icon

Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti

24. mar 2024

Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem

minenkak
13. aug 2024

@julca777 a ty sa ako o svoje telo staráš,si vegánka,nepijes kávu,nejes cukor,žiadnu múku

janulik2008
13. aug 2024

@julca777 ty podla komentarov vies odhadnut ci je clovek ateista alebo nie? Co take pisem ze by si povedala ze som ateista? 🤔😀 lebo co tu pisu aj dievcata ine tak normalne aj o viere piseme ale nemam potrebu um tlc do hlavy moju vieru.
Sudit ma bude Boh ALE urcite mi nepovie ze Janka v auguste 2024 si sa dotahovala s julca777 o viere a preto pojdes do pekla lebo si nerobila ako ona povedala. Mozno mi povie spravila si to a ono takto a nepacilo sa mi to ze si krstna bola a tvoja krstna dcera nechodila do kostola, ALE rozpravala si sa s nou o mne alebo vtedy a vtedy si pomohla kolegovi ked nevladal, zachranila si zviera kt by bolo utratene alebo si podala smadnemu vodu ci pomohla staremu cloveku s nakupom alebo bola kolegyni nablizku ked mala tazke obdobie. Ano je spravne aj sa bat Boha lebo nevieme ako to bude lenze ja radsej budem verit tomu ze sa stretnem so svojimi milovanymi v nebi ako sa bat ze kvoli tomu ze mam sex pred svadbou ma zatrati a pi.da mi zhori.
@fairyy my nie sme v zadku ale v p..i 🫣🫣🫣

tetapetra
13. aug 2024

@viestta nepamätám si či som videla ten film. Ale mám za sebou 800km z Chorvátska a ďalších 500na východ a vidím,že naša julca ide ako pilka.
@julca777 j tej panne Márii asi len toľko, ako každá matka niesla tu potupu ťažko. Keby tebe zomieralo dieťa v takýchto bolestiach aj ty by si to cítila. Pokiaľ nám dieťa nezomrie netušíme aká je to bolesť

viestta
13. aug 2024

@fairyy ani z tych, 2,4 miliard nemaju vsetci sancu. Lebo rimokatolikov nie je ani polovica z tych dva a pol miliardy. Mna by zaujimalo ake sance maju pravoslavni, grekokatolici, ti co vyznavaju etiopsky alebo armensky obrad. O protestantoch ani nehovoriac... No a my zvysok, mame po chlebe.

julca777
13. aug 2024

@minenkak kávu nepijem, lebo mi nechutí, ale inak jem všetko

julca777
13. aug 2024

@viestta nemáte po chlebe, stačí sa obrátiť

julca777
13. aug 2024

@tetapetra tam nešlo o bolesť ako takú, ale ona to cítia v fyzicky rovnako ako on. Keby niekto bil tvoju kamarátku tak by ta to bolelo, ale nie fyzicky tak isto ako ju. Jednoducho ona bola s ním tak prepojená, že keď on padol tak aj keď ho nevidela tak padla aj ona....

tetapetra
13. aug 2024

@julca777 akú kamarátku ty splietas, píšem o dieťati. Mária bola jeho matka,nie kamarátka. Kamarátka a žena mu bola Magdaléna

minenkak
13. aug 2024

@julca777 tak potom veľmi hresis,vieš koľko sajrajtu dávaš do tela a spôsobujes si zdravotné problémy

viestta
13. aug 2024

@julca777 Julca, ked mam byt v spolocnosti takych ako ty, ani sa obracat nechcem... Uz tato debata s tebou je ocistec na zemi, nie to este byt s tebou na vecnosti

julca777
13. aug 2024

@janulik2008 ja som nepovedala, že pôjdeš do pekla za sex pred svadbou. Jednoducho keď to úprimne olutujes tak Boh ti odpustí... Za život urobíme veľa hriechov....Ja som len povedala, že to nie správne a je to hriech, takže ja fakt nechápem, čo tu máte všetky za zvyk si všetko zle vysvetľovať

julca777
13. aug 2024

@tetapetra na hovorím príklad. Ze keby si ty mala kamarátku alebo to je jedno koho tak by to aj tak hentak nebolo. A je v tom aj veľa iných vecí...

julca777
13. aug 2024

@minenkak co dávam do tela?

julca777
13. aug 2024

A pokiaľ nechcete napísať niečo prínosné tak môžete byť aj ticho

minenkak
13. aug 2024

@julca777 však niesi vegánka, ješ cukor aj zrno,škodis svojmu telu a to je hriech

tetapetra
13. aug 2024

@julca777 nemôžeš porovnávať kamarátov s dieťaťom! Toto nie je príklad. Na základe tejto odpovede začínam mať pocit,že žiadne dieťa nemáš. Nikdy by si niečo také nenapísala. Pretože porovnaš neporovnateľne

julca777
13. aug 2024

@minenkak nie je hriech nebyť vegan. Hriech je obžerstvo alebo akékoľvek iné úmyselne zbližovanie na zdraví

julca777
13. aug 2024

@minenkak a tak sa telu neškodí....

