Polycystické vaječníky

sona3817
18. apr 2024

Ahojte, chcela by som sa spýtať či máte skúsenosti s polycystickymi vaječníkami a či vám pomohlo aj niečo ine ako antikoncepcia? Chcela by som hlavne aby sa mi upravila pleť, pretože na licach a brade mám akne. Takisto veľmi nepravidelnú menštruáciu. Gynekologička mi odporučila antikoncepciu ale bojim sa že keď ju vysadím za 2-3 roky budem mať ešte väčší problem otehotnieť ako mám teraz s tými polycystickymi vajecnikmi. Prosím poraďte, pripadne povedzte skúsenosti s antikoncepciou a potom snahou o babatko. Ja som už antikoncepciu brala 4 roky a krasne mi vyčistila pleť, cyklus pravidelný ale pred rokom som ju vysadila s tým že už nikdy viac. Ale teraz po roku sa mi akne vrátilo a diagnostikovali mi polycisticke vaječníky k tomu. Dá sa teda “vyliečiť” aj bez antikoncepcie? Alebo radšej pristúpiť na 2-3 roky HAK a potom sa snazit o babatko s nádejou že po bábätku mi príznaky hormonálnej nerovnováhy ustúpia. Ďakujem za vaše skúsenosti a rady.

amy2807
18. apr 2024

neberte prosim antikoncepciu nikdy na nic, to je tak nehorazny bordel ze to si clovek nevie predstavit..mne na toto ublizila..treba zmenit stravu pohyb, a bilynkove zenske caje..

kleopatra114
18. apr 2024

Psoc sa dá vyliečiť HAK ? No neviem . Pri prvom dieťati pomohlo výrazne schudnutie , sport, ženské čaje na litre. Pri druhom sa mi schudnúť nepodarilo, pomohol iba clostyl.

amy2807
18. apr 2024

@kleopatra114 presne tak..ziadne HAK..to len ublizi..

sona3817
autor
18. apr 2024

@kleopatra114 nie vyliečiť, ale utlmiť príznaky ako je akne, nepravidelný menštruačný cyklus atd…

sona3817
autor
18. apr 2024

@amy2807 ja som antikoncepciu užívala, počas nej som nemala žiadne cysty, ani akne…ale uvedomujem si že HAK je hnus. Preto sa pytam na konkrétny postup/kontretne veci ktoré vám pomohli sa zbaviť cýst a hlavne akne na tvari.

amy2807
18. apr 2024

@sona3817 zenske caje, mysi chvost, alchemilka, vitamin D vo vyssich davkach, maca, ..toto pomoholo

eff007
18. apr 2024

Operacia mi pomohla...

kleopatra114
18. apr 2024

@sona3817 teraz neviem , čopotrebujes. Chceš sa snažiť o dieťa alebo utlmiť akné . Lebo ja beriem HAK už veľa rokov , akčné mám stále , menštruáciu to neupravilo.

sona3817
autor
18. apr 2024

@kleopatra114 chcem utlmiť akne a mať pravidelny cyklus. Ale bojim sa že keď budem brat antikoncepciu tak mi to naruší plodnosť a znovu rozhadze cele telo. Ale počula som o hormonálnej joge tak skusim…ak máte skúsenosti a chcete zazdielat, budem rada ☺️

suzy2508
18. apr 2024

Ježiš tieto odporkyne antikoncepcie, to netrvalo dlho a už tu smrdia 😂 prosím ťa, ver doktorovi, ktorý tvoj stav pozná. Z opisu som bola presne na tom tak, ako ty. Jedla som antiku 4 roky, vysadila a hneď prvý mesiac otehotnela, takže nestresuj. Keby antika spôsobovala neplodnosť a problémy s ňou, tak ju asi netreba jesť každý deň skoro v pravidelný čas, všakže 😉 pokiaľ máš nadváhu, príznaky pcos zvyknú poľaviť po schudnutí, úprave stravy. Moja gynekologička mi odporučila antikoncepciu do doby, kým nebudem chcieť byť tehotná, keďže mi lieky držali krásne 28-dňový cyklus a po vysadení máš ešte "dojazdy" a nejakú dobu sa ten pravidelný cyklus drží a samozrejme sa ti pustí aj ovulácia - toto bol môj prípad. Po pôrode som si vybrala opäť antikoncepciu - chodím každé 3 mesiace na antikoncepčnú injekciu. Som veľmi spokojná, nemusím jesť tabletky a som v kľude. 😊

