icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

julca777
12. aug 2024

@minenkak hriešnici sme všetci a závislosť na sexe je diablova robota

viestta
12. aug 2024

@julca777 ale ty strasne vela veci nevies ale vydavas ich za pravdu. Napriklad to zemetrasenie v Olympii 200 rokov po tom co boli olympijske hry zakazane, teda sa ani nekonali a este tvrdis, ze atleti na olympiade boli homosexuali...

minenkak
12. aug 2024

@julca777 aká závislosť na sexe,kto tu kedy písal o závislosti na sexe

julca777
12. aug 2024

@minenkak no hej. Sú aj normálne nohavičky, ktoré sú aj zdravé aj slušne

minenkak
12. aug 2024

@julca777 ale najzdravšie je chodiť bez nohavičiek,nikde sa v biblii nepíše o spodnom prádle

julca777
12. aug 2024

@viestta no jednoducho chodili nahí, aj na tých olympijských hrách a všetci muži okolo seba nahí, to nie je normálne

julca777
12. aug 2024

@minenkak to by si mohla vedieť aj bez toho keby si normálne uvažovala a v Biblii veci nie si písane od slova do slova.... musíš si to odvodiť

julca777
12. aug 2024

@minenkak jednoducho keď tak potrebuješ pravidelný sex tak to je závislosť

julca777
12. aug 2024

@viestta však áno. Boj zasiahol vtedy, kedy uznal za vhodne

minenkak
12. aug 2024

@julca777 ja potrebujem nepravidelný sex,mám rada prekvapenie

julca777
12. aug 2024

@julca777 *Boh

minenkak
12. aug 2024

@julca777 jaj takže,si mám spraviť vlastne desatoro,dobree

viestta
12. aug 2024

@julca777 moja zlata, ty vies trt makovy o tom co je normalne. Normalne bolo v biblickych casoch chodit bez podprsenky, s najvacsou pravdepodobnostou ju nemala ani Panna Maria a kto vie ci vobec mala nohavicky, akekolvek...
Jo a pravidelny sex, to je tak trosku osemetna teme. Aj Viance su pravidelne, raz za rok.

julca777
12. aug 2024

@minenkak nechápem čo chceš s nimi robiť. Už si urobene, mala by si ich dodržiavať

julca777
12. aug 2024

@viestta Vianoce sú narodenie Krista a su pravidelne ako tvoje narodeniny....

minenkak
12. aug 2024

@julca777 však teraz píšeš ...........,,Biblii veci nie si písane od slova do slova.... musíš si to odvodiť".....tak teraz máš pravdu alebo nie

viestta
12. aug 2024

@julca777 vidis, aj sex mozem mat rovnako pravidelne ako Vanoce alebo narodeniny. Aj to je zavislost?

julca777
12. aug 2024

@viestta Panna Mária nepotrebovala ani jest a všetky rany cítila rovnako ako Ježiš aj na tej krízovej ceste... Ale to už je skoro niečo pre tých ktorí chcú počúvať a nie pre tých, čo sa ruhaju, že nepotrebujú Boha... Takže Panna Mária bola vyvolená, ale určite aj vtedy nechodili pod šatami nahí....

julca777
12. aug 2024

@viestta takže sex sú akože narodeniny alebo meniny alebo sviatok podľa teba, hej? Keď človek chce stále sex tak to je závislosť, áno...

julca777
12. aug 2024

@minenkak nepísala by som nič, čo by nebola pravda 🙂

julca777
12. aug 2024

@viestta tak o tomto viem viac ako ty, ale už si mysli co chceš....

minenkak
12. aug 2024

@julca777 môj muž ti odkazuje,že keď kresťanstvo prežije toľko rokov ako dinosaury,tak potom môžeš písať čo je a čo nie je pravda

minenkak
12. aug 2024

@julca777 keď človek chce sex a to nie je závislosť,ale radosť zo života

julca777
12. aug 2024

@minenkak tak to prežije aj dlhšie... A odkaz svojmu mužovi, že ani nemusí čakať koľko prežije, lebo zomrieme a uvidí to sám... 🙂

viestta
12. aug 2024

@julca777 ja sa teba pytam, kedy sa stava pravidelny sex zavislostou a teda hriechom. Moze byt zavislostou a hriechom pravidelny sex ak sa sexuje iba 29. februara?
A to ci Panna Maria citila bolest nema nic spolocne s tym, ze si obliekala antick tuniku a kedze bola zena nesmela nosit ani togu, ktora prinalezala len muzom. A historia (ktoru ta dokonale ovladas) dokazuje, ze v antike spodne pradlo nenosili ani zeny ani muzi

julca777
12. aug 2024

@viestta pozri sa.... Sú rôzne krajiny a či nosili alebo nie tak to je jedno, lebo aspoň nechodili s holými zadkami

bessie12
12. aug 2024

@julca777 to mam akože mat sex, povedzme, len raz ak by som otehotnela na prvý šup a ak viac detí by som už nechcela ?? Lebo to je hriech ci co ? 😂😂 Do konca života byť bez sexu ??? No to určite 😂😂😂 ešteže existujú aj nejaké tie pomôcky na spríjemnenie intímnych chvíľ nielen s partnerom 🥰😂 ci aj toto je hriech ?? 🫣🙈
A bez nohavičiek chodim pravidelne. Už som bola aj v obchode ci so psom na prechádzke tak. Len som mala dlhú sukňu. Pokiaľ nemusím, tak ich nenosím. Len sa v tom potí chachara a potom sú zbytočné problémy. A podprsenka detto.

minenkak
12. aug 2024

@julca777 kto chodí s holým zadkom

minenkak
12. aug 2024

@julca777 takže ak nenosím nohavičky, ale nechodím s holým zadkom,je to hriech alebo nie

viestta
12. aug 2024

@julca777 debata s tebou bola aj dnes stavnata a pre mna prinosna. Znova som si potvrdila, ze fanatizmus, nech uz je motivovany cimkolvek je nebezpecny pre kazdeho, kto ma s nim docinenia. Ale mne zacina detektivky, ak ed nechcem prepast rozuzlenie a potom budem rozmyslat kto je vrah, tak sa s tebou lcim. Takze umyt zuby, vypisat, pomodlit a spat, ako hovorila nasa prababka.