icon

Otehotneli ste niektorá i napriek Turnerovmu syndrómu?

tortelinka
7. máj 2010

podarilo sa niekomu otehotniet s turnerovym syndromom?

tortelinka
autor
11. apr 2011

@mifor ahoj, ja mam iba o dva cm viac a netrapi ma to, ovela horsie som niesla neplodnost, ale aj to uz je lepsie

reklamka
13. apr 2011

:o(

depa
28. apr 2011

@tortelinka ahoj moja ako si pokročila s tymi uradmi už sa ti niečo rysuje alebo ešte stale take pomale...ja som musela ist ns prerušenie pretože niečo s malym nebolo v poriadku velmi ma to zobralo ved už všetko tak vyzeralo v poriadku už som bola v 7tt a potom ta sprava uf je to hrozne no pomaly sa z toho snažim dostat a zatial si uživat prichadzajuce leto a na jesen to skusit znova iked ti pravdu poviem som v pomykove pretože taketo strsy zažit ešte raz to sa mi volako nechce....napiš ako pokračuješ..

tortelinka
autor
29. apr 2011

@depa ahoj, no pomalicky sa rysuje, ale veeeelmi pomalicky....uvidime, snad do leta dokoncime pripravy, je mi luto co sa ti stalo...drzim palce, nech sa podari

mortisia
1. máj 2011

Depa viem ake to je aj ja som si to pretrpela len trebe dufat znova skusat. aj ked no mna kvoli tomu partner opustil asi to tak malo byt držim palce dalej drž sa

mortisia
1. máj 2011

tortellinka byrokracia je na hocičo ale nevzdavaj

misaelka
1. máj 2011

baby ak mate zaujem a chcete si pocitat o tehotenstve s TS odporucam http://www.turner-syndrom.de/cgi/forum/cgibin/Y...
je mi hrozne luto, co sa ti stalo depa ☹ neverim v spravodlivost na tomto svete... a neverim v boha... bud neexistuje alebo ma hrozne zvrateny zmysel pre humor ☹
@tortelinka zboznujem tuto SK byrokraciu, co sa tyka adopcie deti,,,, manzelske pary co odchovali zdrave deti a ked deti vyrastli tak si chceli adoptovat dieta z domova tak ich budu buzerovat, ze musia chodit do tych pripravnych kurzov na rodicovstvo 🙄 tak povedali, ze na to nemaju chut na takuto sikanu... a uplne ich chapem...
niekde som to uz myslim spominala, ale toto neni podla vyber rodicov pre tieto deti, ale niekedy uz uplne ponizovanie a sikana.... to je jeden z hlavnych dovodov, preco som nateraz zavrhla adopciu... aby mi niekto chodil po byte a kontroloval ci mam cisto a uvarene, to nestrpim!!!! nie ze by som sa mala zaco hanbit, ale ked moze mat deti iste etnikum v chatrciach v spine a v bordeli a nikto s tym nic nerobi, tak ja sa nenecham sikanovat... tot moj nazor

misaelka
1. máj 2011

@mortisia je mi hrozne luto, ze ta partner opustil kvoli TS, ale ked neni ochotny splnit to stare zname v zdravi aj v chorobe... tak asi neni dostatocne dobry ☹
ja vam vsetkym drzim palce, niekedy sa az divam a fakt nechapem, ake ste silne zeny, ze toto vsetko zvladate, o com tu pisete... ja fakt nemam taku zivotnu skusenost, aku mate vy, ale si neviem ani predstavit, ako by som sa zrovnala napriklad s neuspesnym IVF alebo s opustenim partnera... ☹ ja viem, ze ked to dojde, clovek si s tym jednoducho poradit musi, lebo si hodeny do vody a musis plavat, pokial sa nechces utopit ☹ ale aj tak... KLOBUK DOLE PRED VAMI, ZENY

tortelinka
autor
1. máj 2011

@misaelka ale, nie je to take zle...postupne si clovek zvykne...nic ine nam neostava a uci nas to pokore

tortelinka
autor
1. máj 2011

@mortisia je mi luto co sa ti stalo, aj ja som sa bala ako to vezme moj, ale boli sme uz manzelia ked sme to zistili, zobral to dobre

depa
8. jún 2011

@misaelka moja pozerala som si tu stranku ale je tam len po nemecky asi tak v skratke čo tam píšu ja som dohodnuta s obvodnou lekarkou že mi urobi imuno testy teraz v juli a uvidime podla vysledkov tak v septembri by som mohla ist moj žensky povedal že už to že som bola tehotna je velmi dobre len musime vydržat s malinkym až do konca. inač babenky ako žijete.

