze sa ma zacat 3x denne po dobu 10 dni.....atd....fu, asi som to spackala
@dominika911 to vobec nevadí, tak začni užívat 3 denne, po 10 dnoch len 2 denne a potom už len jednu, ako som písala ja už ked som brala 2 denne tak to malo na mna dost silný učinok, boleli ma prsia a proste som to na sebe dost cítila tak mi lekárka povedala že mám prejst na 1 denne , ale to uvidíš podla seba, ak sa budeš citit dobre tak to ber tak ako som písala....mne sa prvý mesiac upravil cyklus a hned druhý som bola tehotná.... 🙂 🙂 🙂
@saranata 🙂 dakujem....tak dufam,ze zabere 🙂 🙂 🙂 inac, kupujes to v lekarni alebo z nejakej stranky, je dost drahe len tak v lekarni ☹
@dominika911 no drahe to je dost, ja som si kupila jedno balenie, myslím že to kde je viac tabliet je cenovo výhodnejšie , ale mala som len to jedno , ked som otehotnela som to vysadila 🙂 🙂 🙂 tak držím palce nech ti stačí jedno balenie ako mne,
kupila som to v lekárni...a kludne to ber až do momentu ked zistíš že si tehotná, potom to vysad, mne hovorila lekárka že každemu sa inak upraví cyklus, niekomu po mesiaci ako mne a inemu po pol roku , uvidíš na sebe
ja som hned ten prvý mesiac mala cyklus 28 dnový čo u mna bolo normálne takých 35 dní, ale ak by si mala také zmeny ako ja že naozaj silne by to posobilo tak prejdi na 1 denne
@saranata v prvom rade ti straaaašne ďakujem, bez teba by som svoje telo takto dobre nezačala spoznavať 😀 Je to presne ako si mi napísala, je to až neuveritelne 🙂 Teplotu si stale meriam, posledných 10 dní som mala stále 37, alebo 37,1 a až včera mi klesla na 36,9 a dnes na 36,8 a dnes som dostala aj kramy.. Presne ako si mi napísala, že ked klesne pride menzes 🙂 Ale podla výpočtov som mala dostať menzes až v nedelu, to je o dva dni neskôr... Lebo od prveho stupnutia teploty po dnešny den je len 12 dní a už mam menzes... Myslím, že si písala, že od začiatku kramov ked pôjdem naspäť 14 dni tak to su tie plodne a ked sa dívam teraz na to spätne, tak presne v ten 14 den sme sa aj snažili a nič 😒 Prosím ťa maj ešte so mnou trpezlivosť a skus mi napísať, čo si o tom myslíš? Kedy podla tvojho nazoru budem mať teraz plodne? V ktory deň? Pomôž mi ešte prosím ťa 🙂 Ďakujem vopred 🙂
@maminka142 ahoj , no nie vzdy to vyjde a možeš íst presne na ovulu ....to nie je len tak 🙂
je to 14 dní od uvolnenia sa vajíčka a tak ti to aj vychádza , tam možu byt aj dva dni kým sa teplota zvýši , lebo to ti ukazuje že ovulácia prebehla nie že bude , takže to sedí ...
meraš si prvý mesiac a to treba aspon tri mesiace aby si videla ako ti funguje cyklus...ako dlhý máš cyklus?
