icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

julca777
11. aug 2024

@tetapetra však bolo... Wikipédia? 🤣Akože si myslíš, že tomu uverím? 😂

minenkak
11. aug 2024

@julca777 no a teraz ty čo podľa teba je sex

julca777
11. aug 2024

@viestta mýlite si Ježiša s Bohom. Boh stvoril zem a bol tu ešte skôr ako boli 1. ľudia, ale Ježiš je Boží syn a on prišiel neskôr

julca777
11. aug 2024

@minenkak ja som ti už tiež povedala. Pred chvíľou som to napísala

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 @viesta ti píše. Ja som ti písala. Tak ešte som skúsila wiki. Tak si kukni iné články ako Wiki. Niet toho boha aby si uznala,že si taká zmagorena,že nevieš kde je sever. Chápem,že ty si sa toto asi v škole neučila ale tak to bolo a aj starý zákon je mladší ako grécke a rimske náboženstvo.

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 nie nemylime,ty nevieš kam s konopy

minenkak
11. aug 2024

@julca777 že na robenie detí,takže keď budem mať análny a totálny sex mimo manželstva , nehresim

viestta
11. aug 2024

@julca777 vies o tom, ze v casoch ked vznikalo krestanstvo sa Zeus volal Jupiter, pretoze starogrecke nabzenstvo prevzali Rimania a vsetkych bohov premenovali. A aku sochu Dia dal Boh premiestnit do Istabulu?

minenkak
11. aug 2024

@julca777 prečo je kresťanstvo to je jediné správne keď všetky náboženstvá majú základ ten istý a toho istého Boha

minenkak
11. aug 2024

@julca777 teda kresťanstvo,judaizmu s islam

viestta
11. aug 2024

@julca777 nie, ja si Jezisa s bohom nemylim. Ja viem, ze vas krestansky trojjediny Boh ma korene v Judaizme, a jeho syn dosiel na zem aby priniesol spasenie. To, ze krestanstvo vzniklo az po jeho prichode je nepopieratelny fakt. Tak ako je nepopieratelnym faktom, ze cely Stary zakon je o Zidoch ako vyvolenom narode. Novy zakon je o zivote Krista po jeho prichode na zem az po jeho nanebovstupenie. Ak toto nevies, tak je to celkom hanba na krestanku.

janulik2008
11. aug 2024

@julca777 z coho si robime srandu? 🤔

janulik2008
11. aug 2024

@minenkak jop na 3D 😀 chcela som ti sem poslat video z YT ale nechcem ti prekazit "zazitok" 😀

julca777
11. aug 2024

@tetapetra ale viem, podľa toho čo hovoríte ste si pomýlili Boha s Ježišom a to si mýli veľa ľudí. Lebo V Bohu sú 3 osoby, ale nie je to to iste

julca777
11. aug 2024

@minenkak hrešiš keď je hocijaký sex mimo manželstva

julca777
11. aug 2024

@viestta do Konštantínopolu a nie Boh, ale kresťania. Chceli ju zničiť, ale báli sa (to boli dosť slabí kresťania) a tak ju dali len premiestniť a Boh ju potom zničil (tiež tam bolo zemetrasenie alebo tuším ze požiar, to už neviem teraz)

julca777
11. aug 2024

@minenkak nemajú toho istého Boha všetky náboženstvá

julca777
11. aug 2024

@viestta toto viem moja zlata... Ja o tomto nehovorim

minenkak
11. aug 2024

@julca777 napísala som tri čo majú

minenkak
11. aug 2024

@julca777 Ak by deti boli znásilňované v McDonald‘s tak často, ako sú znásilňované v kostoloch, bolo by ilegálne brať deti do McDonald‘s.“ Ako je teda možné, že akákoľvek iná organizácia, spolok či firma by už dávno zanikli, ak by sa im dokázala stotina z toho čo katolíckej cirkvi, a pritom katolícka cirkev si ďalej rozširuje majetky, pôsobí na politiku a oblbuje ľudí?

minenkak
11. aug 2024

@julca777 napíš mi prečo a ľudia ako ty im ešte veria a prečo katolícka cirkev takto klame a káže bludy a ešte odpustky,to naozaj?

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 uppps ako to že nemajú? Ale majú 😂😂😂len ho inak volajú. Dievčatko strácas sa. Jasne som napísala,že každý volá svojho boha inak, začala si potom že si myslíme Krista s bohom,keď toto prešlo tak už ideme na tri osoby. To môžme povedať aj,že Gréci mali "osoby" len viac 😂😂

viestta
11. aug 2024

@julca777 vies, moja zlata. Pred Jehovom, trojjedinym Bohom ale aj pred Diom, Ra a aj pred Allahom, Budhom alebo Perunom tu boli dinosary, trilobity a neandrtalci. To je dokazane. Evolucia nepusti. Takze vsetko je len viera cloveka v nieco. Niekto veri v jedneho a jedineho boha (je jedno v akeho), niekto veri i mnohych bohov a niekto neveri v ziadneho, veri len dokazanemu ludskemu poznaniu.
A dokazane ludske poznanie hovori, ze aj mlade dievcata, panny mozu bez problemov pouzivat tampony, pretoze im to nesposobi ziadne zdravotne tazkosti ani ujmu. Kedze ziju v 21. storoci, tak pouzivanie tamponu sa nepovazuje za stratu cistoty pred manzelstvom. Dokonca ani predmanzelsky sex nie je problem, pretoze uz neplatia stredoveke zakony, ktore ziadali dokazy o tom, ze manzelstvo bolo skonzumovane a tym padom bolo platne a nerozlucitelne.

tetapetra
11. aug 2024

K tej evolúcii asi len toľko

julca777
11. aug 2024

@viestta áno, boli tu dinosaury, ale Boh bol ešte ďaleko pred nimi

julca777
11. aug 2024

@viestta o tamponoch som sa ani nezmenila. A ano, tampóny môžu používať aj panny a sex pred svadbou je hriech

julca777
11. aug 2024

@tetapetra nie, lebo v Bohu sú 3 osoby (Otec, syn - Ježiš a Duch Svätý). Takže nemôže každý volať svojho Boha inak a nestarám sa, stále hovorím o tej istej veci

julca777
11. aug 2024

@minenkak nikoho neoblbuje, prestaň s tým už

julca777
11. aug 2024

@minenkak ani tie nemajú

julca777
11. aug 2024

@minenkak nikto nikoho neklame, toto nie sú chyby cirkvi, ale ľudí, ktorí ju chcú zničiť a takto oblbnúť všetkých ľudí, aby hovorili aká je cirkev zlá