depa
8. jún 2011

@tortelinka ako si pokročila suradmi už mate malinke doma.

depa
8. jún 2011

@misaelka no čo moja už saa chystaš na ivf ideš to aj ty skusit neboj budeme ktore prelomia tu barieru a podari sa nam to obidvom.

misaelka
9. jún 2011

ahoj ja ivf este nemozem riesit, pretoze este studujem a nemam peniazky... ale rozhodne ti budem strasne moc drzat palceky..... ale v buducnosti o urcite mam na plane,,,,

tortelinka
autor
9. jún 2011

@depa s uradmi pomalicky pokracujeme,ale k babu doma to ma este daleko..asi 2-3 roky

misaelka
15. júl 2011

ahojte babiky
@depa
@tortelinka
@mortisia
@mifor
ako sa mame? co mame nove?

tortelinka
autor
18. júl 2011

@misaelka ja ani velmi nic, mam dovolenku, oddychujem, od dnes mame pravoplatnu ziadost na ado, takze teoreticky nam dnes mozu zavolat 🙂

mifor
20. júl 2011

@tortelinka Ahoj, tak to je super. Ja to mám zas naopak, mňa trápi skôr výška. Ozaj koľko máš rokov? Asi si nebrala rastový, že?

tortelinka
autor
20. júl 2011

@mifor mam 28, vyska ma moc netrapila, rastovy som nebrala, kedze som az vlani zistila ze mam TS 😕

mifor
20. júl 2011

To až vlani ti zistili?
@tortelinka

tortelinka
autor
20. júl 2011

@mifor ano, ani by nezistili nikdy keby sa nepatralo preco nemozem otehotniet

mifor
20. júl 2011

Aha. Tak to je dosť neskoro zistené.

tortelinka
autor
20. júl 2011

@mifor okrem vysky som nemala iny priznak, a asi aj lekari nieco odflakli

reklamka
1. aug 2011

babule, vytvorila som sukromnu temu - turnerovky. vsetky ste tam vitane, mate vsetky pristup. dufam, ze tam sa viac rozpiseme a pomozeme v nasej tazkej situacii ako len budeme moct. tesim sa na castu ucast. 😵 😉

depa
5. aug 2011

@tortelinka ako moja už sa vam to konene podarilo daj vediet ako postipla drž sa moja

depa
8. aug 2011

@depa ešte zatial čakam beriem nejake tabletky a zač.septembra mam zavolat do ke a objednat sa na kontrolu podla toho mi povie čo dalej ...určite ti dam vediet a ty ako postupuješ..

kellys
9. okt 2011

Ahojte,
pridávam sa k Vám. Mám tiež TS, zistený hneď po narodení. Mám 28, a 165 cm. Brala som rastový hormón. Takže na mne vlastne ani nič nevidno, len tá neplodnosť. S touto diagnózou som sa vyrovnala v celku dobre, aj keď som občas mala stavy, že mi to bolo ľúto. Mám skvelého manžela, ktorému som to povedala v podstate na začiatku nášho vzťahu. Zobral to úplne úžasne. Riešili sme aj umelé oplodnenie, ale to by mi prinieslo veľké zdravotné riziká, keďže mám aj nejaké pridružené diagnózy. Rozhodli sme sa preto pre adopciu a neľutujeme. Náš Kubko má už 1.5 roka, robí nám len radosť a momentálne začíname rišiť adopciu č. 2.

kellys
9. okt 2011

@depa prajem Ti, aby to do tretice vyšlo všetko tak ako má a tešili ste sa za pár mesiacov zo svojho sladkého drobčiatka

kellys
9. okt 2011

@tortelinka ako ste pokročili s vybavovačkami?? z vlastnej skúsenosti viem, že je to o nervy, ale stojí to za to, my sme čakali cca 1,5 roka, od zapísania do poradovníka

tortelinka
autor
9. okt 2011

@kellys ahoj, som rada ze mas taku pozitivnu skusenost, v poradovniku sme uz par mesiacov, sme radi...z akeho si kraja prosim ta?