icon

PCO a životný štýl

zoe2201
1. feb 2011

Ahoj, zakladam tuto temu, pretoze vsade vidim, ze dievcata s PCO su liecene iba hormonalne. Samozrejme, ze je to povacsine nutnostou, ale podla najnovsich americkych studii ma prave zlozenie stravy a pohyb velky vplyv na vznik PCO. Chcem sa opytat, ci mate aj v tejto oblasti skusenosti? Vraj by sa mali jest potraviny s nizkym GI, aby sa znizovala rezistencia na inzulin, pretoze prave zeny s PCO maju vyssiu rezistenciu na inzulin. Samozrejme vdaka primeranemu sportovaniu sa zvysuje dobry cholesterol, znizuje sa zly a znizuje sa reistencia na inzulin. Velmi dolezite je vyhybat sa stresu, naucit sa relaxovat, zapracovat na vlastnom sebahodnoteni atd.
Vacsina zien s PCO ma nadvahu, ja nie som ten pripad (mam 170 cm a 57 kg), ale i tak som zacala zit zdravo, denne sportujem. Uz nepije kavu, nefajcim, nejem sladkosti. Citim sa skvelo. Lekarka mi tieto veci vobec nepovedala, sama som si to nasla na amerckych strankach, kde je to vyskumne potvrdene. Aj ked hormony su niekedy nevyhnutnostou, najma vtedy, ked je chybajuca menstruacia, alebo anovulacne cykly, ale vdaka zmene zivotnemu stylu sa aj toto dava do poriadku. Niekedy staci u silnejsich zien schudnut len 5 percent vahy. Ja som pred tym fajcila, jedlasom uplne bezne jedla, v robote kopa stresu. Keby mi toto lekarka povedala pred rokom, uz som mohla byt mozno davno tehotna. Verim tomu, pretoze od kedy som zmenila svoj zivotny styl, citim sa ovel lepsie. Pijem vela bylinkovych cajov, mam vacsiu chut na sex, zlepsila sa mi plet, nepadaju mi vlasy a spevnila sa mi postava, citim sa krajsia a tym aj sebavedomejsia. Napiste prosim aj vase skusenosti, bud s prirodou liecbou ale najma, ci aj vam pomohla zmena v zivotnom style.

lulii
11. mar 2011

@dlabinecka Nene, ovulku jsem měla vždycky, ale doktor mi přesto vyzkoušel dát clostík (asi na dva měsíce), aby se jakoby pojistila. A když jsem neotěhu ani s clostíkem, tak jsem šla na laparku 😉

dlabinecka
11. mar 2011

@lulii Mno, máš to teda zajímavý. největší problém u PCO bývá vymámit ovulku. No, držím palce, at to vyjde, at už to má mít účinek jakýkoliv 😉 tím clostíkem asi nic nezkazíš, ale fakt mě nenapdá na co... Spíš bych se třeba zajímala o to, co pomůže hnízdění, ale to je fakt na diskuzi s doktorem 😉

lulii
11. mar 2011

@dlabinecka Huráááá, tak už jsem to dostala 😀 A na uhnízdění se bere co? No, musím to fakt probrat v pondělí s doktorem, i když ty jsi taky už takový poloviční doktor 😀 😀 😀

dlabinecka
11. mar 2011

@lulii Tak prima, tak to už se chvíle, kdy to budete moct pěkně rozbalit nlíží 😀 😀 takže spoždění nebylo tak zlé? to je v pohodě.No, tak polovičním doktorem bych se teda fakt nenazvala 😅 :-n Ale na uhnízdění je vlastně třeba tan agolutin, což je žluté tělísko. když se vajíčko neoplodní -zařídí menstruaci, když ano, zařídí uhnízdění. proto je naprosto bezpečný v jakémkoliv případě 😉

fifista
11. mar 2011

@dlabinecka Jsi milá,děkuju za povzbuzující slova. 😉 Bohužel jsme to samé konstatovali s kámoškama,dnešní doba nepřeje mimískům.Mám kolem sebe páry,které s tím mají potíž.S Tvou sestrou mě to mrzí,musí to hodně bolet když přijdeš o to co si vysníš 😢 ☹
Věřím že to bude vše dobré a zadaří se 😉 Příští týden skočím do CARU at se na mě podívají tak dam pak vědět.Zatím se opatruj 😉

dlabinecka
11. mar 2011

@fifista Díky 😉 neboj, nebude to hned, ale mimi přijde 😉 určitě bude fajn, když Tě ted budou hlídat ultrazvukem, co a jak v Tobě vypadá 😉
Jo, segru to hrozně bolelo, ale drželo jí to, že má chorobu zděděnou po naší babičce, tenkrát léčba nebyla. A moje babička měla jedno dítě -mého tátu. porodila ho, když jí bylo 40 a byl 11 těhotenství ☹ Š9lené, nechápu, že se babí tenkrát nezbláznila....

