Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti
Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem
@julca777 nie, ja si Jezisa s bohom nemylim. Ja viem, ze vas krestansky trojjediny Boh ma korene v Judaizme, a jeho syn dosiel na zem aby priniesol spasenie. To, ze krestanstvo vzniklo az po jeho prichode je nepopieratelny fakt. Tak ako je nepopieratelnym faktom, ze cely Stary zakon je o Zidoch ako vyvolenom narode. Novy zakon je o zivote Krista po jeho prichode na zem az po jeho nanebovstupenie. Ak toto nevies, tak je to celkom hanba na krestanku.
@julca777 z coho si robime srandu? 🤔
@minenkak jop na 3D 😀 chcela som ti sem poslat video z YT ale nechcem ti prekazit "zazitok" 😀
@julca777 Ak by deti boli znásilňované v McDonald‘s tak často, ako sú znásilňované v kostoloch, bolo by ilegálne brať deti do McDonald‘s.“ Ako je teda možné, že akákoľvek iná organizácia, spolok či firma by už dávno zanikli, ak by sa im dokázala stotina z toho čo katolíckej cirkvi, a pritom katolícka cirkev si ďalej rozširuje majetky, pôsobí na politiku a oblbuje ľudí?
@julca777 uppps ako to že nemajú? Ale majú 😂😂😂len ho inak volajú. Dievčatko strácas sa. Jasne som napísala,že každý volá svojho boha inak, začala si potom že si myslíme Krista s bohom,keď toto prešlo tak už ideme na tri osoby. To môžme povedať aj,že Gréci mali "osoby" len viac 😂😂
@julca777 vies, moja zlata. Pred Jehovom, trojjedinym Bohom ale aj pred Diom, Ra a aj pred Allahom, Budhom alebo Perunom tu boli dinosary, trilobity a neandrtalci. To je dokazane. Evolucia nepusti. Takze vsetko je len viera cloveka v nieco. Niekto veri v jedneho a jedineho boha (je jedno v akeho), niekto veri i mnohych bohov a niekto neveri v ziadneho, veri len dokazanemu ludskemu poznaniu.
A dokazane ludske poznanie hovori, ze aj mlade dievcata, panny mozu bez problemov pouzivat tampony, pretoze im to nesposobi ziadne zdravotne tazkosti ani ujmu. Kedze ziju v 21. storoci, tak pouzivanie tamponu sa nepovazuje za stratu cistoty pred manzelstvom. Dokonca ani predmanzelsky sex nie je problem, pretoze uz neplatia stredoveke zakony, ktore ziadali dokazy o tom, ze manzelstvo bolo skonzumovane a tym padom bolo platne a nerozlucitelne.

@tetapetra však bolo... Wikipédia? 🤣Akože si myslíš, že tomu uverím? 😂