zhruba 4 dni pred ovulou máš plodne dni, zvyčajne den pre ovulou býva najvačšia šanca na otehotnenie, takže si pozri spatne celý cyklus a podla toho si vyrátaj tento další od prveho dna mns, a rataj počet dní k ovule, vyznač si tri dni pred nou a tam sa najviac snažte, ale nemusí si den ovulácie sediet kedže nemeriaš dlhšie, ale aj tak to urob a meraj dalej , po skončení cyklu znova uvidíš ako ti sedelo, ale prevažne v strede cyklu sa snažte každý druhý den a nič ti neujde ..povezdme od 12 dna cyklu po 22 den cyklu ,
ja mám príklad 31 dnový cyklus, 17DC mám ovulu a za 14 mám mns a sedí mi to stále tak, čiže pre mna su smerodatne dni 14-16DC, rob si tabulky a budeš mat dobrý prehlad , určite sa zadarí
@saranata ked si to rátam spätne tak ten 14 deň od dnešneho bol asi plodny a od toho plodneho až na štvrty deň sa mi zvyšila teplota... Alebo som mohla mať plodne aj dve dni pred tym 😒 Ja už neviem ☹ A ako dlhy mam cyklus? Vždy inak 😒 Minimalne 2-3 dni hore dole... Začínam by z toho zasa "jeleň" ☹ Ok, tak skusime sa začať snažit od toho 12 dna a uvidíme... Ďakujem 🙂
@maminka142 ale ako dlhý ho máš? kolko dní?od mns po mns
@saranata od prvého dňa minuleho menzesu, po dnešny deň čo je začiatok dalšieho menzesu. Tak dnešnym dňom je to 28 dní. Ale, napríklad minuly mesiac to bolo 31 dní ☹ Ja už mam zo seba taký gulaš 😢
@maminka142 tak máš nepravidlený cyklus to neni koniec sveta, vyber stred a vtedy sa snažte , od toho 12 dna po 20 den, každý druhý den ...a časom to príde, nie je tak doležite trafit ovuláciu ale tie dni pred nou 🙂
klud a trpezlivost ako som povedala na tie najkrajšie veci sa čaká 🙂 🙂 🙂 o to viac radosti to potom prinesie
držím palčeky, a nemáš až taký zlý cyklus aj mne to niekedy o dva dni skáče 😉
@saranata si poklad, teba by som stále potrebovala na taketo povzbudenie 🙂 Ďakujem a ešte sa Ti ozvem, ako som na tom, alebo ako pokračujeme 🙂 Určite posluchnem Tvoje rady a ozvem sa potom 🙂 Ešte raz ĎAKUJEM 🙂
ahojte, ja som mala dost nepravidelny cyklus, ku koncu aj 40 dni a tak .....ked som chcela otehotniet som z toho ratania mala gulas, kupila som si ovulacne testy, kde bolo aj napisane napr. pri 40 dnov.cykluse na ktory den si ho mam robit - priblizne v strede cyklu a den pred a po....cize spolu boli na vyber tri dni- mozno to bolo stastie, ale podarilo sa mi v pohode otehotniet, myslim ze ten test pomohol, ked som ho mala posit. sme sa viacej snazili🙂)) a klaplo to. drzim vam palce baby....urcite do klapne.
@maminka142 za maličko...vieš ked som sa ja snažila tiež som mala jednu lekárku na jednej stránke a s nou som sa radila, tak viem čo to je ked ti niekto pomože...
