icon

Opakujúce sa infekcie močových ciest

17. jún 2025

Ahojte. Začínam byt zúfalá a tak som sa rozhodla spytat vás ci ste si niecim podobným prešli.
Cca 4 mesiace dozadu som mala infekciu,bakterie v moči, (pálenie,štipanie nonstop, žiadna krv v moči ani zvýšená teplota)
Doktorka mi predpísala ciprofloxacin. Po 3 dňoch som sa cítila oveľa lepšie no po týždni užívala sa mi to opäť vratila ( povedala, že ich mám dobrat a tak som ich užívala 10 dni 2x denne).
Odvtedy mám stále problémy myslala som si, že bude problém inde tak som skusala aj gynekologickú ale všetko bolo negatívne. Bola som u urologa, poslali moč na kultiváciu a pod. a vysli mi, že mám znova bakterie. Urológ, ale povedal, že to neni potrebné liečiť ale ak mám ťažkosti da mi Biseptol. Stále cítim palenie hlavne po močeni ale nic mi nepomaha a obávam sa, že ani biseptol nepomôže. Ďakujem vopred

Strana
z2
luccija
17. jún 2025

Máš partnera?môžete si niečo prenášať.No a hlavne bavlnené nohavičky, obmedziť kúpaliska, veľa piť atď. ...

autor
17. jún 2025
@luccija

Máš partnera?môžete si niečo prenášať.No a hlavne bavlnené nohavičky, obmedziť kúpaliska, veľa piť atď. ...

@luccija mám partnera už 5 rokov a nikdy som žiadne problémy ešte k tomu urológ trval, že partner s tým nic nemá ani sa nijak nemusí liečiť ani to na neho neviem preniesť.. už som z toho zmatana

hankab
17. jún 2025

Mala som pred 6-8 rokmi chronicky zapal mechura a mocovych ciest. Prve antibiotika nezabrali, nasledne preliecenie druhymi. Po 3 tyzdnoch choroba spat. Ked uz toto trvalo s mensimi ci vacsimi intervalmi 2,5 roka, zacala som uzivat Wobenzym. Po vybrati asi polovice 200-tab. balenia sa mi uz doposial zapal nevratil.

evivb
17. jún 2025

Dlhodobo uzivaj: Probiotika (biopron), Blokurima uro+, Uroril a ialuna capiky aspon kazdy tyzden 1x...... Inak sa toho nezbavis.... :(

mizoko
17. jún 2025
@hankab

Mala som pred 6-8 rokmi chronicky zapal mechura a mocovych ciest. Prve antibiotika nezabrali, nasledne preliecenie druhymi. Po 3 tyzdnoch choroba spat. Ked uz toto trvalo s mensimi ci vacsimi intervalmi 2,5 roka, zacala som uzivat Wobenzym. Po vybrati asi polovice 200-tab. balenia sa mi uz doposial zapal nevratil.

@hankab a aké si si dala dávkovanie wobenzymu? Dakujem

letfenixa
17. jún 2025

Ešte Canephron môžeš dlhodobo okrem už spomínaného. A pred a po každým pohl.stykom sa vymočit a umyť. Ak sa chodíš kúpať, vždy, keď vylezieš z vody, hneď si prezlec suché plavky.

hopsas
17. jún 2025

Brusnicová stava 100% ráno aj večer jedno deci. Neverila som tomu ale pomáha. Mne je keď je takto jako píšeš, tak ja to pijem aj celý den

hankab
17. jún 2025
@mizoko

@hankab a aké si si dala dávkovanie wobenzymu? Dakujem

@mizoko uff, to si uz naozaj nepamatam. Ale viem, ze tie pociatocne tyzdnove davky su az “konske”, neviem ci nie az 16 a viac tabliet denne. Ja som si az tolko nedavala. (Lebo ma v sebe nejaku zlozku, ktoru som pri kazdej potrebe citila este 3km od domu 🫣😅). Dokonca som ho ani neuzivala nejako dlhodobo, dokopy mozno mesiac a v nizsich dávkach nez boli odporucane. A zabral naozaj skvele.

livsi
17. jún 2025

Ja som mala asi 3krat za sebou. A potom som mala pálenie ešte polroka potom, ale baktérie som už v tele nemala. Mne čo poradil gynekológ, po sexe sa vždy ísť hneď vycikať. Odvtedy dobre.

mizoko
17. jún 2025
@hankab

@mizoko uff, to si uz naozaj nepamatam. Ale viem, ze tie pociatocne tyzdnove davky su az “konske”, neviem ci nie az 16 a viac tabliet denne. Ja som si az tolko nedavala. (Lebo ma v sebe nejaku zlozku, ktoru som pri kazdej potrebe citila este 3km od domu 🫣😅). Dokonca som ho ani neuzivala nejako dlhodobo, dokopy mozno mesiac a v nizsich dávkach nez boli odporucane. A zabral naozaj skvele.

