Otehotnenie pri veľkej váhe
Ahojte,bezne na internete nedavam diskusie,ale dnes to skusim ...dnes som bola u gynekologicky mam zapal v posve a zvysene hodnoty sliznice-dost velke,mam to zprechladnutia. Snazime sa o babo s manzelom uz pol roka...od malicka som vzdy bola tucna-nepamatam si,zeby som bola niekedy chuda. Mam 24r.a nemam tucne ruky nohy,iba to brusisko...vaha sa mi vysplhalana125kg pri vyske cca 182cm...neviem co mi odporucatw,jasne ze sa snazim schudnut..ma niekto s tymto skusenost?otehotneli ste pri takejto vahe?...dakujem za vsetky rady a skusenosti. Pekny vecer
Ja som otehotnela s prvým s 82kg a s druhým s 85kg. Samotné otejotnenie bolo relativne bezproblémové, ale počas tehotenstva som mala problémy s pečenou a zlcnikom, celkovo s trávením a schudla som.
zakladateľka témy si zrušila účet na vlastnú žiadosť.....nechápem 😲 😲 😲
@anitenkaa1 schudnutie (nielen kvôli otehotneni) by si mala naozaj zvážiť. Tehotenstvo je záťaž, a je dôležité (pre tvoje zdravie), aby si bola v dobrej kondícii. Nenechaj sa učičíkať rečami "že je to v pohode, pretože aj ja som pri vysokej nadváhe otehotnela". Predpokladám, ze sa chceš pôrodu aj v zdraví dožiť, užiť si ho, neskôr aj bábätko a byť tu pre neho čo najdlhšie. Určite rieš svoju hmotnosť s odborníkom, výživovými poradcom, lekármi... Hľadaj dôvod a snaz sa ho vyriešiť. Si mladá, zatiaľ to organizmus zvlada, ale bude aj horšie... ak to nebudeš riešiť. (Sorry, ale somariny, ze je to o.k. ti tu hovoriť nebudem ☹ myslím, ze tým by som ti skôr poškodila....
@nyusika ?mnoho 125 kg absolútna nadváhu,hlavne pri žene,a nech sa tu tlapkaju po ramene ,aké je to zdravé,cool,a nemá žiadne riziká....fuuj dúfam že sa nevyzeriem na takú váhu..poznám zopár takých mladých 'stíhlych' kedy ma napr v poho v 22ch 140 kg,stym že pribrala 40kg počas tehu a ešte si povie však zrala som,fuuuj...choré...tých problémov čo si zarábajú do budúcna....a ešte sa čudujú že si na nich každý ukazuje...srdce nenafuknu ani pri 200kg,veľkosť ostáva rovnaká,len ma enormnu záťaž..
@papricka33 zakladateľka už tu nie je....dala si zrušiť účet ,nie je komu odpovedať
@anett9 neboj sa, ona si to precita 😉
ked aj je zakladatelka zrusena, mozno sem zavita ina s podobnou otazkou ci skusenostou.
nadvaha ani obezita nie su zdrave a netreba pred tym zatvarat oci, je to zataz na srdce, cievy, klby, prose NIE JE TO ZDRAVE.
ale vsetci s kilami navyse o tom vedia! niektori bojuju, niektori nie, ale vedia, ze by mali schudnut, takze prispevky s pointou "mala by si schudnut" su trosku mimo.
zaujimave je, ze ked ma obezny clovek akykolvek problem, pricinou je nadvaha. ci je to gynekolog, kardiolog, na gastre- vsade vam povedia - schudnite. no ale ak by iba vaha bola problem, preco je v cakarnach tolko chudych ludi?!
akoze ked je clovek chudy, to uz nema zdravotne problemy?
v niektorych pripadoch maju stihli ludia horsi cholesterol, tlak alebo ine tazkosti nez ludia s kilami...
@ajana1 ale aj vychudnuti ludia maju zdraotne problemy,, na starobu makaydz daku chorobu,mozno aj skor,urcite faktory ako obezita,kachetickost( chudost) ovplyvnuju do istej miery zdrav stav ale dolezitejsie su ine veci ako genetika, stres a podobne.
