Použitie tampónov u mladých dievčat: Riziká a skúsenosti
Ahojte, trápim sa s tým už dlhodobejšie. Keď som ja bola mladá, mama mi nechcela dovoliť používať tampóny, lebo z hľadiska viery sa bála, že prídem fyzicky o panenstvo (čo sa považovalo za veľmi dôležité) a nebudem počas svadobnej noci krvácať. V tom čase som sa nechala strachom opantať a naozaj som tampóny nepoužívala, počas svadobnej noci som krvácala, prvý tampón som skúšala až neskòr po pôrode. Trápi ma ale, ako vychovávať v tomto svoju dcéru. Tie, ktoré ste používali tampóny od mlada, krvácali ste pri svojom prvom styku? Viem, že je to trochu blba otázka, ale rada by som poznala odpoveď. Ďakujem
@medda_beda nie je potrebné niekoho skúšať v posteli, nie je to dôležité a co ak sa ti v posteli nebude páčiť? Pôjdeš za ďalším a takto ich vyskúšaš aj 1000 a náhodou nájdeš nejakého co bude super v posteli, ale srdcom a povahou úplne zlý tak si povieš, však to je jedno, hlavne ze je dobrý v posteli. Toto nie je správne a nestojí to za to, aby si si zmečistila dušu
@janulik2008 ja nikoho nepresviedčam, len hovorím, že sú veci ktoré viem.... Ale samozrejme, že neviem viac ako Boh. A to prečo sa to stalo vie, len on, mrzí ma to, tiež mi zomrel dedo a moc ma to trápilo tiež mal rakovinu, takže ti rozumiem. Ale nemusíš písať tie komentáre s takou zlosťou, nikto ta nenúti, aby si si z toho niečo brala keď mi neveríš.... Ja sa pokojne môžem slobodne vyjadriť
@julca777 slobodne ano ale nie pisat ze vies to na 100%
@julca777 Všetko musí klapať, chápeš? Všetko.
Nevydala by som sa inak, nemusím a nemusím sa ani nikomu spovedať.Aspoň sa tu nesťažujem na manžela len aby som splnila normy.Taký život som žiť nechcela a nikde nie je napísané, že koľko partnerov môžeš mať.Možno za celý život to s nikým nevýjde, noa? Si myslíš, že každý bol v živote v manželstve, že každý mal vzťah?
Takto to nefunguje.Funguje to v takom prípade len tak, že ženy trpiteľky trpia celý život s debilom len aby sa nepovedalo.
By som ťa chcela vidieť keby tvojmu mužovi nefungovalo pri tebe všetko ako má čo by zistil až pri tebe lebo bol panic dovtedy či by si aj vtedy mudrovala alebo si len frigidná, je ti to jedno a žiješ v manželskom kamarátstve.
Alebo keby zistil, že má problém až pri sexe a odmietal by ho celý život.
Nezažila si tak to nechápeš aké je to pre takú ženu nepríjemné ak to neklape a aj pre muža.
@julca777 Žij si ako chceš, ale nehovor čo je dôležité a čo nie.
Ty by si tolerovala všetko lebo Boh, ja nie.
@julca777 A hlavne nejde len o túto stránku vzťahu ja z tvojich príspevkov cítim, že nejde len o sex po manželstve.
Veď po manželstve môže vzniknúť kopec neriešiteľných problémov a nie je nikoho povinnosťou žiť vo vzťahu ktorý oboch ničí.
A stále len opakuješ čo ja potrebujem skúšať, takže ešte raz.Nepoznám jediného muža ktorý by ženu požiadal o ruku s tým, že počkajú do svadby a viem o takom prípade kde žena po 30tke skončila vždy sama lebo to chlapa po 5 rokoch prestalo baviť toto čakanie.Ty to považuješ za hriech ,,vyskúšať,, pred svadbou.Ja zas považujem za totálnu hlúposť vziať si človeka a potom žiť s tým, že budeme spolubývajúci.
Ale zbytočne to tu vysvetľovať niekomu kto asi narazil hneď na dobrého chlapa.Taký človek nemôže pochopiť, že to nie je samozrejmosť.
