Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti
Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem
@julca777 moja zlata, ty vies trt makovy o tom co je normalne. Normalne bolo v biblickych casoch chodit bez podprsenky, s najvacsou pravdepodobnostou ju nemala ani Panna Maria a kto vie ci vobec mala nohavicky, akekolvek...
Jo a pravidelny sex, to je tak trosku osemetna teme. Aj Viance su pravidelne, raz za rok.
@viestta Panna Mária nepotrebovala ani jest a všetky rany cítila rovnako ako Ježiš aj na tej krízovej ceste... Ale to už je skoro niečo pre tých ktorí chcú počúvať a nie pre tých, čo sa ruhaju, že nepotrebujú Boha... Takže Panna Mária bola vyvolená, ale určite aj vtedy nechodili pod šatami nahí....
@julca777 ja sa teba pytam, kedy sa stava pravidelny sex zavislostou a teda hriechom. Moze byt zavislostou a hriechom pravidelny sex ak sa sexuje iba 29. februara?
A to ci Panna Maria citila bolest nema nic spolocne s tym, ze si obliekala antick tuniku a kedze bola zena nesmela nosit ani togu, ktora prinalezala len muzom. A historia (ktoru ta dokonale ovladas) dokazuje, ze v antike spodne pradlo nenosili ani zeny ani muzi
@julca777 to mam akože mat sex, povedzme, len raz ak by som otehotnela na prvý šup a ak viac detí by som už nechcela ?? Lebo to je hriech ci co ? 😂😂 Do konca života byť bez sexu ??? No to určite 😂😂😂 ešteže existujú aj nejaké tie pomôcky na spríjemnenie intímnych chvíľ nielen s partnerom 🥰😂 ci aj toto je hriech ?? 🫣🙈
A bez nohavičiek chodim pravidelne. Už som bola aj v obchode ci so psom na prechádzke tak. Len som mala dlhú sukňu. Pokiaľ nemusím, tak ich nenosím. Len sa v tom potí chachara a potom sú zbytočné problémy. A podprsenka detto.
@julca777 debata s tebou bola aj dnes stavnata a pre mna prinosna. Znova som si potvrdila, ze fanatizmus, nech uz je motivovany cimkolvek je nebezpecny pre kazdeho, kto ma s nim docinenia. Ale mne zacina detektivky, ak ed nechcem prepast rozuzlenie a potom budem rozmyslat kto je vrah, tak sa s tebou lcim. Takze umyt zuby, vypisat, pomodlit a spat, ako hovorila nasa prababka.

@minenkak hriešnici sme všetci a závislosť na sexe je diablova robota