@ajana1 my sme doma skor stihly, vsetci mame zvyseny cholesterol, ja napr aj napriek tomu, ze sa zdravo stravujem a sportujem mam zvyseny cholesterol..sestra ma 40 kilo,chuda takto bola vzdy, ma takisto stale zvyseny cholesterol, teraz ju bolia aj nohy,pravdepodobne s vekom bude mat problemy s upchatymi cievami, zato niektore pevnejsie zeny alebo muzi prekzpuju zdravim🙂....
@alexska no len uź v tehu zvycajne ludia tak enormne nepriberaju, prave naopak s tou vzssou vahou im ide len do brucha,skor stihly ludiav tehu priberu tych , tvojich spominanych 40 kg,, a pootm maju problem zhodit povatsine.
@anitenkaa1 u nás deseda tiež baba mlieko a krv. V pohode otehotnela, len ja si ti všimla až v 9 mesiaci, lebo nepribrala do brucha, tam to ale bolo zranim, lebo uz aj to dieťa asik 6 ročné má ruadnu nadváhu. ( Aj otec aj prvý syn) ale otehotnela na prvý šup, oba razy. Isto sa to dá, dať si tu macingovu je dobrý nápad
@anitenkaa1 : pekné saty
@lucinka511 ja nikde nehovorim ze nemaju ale je vyssia pravdepodobnost ze dostanes cukrovku, infarkt a ine choroby ked mas obezitu ako ked sa o svoje zdravie staras. A tiez tie blaboly tucnych ludi ze pomaly priberu aj zo vzduchu a zjedja menej ako chudi ma zarazaju. Ak je to tak maju ist vyhladat lekarsku pomoc a zistit pricinu inak je to len a len vyhovorka. A nejde o to len otehotniet ale dieta aj donosit a dat mu najlepsi mozny start do zivota. Je tiez vyssia pravdepodobnost ze dieta bude tiez obezne nakolko sa nauci zlym stravovacim navykom od rodicov.
Ja mam tak rada ked tucny sa musi automaticky prezierat...nepijem sladke,nejem cukor, bielu muku,pecivo minimalne,nejem cestoviny,ryzu zemiaky....do 17tich som bola chuda potom mi po chorobe totalne zblbli hormony a pribrala som a mam problem to dat dole.nemam problem s cukrom ani cholesterolom,chodim na turistiku dam 17km po komcoch,cele tehu kazdy den dve hodiny so psom.ja som ani nevedela ze som tehotna v 8.mesiaci som si este malovala obyvacku co tu ine s mojim terminom od 5.mesiaca "umierali":D v tehu ziadny zdravotny problem.a preco by muselo byt dieta automaticky tucne?ziadne zle stravovacie navyky nema,je veskeru zeleninu,ovocie vacsinu zo zahrady,vlocky,pseno,kuskus...,jogurt biely doma robim,maso domace alebo divinu,nic sladke.to vobec nie je o mojej vahe co dieta je staci su tu precitat ako davaju 3mesacnym keksiky do mlieka,6mesacnym parky a pasteky a nie su to tucne zeny.takze neskatulkovat ked neviem....ja mam kamosky co su chude a ziju na kolacoch a pizze ale to uz je ok stravovanie hlavne ze su chude...moj manzel zje dve pizze na veceru,zeleninu vidi akurat tu co rastie vonku a ma 70kg
@ajana1 to teda neplatí, ja som bola od malinka baculka, aj vydávala som sa s nadváhou, aj na strednej som už mala 70 kíl pri výške 169cm ... mna nebaví šport, to je celé. Stravujem sa vcelku racionálne, mám ovela chudšie kolegyne, čo sa napchávajú 2 krajcami chleba na desiatu, ja si dám jogurt ... a aj tak nechudnem.
Ale one moje deti sú štíhle, vysoké, postavu zdedili asi skor po manželovi, obaja sú športovci, veľa sa hýbu. Dcéra ako malá nam vôbec nechcela jesť, takže bola skor chudá. A v puberte sa rozjedla, ale zasa pri jej pohybe ani nemá šancu pribrať. A zje ale že úplne všetko, aj pečivo, sladké ... len s mierou.
