icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

viestta
11. aug 2024

@julca777 tomu verite vy. Ci to tak naozaj bolo? No vy verite, ze bolo. Ale potom niekde medzi neandrtalcami a Adamom a Evou je disproporcia. Jedine, ze by nebola...
A ty si zamotala predmanzelsky sex do debaty o tamponoch, par stran dozadu. Potom sme prebrali aj amoralitu katolickej cirkvi, dokonca aj anticku Olympiadu a dejiny krestanstva, ale stale sme v debate o pouzivani tamponov mladymi dievcatami, do ktorej si ty vhupla ako taky tajfun z Beskyd a ides si stale to svoje, aj ked si v konecnom dosledku pleties sezonu s fazonou a stracas sa vo svojich argumentoch ako para nad hrncom...

tetapetra
11. aug 2024

@julca777 to si ty myslíš. My ti ukazujeme,že sa stracas lebo ti stále píšeme že každé náboženstvo má svojho boha len ho volajú inak lebo človek musí veriť. A že pred tvojím náboženstvom tu boli a aj sú iné náboženstvá, ktoré ty neakceptujes, lebo to tvoje je to pravé. Presne toto isté tvrdia islamisti. A keď tu dôjdu,možno budeš medzi prvými,ktorá prestupy

minenkak
11. aug 2024

@julca777 ako neobľubuje, ty si fakt úplne mimo však kresťanstvo len zobrali všetko z judaizmu a pohanské sviatky len premenovali.Kazu o hriechoch a pritom sú dokážeme zločiny čo cirkev pácha a páchala,už len ten sex je hriech a aké veľké množstvo sexuálnych obťažovaní a napadnutí, znásilnení je dokazanych na celom svete,čo spôsobili predstavitelia tejto organizácie

tetapetra
11. aug 2024

@viestta a teraz poďme o záverečnom ceremoniáli,ten si bohužiaľ kuknem až zo záznamu,lebo sa mi nechce kukať v chorvactine 😂

minenkak
11. aug 2024

@minenkak neoblbuje

bessie12
11. aug 2024

@julca777 ty si ži svoj život ako chceš. Sexuj si s manželom, ale nas ostatných nechaj na pokoji s takými hovadinami o hriechu. My si budeme sexovať s našimi "len" priateľmi/ snubencami.
Apropo, keby som mala čakať na sex až po svadbe, tak som doteraz panna. Doslova stará panna by som bola. Takú ešte nehrali. Aj v tejto oblasti musím poznať svojho partnera, s ktorým chcem zostarnut. A o cirkvi si myslím svoje.
A vlastne výčitky aj voči Bohu mam teraz a to dosť veľké. Pretože mi zobral tu najbližšiu osobu a ostala som sama ako ten prst. Len so samými problémami, ktoré keď sa mi podarí vyriešiť za ani neviem koľko rokov, tak môžem byť rada.

viestta
11. aug 2024

@tetapetra joj a ten otvaraci nam zabudla Julka spomenut. Ci to bolo myslene v tom "Francuzsko bude znicene"? Ked sa nad tym zamyslam, na Slovensku stacia volby a potom sa nestacime cudovat co za bozie dopustenie sa tu deje... Za co to bude trest? A to tych bozich ran ma byt sedem. Fico, Simkovicova, Danko, Taraba a Estok to je len 5. Co nas este caka?

tetapetra
11. aug 2024

@viestta nič dobré veru

janulik2008
11. aug 2024

@julca777 ty nechapes ze Boh nam dal slobodnu voku takze ludia mozu verit v Boha, v Jehova atd o to ide ze kazdy veri v nejakeho Boha. To vsak neznamena ze nasa viera je ta pravá. My verime v jedno ini veria v ineho Boha a aj o tom je podla mna slobodna vola ze clovek moze ale NEMUSI verit preto su aj ateisti. Lenze ty to asi nepochopis ze nie IBA nase nabozenstvo existuje. Este raz a to ti pisali aj tu dievcata ze existuju rozne nabozenstva a ktore je to spravne? No pre kazdeho to jeho. Rozpravala si sa s jehovistom napr? Ale s takym kt nevtlka do hlavy jeho vieru ale normalne sa porozprava, lebo ja som mala kolegynu a normalne sa s nou dalo porozpravat dokonca ma aj zaujimalo ako to maju na Vianoce napr. ci aj to je hriech?