julca777
13. aug 2024

@tetapetra tak dobre, poviem ten príklad v tvojom znení. Takže keď by sa to isté stalo s tvojim dieťaťom tak by si aj tak necítila takú fyzickú bolesť ako Panna Mária, mala taký „dar“, že keď Ježiša udreli a padol tak padla aj ona a to ho ani nevidela a podobne... Tak akože to isté čo som písala, len si vymen osoby. Akože toto už je fakt sprosté, že si to nevieš len obmeniť a kamarátky by ti nebolo ľúto?

tetapetra
13. aug 2024

@julca777 nedristaj!!! Píšem o bolesti. Ty nevieš, čo je to bolesť. Nevieš, čo je to keď dieťa zomriera, zomrie. Nemôžeš obmieňať svoje dieťa za kamarátku. Tento vzťah je niečo úplne iné. Si troll, ktorý sa stráca. A možno si aj chlap. Určite deti nemáš. Pretože len jebo bude miešať dieťa a kamošky. Jasné že je to človeku ľúto,ťažko to znáša.

minenkak
13. aug 2024

@julca777 ako?veď je dokázané,že civilizačné choroby sú z jedla a malo pohybu ,dúfam,že aspoň štyri krát do týždňa sportujes

minenkak
13. aug 2024

@julca777 sme Božím vlastníctvom, naše telo je miestom, kde prebýva Duch Svätý, a preto i z tohto dôvodu dbajme o zdravie svojho tela a ducha.

minenkak
13. aug 2024

@julca777 moja krásna a aspoň sa ukazuje, ako nevieš a len píšeš ,čo tebe vyhovuje

janulik2008
13. aug 2024

@julca777 ty si vies predstavit aka bolest to musi nyt vidiet svoje dieta trpiet? A nielen male deti. Myslim ze nikto to sme to nezazili tak to nevieme. Pretoze to musi byt neskutocna bolest vidiet svoje dieta umierat a nevies mu pomoct. A musis sa zmierit s tym ze mu niet pomoci. Myslim ze kazda matka padne ked jej dieta zomrie. Kazda matka ktora miluje by dala radsej svoj zivot za zivot dietata. Mne stacilo o tom pocut a mala som 🥺 v ociach co taki rodicia. Si predstav ze dokonca aj cudzi ludia dokazu pochopit bolest niekoho, my sme cely den ked zomrela boli ticho, slzy sme mali v ociach ten vecer ked som sla domov som revala celu cestu domov a pytala sa ku.va preco 🥺🥺🥺 a to sme boli cudzi neviem si predstavit co zazivali jej rodicia 😪 ale vlastne ty si pisala ze kvoli tomu zomrela lebo by mohla na zemi nieco spravit a nakoniec by nesla do neba ... aha ...

Inak preco by si povedala ze som ateista? 🤨

julca777
13. aug 2024

@tetapetra prestaň.... Mám deti a bol to príklad. Viem, čo je bolesť a hovorím o tom, že keby sa to stalo tvojmu dieťaťu tak by si aj tak necítila to čo Panna Mária, my cítime bolesť, ale hento je inak. Ale to sa tebe nedá vysvetliť

julca777
13. aug 2024

@minenkak športujem veľmi pravidelne a dobre sa stravujem, takže to nemusíš riešiť 🙂

julca777
13. aug 2024

@minenkak no presne.... Vidíš, telo je chrám Ducha svätého takže sexovať pred svadbou a podobne veci sú hriech a o telo sa ja starám dobre

julca777
13. aug 2024

@minenkak nie, stále hovorím o tom istom lebo ste tu očividne nechápavé.... Nemením svoje odpovede a nepíšem za každým niečo iné...

tetapetra
13. aug 2024

@julca777 máš hovno a nie deti. Pretože toto žiadna matka nenapíše. Splietas jedno cez druhé, druhé cez tretie.si chorá

julca777
13. aug 2024

@janulik2008 neviem prečo by som to povedala, ale mám z toho taky dojem, keď ani nevieš, že hento bola iná bolesť. Jednoducho keď Ježiša bičovali tak to cítila, ale nie len tak, že to bolí na srdci a trápi ta to, ale fyzicky akoby to robili jej presne to isté a keď by bili takto tvoje dieťa tak by si sa nesmierne trápila, ale necítila by si tie údery fyzicky presne ako on