@hankab mne ho kedysi odporúčal gynekológ na ženské zápaly ale neuzivalan som ho. A preto sa pýtam lebo na močové cesty a ženské problémy je tam že 3x denne 5 tabliet 😅 veď to by som ani obed už nejedla. Ale ak zabral vyskúšam. Ďakujem 😁

autor
17. jún 2025

Po sexe umyt, vycikat všetko robím. Brusnicove caje aj šťavy som skusala a nič. Dokonca aj blokurimu som skusala ale nie dlho.

lubkovaandrejka
17. jún 2025

Kup si kvapky rowatinex na gigalekaren maju
To bola jediná vec ktora mi pomohla po x rokoch trapenia

autor
17. jún 2025
@lubkovaandrejka

Kup si kvapky rowatinex na gigalekaren maju
To bola jediná vec ktora mi pomohla po x rokoch trapenia

@lubkovaandrejka ako dlho si to užívala?

hankab
17. jún 2025
@mizoko

@hankab mne ho kedysi odporúčal gynekológ na ženské zápaly ale neuzivalan som ho. A preto sa pýtam lebo na močové cesty a ženské problémy je tam že 3x denne 5 tabliet 😅 veď to by som ani obed už nejedla. Ale ak zabral vyskúšam. Ďakujem 😁

@mizoko ano, tiez som si nevedela predstavit pchat do seba 5 tabletiek naraz 3x denne. a kedze som v tomto uplna brzda a nedokazem ani atb brat podla návodu a douzivat ich do konca, tak to dávkovanie bolo v style “aha tabletky, rano som si nedala, teraz si dam 3”. Nastastie aj tak zabral 😎.

autor
17. jún 2025
@livsi

Ja som mala asi 3krat za sebou. A potom som mala pálenie ešte polroka potom, ale baktérie som už v tele nemala. Mne čo poradil gynekológ, po sexe sa vždy ísť hneď vycikať. Odvtedy dobre.

@livsi a čo si užívala keď sa ti to vrátilo?

michaela329
17. jún 2025

Mne kvôli tomuto dala imunologička terapiu Imunorom - lebo že tie baktérie robia problém, ak je imunita slabšia. Mne to pomohlo.

satoshi
17. jún 2025
@livsi

@livsi Ahoj, môžem otázočku? čo Ti pomohlo, aby Ti to pálenie prešlo po tom pol roku od preliečenia? Alebo to proste spontánne odznelo? Mám to isté 🙂

autor
17. jún 2025

Myslite, že nám tie antibiotika vobec brat? Sú to ďalšie za posledné 4 mesiace a počula som o nich, že sú len take aby sa nepovedalo. Aj ten urológ bol taký… keďže videl tie bakterie a tvrdil, že liečba neni potrebná.

michaelam2
17. jún 2025

Dva roky som sa trapila takze viem co to je. V prvom rade musia spravit kultivaciu a nasadit atb podla toho ktore z testov vyjdu ako citlive. Aka bakteria ti vysla? Rozhodne by som poslala na urologiu aj partnera a nech ho tiez preliecia aj ked nema ziadne priznaky, u nas to bolo dost rozhodujuce ale to je iny pribeh….no a rovnako odporucam wobenzym, je to drahe ale jediny po dvoch rokoch trapenia pomohol. Vyskusala som asi vsetky doplnky co existuju a aj hore co sa spominaju ale nic…jedine wobenzym a odvtedy chvalabohu pokoj. Davkovanie je v pribalovom letaku presne pre zapaly mocovych ciest.

autor
17. jún 2025
@michaelam2

Dva roky som sa trapila takze viem co to je. V prvom rade musia spravit kultivaciu a nasadit atb podla toho ktore z testov vyjdu ako citlive. Aka bakteria ti vysla? Rozhodne by som poslala na urologiu aj partnera a nech ho tiez preliecia aj ked nema ziadne priznaky, u nas to bolo dost rozhodujuce ale to je iny pribeh….no a rovnako odporucam wobenzym, je to drahe ale jediny po dvoch rokoch trapenia pomohol. Vyskusala som asi vsetky doplnky co existuju a aj hore co sa spominaju ale nic…jedine wobenzym a odvtedy chvalabohu pokoj. Davkovanie je v pribalovom letaku presne pre zapaly mocovych ciest.

