icon

Opakujúce sa infekcie močových ciest

17. jún 2025

Ahojte. Začínam byt zúfalá a tak som sa rozhodla spytat vás ci ste si niecim podobným prešli.
Cca 4 mesiace dozadu som mala infekciu,bakterie v moči, (pálenie,štipanie nonstop, žiadna krv v moči ani zvýšená teplota)
Doktorka mi predpísala ciprofloxacin. Po 3 dňoch som sa cítila oveľa lepšie no po týždni užívala sa mi to opäť vratila ( povedala, že ich mám dobrat a tak som ich užívala 10 dni 2x denne).
Odvtedy mám stále problémy myslala som si, že bude problém inde tak som skusala aj gynekologickú ale všetko bolo negatívne. Bola som u urologa, poslali moč na kultiváciu a pod. a vysli mi, že mám znova bakterie. Urológ, ale povedal, že to neni potrebné liečiť ale ak mám ťažkosti da mi Biseptol. Stále cítim palenie hlavne po močeni ale nic mi nepomaha a obávam sa, že ani biseptol nepomôže. Ďakujem vopred

Strana
z2
autor
18. jún 2025
@michaelam2

Ja som uzivala vacsinou amoksiklav alebo ciprofloxaciin…ale vzdy mi robili testy na citlivost a podla toho predpisovali

@michaelam2 a vie tie testy na citlivosť spraviť aj niekto iný ako urológ?

michaelam2
18. jún 2025

Ano, vseobecny lekar bez problemov, mne to robil vacsinou on

kalifka
18. jún 2025

A urológ ti urobil komplet vyšetrenie?
A ako sa chránite? Používate prezervatív?

golfovalopticka
18. jún 2025

Je dost mozne, ak ti povedal, ze to netreba liecit, ze ti sice nasli tieto bakterie v moci, ale nie dostatocne mnozstvo. Ak nie je to mnozstvo dostatocne, tak ti citlivost na antibiotika neurobia. Jedine, ze by si si zaplatila ako samoplatca a poprosila ich v labaku, nech ti spravia citlivost aj pri nizkom pocte bakterii a s tym potom za urologom.

autor
18. jún 2025
@golfovalopticka

Je dost mozne, ak ti povedal, ze to netreba liecit, ze ti sice nasli tieto bakterie v moci, ale nie dostatocne mnozstvo. Ak nie je to mnozstvo dostatocne, tak ti citlivost na antibiotika neurobia. Jedine, ze by si si zaplatila ako samoplatca a poprosila ich v labaku, nech ti spravia citlivost aj pri nizkom pocte bakterii a s tym potom za urologom.

@golfovalopticka skvele ďakujem pekne

livsi
18. jún 2025

Keď som už nemala baktérie tak tusim už len nejaké vitamíny ale už neviem ktoré. Predtým Macmiror, ktorý bol na baktériu ktorú som mala. Odporúčam v Ba urologičku Martinu Serator, keď si písala, že si z Ba.

livsi
18. jún 2025
@satoshi

@livsi Ahoj, môžem otázočku? čo Ti pomohlo, aby Ti to pálenie prešlo po tom pol roku od preliečenia? Alebo to proste spontánne odznelo? Mám to isté 🙂

@satoshi mne to už potom nejako samé prešlo, pila som veľa veľa vody a to že som išla pred a po sexe do sprchy a po som sa vycikala. Ak máš opakovane zápaly, je vhodná aplikácia kyseliny hyaluronovej do močového mechúra. Ak chodíš často k urologovi, niečo hradí tuším aj poisťovňa. Ja som si nakoniec nemusela dávať

satoshi
18. jún 2025
@livsi

@satoshi mne to už potom nejako samé prešlo, pila som veľa veľa vody a to že som išla pred a po sexe do sprchy a po som sa vycikala. Ak máš opakovane zápaly, je vhodná aplikácia kyseliny hyaluronovej do močového mechúra. Ak chodíš často k urologovi, niečo hradí tuším aj poisťovňa. Ja som si nakoniec nemusela dávať

@livsi Noo ja som praveze mala len dva krat, pred vyse rokom, odvtedy mi nikdy nezistili zapal ani bakterie (a to som bola na kultivaciach tak 10x ak nie viac), za to velmi nechcel ist do tej kys. hyal. ani urolog. Ale ostalo mi obcasne palenie pri moceni, hoci teda nemam bakterie ani v posve, ani v moci, ani v trubici, sex som nemala od toho posledneho zapalu, voda cca3 - 3.5 litra denne aj predtym aj teraz :0) Nic nevadi, ja len ze co Tebe pomohlo, dakujem za reakciu :0)

livsi
18. jún 2025
@satoshi

@livsi Noo ja som praveze mala len dva krat, pred vyse rokom, odvtedy mi nikdy nezistili zapal ani bakterie (a to som bola na kultivaciach tak 10x ak nie viac), za to velmi nechcel ist do tej kys. hyal. ani urolog. Ale ostalo mi obcasne palenie pri moceni, hoci teda nemam bakterie ani v posve, ani v moci, ani v trubici, sex som nemala od toho posledneho zapalu, voda cca3 - 3.5 litra denne aj predtym aj teraz :0) Nic nevadi, ja len ze co Tebe pomohlo, dakujem za reakciu :0)

@satoshi nemôžete mať ešte zúženú močovú trubicu po zápale ?

satoshi
19. jún 2025
@livsi

@satoshi nemôžete mať ešte zúženú močovú trubicu po zápale ?

@livsi No bavila som sa o tom na urologii, ale vraj by som mala aj ine priznaky, ako slaby prud mocu pripadne nedokonale mocenie ...... co nemam

autor
7. júl 2025

Chcem len aktualizovať moj stav ( možno to niekomu pomôže) Bola som u iného urológa kde mi robili odber na ureaplazmy a sú pozitívne. Mám sa vyhýbať styku počas liečby a asi aj kúpaniu v jazere akurát neviem koľko sa mám vyhýbať aj po skončení liečby.

kalifka
7. júl 2025
@anonym_autor

Chcem len aktualizovať moj stav ( možno to niekomu pomôže) Bola som u iného urológa kde mi robili odber na ureaplazmy a sú pozitívne. Mám sa vyhýbať styku počas liečby a asi aj kúpaniu v jazere akurát neviem koľko sa mám vyhýbať aj po skončení liečby.

@anonym_author a partnera si dala tiež testovať? Aby ste si dookola nevracali

autor
7. júl 2025
@kalifka

@anonym_author a partnera si dala tiež testovať? Aby ste si dookola nevracali

@kalifka ano ano

golfovalopticka
17. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prosim vas, odber vam urobili z mocu alebo z mocovej trubice?

lubkovaandrejka
17. júl 2025
@livsi

Keď som už nemala baktérie tak tusim už len nejaké vitamíny ale už neviem ktoré. Predtým Macmiror, ktorý bol na baktériu ktorú som mala. Odporúčam v Ba urologičku Martinu Serator, keď si písala, že si z Ba.

@livsi prosim ta a ty si mala aku bakteriu? Ja tiež k bej chodimz tiwz predpisala macmiror, ja sa jej opytam,aky typ bakteri som mala,ale idem tam az o tyDen

Strana
z2