PCO a životný štýl
Ahoj, zakladam tuto temu, pretoze vsade vidim, ze dievcata s PCO su liecene iba hormonalne. Samozrejme, ze je to povacsine nutnostou, ale podla najnovsich americkych studii ma prave zlozenie stravy a pohyb velky vplyv na vznik PCO. Chcem sa opytat, ci mate aj v tejto oblasti skusenosti? Vraj by sa mali jest potraviny s nizkym GI, aby sa znizovala rezistencia na inzulin, pretoze prave zeny s PCO maju vyssiu rezistenciu na inzulin. Samozrejme vdaka primeranemu sportovaniu sa zvysuje dobry cholesterol, znizuje sa zly a znizuje sa reistencia na inzulin. Velmi dolezite je vyhybat sa stresu, naucit sa relaxovat, zapracovat na vlastnom sebahodnoteni atd.
Vacsina zien s PCO ma nadvahu, ja nie som ten pripad (mam 170 cm a 57 kg), ale i tak som zacala zit zdravo, denne sportujem. Uz nepije kavu, nefajcim, nejem sladkosti. Citim sa skvelo. Lekarka mi tieto veci vobec nepovedala, sama som si to nasla na amerckych strankach, kde je to vyskumne potvrdene. Aj ked hormony su niekedy nevyhnutnostou, najma vtedy, ked je chybajuca menstruacia, alebo anovulacne cykly, ale vdaka zmene zivotnemu stylu sa aj toto dava do poriadku. Niekedy staci u silnejsich zien schudnut len 5 percent vahy. Ja som pred tym fajcila, jedlasom uplne bezne jedla, v robote kopa stresu. Keby mi toto lekarka povedala pred rokom, uz som mohla byt mozno davno tehotna. Verim tomu, pretoze od kedy som zmenila svoj zivotny styl, citim sa ovel lepsie. Pijem vela bylinkovych cajov, mam vacsiu chut na sex, zlepsila sa mi plet, nepadaju mi vlasy a spevnila sa mi postava, citim sa krajsia a tym aj sebavedomejsia. Napiste prosim aj vase skusenosti, bud s prirodou liecbou ale najma, ci aj vam pomohla zmena v zivotnom style.
ahojte všetky snažilky s pco.mam isť na laparoskopicku operaciu a maju mi robiť bud drilling vaječníikov alebo klinovitu resekciu ma niektora z vas s tým skusenosti a otehotnela po tom .lebo pri mne už vštka možna liečba zlyhala.
☹
@aurelia1 ahoj, já byla teď na drillingu vaječníků před cca 14 dny. Nejlepší efekt se čeká do 6 měsíců po operaci pak se prý vaječníky začnou opět obalovat. 😒
@kaculkadraculka ahoj, ja mám za sebou laparku minulý týždeň, ale mne to prepichovali iba. to asi nie je driling. tak uvidíme. ako sa cítiš?
@zujka2 jo to je ten drilling buď se to propichuje nebo nějaký doktor to může i naříznout.
Jo už se cítím dobře, jen když udělám nějaký prudký pohyb, tak to ještě malinko zabolí ale nic hrozného. Už chodím i do práce, pracuji v kanceláři, tak je to o.k.
@kaculkadraculka aha, ďakujem tak ja dosť chodím v robote, tak uvidím. asi už pôjdem budúci týždeň.
Ahojte kocky s pco, mali ste aj vy trvajuce spinenie? Ja silno spinim alebo je to slaba menzes takej ruzovej farby a 2 dni som mala iba vyrazne cervene, fakt neviem co je to hmm, od 35DC a teraz som 46DC uz 11 dni ☹
Ahoj holky...mám taky PCO. Snažíme se od března 2013, ale zatím nic. Ted jsem ve fázi že začínám cvičit s Jillian M. úprava stravy, hodně zeleniny atd. Taky jsem si koupila na zkoušku v lékárně Nosifol...pomohlo to někomu s PCO?? 🙂
Je mi už 31...takže moc času na testování nemám 😖
ahojte baby.ja mam tiez pco,a rada by som dozvedela o tom viac info.co vam pomohlo atd. v marci 2013 som mala 1ivf ,10 vajicok iba 1 nam zostalo na vklad.V juni ket,vklad zrusení.SEPT .2 et jedno vajicko,prestalo sa delit,vklad zrusení.zajtra budem mat visledky IR tak som zvedavá.teraz som dost pribrala mam 157cm a 58kg,ale doteraz som vazila okolo 50kg,nadvahu som nikdy nemala.asi by som mala schudnut,moze byt problem ta moja vaha?
nema niekto zaujem o siofor?
Ahoj holky, taky se přidávám do diskuze. PCO mi diagnostikovali koncem srpna společně s endometriozou. ¨Byla jsem na laparce a drillingu, hned po operaci jsem ještě ten měsíc otěhotněla, tento týden jsem bohužel potratila ☹ Tak uvidíme, co bude dál. Dělali mi hormonální profil - prý mám zvýšený testosteron. Nevíte, jestli se s tím dá něco dělat? Jinak beru nosifol už asi půl roku a nepozoruju, že by mi to nějak pomáhalo. Uvažuju nad bylinkami... fakt už nevím, jak si pomoct. Co pomáhá vám?
