icon

Otehotneli ste pri váhe nad 100 kg?

hnedoocko0909
17. mar 2015

... zaujímalo by ma to, lebo nepatrím medzi štíhle a mama ma straší, že kým neschudnem, neotehotniem. .... dakujem tým, co sa naozaj vyjadria k teme

xxelisxx
4. máj 2015

@petra7777 to teba samozrejme zaujimat nemusi.Clovek by povedal,ze v tvojom veku by si uz mala mat rozum...No vidiet,ze opak je pravdou.A nevybijaj si svoje frustracie na niekom inom,uz sme dost stare nato aby si nejaka chudera lestila svoje ego na našich osobach.Niet co dodat 😀

zdenkakarolina
4. máj 2015

Ja ano mala som 106 a počas tehotenstva som pri oboch dcérkach pribrala 6kg,tak ano,da sa.

petra7777
4. máj 2015

@xxelisxx Myslíš si, že si vtipná, ak mi "kradneš" slová? @hasidlovka vy dve musíte mať skvelý život...hlavne vaši chlapi, ak musia denno-denne čumieť na také "úžasné suchárky" ☹ Aj sa niekedy usmievate?

hasidlovka
4. máj 2015

@petra7777 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 teraz!

hasidlovka
4. máj 2015

Nechápem,prečo sa niektoré ženy zapoja do takej témy,ku ktorej nemajú a nechcú povedať niečo podnetné a robia to len preto ,aby rýpali do tých,ktoré chcú svojimi skúsenosťami poradiť a pomôcť tej,ktorá tému iniciovala 😉

myleontina
4. máj 2015

@zdenkakarolina ty si pocas tehotenstva pribrala len 6kg??? och, no ja uz 6,5 a to mam TP 1.8, tak sa toho trochu desim, tiez nepotrebujem vela pribrat ☹

domak2
4. máj 2015

@petra7777 krasne si nam to tu tucniakom vysvetlila. Dakujeme ti za cenne rady do zivota. Velmi ocenujeme tvoje povzbudive slova a dakujeme za odhalenie tajomstva nadvahy. Ja som fakt doteraz nevedela, ze priberam, lebo zerem 😀 A teraz je asi zas nacase sa odobrat do nejakej temy pre vtipne, stihle zeny akou si sama, kde mozete debatovat o tom ake ste super. 😉

lucia466
4. máj 2015

Ja som nemohla otehotniet asi 2r pri vahe 70kg , prestala som rozmyslat nad babom ale pozerala som na seba do zrkadla ze toto nie :( zasekla som sa behom 5mes som schudla na 51 kg a bum tehotna a bol to sok. V tehu pribrala skoro 30kg a maly mal 8 mes a ja som mala 49kg 🙂 maly ma teraz 3 r a cakame druhe babo

zdenkakarolina
4. máj 2015

@myleontina áno 6kg a počas dojčenia 25,tak sme sa s gyn,dohodli,že mi predpíše lieky na ukončenie laktácie,dojčila som 9m,horko tažko,manžel musel byť stále primne,nosil mi vonu,večer otváral okno,bolo mi z toho fakt zle.Niektore ženy si to užívaju,ale ja som trpela.Mliečko mi odchadzalo velmi pomaličky.Teraz mám druhe,dojčenie je tiež katastrofa,ale aspon mi váha stojí,nejde ani hore a ani dole.