@misulka22 mas uplnu pravdu! Kto to nezazil nepochopi..tiez sa stravujen zdravo aj pohyb mam aj moje 2,5 rocne stale zeleninu ovocie dennodenne aj pohyb...prejde mi tolko co 10-rocne deti uz placu ze ich nohy bolia... a mam furt 90 kg...mala je ucebnicovy priklad zdravovyzerajuceho dietata... zboznujem tie zakrpatene deti s mamami co tlacia sladke Jupiky a pizzu a ty si furt ta co sa prejeda vraj :D :D :D
@ajana1 nemam 120kg ale zakladatelka je aj vyssia podla foto by som jej tolko ani nehadala.a oo doktorovh chodim 8rokov,babka je zdravotna sestra vybavila mi co sa dalo.lieky mi priberanie zastavili,10kg som schudla ale viem ze stihla nebudem uz nikdy.gynekologicky ze mozem byt rada ak dam dole 5kg za rok.a nie neprezieram sa a zijem zdravo.ak sa ona preziera tak je blba ale ona nepisala preco ma nadvahu a vlastne ani nemusi je to jej osobna vec preco.
@mishicca a skusila si aj dietologa? Mozno mas len zle rozlozene potraviny pocas dna lebo neverim ak zjes 1800 - 2000 kcal denne a vela sa hybes ze budes mat vahu 90 kil. A aj ked je zakladatelka vyssia jej BMI je skoro 38 co je morbidna obezita. Ku takemu cislu sa ovocim a zeleninou nedopracujes.
@hettinka a co je to vcelku racionalne? vies ze pri chudnuti a aj udrzani postavy je az 80% strava a iba 20% je pohyb? Hybat sa da roznymi sposobmi nielen vyslovene v posilovni alebo aktivnym sportom. Staci ist kazdy den na prechadzku, namiesto autom alebo autobusom sa ist prejst, namiesto vytahu ist po schodoch, ist si zatancovat, pracovat v zahrade a zoznam ide este dalej.
@ajana1 záhradu nemám, zo športu mam rada plávanie a lyže, občas nejaká lahká turistika, takže nejaký ten pohyb je ... ale nie je taký pravidelný, ako by asi bolo treba. Zamestnanie mám sedavé, takže tam toho veľa nenabehám. Je pravda, že chodím autom ... tým busom by mi to trvalo 5x dlhšie, respektíve by som sa ani nestihla otočiť do roboty a potom pre deti, kedže dochádzajú. Výťah nemáme a bývame na 3. poschodí, takže tých schodov nabehám dosť.
No každopádne, pri 3-cifernom čísle na váhe by mi teda určite blikala poriadna kontrolka a robila by som s tým niečo. Našťastie sa držím už roky na rovnakej váhe a cítim sa dobre. Mala som už aj 77 kíl po pôrode a operácii, udržala som si to asi rok, všetci ma vychvalovali, aká som super schudnutá a mne bolo na odpadnutie, slabá, bez životnej iskry a energie.
@ajana1 ty si asi nikdy tucna nebola.lebo tie blabole co spominas,ma tom troska pravdy je..cize neodsudzuj,kedsa prt rozumies,ano niektori,tucnejsi ludia priberu aj z vody, a je fakt demotivujuce,ked chudnu a ide to pomalz a staci ray saporiadne najest a kila su naspat...taky zivotver mi by si ani ty nechela...o tom ci tucnejsi su chorlavejsi toje na dlhu diskusiu nakolko aj katechaci su rovnako ohrozeni ako tucni.
ahoj. nepišeš ako sa snažiš schudnut. Pokial je je výdaj energie vyšší ako príjem tak zdravý človek vtedy spaluje tukové zasoby. No stačí ak máš nesprávnu funkciu stitnej zlazy a možes robiť čo chceš nepojde to kedže endokrinny systém ovláda vačšinu dalsích hormonov. Zbehni na vyšetrenie lebo nie je normálne aby tak mladá baba mala 125 kg !
Kazdy obezny clovek vie presne, ze je obezny a nepotrebuje, aby mu v kuse oznamoval, ze je tucny...lebo on to sam vie 😀
@amoremio26 nielen stitna zlaza, ale aj obycajny stres moze zablokovat metabolizmus.
@stardust stres je spúštač všetkych chorob 😒

dva krat som pri vysokej obezite otehotnela a porodila zdrave deti. Akurat tie reci si podaktori "inteligenti" mohli odpustit. Ale kaslat na takych, ze 😉 😉 😝