medda_beda
11. aug 2024

@julca777 To je síce pekné, že máš deti ale podľa biológie by si mala rodiť ako taká čerešna.Takto len úmyselne bránite počatiu tým, že nemáte styk vôbec.

medda_beda
11. aug 2024

@julca777 Ale ty nechápeš, že by si nás nikto nevzal?Koľkokrát to mám ešte napísať. Muži nechcú panny do manželstva :D Táto doba už pominula.Pochopila si? Nechcú si vziať ženu ktorú nepoznajú po intímnej stránke a muži so sexom nečakajú už vôbec.A popravde chlap čo odmieta sex má nejakú poruchu.

medda_beda
11. aug 2024

@julca777 Ty si videla, dušu, pannu Máriu, Jozefa, Ježiša? Lebo toto sú len rozprávky starej matere ktorým ty veríš.Reálne dôkazy žiadne neexistujú.

Ľudia chodili nahí a Boh zasiahol 🤣 ten Boh čo nás stvoril nahých? Ty kokso tebe vôbec nedochádza, že to je bububu cirkvi.Boh potrestá človeka za nahotu.
A za tie povyhadzované handry ktoré šijú malé deti nás do pekla nepošle?

Mária nemala sex a mala Ježiša.
A tomuto ty fakt veríš hej? A len tak zrazu treba urobiť aj nemožné len aby žena otehotnela no po Márií stačilo len rúcho hodiť a už otehotnela.

Mám dosť, fakt mám dosť.Ver si čomu chceš, fakt neberiem ti to, ale aspoň nepresviedčaj o veciach ktoré nikto nikdy nevidel, nezažil a Boh trestá a potrestal aj dobrých ľudí.Prečo nepotrestá ľudí ktorí si to zaslúžia?
Prečo ich dušu radšej nezachráni, ale radšej dovolí tejto duši zabíjať ďalšie životy? Ani odpovedať nemusíš lebo nevieš.

julca777
12. aug 2024

@medda_beda toto su fakty a budem za to bojovať. Teraz mi veriť nebudeš, ale o pár rokov budeš prosiť Boha o odpustenie....Mária ani nerodila tak klasicky ako teraz ženy, jednoducho jej bolo dieťa vložené do lona a vzaté.... Preto je to PANMA Mária. A toto nie sú rozprávky, keby si si aspon prečítala nejaké knihy od mystikov alebo tak. Ale však kašlem na teba, keď si nedáš poradiť.... Komu niet rady, tomu niet pomoci 🙂

julca777
12. aug 2024

@medda_beda tak to už potom asi kresťanky nebudú mať manželov.... A ani mnohí ľudia. Už len takí sprostí ako si ty. Akože prepáč, že som to takto napísala, ale tak bohužiaľ inak sa to povedať ani nedá

julca777
12. aug 2024

@medda_beda toto neznamena brániť počatiu, jednoducho žena nie je povinná odrodiť 1000 detí

julca777
12. aug 2024

@janulik2008 nie je to hriech. My nemáme druhých odsudzovať a to ani nerobím, ale to, že len kresťanstvo je to pravé náboženstvo je pravda

julca777
12. aug 2024

@viestta Fico nie. Síce každý robí chyby a o nikom ani o politikoch ani bežných ľuďoch sa nedá povedať, že sú dokonalí. Ale Pellegrini a Fico sú tam zo všetkých najnormálnjejsi a to by si tiež vedela, keby si bola normálna

julca777
12. aug 2024

@bessie12 chápem ta a mrzí ma, že si prišla o najbližšiu osobu. Ale nemôžeš mať výčitky na Boha. On vie, prečo to robí a musíš mu to odovzdať.

julca777
12. aug 2024

@tetapetra nikde nebudem prestupovať. Boh zničí všetkých vymyslených bôžikov nepravych náboženstiev a to nie je pravda, že ho len inak volajú. Lebo napríklad v budhizme je pri nich boh Budha a to nie je to isté, čo náš pravý a jediný Boh

julca777
12. aug 2024

@tetapetra a vôbec sa nestrácam.

