Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti
Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem
@tetapetra Ale veď ona v živote nezažila ešte nič a preto tu trepe tieto bludy ktoré nikdy nezažila.
Takým sa mudruje.
@julca777 nevies preco ale povedala by si to 😀 tak ja nemam cas riesit aka bolest to bola bohuzial. A to ze ci je alebo nie je niekto ateista je u Teba bezpredmetne kedze ty sa stale len svojou pravdou ohanas.
@medda_beda toto nie je o tom, že som nezažila... Len hovorím fakty a každý si už niečo zažil.... Utrpenie patrí k životu
@janulik2008 to nie je len moja pravda, ale všeobecne známa pravda, ktorej neveriaci neveria 🙂
@julca777 Aké fakty, to sú bájky, tradovanie nejakého príbehu.Aké fakty prosím ťa.
V tej dobe sa dialo, možné/nemožné a dnes sa prečo nič také nadprirodzené nedeje?
Inak budeš rozprávať keď sa ťa to bude týkať tvojich detí, rodiny, priateľov.
Duševnú bolesť budeš cítiť celý život.
Ty to tu opisuješ jak keby zhnilo jablko, totálne divné porovnávať ktorý človek cítil kedy väčšiu bolesť zo straty blízkeho či Mária alebo ktokoľvek.
Samé extrémne tragédie v tom náboženstve, to fakt toto uznávaš? Mne je z toho zle.
Ja asi verím v trochu iný svet, posmrtný život a verím, že potrestaní budú sebeckí ľudia a tí ktorí napáchali zlo na iných živých tvoroch a nie nejaká @viestta napríklad.
@medda_beda tu ide o fyzickú bolesť a nie duševnú, ale tak nechapavym ľuďom sa to nedá vysvetliť
@medda_beda a nie sú to bájky aj dnes sa dejú zázraky, len musíš byť na to vnímavá....
@julca777 Hlavne, že ty si hotová encyklopédia len my sme nechápavé.
Prepáč za mňa to pravda nie je len tradovanie príbehov nič viac ktoré si vymysleli ľudia.
Nejaký zázrak, že sa zrazu niečo stane dobré, niekto vyzdravie je úplne niečo iné ako to čo opisuješ.
To je už ako, že videl som ducha, taktiež tomu človek veriť môže ale aj nemusí.
@julca777 inak je zaujímavé ,ako ty robíš presne to ,čo sa má a aká si vnímava a znala všetkého ,ja som začala so starostlivosťou o telo a ty presne sa tak stravujes ,aj keď si na začiatku ani nevedela ktorá bije ,si presne ten typ človeka ,čo je presne ten pravý a vyvolený, druhým ukázať čo a ako a čo je pravda a správne .Nezabúdaj ,pýcha predchádza pád
@julca777 co je vseobecne znama pravda? To ze este su veriaci kt sa riadia aj svojim rozumom nielen co im kaze pan farar a cirkev?
@janulik2008 tak to ale nemozu byt až tak správni kresťania, lebo podľa rozumu sa riadia všetci a sú veci, ktoré treba dodržiavať, ale zároveň sa nad tým zamýšľať a používať svoj rozum ako si aj povedala...
@medda_beda toto nie sú vymyslené veci a nehovorím, že som encyklopédia. Kľudne mi never, ale po smrti na to prídeš.... Ja sa nebudem s tebou doťahovať 😇
@medda_beda potom mi napíš správu 🤪 alebo ja tebe
@julca777 mna stale dokaze prekvapit tvoja istota 😀😀😀
@janulik2008 no vidíš, život je plný prekvapení 😇🙂

@julca777 *ono