držím plčeky 🙂 🙂
@petruska555 ahoj , jasne každemu pomože niečo ine, mna testy akurát deptali tak som ich prestala robit, možno ked sa tebe podarilo hned tak to bolo super, ale my sme sa pokušali dlhšie a tie testy už boli o držku 😀 😀 😀
už nás ani nebavilo mať sex a ked tam bola čiarka tak sme sa do toho nutili takže som skor začala trochu spoznávat svoje telo a hlavne cyklus 🙂
ale super že sa podarilo , prajem všetko dobre a hlavne vela zdravíčka ...rýchly a lahký porod 😉 😉 😉
a samozrejme zdravučke a krásnučké babatko🙂
@saranata ahojkaj 🙂 Môže sa stať, že 3 dni po kramoch je teplota 36,5 (t.j. na siedmy deň od začiatku menz.,som začala merať a tri dni bola nižšia) a potom už je na štvrty deň 36,7 a nejde už nižšie na tych 36,5 sa to už nevrati? Znamena to niečo? Dnes je 10 deň 🙂 Snad to nič neznamena, či myslíš, že som mohla mať plodne, hned na druhy, treti a štvrty den, ako mi skončil menzes? Je to možne, že plodne môžu byť hned po menzese, alebo je to v norme, že teplota je tesne po menzese nižšia a potom sa drží o dva, tri stupne vyššie? A až potom vystupi na 37 - 37,1? Minuly mesiac mi stupla na 37 - 37,1 na 17 deň, ale to som mala 31 dnovy cyklus a tento mesiac mam 28 dnovy cyklus... Len som si minuly mesiac nemerala, tie dva, tri dni po menzese, tak neviem, či je to v norme 😒 Prepač viem, že ťa stale otravujem, ale čo si o tom mysliš ty? Keby som vedela ako tak ti hned vynahradím tvoju ochotu, to aka si zlata a nam tu pomahaš 🙂 ĎAKUJEM 🙂
@maminka142 ahoj , nemyslím že to niečo znamená, normálna teplota ...je to v norme, teplota pred ovuláciou sa zvýši rapídnejšie hore, a nemusí to byt nad 37 stupnov, ide o to že po 6 nízkych teplotách prídu tri vysoke teploty ktoré su v jednej hladine , vtedy ten nárast teploty znamená ovuláciu. a vajíčko sa nevytvorí a neuvolní tak rýchlo ovula to nebola...
je uplne jedno na akej teplote začneš po mns , ide o tom zvyšenie...
skus si tuto stránku prečítat
http://www.fertility.sk/special/search/symptote...
alebo sa zaregistruj na www.fertilityfriend.com a tam si zadavaj hodnoty teplot a ono ti to vygeneruje kedy podla záznamov prebehla ovu...
a neotravuješ kludne sa pýtaj 🙂
@saranata ďakujem 🙂
@pepina001 ahoj neotravuješ, tieto najplodnejšie dni rozoznaš ale na to treba aspon tri mesiace merat BT a spoznat ako ti telo funguje, pred ovuláciou teplota dost vyrazne klesne, nasledne vyletí hore, tento den poklesu je ovulacia, čize ak budeš merat a zistíš cca v ktorých dnoch dochádza k poklesu a následne sa ovulacia potvrdí tým ze teplota na dalšie meranie bude vysoká tak budeš vediet kedy prebieha ovulacia a tým si zvýšiš sance trafit sa do plodných dní a otehotniet .
najlepšie na vysvetlenie je tato stránka
dakujem pekne...od zaciatku tyzdna meram...po-št 36,4, 36,5, piatok 36,6...tak uvidim
@maminka142 Ahoj plodné dničky si vyratáš ták od menzesu by to malo byť 15 deň aj já sa pokušám o bábo
ak budeš mať výtok bielučky ako sopel ....lepkavý ták to máš plodné dničky 😉 tedy skušaj s priateľom 😕
a nemyslí nato lebo sa môžeš snažiť a nepodarí sa
dievčence moj cyklus bol 34-38 dni a začala som brať včeliu materskú kašičku a po 22 tablete prišiel menzes na 27 deň, tak sa snáď aj bábo podarí
Chcete mať pravidelnú menštruáciu bez PMS a iných komlikácií? Obnoviť plodnosť aj vo vyššom veku ?
info u mňa
ja mam tiez taky problem, uplne nepravidelny cyklus, mavala som okolo 33 dni, no teraz 39, minuly mesiac 41... som z toho na nervy, minuly tyzden som bola na preventivnej a dr. mi hovori ze mam plodne dni akurat - bol to 37 den cyklu a na 39 den som dostala.... tak ja neviem....som z toho jelen

@saranata ďakujem ti, už som to pochopila 🙂 A ďakujem ti aj za trpezlivosť, pri mne 😉 Tak teraz už len čakať, kedy pride mns, či mi to tak vyjde... Ak niečomu ešte nebudem rozumieť, tak ti ešte napíšem, snaď môžem si zlata a ešte raz ďakujem za rady 🙂