lucia466
4. máj 2015

A inak ako som si vas tu precitala mne tiez ta 50kilova postava nespadla z neba. V rodine su vsetci krv a mlieko , aj ja som vzdy bola kym som jedla "normalne" tak ako vacsina z vas kt.vahu ospravedlnuje tym ze priberie aj z vody.ja som nedrzala dietu, povedala som si a dost a sla som cestou zmeny zivot.stylu to jest- miesto ryze a zemakov zelenina, ovocie doobeda, zelenina vecer, ziadny cukor do kavy ci sladkosti, vela polievok, zacala som cvicit behavat a hlavne som to nebrala ako DIETU chvilkovu ale ako zmenu lebo velmi dobre viem ze ak by som sa vratila spat k mojmu "normalnemu"stravovaniu kila by sli opat hore. A na tento styl som si zvykla, samozrejme sem tam si dopriala veternik ale mne to uz ani nechybalo po case a hlavne ked som sa videla v zrkadle. V tehu som zacala jest ryzu zemiaky bravcove chutilo mi sladke no porodila som a vratila sa spat .teraz v tehu tiez papam zemiaky napr.dnes mam karfiol a varene zemiaky :-P a teraz ruku na srdce zeny. Ktora z vas pri vasej nadvahe si da na obed napr.kuracie prsia alebo rybu len s kopou zeleniny? Ani jedna. Videla som zmeny na sebe a zdoraznujem u nas v rodine su vsetci buclaty takze tam pes zakopany nebude. Ale to je na kazdeho svedomi a vedomi.

myleontina
4. máj 2015

@lucia466 tak mne sa tiez vdaka zivotnemu stylu podarilo schudnut 20kg , zacala som jest pravidelne, mensie porcie, veeeela veeeela zeleniny a prilohy naozaj len vynimocne, taktiez nie som ten typ, ktory sa moze zabit po vyprazanych a mastnych jedlach, obmezdila som sladke, nahradzala som ho ovocim a zacala som cvicit zumbu a chodit do fitka, velmi ma to vsetko bavilo, najma ked som videla vysledky . lenze potom prislo zamestnanie, pri ktorom som vela cestovala, nespavala, brutalny stres, nepravidelna strava, do otho statnice, svadba a 10 kg sa mi vratilo naspat. ako ked terza priberiem, tak priberiem, nezabijem sa , podstatne je momentalne to, aby bolo male v poriadku ,tiez sa neprezieram a a vacsinu mojej stravy tvori zelovoc, maso a ryby, obcas ma chyti sladky rapel. ale vzhlado mk tomu, ze raz sa mi uz tak pekne schudnut podarilo, tak som si ista, ze to pojde aj neskor, lebo uz viem, ako na to. a presne ako ty hovoris, nie je to dieta, je to zmena zivotneho stylu a postoja 🙂 takze kocky, ktore naozaj nemate zdravotne problemy, tak sa to fakt da 🙂 a este sa vratim k teme, da sa otehotniet aj pri vahe nad 100 kg, ja mam uplne bezproblemove tehotenstvo a pevne verim, ze to doklepeme do zdarneho konca ;) drzte sa kocky!

22beba
4. máj 2015

prvý krát som otehu ako 83 kg .. keďže mam 180 cm tak v poho váha .. v tehu som pribrala 35 kg možno aj viac rodila som ako 114 kg.. po porode mi ostalo 107 kg.... nezdravou stravou bez pohybu ... proste ani neviem ako som sa ocitla na váhe viac ako 120 kg .. číslo radšej nespomínam ... othotnieť sa nedarí .. a to nehovorím o ďalších zdravotných problémoch ktoré sa spájajú s obezitou a ktoré mám aj ja .. schudla som zatiaľ 15 kg ... a idem ďalej ... .. vždy je lepšie schdunúť a potom sa netrápiť ... pretože viem že z nadváhou 40 kg neotehotniem ... neverím na zázraky .. tak šup šup .. ved to urobíš pre seba a pre bábo 🙂

petra7777
4. máj 2015

@domak2 A čo si si myslela? Že priberáš zo vzduchu? Keby ste si aspoň niektoré uznali, že sa prežierate, preto priberáte....Ale "skoro" každá s nadváhou sa vyhovára na genetiku, akoby o nej čo i len tušili 😀 @lucia466 vám to tam pekne rozpísala 🙂

lucia466
4. máj 2015

Ano, niekt.baby to beru ako dietu ze za trest ale to tak nepojde. Ja som celkovo zmenila postoj k jedlu zo zaciatku som mala kadejake chute ale potom uz som si na cokoladu ani nepomyslela. A hlavne som vela pila, neskutocne vela vody -cistej a nesladene caje,cikala kazdu pol hodku a moje telo pracovalo na plne obratky aj ked som sedela na gauci. Potom si telo na vodu zvyklo. A chudla som po porode aj popri kojeni to nie je prekazkou, kojim syna treti rok a je faze samoodstavenia ! Takze baby ziadne "vrodene faldiky" ale to chce uplnu zmenu a hlavne s usmevom nie ako trapenie. Budete krasne s normalnou vahou a zmiznu aj niekt.zdravot.problemy.drzim palce