julca777
12. aug 2024

@viestta vo svojich komentároch o pravde sa nestrácam. Neviem ako sa dostalo k takejto diksuii. Ja som len na to napísala svoj komentár a už sa spustila debata, takže nie je moja chyba, že som niečo napísala a už ste sa do toho všetky pustili

julca777
12. aug 2024

@viestta a ze len tomu veríme ze to bolo? BOLO TO, naozaj to bolo a sú na to aj dôkazy

julca777
12. aug 2024

@medda_beda odpovedať môžem, lebo viem

julca777
12. aug 2024

@medda_beda ale odpoveď je rovnaká

julca777
12. aug 2024

@medda_beda a kto povedal, že v manželstve nemáme sex. Nechápem čo to tu montuješ. Ale pokiaľ je chlap, ktorý nedokáže počkať so sexom do svadby tak nie je ten správny a ani by som si ho nebrala

julca777
12. aug 2024

@minenkak do tej cirkvi prišli ľudia, ktorí ju chcú zničiť. Vieš koľko útokov bolo spáchaných na Cirkev?....

viestta
12. aug 2024

@julca777 tym mas v podstate jednodchy zivot. Ty si uverila dogmam, nezamyslas sa nad faktami. Faktom je napriklad aj to, ze cirkev tvoria ludia. Ludia, ktori pachaju zlo. Rovnake zlo ako pachaju ti dvaja politici, ktorych ty povazujes za normalnych. Len ty to zlo nevidis. Neviem ci nechces alebo nemozes. Faktom je aj to, ze najprv boli neandrtalci az potom niekto vymyslel legendu o tom, ze jediny boh dal Mojzisovu desatoro. Tak isto ako si ludia vymysleli legendu o tom, ze na Olympe sidli Zeus a so svojou druzinou bohov riadia tento svet. Je to podobna legenda ako neposkvrnene pocatie.
Ale tebe sa lepsie zije, ked vsetko zle aj dobre zoberies ako bozi udel. Tebe sa lahsie zije, pretoze staci svoje zle skutky olutovat a jsetko je v najlepsom poriadku a po smrti ta caka vecna blazenosz. My ostatnisa musime so svojimi zlymi skutkami vysporiadat tu a teraz, musime s nimi zit alebo si odpustit. T a teraz, kym zijeme lebo po smrti uz nebude nic. Nebudeme my, ostanu len spomienky na nas, na to co sme kedy spravili, dobre aj zle a ked sa pominu aj ti co si na nas spomenu neostane po nas len napis na nahrobnom kameni, po niektorych ani to. A tak to ma byt, tak je to spravne.
A este dovetok:
Ked by ten tvoj Boh mal taku moc ako sa nazdavas, tak nedopusti aby "do tej cirkvi prišli ľudia, ktorí ju chcú zničiť". Ako by mohol dopustit aby niekto nicil jeho dielo so zlym umyslom? Mozno tebe nedochadza ten rozpor, lebo veris v cirkevne dogmy a nezamyslas sa nad jasnymi faktami, ale nam co sa na vec divame z druheho brehu tie rozpory vidime a pytame sa Preco?

julca777
12. aug 2024

@viestta tak tie veci chápu len kresťania. V nebi sa všetci stretneme. Nie sú to legendy a tí 2 politici samozrejme, že robia chyby, aj my ich robíme, ale sú najnormálnjejsi zo všetkých čo sú teraz u nás vo vláde. Boh vie, prečo to dopúšťa. My veriaci si tiež musíme navzájom odpustiť a aj keď pri spovedi hriechy olutujeme, tresty ta hriechy zostávajú. A tie utrpenia majú presne ten účel....nieco si odpykame tu na zemi a niečo po smrti a niekedy je to len skúška. Pozri sa na svätých, celý život žili podľa Božích prikázaní a ako trpeli. Boh zobral Jóbovi všetko a potom mu to mnohonásobne vrátil. Ťažko sa to vysvetľuje ľuďom, ktorí neveria, takže môžeš si aj naďalej klamať a zistis to až po smrti

viestta
12. aug 2024

@julca777 ja si neklamem. Co ak si klames ty o nejakom posmrtnom zivote, na ktory sa upinas mozno zbytocne? Ja jednoducho viem, ze smrt je koniec a po nej nic nie je. Preto zijem tu a teraz. Robim co viem a mozem, pretoze dalsiu sancu mat nebudem.

janulik2008
12. aug 2024

@julca777 ... "a tí 2 politici samozrejme, že robia chyby, aj my ich robíme, ale sú najnormálnjejsi zo všetkých čo sú teraz u nás vo vláde." Tymto som si spravila na teba nazor akoze TOP 🫣 To vacsiu sprostost sa nedalo napisat ... 🫣