@michaelam2 Boli mi zistené esterichia coli,klebsiella species a enterococcus faecalis. Kultivácia sa robila ale ako som pisala vyššie nechcel mi dať žiadne lieky lebo to neni potrebné až na veľké presviedčanie mi nejake dal. Takze neviem či sa da niekde zistiť na ktoré sú citlivé

michaelam2
17. jún 2025

Ano da, na to su testy, to ti rovno mali spravit lebo inak tie atb uzivas zbytocne. Zmenila by som urologa v tomto pripade. Tiez som mala aj tieto bakterie a vzdy mi hned davali atb.

autor
17. jún 2025
@michaelam2

Ano da, na to su testy, to ti rovno mali spravit lebo inak tie atb uzivas zbytocne. Zmenila by som urologa v tomto pripade. Tiez som mala aj tieto bakterie a vzdy mi hned davali atb.

@michaelam2 ťažko sa hľadá je ich tu v Ba veľké množstvo to ano, ale väčšina sú súkromníci a pytaju si neskutočne palky a to už nevladzem. Inak sa caka až do septembra. Ake atb ste užívali prosim?

maxalla
17. jún 2025

kolko vody denne vypijes (nepocitaj do toho kavu, caje, alkohol)? ked som bola mladsia, mala som s tym tiez problem a jedine, co mi vtedy pomohlo, bolo pit aspon liter a pol - dva litre vody denne. aj ked spociatku je to neprijemne, castejsie na zachod..

lubkovaandrejka
17. jún 2025

Asi 4 dni a odvtedy, ked to na mna prislo, dala som si kvapky jeden den a na druhy den som ani nevedela,ze mi nieco bolo a moja mama detto.

lubkovaandrejka
17. jún 2025

Ak si v BA tak pozri urologicku Martinu Serator, ma dostupny termin uz 1.jula na navsteve lekara. Za termin sa plati nejakych 26 ci 28€ a za založenie karty 20. Skus pozriet

autor
17. jún 2025
@maxalla

kolko vody denne vypijes (nepocitaj do toho kavu, caje, alkohol)? ked som bola mladsia, mala som s tym tiez problem a jedine, co mi vtedy pomohlo, bolo pit aspon liter a pol - dva litre vody denne. aj ked spociatku je to neprijemne, castejsie na zachod..

@lubkovaandrejka aha ďakujem krasne 🙂
@maxalla 2l vypijem určite

alicimmerman
17. jún 2025

môj manžel je urolog.......poriadne preliecit, veeeeela pit nech sa močové cesty prečistia, pred sexom vymocit/po sexe taktiež

mikasa_ackerman
17. jún 2025

Mne sa to vracia každého pol roka, teraz sa mi to vrátilo po mesiaci, zajtra ráno idem k urológovi, som zvedavá čo sa dozviem, dávam si pozor na chlad, pijem veľa vody, pred aj po sexe sa vyčúram aj sprcha, nosím bavlnené spodné prádlo atď. a aj tak sa to vracia, tiež som už bezradná🥲

letfenixa
17. jún 2025
@anonym_autor

Po sexe umyt, vycikat všetko robím. Brusnicove caje aj šťavy som skusala a nič. Dokonca aj blokurimu som skusala ale nie dlho.

@autorka ale aj pred sexom, to je dôležité.
A áno, citlivosť antibiotik vie lekár z testov na baktérie. Lepšie ako bavlnené prádlo je bambusove, prať na vysokej teplote, prípadne ešte ožehliť.

michaelam2
17. jún 2025

Ja som uzivala vacsinou amoksiklav alebo ciprofloxaciin…ale vzdy mi robili testy na citlivost a podla toho predpisovali

Strana
z2