balkica
4. máj 2015

ja som pred prvym tehu mala cca 92-95kg a otehotnela som na prvy sup 🙂 A po prvom som neschudla vsetko, tak pred druhym tehu som mala 105kg..a tam nam to trvalo dlhsie, ale obe tehu bezproblemove, vysledky vsetky dobre, cukrovka nebola... 🙂 Ale akonahle porodim idem chudnut, lebo ja si priznam, prezieram sa 😀 Ale kazdopadne je lepsie mat menej kg v tehu, lebo sa aj lahsie zvlada, nebolia klby, chrbat, nohy, krize, tak ore vlastne pohodlie by bolo dobre schudnut, ale otehotniet by nemal byt problem...aj 50kilove maju problem otehotniet aj niekolko rokov

domak2
4. máj 2015

@petra7777 jaj, no ja som myslela, ze ked uz vsetko vies, tak vies aj co je ironia, ale tak asi nie. Tak to napisem inak. Komentovat zjavne je trochu zbytocne a vobec nerozumiem co ty aj @lucia466 robite v teme
Otehotneli ste pri vahe nad 100kg? Ked sa to ocividne ani jednej z vas netyka, aj ked lucia sa aspon snazi ludi povzbudit na svojom priklade, u teba som si tento ukaz nevsimla. Ako keby stihli ludia nemali problemy. Je tu naozaj malo tem, kde sa da realizovat?

dodkamatus
4. máj 2015

ahoj. ja som mala pred tehu 105kg, otehotnela som chvala bohu na prvy sup🙂 zaciatky boli zle- byvalo mi zle takze som schudla na 100 KG A rodit som sla 105KG🙂 sa smiali, ze ci som nic nepribrlala a ja ze hej 5kg🙂 kt. som na zaciatku schodla.) Po prichode z porodnice som mala 97kg, cize som sla poriadne dole🙂 no zial teraz som zase na 103kg- pri malej nestiham jest a potom jem jedno cez druhe:( no uz 2tyz nejem po 18 00🙂 a obmedzujem sladke🙂 tak uvidime

snapi
4. máj 2015

@petra7777 och a čo ty vieš, či sa nejaká obézna práve nesnaží chudnúť, či sa naozaj prežiera, či sa hýbe. Niektoré obézne majú lepšiu kondičku ako neobézne ženy. Ja som tiež obézna a teda neprežierala som sa. Práve naopak. Teraz keď chudnem jem oveľa viac ako kedykoľvek predtým. A tiež som mala vtedy skladbu potravín čo sa radia k zdravím, ale som to proste nesprávne kombinovala, zvolila som nesprávny druh športu...Neviem, čo máš proti obéznym ľuďom, ale áno, je náročné priznať si, že sa prežieram, alebo niekde robím chybu čo sa tohto týka. Ale tým, že niekoho ponížiš mu absolútne nepomôžeš...
Mne lekár povedal, že ako obézna mám horšiu šancu otehotnieť. Po schudnutí prvých 10kíl sa mi začal urpavovať cyklus a mám konečne aj ovuláciu. A pokračujem ďalej s chudnutím. Naozaj je to o zmene zdravotného štýlu, nie o nejakej stupídnej diete. Treba ísť na to s rozumom, prípadne vyhľadať pomoc a výsledky sa dostavia 🙂 Ja som si myslela, že som beznádejný prípad a čuduj sa svete 🙂. ide to a verím, že to pôjde. a myslím, že aj otehotnenie pôjde ľahšie ako by išlo s tou meganadváhou...

