icon

Ošetrovanie člena rodiny po mojom pôrode pre manžela

sun123
2. jún 2017

Maminky, viem, ze je tu x- diskusii na tuto temu, zial, nenasla som ziadnu aktualnu, chcem sa opytat, ako je to s očr pre manžela v pripade, že som druhorodička, manžel ma narok na očr len pocas mojho pobytu v nemocnici? A potom co? Som akoze schopna starat sa o dve deti sama?Teda viem,ze je moznost dovolenky,ale zistujem aj ine..Napr.ci mi moze lekar vystavit pn po navrate z nemocnice alebo ako..Dakujem za rady a vase skusenosti

Strana
z2
maciatkolulu
3. jún 2017

@sun123 akože ja ziram už. Fakt nie si schopná sa starať o dve deti po pôrode sama?????? Nestačí,že tu máme trojročnú rodičovskú a to už polka matiek sonda v a predlžovať rodicak do šesť rokov,samozrejme plateny,to nuž akože aj otcovia budú sedieť doma? Ja neviem,či som Z inej planéty,ale ja som mala dva cisárske v priebehu troch rokov a z pôrodnice šup domov a šup starať sa o dve deti a som tu a ani ma nenapadlo OCR pre muža. Ale ok,veď stať je bohatý a treba sedieť doma na riti aj do šesť rokov a potom opäť materská a potom. Muž a babka a potom už dôchodok. 😀a pekný život za nami. Však nech sa muž opýta dr,či mu dá OCR. To je podstatné,zamestnavatel bude nadšený a vaše príjmy budú skvelé. Tak hor sa do toho.

loginexistuje
3. jún 2017

Aj v tom kapitalistickom zapadnom svete je pomerne normalne, ze muz ostatne tyzden dva po porode doma aby nielen ze zene pomohol (pri niektorych chlapoch je to skor pomoc do hrobu) ale aj aby sa zblizili so svojim dietatom ...

co je na tom divne ? a nepochopitelne ?

a ake zneuzivanie systemu? Plno ludi zneuziva PN da sa vypisat .. lebo v praci ma nepohodu, lebo sa mu nechce je v depke a to ze chce otec stravit cas s novorodencom a pomoct manzelke (nie kazda zena skace ako srnka po porode)
aj so starsím dieťatom

jasne ze zena zvladne ked treba ale preco odstavovat muza od starostlivosti o dieta hned od narodenia?

sun123
autor
3. jún 2017

@evittam ano,uz viem,vdaka😉

sun123
autor
3. jún 2017

@maciatkolulu oukej, tak teda nejdem okradat tento stat,vratim matersku aj rodicak, odstavim decko od cicku a hor sa do prace ..trosku myslite; tuto temu som neotvorila kvoli tomu, ci sme alebo nie sme schopne matky,ci fnukame al.nie..ja nie som studentka na materskej,ktora v zivote neodviedla euro do soc.poistovne a teraz sa tesi z 236 eur mesacne,tak naozaj nechapem..a o nase prijmy sa nestarajte,peniaze nie su vsetko a kolena si pre ne vrtat nedame..

maciatkolulu
3. jún 2017

@sun123 vsak ok, vsak budes mat matersku a vsetko, preco si manzel nezoberie dovolenku? Mozes si sediet s dietatom doma tri roky, pripadne sest😉 to ti poskytuje stat, to ie je take zle, v inych krajinach EU by si sedela davno v praci s deckom odrhnutym od cecku.... Vsak ak manzelovi dr da OCR, tak nie je problem, treba sa v prvom rade pytat tam, ja len, ze je samozrejme, ze pokial budete sediet doma dvaja s dvomi detmi 😨 tak je logicke, ze prijem bude nizsi a ja byt zamestnavatelom tvojho muza...hmmm, fakt neviem a nerozumiem, ale vsak fajn, kazda sme ina, takze moja rada znie, pytat sa dr, pripadne pediatra, pripadne nech ide na PN a pod😨

