Nezostúpený semenník u ročného synčeka - operácia na Kramároch

7trisha7
2. aug 2020

Ahojte.. prosim mate tu niektora priamo skusenosti s tym, ze vas chlapcek nemal zostupeny jeden semennik a operovali ho na Kramaroch? Vsetko bolo ok? Aki su na kramaroch? Pristup?
Moj 11 mesacny syncek stale nema jedno vajko na mieste a bude treba operacia, mam ho co najskor objednat. A jasne, ze sa mega bojim toho vsetkeho 😩😩
Dakujem

77daniela77
2. aug 2020

Niecje nadej ze este zostupi a.....nie je to este skoro operovat?

7trisha7
autor
2. aug 2020

@77daniela77 no vraj najlepsie v roku, je to najidealnejsie proste...

77daniela77
2. aug 2020

@7trisha7 Nie som na to odbornik,ale neskusis radsej este aj ineho odbornika na tieto veci?Zvyklo sa cakat do 6 rokov s tym zostupom.....asi zalezi aj na dovode......len mi je luto tak maleho dietatka,tak preto toto pisem.....

7trisha7
autor
2. aug 2020

@77daniela77 aj na nete som citala ze cim skor tym lepsie, takisto mi to samozrejme povedala pediatricka no a hlavne urolog ... neskor s tym mozu byt uz problemy tak sa to ma riesit cim skor a kamoskin maly (rovnako stary ako moj) to ma tiez a iny urolog im tiez povedal ze operacia cim skor... takze to tak je 🤷🏻‍♀️🥺 tiez ma to netesi 😢😢

mimka11111
2. aug 2020

@7trisha7 ahoj,synčekovi tiež robili diagnostiku z dôvodu nezostupeneho semenníka,v 15.mesiacoch, ale v BB. Nám to doky tak vysvetľoval,že ak je vajíčko ešte v brušku,do tých 24mesiacov by sa malo dieťatko operovať, v opačnom prípade,resp.po tých 24 mesiacoch sa už nezostupene vajíčko môže začať v brušku správať úplne ináč, a síce ako nádor.....synceka operovali v r.2018.

77daniela77
2. aug 2020

@7trisha7 Ok,tak sa drzte,urcite vedia co robia a vsetko bude dobre.

7trisha7
autor
2. aug 2020

@mimka11111 mojmu drobcovi sa da nahmatat tam dole kdesi, pediatricka aj urolog mu vajko nahmatali... ale aj tak vraj najlepsie okolo roka operovat no.. ale desi ma to hrozne. Dakujem za napisanie skusenosti. Snad sa ozve aj niekto komu dietatko priamo na kramaroch operovali, zaujima ma aj pristup a celkovo dufam ze tam su dobri doktori, aby sa nic nezanedbalo..
@77daniela77 dakujem krasne

fliacik
2. aug 2020

@7trisha7 Ahoj, máme túto operáciu za sebou,drobca operovali tesne po 1.narodeninach, nemal zostupne oba semenníky. Prístup na Kramaroch je úžasný, s malým som bola do poslednej chvíle, aj na sálu som si ho odniesla až po dvere, aj tesne po OP ma pustili na JIS k nemu, takže keď sa budil, držala som ho za ruku. Ťažký bol iba prvý deň po zákroku, bol ubolenený, nevedel zaspať. Našťastie nás o deviatej večer v deň OP pustili domov, vo svojej postieľke sa upokojil. Na druhý deň už bol usmiaty, hral sa, akoby sa nič nestalo. Ma skoro 5, každý rok chodíme na kontrolu.

7trisha7
autor
3. aug 2020

@fliacik na noc sa nezostávalo teda? no ja sa velmi bojím narkozy a tak ☹ strašne z toho stresujem... a ďakujem velmi pekne že si napísala skúsenosť svoju 🍀

fliacik
3. aug 2020

@7trisha7 Pôvodne sme dostali informáciu, že nás prepustia ráno, aj som prosila sestričky, aby mi dovolili spinkať s malým, lebo na izbe, kde mal postieľku on, posteľ pre matku nebola, my sme dostali miesto na izbe matiek, ďaleko od drobcov. Sestričky boli veľmi milé a ochotné. Ale o deviatej večer sa menili služby, lekár si spravil malú vizitu a sestra sa ma opýtala, či chceme ísť domov, že drobec vyzerá OK. Sme síce až z Trenčína, ale v sekunde som bola zbalená 🙂 A pokiaľ ide o narkózu, tiež som sa hrozne bála, keď som ho zaniesla na sálu, triasla som sa ako osika a zdalo sa mi to ako večnosť, kým ho doviezli späť. Prebral sa pomerne rýchlo, ale veľmi plakal, mykal sa a bol nepokojný, v postieľke sa nevedel uložiť, tak som si požičala kočiarik, čo tam majú a vozila som ho po chodbe. Ráno už potom bolo dobre. Úplne Ťa ale chápem, vidieť to malé telíčko na operačnom stole bol hrozný pocit, taká bezmocnosť, strach, ako to dopadne, či sa operácia podarí a či sa preberie...strašne sa mi uľavilo, keď to bolo za nami, vedela som však rok, že to príde, tak som bola rada, že je to za nami.