gabrlinka
11. mar 2011

@gretta ahoj, já otěhotněla 4 měsíce po laparce, přirozeně jen s jedním průchozím vejcovodem (taky sem měla PCO) a podruhé sem otěhotněla hned napoprvé neplánovaně 😉 a to dr. mi říkali, že otěh. jen uměle 😀

gabrlinka
11. mar 2011

jinak se omlouvám, že sem vám tady tak vtrhla, ale nedalo mi to 😉 zavzpomínala jsem taky na mé beznadějné měsíce, moc vám držím palečky ať vám vyjde těhu a miminka jsou v pořádku 😉

dlabinecka
11. mar 2011

@gabrlinka jo, tak to jsme na tom fakt podobně. u druhého těhu jsem se nad testem málem zhroutila .-N

gabrlinka
11. mar 2011

@dlabinecka to jo 🙂 já taky čuměla na test jak nevěřícný Tomáš a teď spí tomášek milovaný vedle mně v postýlce, zázrak no 😵 nechránili jsme se, protože sem si myslela, že mi to nemůže tak lehce vyjít 😀 je to i o té psychice a asi je fakt to tělo po porodu jinak nabuzené, sice je to záhul, mít tak brzo děti po sobě, ale třeba by nám už to pak za 3 roky nemuselo vyjít... tobě přeji pohodové těhu 😵

dlabinecka
11. mar 2011

@gabrlinka Díky, zatím je pohodové -vlastně až moc 😝 No, to mi povídej, malá byla děsný uřvánek, a budu mít děti cca 16měsíců od sebe -já se zbláznim, já vím, že se zblázním...😀 Ale jak píšeš-lepší, než kdyby to zase nešlo 😉

gabrlinka
11. mar 2011

@dlabinecka 😀 😀 😀 blázinec to jistí....jak byl tomík ještě menší, tak se to trochu dalo, ale teď všude leze,je zvědavý, padá, bere fanimu hračky, tomu se to nelíbí tak ho plácne, ten začne strašně brečet, takže já už blázinec mám 😝 😀 😀 tak to tě za rok taky čeká 😀

dlabinecka
12. mar 2011

@gabrlinka No, to je v pohodě. Já to manželovi říkam vždycky, když se mi směje, at se netlemí, že se o děti bude nakonec starat on a mě budou jezdit navštěvovat do Bohnic. Já si naopak neumím moc představit ten začátek (nejhorší na tom je, že moje segra má holčičku o 9,5měsíce starší, než je ta moje, takže jsem o iluze už fakt přišla 😀 😀 😝 😝 ) Mě se s malou začalo někde v to 4-6měsíci hrozně ulevovat, ale ono fakt asi hrozně záleží na povaze dětí... No nic, mimi jsme chtěli, jen původně teda o něco dýl, tak to snad nějak přežijeme 😅

gabrlinka
13. mar 2011

@dlabinecka neboj, to zvládneš 😉 ten začátek, to se nedá představovat, prostě někdy jsou to chvíle štěstí, lásky, radosti a někdy chvíle řekla bych až na depky, ale jak u koho.... my měli smůlu u druhého syna na koliky, to bylo šílené, furt trubičku do zadečku a nahřívat, a to jsem ho kojila,a u prvního, který byl na umělým neměl takové problémy 😕 takže asi proto sem si někdy občas ty začátky proplakala, protože malej dost často plakal kvůli bříška, ale po 3 měsících se to začalo zlepšovat 🙂
ale tohle téma sem už nepatří, tak kdybys chtěla, můžem si psát přes IP 😉 měj se

fifista
14. mar 2011

Ahoj Holky,tak dneska jsem to koněčně dostala 😉 😉 😉 sláva . Je to 11den od Agolutinu.Páni a jak mě bolí břicho ☹ . A od 16.dne mám nasadit 2xdenně Duphaston .