petra7777
4. máj 2015

@snapi Ale veď ja proti nim nič nemám.....a nikoho som neurážala....len je neuveriteľne stupídne, ako sa vyhovárajú na genetiku a ani "za boha" si nepriznajú, že sa prežierajú 😖 😖 A za to, že mám iný názor ma nemusíš obviňovať, že niekoho urážam ☹ A @domak2 ty si sa už predviedla v plnej kráse , čo je ťa po tom, kam ja prispievam? To už skutočne nepotrebuje ani komentár 🙂

lucia466
4. máj 2015

@domak2 neviem preco si taka negativna. Ja som tu pravom a aj ti vysvetlim preco. Pri mojej vyske 156cm som mala 72-73 kg a je to asi taka ista nadvaha ako baby pri vacsej vyske ked maju 100kg. Ale presne taka ista negativna energia sla aj zo mna ked som nebola so sebou vobec spokojna. Dokonca pri vahe 70kg na moju vysku som raz o dieta prisla v 12tt cize ja si skor myslim ze tam ani tak nejde o ten "tuk" ale po vacsine je to psycho v hlave ked sa pozries do zrkadla a je to na zaplakanie, to zufalstvo, xy "diet" co som skusala, ako som sa citila vyzlecena pred manzelom, moje zmyslanie. No nasla som tu spravnu cestu, nikoho neurazam, prezila som podobne preto sa viem do vas vzit. No ak je mysel uz v pohodke potom aj telo zacne spolupracovat. "Vrodene" nevrodene kila, nerieste vyhovorky slova ale treba najst cestu aby ste boli spokojne a potom spokojne vynosite aj babatenko. Ani jedna nie je spokojna so 100 kilami. Tiez som si nevedela predstavit po vsetkych dietach jest stale zeleninu apod ale nasla som sposob ako to jedlo pripravovat aby vyzeralo a chutilo genialne. Ta pohoda, sebavedomie, muz bol na mna pysny a nebola som ziadna vychrtlina ako im hovorite kedze pri mojej vyske je 50kg akurat.

libka1
4. máj 2015

naco sem leziete do temy niektore, potrebujete si vybit na niekom svoje bolacky a tato tema je na to ako stvorena asi, ze? ved ignorujem, ci ma niekto 100 mi moze byt sum a fuk, nezivim ho, preto jeho vahu neriesim, ze ano? to ze sem niekto prispeje so skusenostou predsa neznamena ze je stastny ze ma nadvahu, proste len odpoveda na otazku, ktora sa ho na rozdiel od vas tyka 😝 ja si kludne priznam ze milujem sladkosti a chyba mi pohyt, ale snazim sa polepsit 🙂

mala som nadvahu, 3 x som otehotnela ani neviem ako, planovane na prvy alebo druhy pokus.... z toho dovodu si nemyslim ze je to o vahe...

domak2
4. máj 2015

@lucia466 no ja som to vobec nemyslela negativne, vravim, ze ty aspon ides prikladom. U mna je problem, ze jedavam narazovo a to si kludne priznam, viem nejest od rana od piatej a potom zjest vela az o tretej poobede. Nejem vyprazane a som vegetarianka uz 6 rokov. Ja som sa nikde nevyhovarala na genetiku. Len tato tema nie je o chudnuti, ale o tom ci zeny mali problem s otehotnenim. Ja napriklad ziadny, tehotenstvo bez problemov, pribrala som par kil, pred porodom som si mohla zaviazat snurky 🙂 Asi som dala malo smajlikov ked to tak vyznelo.

lucia466
4. máj 2015

Viem ze to nie je tema o chudnuti ale zarovne zena s nadvahou ked otehotnie nevyhrala. Je tam vacsia pravdepodobnost ze o babatko pride ako u zeny s vahou normalnou. Preto otazka ci je problem s otehotnenim ani tak nie je na mieste lebo ak o babatko potom taka zena pride boli to strasne. Preto odporucam dostat sa do pohody skor, pred otehotnenim. A ide to ide ide len si najst sposob a nebude to ani dlho trvat. Ja mam teraz v pazi, som v 24tt a segra sa ma pytala ci idem zajtra rodit 😀 mixujem hranolky so zavaranymi jahodami, papamvsetko na co mam chut lebo viem,ze ked porodim chute zmiznu a ja pojdem s kilami zas dole ako predtym 🙂

libka1
4. máj 2015

@lucia466 aj s nadvahou sa predsa da byt v pohode 😕 niekto to az tak nepreziva ze by plakal koli vahe kazdy den pred zrkadlom 😀 ja som vynosila 3 deti bez problemov, porody som mala ultrarychle prave vdaka tomu ze som velka, panvu mam velmi siroku, donedavna som netusila co je to tlacit pri porode, deti zo mna vypadavali same 😀 tak si to aj pochvalujem celkom z tohto pohladu... schudnut by sa mi ale patrilo, tomu sa nebranim...