sun123
autor
3. jún 2017

@maciatkolulu lebo su okolnosti, preco si ju vziat nemoze. ale nahodou mu niekto spomenul tu moznost, tak som chcela viac info...ja dobre viem a vazim si,ze mame rodicak,nikdy som neplakala,ze je nizky, mam kamosku v Spanielsku,zhodou okolnosti rodi po mne a styri mesiace dostava plnu mzdu a potom ,rob si co chces-neplatene volno..a do prace sa chystam max po roku a pol -dvoch,ak budeme zdravi😉

misinka0611
3. jún 2017

@evittam
Tak ja som ta posledná co potrebuje nejakú silnú pomoc od niekoho. A úprimne, radšej sa budem starať sama akoby sa mi mal domov niekto nasackovat a znevažovať to co robim a robit zo mna blbu. Ako pisem pracujem 12 stky v robote častokrát som tu sama, v 7 mesiaci domalovavam novostavbu a upratujem ju a každý kto staval vie koľko je tam roboty. Ľudia mi nadávajú ze sa mam šetriť uz. Takze ja sa roboty nebojím. Mne Sak ide o to hľadisko ze prvé dni s bábätkom doma sú velmi vzácne pre oboch rodičov a preto by som chcela aby priateľ ich prežil s nami a nie v robote v ktorej bude cely život. Robota neutečie nieje zajac ale dieťa vyrastie hneď. V iných krajinách je to bežne ze otcovi dajú dovolenku automaticky to len tu sme za opicami a ked ženy chcú aby bol muž s nimi aspoň 3 dni po prepustení z nemocnice sú za slabé.. Pritom opak je pravdou. A mozno to bude vsetko celé inak a kedže ma prácu akú ma pôjde aj tak do roboty. Ako naposledy mu ani cez dovolenku nedali pokoja. Ale nezrutim sa z toho 🙂

cecilia68
3. jún 2017

@sun123 Reagovala som na to, čo si napísala....citujem ťa: "som akože schopná sa starať o dve deti sama" ??? Čiže ak nie si rozmaznaná, tak si schopná sa postarať 😅 Postarali sa iné, tak prečo nie ty?

sun123
autor
3. jún 2017

@cecilia68 hej,ved som si uvedomila,ze som to blbo sformulovala 😂😂pardon..som som..

cecilia68
3. jún 2017

@sun123 No vidíš 🙂 My ženy sme všehoschopné, takže keď musím...tak musím 😀 Sú to naše zlatíčka a musíme sa postarať 😍

sun123
autor
16. feb 2018

Akosi sa mi tu objavila moja tema, takze ocr vystavi gynekolog(moja vraj ziadnu v zivote nevystavila), ale musela, nakolko siedmy den zo mna vyletel kybel krvi a chodila som na metherginove inj., o deti som sa postarala, da sa to zvladnut, jasnacka, ale muz ostal 5 dni so mnou a nenormalne mi to pomohlo, mal ma kto odviezt, nakolko krce po tych inj. su druhe porodne bolesti. Cize dievcata, je to legalne a v pohode sa nebojte opytat nato dr🙂 kto sa nato citi, v pohode, prezije, kto nie, nie je preto rozmaznanec, nikdy neviete, co sa skomplikuje🙂

ruzicka111
22. apr 2018

@sun123 objavila som túto tému lebo som hĺadala tiež kto vystavuje OČR pre manźela atď aby sme boli spolu s babetkom po porode ale samozrejme ak by trebalo mi pomócť...a nechápem že tu na Teba útočili niektoré... keď je taka možnosť prečo to nevyužiť...

lucilaines
22. apr 2018

Boze zeny niektore z vas fakt nechapem..super, vy ste to zvladli bez pomoci a dva dni po porode ste ficali jak hodinky gratulujem..nikto nepisal, ze by to nezvladla aj ona, ale preco by to robila ked nemusi a ked sa da vyuzit ocr..jej manzel pracuje, plati si odvody, tak preco si neulahcit zivot..aby mohla potom pisat do diskusii jak to zvladla? Dakujem pekne, radaej vyuzijem kazdu moznost, ktoru mam, aby som si ulahcila zivot..aj keby to malo znamenat, ze moj muz je tyzden na ocr, len preto, aby som si dlhsie pospala, obrazne povedane

Strana
z2