7trisha7
autor
3. aug 2020

@fliacik noo akože ak ma s ním nenechajú na izbe (aj keby nemám postel a mám tam celú dobu stáť) tak podpíšem revezr a idem preč, samého ho na izbe nenechám ani náhodou ☹ a potom ste ho inak normálne vo vajíčku v aute odviezli? rozmyšlam že to ho asi bude bolieť keď bude zapásaný... :-/

fliacik
3. aug 2020

@7trisha7 Cestovali sme klasika vo vajíčku, do TN to inak nešlo, ale cesta bola v pohode, bol vyčerpaný a spinkal. Plakal potom až v noci, keď asi vyprchali analgetiká a zobudil sa.

lenqua_12325
3. aug 2020

@7trisha7 zober si aspoň rozkladaciu stoličku. Nemôžeš stáť, však prídeš o nohy.

fliacik
3. aug 2020

@7trisha7 Kreslá na sedenie na izbe sú. A ak môžem poradiť, na chodbe je aj kuchynka, nejaký čaj, kávu si tam vieš urobiť.

7trisha7
autor
3. aug 2020

@fliacik okej dakujem krasne za vsetky info 😊😊❤️
@lenqua_12325 by som cupela 😅 ale nie, pani vyssie pise ze tam su kresla.. ja som to myslela tak ze na tej izbe s nim budem stoj co stoj, za akychkolvek podmienok co sa mna tyka 😊

lenqua_12325
3. aug 2020

@7trisha7 od dieťaťa neodist. Zažila tom to na JIS v Žiline. Manžel priniesol taky malý kobercek a od únavy na ňom zaspal. Nič len stolička tvrdá a spat niekde mimo oddelenia. No nikdy. Neverím cudziemu človeku co by sa mal starať o moje dieťa.

7trisha7
autor
3. aug 2020

@lenqua_12325 veď presne tak, moja reč 🙂. Neodidem od neho ani náhodou, moc dúfam, že ma s ním nechajú, nerada by som podpisovala reverz a šla domov... ale samého ho tam nenechám ani za nič.

lenqua_12325
3. aug 2020

@7trisha7 držím palce, si zákonný zástupca a nikto ta nemôže od dieťaťa vyhodiť, len ak sa sama dáš. Aj na nás to s mužom skúšali, ale zbytočne. Nech to mate com skôr za sebou.

marlent
3. aug 2020

A bola si už u uro?
Je rozdiel ak tam vajko nie je vôbec alebo je a len vybieha.
Môj ma vybiehajuce a na operáciu ide až keď dovŕši 3 roky

7trisha7
autor
3. aug 2020

@lenqua_12325 Ďakujem, si zlatá 🙂
@marlent jasne že bola 🙂 na kramaroch.. nevybieha, v miešku nie je, ale nahmatal ho tak dole uplne, no do mieška proste sa nikdy nedá ... na kramaroch povedali že operacia v roku

marlent
3. aug 2020

@7trisha7 aha tak asi preto môj ho ta občas ma...
Držím moc palce

7trisha7
autor
3. aug 2020

@marlent Ďakujem krásne

krkavcia_mater
17. aug 2020

@lenqua_12325 To neveris ani ucitelkam v skolke?

krkavcia_mater
17. aug 2020

@7trisha7 Ahoj, mojho syna operovali v 11mesiacoch. Obojstranne nezostupeny. Cim skor sa to operuje, tym leosie. Semenniky sa nemozu spravne vyvijat v tele, lebo je tam teplo, na rozdiel od miesku, mozu sa zvrhnut (rakovinovo) plus, nebude si na to pamätať.
Boli sme ma Kramaroch,.operoval dr. Polák. Rano sme prisli na prijem. Napichli mu kanylu, zobralu krv na rozbor, prisla za mnou anesteziologicka, ta sa ma popytala rozne veci, kedze maly ma chore srdce a uz operovany bol. Na obed som ho odniesla na salu. Do dvoch hodin mi ho priniesli spat na izbu, dali ho do mojej postele, ze nech lezime spolu. Mali sme zaplateny nadstandard.
Vecer okolo 20.00 nas chceli prepustit, ja som to odmietla,.chcela som ostat cez noc v nemocnici, keby daco.
Rano nas teda prepustili. Maly bol bolavy tak 2-3 dni.
Psychicky to bolo narocne, ale sestricky boli velmi mile.
Prajem nech vsetko dobre dopadne 🙂

7trisha7
autor
17. aug 2020

@krkavcia_mater Ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂 ja som tam teda volala minule a povedali mi, že sa operuje vždy až po roku :/ no a že ešte má prísť na kontrolu raz (na oktober to vyšlo a v septembri má rok)... a že potom mi dá doktor termín teda.. Super že aj nadštandard sa dá, to určite budem chcieť aj ja 🙂
No mega sa toho všetkého bojím, ani na to myslieť nemožem... verím že všetko bude ok a dopadne to na jedničku.
Ďakujem 🙂

krkavcia_mater
17. aug 2020

@7trisha7 hned ako vam da dr termin operacie volaj na oddelenie na rezervaciu nadstandardu. Byva vela vybookovany.
Bat sa je uplne ok.. divneby bolo, keby si sa nebala.

lenqua_12325
17. aug 2020

@krkavcia_mater im už vôbec nie. Nikomu cudziemu.

misove
14. okt 2020

@7trisha7 ahoj..vy sa teda este len chystate na operaciu? Nam dnes dali termin na 2.12..

7trisha7
autor
14. okt 2020

@misove nam termin 14.12.

marlent
14. okt 2020

@7trisha7
@misove
Baby aj ja idem so synom uz tsraz 11.11