Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti
Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem
@julca777 aj podla mna je to sekta ale tak ako su oni rozni aj krestania sme rozdielni. U nas v robote su tiez kolegovia silno veriaci ale taketo bludy nerozpravaju. A kde v pr.eli vies ze @viestta pojde do pekla? Co ak nakoniec uveri alebo co ak pojde do neba? NIKTO nevieme ako skoncime 🫣
Inak to s tymi tangacmi ano je to nezdrave ale z toho mat zlatu zilu to fakt? Kolegyna v zivote nenosila tanga lebo aj o tom debatujeme tak ako debatujem s inou kolegynou ze v DMke maju najlepsie vlozky 🤣🤣🤣 tak s nou o tangacoch 🫣 tak ako s kolegami sa bavime aj o sexe 😀😀😀 tak sa bavime aj ako sa maju deti atd. Mna by zaujimalo aj to ze ako to je s tetovanim aj to dielo diabla?
@janulik2008 ja som povedala, že pôjde do pekla AK NEUVERI
@janulik2008 tak zas to už sa týka zdravia, že je to nezdravé a škodenie na zdraví je hriech, ale nedá sa to nazvať dielo diabla
@julca777 lebo uz aj to som pocula ze aj to lebo ze kreslis na kozu kt je dielo Boha 🫣
@janulik2008 tak pokiaľ je to tetovanie na zadok, prso alebo takúto časť tela tak to hriech je, ale inak to škodí akurát tak tvojmu zdraviu
@julca777 čo sa tebe nepáči je hriech,takto sa to dá uzavrieť. Pretože dôjsť od tampónov po zlatú žilu a cestou pripliesť ešte aj politiku je fakt nonsens. Podľa mňa sa to dá liečiť. Tebe kebyže dajú moc,tak začneš prskat síru. Peklo neexistuje,peklo je na zemi a práve ho prežívame,keď ti vyvraciame tvoje dogmy
@tetapetra pamatas si na film Cesta do hlubin studakovi duse? Tak tato debata moze byt nazvana aj Exkurz do hlbin duse bigotneho fanatika... Zit v obavach, ze za vsetko co kedy spravim, poviem ma caka vecne zatratenie musi byt velmi narocne. Kedy si taky clovek stiha uzit radosti zivota, ked ci za nieco co spravi ho caka trest? Trest za tangace, trest za masaz, trest za sex, trest za to, ze ti kolegyna v satni zhliadne kusok zadku alebo prso ked sa prezliekas... Ako dokaze niekto povysenecky poucovat o TEJ jedinej MOJEJ pravde ostatnych to tiez je zaujimave. A to farizejstvo k tomu. Sice Olympiu postihlo zemetrasenie ako bozi trest za to, ze tam sutazili nahi "homosexualni" atleti ale homosexualna orientacia prezidenta nevadi, hlavne, ze nevychovava ziadne dieta. To uz nie je sodomia, ze ktoru bude potrestany. Zlodej Fico tiez nevadi, aj ked v prikazaniach je Nepokradnes, lebo je to najlepsi politik...
Akoze neviem ako koho, ale mna tato debata nesmierne obohatila. Tolko falose, kolko sa dokaze skryvat v bohabojnom slovenskom clovieciku, to sa tazko inde najde.
@julca777 odkial vies kde mas tu istotu ze to tak prisne hodnoti. Ved Boh miluje a vie ze sme hriesnici nikto nie je bez viny ale tak sa bat ze hocico spravim tak automaticky ma zatrati tak naco sa snazit? @viestta tebe sa cudujem a vlastne ta obdivujem ze ty ako ateista toto davas ked ja ako krestan uz to nedavam 🤣🤣🤣
@janulik2008 mozno je za tym ten moj odstup. Ale verim, ze ked toto citaju veriaci, tak tiez sa im ocicka pretacaju. Ja si myslim, ze vacsina krestanov vnima Boha ako laskaveho a odpustajuceho otca, lenze tu mame obraz Boha ako trestajuceho a nemilosrdneho.
@viestta ved toto aj ja som v tom ze Boh je milujuci a nie len tresta 🫣 ved je napisane ze "Veď Boh tak miloval svet, že dal svojho jednorodeného Syna, aby nezahynul nik, kto v neho verí, ale aby mal večný život. Lebo Boh neposlal Syna na svet, aby svet odsúdil, ale aby sa skrze neho svet spasil. Kto v neho verí, nie je súdený." Kto v neho VERÍ nie je súdený ale to julca asi nechape
@viestta ono to dalej pokracuje ale pointa aj o tych kt neveria ale myslim ze hlavne ide jej o veriacich. Ved Boh nemoze IBA trestat ale aj odpusta podla mna aspon 🤔 alebo zijem cely zivot v klamstve 🤔
@janulik2008 ale ved julca vie, ze ma pravdu ona to 100% vie a my vsetci sme vedla jak ta jedla a skoncime v pekle - no nic aspon nam bude teplo
@janulik2008 ja som v tom, že Boh miluje všetkých bez rozdielu. Ale k sebe si berie len dobrých ľudí 😞 hajzli zostávajú a špatia tento svet i naďalej ...
@bessie12 tak s tym suhlasim 😪
@janulik2008 to nie je, že ťa automaticky zatrati.... Divne, že ako kresťanka tomu nechápeš, lebo podľa komentárov by som povedala, že si ateistka...
@janulik2008 to neznamená, že keď zomrieš tak preto, že v neho veríš tak ťa nebude súdiť....

Aj ja sa na dnes lúčim a zas idem spať s veľkým úsmevom a vďačná Bohu ,za svoj hriešny a rozkosnicky život a hlavne za zdravý rozum a permanentne nadržaného manžela, ktorý má rád prekvapuje pravidelne nepravidelným sexom