lucia466
4. máj 2015

@libka1 a myslis ze by bolo lepsie ak by som zakladatelke temy poradila resp.prispela slovami "ano moja ziadny problem to nebude, kolke zeny otehotneli s nadvahou"
Ale kolke zeny s nadvahou dieta nedonosili.
Radsej odporucam - aj na zaklade mojich skusenosti si dat telo do poriadku predtym ako otehotnie. Nemusi zhodit na 50kil !Mozno to bude trvat 3mes, schudne 15 kil a otehotnie,babatko vynosi. Lepsie ako by otehotnela teraz potratila alebo babo donosila ale s opuchom noh,vysokym tlakom,cukrovkou alebo pri najlepsom by sa po porode nemohla starat o babo tak ako by chcela.

lucia466
4. máj 2015

@libka1 jasne ze niekt.zeny otehotneju a donosia babo aj bez rizik s nadvahou no nie je to zdrave ani dobre. U takych zien je velka pravdepodobnost roznych diagnoz pocas tehu. A pravdu povediac, este som 100kilovu zenu v pohode nevidela, teda aspon nie v mojom okoli 😕 skor vravia ze su v pohode no doma pri pohlade do zrkadla by boli stastne ak si mohli obliect M miesto XXL 😔

libka1
4. máj 2015

@lucia466 tak ja som teda v pohode. z toho ze vela vazim si velku hlavu nerobim, aj ked som zacala chodit do posilky a menim postupne jedalnicek aby som isla s vahou dole, ale zblaznit sa nezblaznim, aspon zatial kym mala nezacne jest prikrmy to nehodlam hrotit....
ja nevravim ze mas zakladatelke pisat ze ma pribrat zo 100 na 200, ale pisat o tom ze to nie je zdrave ani dobre je ako napisat ze vsetci romovia su zlodeji, sorry... ja som nemala jeden jediny problem, pri 3 detoch som robila do poslednej chvile, pri tretom dokonca este v den porodu som dokoncovala rychlo projekt, takze sa tu nerucajme psychicky z toho ze ma niekto nadvahu...

festina479
4. máj 2015

@lucia466 myslim ze tie inteligentne to pochopili a ostatne tu budu pisat argumenty od vymyslu sveta 🙂 dakujem za to co si napisala.

libka1
4. máj 2015

ano, ano, a inteligentne vedia prijat aj cudzi nazor a cudzie kila 😀 😀

lucia466
4. máj 2015

@libka1 ja prijmam nazor inych pokial je vsak v poriadku. Nazor ze maj dieta aj ked mas nadvahu a co, nie je podla mna dobra rada do zivota. Tak isto ako som napisala ze moze donosit aj s nadvahou tak rychlo moze aj potratit ci donosit s problemom. Naco riskovat zdr.problemy v tehu? Aj bez toho je to zataz pre nase telo nie? Ani som nepovedala ze kazdej jednej sa ruca svet co ma nadvahu. Povedala som ze ani jedna s tym nie je spokojna. A ani ty. Inak by si nechodila do posilky a nemenila stravu. Ale citis ze to treba ze to chces. Ako kazda jedna. A toboz by sa tomu mali postavit este pred tehetenstvom. Nikto nevravi aby mali 50kil. No 100kil aby mala zena je troska moc nie? Chlap je ine, my sme zeny, troska sebaucty k nasmu telu treba, zenskosti. Hned bude svet krajsi, hlava bude ok, zdrave sebavedomie, sex.zivot sa zmeni,zdrav.problemy odidu 😵