sona3817
autor
18. apr 2024

@suzy2508 dakujem pekne za odpoved, no nadváhu nemam - mam 53 kil 😀trošku sa moje obavy zmiernili ale idem dat poslednú šancu to dat dokopy mimo antikoncepcie. Idem skusit hormonálnu jogu a zároveň budem pokračovať k lokálnej liecbe od kožnej na to akne a ak sa mi po 3 mesiacoch nezlepší akne a cyklus, tak si dám HAK pokým nebudem chcieť mať babatko. Snáď to ale tá hormonálna jóga dá dokopy, a keď nie, budem vediet že sa dá spoľahnúť už iba na odborníkov a nebudem vymyslat.

kleopatra114
18. apr 2024

Ako pisem , len hak problém s akné nevyriešila - beriem ju , lebo už ďalšie diét v plane nemám . NevRuesila ani problém s cyklom ( kvôli pcos som mávala od 16 r menštruáciu raz , dva krát za rok ) - po vysadení HAk sa samozrejme nič nestalo - zidno mi neupravilo cyklus. Dokonca ani pri bráni HAk som nemala krvácanie v tej 7 dňovej pauze .

suzy2508
18. apr 2024

@sona3817 ja som mala presne 54 kg, keď som ostala tehotná 😁 a mala som brutálne osypané líca, až také vredy po nich, antika mi na toto pomohla. Vždy vieš skúsiť aj inú značku, ona ti musí sadnúť, ja som prestriedala asi 3 a posledná potom pekne sadla. Napr. Katya mi neudržala cyklus a špinila som po nej, iná mi už potom sadla. Neboj sa, dobre bude. Vyskúšaj aj iné metódy kľudne, ale nezabudni, že doktori vedia, čo robia. Neprepadni šarlatánom a ich zázračným výživovým doplnkom.

sona3817
autor
19. apr 2024

@suzy2508 Ja som užívala Mistru a teda menštruáciu som mala ako hodinky, každý mesiac presne tretí deň v tej prestávke. Pleť som mala čistú ako babatko a žiadne cysty na vaječníkoch. Čiže ja nemam negatívnu skúsenosť s HAK len som si vedomá toho že to je iba dočasne a to sa mi na tom nepaci ( že je vlastne telo oklamané) a preto som sa tomu chcela vyhnúť, lebo viem že po vysadení sa mi to vrati. Preto hladam alternatívu čo mi môže pomoct na dlhodobom horizonte. Ak nepomôže, určite si HAK nasadim, pretože s tým akne sa fakt necítim dobre a radšej sa vyhýbam spoločnosti.

suzy2508
19. apr 2024

@sona3817 lenže PCOS je hormonálneho pôvodu, tam veľa toho nespravíš. Ako som ti písala hore, pomohlo by schudnutie, ale to pri tebe nepripadá v úvahu, keďže máš super váhu. Max by som skúsila alchemilku, gynex kvapky, tým nepokazíš nič, ale nečakaj zázraky ako pri liečbe reálnym liekom, vieš. Je to ochorenie a liečba na to nie je, len kvázi tlmenie príznakov medikamentom, keďže nám tie hormóny chýbajú. Alebo skús tretinoin v mastičke, neviem ale či to kúpiš tu na SK, skôr ti to predpíše kožná, ale opäť je to liek. Možno sa aj skúsiť vyhýbať orechom, čokoláde, ktoré sú u mňa napr. taký spúšťač akné.

sona3817
autor
23. apr 2024

@suzy2508 dakujem za rady, masticky mám od kožnej na predpis ktoré používam cca 2 týždne a budem to kombinovať s tou hormonálnou jogou, určite dám za 2-3 mesiace update ako mi to pomohlo a či sa vraciam k HAK

suzy2508
24. apr 2024

@sona3817 jasné, napíš, drž sa 😊