dlabinecka
14. mar 2011

@fifista No ták, hurá do nového cyklíku 🙂 Co Ti řekl dr? Určitě to ted vyjde, uvidíš 😉

fifista
14. mar 2011

@dlabinecka Přiznám se že jsem tam nebyla,říkal počkat 10-14dní po podání Agolutinu a tak jsem poctivě čekala......Ten Duphaston mi napsal ten den kdy jsem dostala Agolutin,říkal že by mi to mělo upravit cyklus 😉 tak doufám.Jinak nevím jak naplánujem tu laparku s takovým cyklem co ted mám ☹

dlabinecka
14. mar 2011

@fifista No, neboj, naplánujete. ten duphaston by Tě měl srovnat. a já si myslím, že po tom agolutinu to bude pokaždé dost podobně. naplánovat to půjde, neboj 😉 Juá před laparkou měla northisteron, který MS oddaluje a po vysazení se , myslím do 5ti dnů spustí 😉 Oni to ti doktoři s Tebou nějak vymyslí 😉

fifista
14. mar 2011

@dlabinecka Děkuju snad to nějak půjde 😉 A co Ty?Jak se cítíš?

dlabinecka
14. mar 2011

@fifista 🙂 Určitě to půjde!!!!! 😀 Já se cítím tak nějak...nejistě. Nemám jediný těhu příznak, tak mě to drobek znervoznuje ☹

fifista
14. mar 2011

@dlabinecka Neboj,neboj jen je mimísku v bříšku dobře tak spinká a nevíš o něm 😉

dlabinecka
14. mar 2011

@fifista No, jen aby nespinkal natrvalo ☹ ☹ Moje segra má za sebou tři zamlklá těhotenství, tak je to můj věčnej strašák....

fifista
14. mar 2011

@dlabinecka To né....kdy máš nějakou kontrolu u Dr.?

dlabinecka
14. mar 2011

@fifista Právě že, až za tři týdny ☹ To teda nevim, jak vydržím ☹

fifista
14. mar 2011

@dlabinecka 😉 Mysli jen na samé hezké věci a špatné myšlenky si k sobě nepouštěj !Myslím na Tebe 🙂

dlabinecka
15. mar 2011

@fifista Snažím se, děkuju 🙂 Ještě, že mám alespon maličkou, ta mi špatné myšlenky zažene!! A Ty bud taky optimista! těším se na samé dobré zprávy 😉

fifista
15. mar 2011

@dlabinecka Děkuju,budu se snažit(i když někdy mě ty špatné myšlenky doženou,ale nedám se 😉 )Opatruj se a podávej info jak to s Tebou vypadá 🙂

sofokleska
27. mar 2011

Ahojte baby podelim sa s vami o moju skusenosť bo ešte neviem ako to chodi a čo to vlastne znamena.Tak snažime sa otehotnieť pomaly 3 roky,brala som aj clostil ale nič sa nedialo v auguste som brala poslednu davku na kontrolu k dokimu som nešla šak načo,merala som si teplotu....ak niekto bral clostil tak vie že vedlajší učinok je rast cyst,ani neviem ako som to mohla podceniť.Zaciatkom marca som dostala take bolesti,kt neprajem nikomu....museli mi v noci volať sanitku....,v poslednej chvili ma operovali a diagnoza PCO.Zajtra idem k dokimu na kontrolu,nedal mi žiadne lieky ani ma ešte nevyšetroval nič.....je to potrebne ako sa postupuje.........je možne otehotieť.........kedy sa možme pokušať bo som počula že po operacii nieje dobre otehot nakolko je oslabena maternica.čo je na tom pravda.Budem vdačna za každu odpoved 🙂

fifista
4. apr 2011

Ahoj holky,tak jsem koněčně dostala termín na laparo a hystero a drilling 26.4. Ještě mi našli na pravem vaječníku cystu 35mm velkou,prý se možná vstřebá,když né odstraní ji.Levý vaječník pry podle UZ nevypada na PCO,tak jsem zmatená,ani prý laboratorní výsledky krve tomu přesně neodpovídají .

miss_stanya
4. apr 2011

@sofokleska fiha, to je cudne, ze si nebola u dr. na kontrole ☹ ved predsa na clostyle musis byt pozorovana ultrazvukom, inak sa nevie urcit ci funguje a ako :( je to vyslovene aj v letaku napisane ze musi byt kontrola u lekara