Ahoj, holky. Já jsem měla též PCO a vlastně nikdy neměla bez hormonů menstruaci. Vzhledem k tomu, že jsem prodělala plicní embolii, tak začaly být pro mě hormony tabu. Na internetu se čím dál častěji objevuje "hormonální jógová terapie". Tak jsem zagooglila a věřila, že mi to pomůže, jako ostatním ženám s PCO. Přihlásila jsem se na víkendový seminář, kde jsem se sestavu naučila a téměř každý den poctivě cvičila. Po měsíci jsem dostala menstruaci a po 4 měsících otěhotněla. Pokud víte, že si dokážete najít 30 minut na cvičení, tak to vyzkoušejte také.
ahojte, mam taky isty problem s polycystickymi vajecnikmi, chcem sa spytat, ze ci treba vela obmedzovat cukor a zmenit zivotny styl, aby som mohla v buducnosti mat deti. Snazim sa obmedzovat cukor ako sa len da, len je to tazke kedze mam velmi rada sladke.....ak ste niektora mala s tym skusenosti, tak prosim poradte....dakujem 😉
@lilly10 Ahoj 🙂. urcite to do seba nieco ma 🙂 mne to hovoril moj gynekolog a dost som si o tom precitala. Okrem zdraveho stravovania a pohybu, sa odporuca denne pit alchemilkovy caj. Snazim sa to dodrziavat, aby som sa potom nemusela dopovat hormonmi 🙂. Uvidime, ake ovocie to prinesie 🙂
;) dakujem.....bola by som rada keby sa to podari 🙂
@lilly10 myslis s PCO? Ak ano, tak ich mam aj ja. V maji mi to oznamil lekar, bol velmi mily, vsetko mi vysvetlil. Ale to vies, ze strach mam, uz sme aj trosku skusali, ci sa nahodou zadari ale nic. Tak som vlastne tento mesiac zacala cvicit, zdravsie sa stravovat, obmedzit sladkosti. Uvidime 🙂 dolezite je sa dostat do psychickej pohody a potom ide vsetko lahsie 🙂
Ja som sa o svojom PCOS dozvedela minuly oktober. Odvtedy som zmenila zivotny styl, prestala som pit kavu, zacala viac cvicit a hlavne pravidelne, stravovat sa zdravsie, pravidelne desiatovat a olovrantovat. A tiez uzivat horcik, chrom, chlorellu... Schudla som cca 23kg za ten necely rok (nakolko od jula uz len drzim vahu). Este by som chcela dat dole 5-6kil 🙂 Len sa akosi neviem nakopnut zabojovat dalej. Preto sa tu u Vas inspirujem 🙂
Vsetko sa da.
Moje PCOS je na velkom ustupe, uz ho takmer nevidiet 🙂 Mam pekne cykly okolo 32dni a bola aj ovulka 🙂
@janielik87 super! Z celeho srdca ti gratulujem, ze sa ti to lepsi! 😵 mas moj obdiv 🙂 Inak, ak by si chcela, pridaj sa do temy - Podporme jedna druhu pri chudnuti. Motivacna a podporucuja skupina zienok, ktore sa rozhodli nieco so sebou urobit 🙂. A kedze ty si tak pekne schudla, mohla by si nam ostatnym dat rady 🙂 drzkaj sa 🙂
@aknelka ako ja sa snazim aj trochu cvicit, nejem biele pecivo, v podstate viac zeleniny a ovocia, a sladkosti obmedzujem....sice je tazke s tymi sladkostami, ale tak co uz, nejako to musim prezit.....a urcite sa budeme pokusat o babatko, toho sa nevzdam 🙂 tak snad sa nam zadari....a drzim ti palce aby zadarilo ;)
@janielik87 to sa ti podarilo schudnut?....ja sa snazim cvicit, a chcem sa dostat pod urcitu vahu, a nejako sa mi to nedari, ako aj sa zdravsie stravujem.... mozes mi prosim dat nejake rady a tipy? a na nete som si o PCOS toho dost nacitala, a vraj tento symptom sa prejavuje nadvahou a to znamena ze ak sa zena snazi zhodit nejake to kilo, tak sa to sice podari, ale potom znovu tu istu vahu naberie....a mne sa to tak neraz stalo, ze som to nabrala....tak ja uz neviem ako cvicit.....a inak gratulujem, ze sa ti to upravilo, co by som ja za to dala, keby to mam vsetko v poriadku
@aknelka85 dakujem za mile slova 🙂
rada poradim , vela som si nastudovala
a aj preskakala 🙂
@lilly10 napisem ti viac do IP 🙂 , je to naozaj tazke, tazky boj...ale ide to a verim, ze sa to kazdej podari...zial, neprisla som este k vytuzenemu cielu, ale predsalen ten pocit nosit o 3cisla mensie veci je na nezaplaenie a ten pocit, ze fungujem ako tak, to tiez 🙂
@aknelka85 aj my dakujeme ;) snad to vsetko vyjde ako chceme.....a nahradzam sladkosti ovocim, aj moj snubenec mi povedal ze treba doobeda dat si ovocie...takze to aj robim tak 🙂....a len stale mineralky alebo caje nesladene pijem....a trochu mi to akoze pomaha...no musim to nejako premoct

baby zlate a vam nepredpisali Metrofmin? mne sa po 5 mesiacoch uzivania rozbehla ovulacia a hned som aj ostala tehotna, sliznica vysoka....len nasa fazulka nevydrzala a odisla hned po usadeni ☹
ale snazime sa dalej, uz vieme, ze to ide 😉