@medda_beda to je jedno, aj tak nemá byť sex pred svadbou a ja poznám veľa takých ľudí, ktorí nemali sex pred svadbou....
@medda_beda však áno ty nie, lebo diabol....nemam ti už co povedať 🙂
@janulik2008 tak sú veci, ktoré človek vie na 100%,ale neviem viac ako Boh a ani to netvrdím
@medda_beda keby mi nefungovala len sexualna stránka, ktorá je nepodstatná a všetko ostatné áno, určite by som s tým nemala problém a neriešila by som to. My sme mali sex len keď sme chceli dieťa, inak už nie, takže viem, že to máš inak a máš iné priority, ale nie je to správne, ale len konštatujem, nič ti neprikazujem
@julca777 Rešpektujem tvoje rozhodnutie, ja už však hriešnik som, takže je to už úplne jedno, nebojím sa toho, že by fakt bol sex podľa Boha hriech podľa mňa to je len vymyslená vec cirkvou.
Neviem si predstaviť mať sex a potom ho už nemať ak môžem v manželstve.Ak by som nemohla, prežila by som ale týmpádom už nikdy za žiadnym účelom.Neviem si predstaviť milovať sa s mužom ktorý mi nevyhovuje po tejto stránke niekoľko rokov aby som otehotnela.To už by som radšej absolvovala IVF, alebo by som deti ani nechcela a týmpádom by sme spolu žili ako brat a sestra.
Bez sexu sa žiť dá, ale podľa mňa zdravý človek si to neodopiera ešte k tomu v manželstve.
Ale každého vec.Rešpektujem aj teba aj iných ľudí ktorí sa takto rozhodli.Ak tomu veríš tak ja ťa samozrejme nebudem navádzať na hriech.
@julca777 Tak potom ďakujem diablovi za manžela no aspoň ten život stojí za to a čakáme diabolské dieťa.
Mal to Boh zariadiť tak aby sme s manželom boli rovesníci, mal nás dať dokopy oveľa skôr a kľudne by som čakala aj do svadby, ale silno pochybujem, že by ma o ruku požiadal bez toho aby ma poznal po všetkých stránkach a bol si istý, že mňa chce za manželku.
Možno by sme ani jeden bez skúseností a sklamaní neboli takí akí sme.
Tiež som snívala o rozprávke, ale reálny svet funguje inak a nikto nikomu nezaručí lásku aj keď sa na hlavu postavíme.
@julca777 ty si prosím ťa uvedom,že sex je pre ostatných ľudí dôležitý,nie každý ho nepotrebuje a hlavne nechce,poznám len jednu ženu ,čo mala sex len keď sa robili deti,už je rozvedená .Sex je dobrý na utuzovanie partnerského zväzku,je dobrý na dobrú náladu,proti bolesti,pri nespavosti ,pri menštruačných bolestiach,pri depresií,takže ma veľmi veľa pozitív ,jediné negatívum je nechcené tehotenstvo.A hlavne nepíš, že len to jediné čo ty píšeš a si myslíš ,že je pravda a to jediné je správne ,nezabúdaj pýcha je veľký hriech.Zas si napísala v poslednom príspevku, že to nie je správne,ako ty ako človek,môžeš vedieť, čo je a čo nie je správne Chcela by som počuť aj názor tvojho muža na sex len na robenie detí.
@julca777 staci pozriet do dejin papezstva a zistis, ze aj na Petrovom stolci sedeli smilnici, (staci si dohladat taky obzerstvo sa tam praktikovalo, vojny sa viedli v mene cirkvi ale aj papez viedol vojny voci kadekomu. Napriklad Alexander VI.je predobraz uplnej skazy a moralneho upadku vatikanskej stolice a aj samotnej cirkvi. A to je len jeden. Co taki inkvizitori? To je samostatna a nie prave najmilosrdnejsia cast dejin katolickej cirkvi. O pedofilii, ktory v celkom nedavnej minulosti kryla katolicka cirkej ako institucia sa hadam nemusime ani zmienovat. O tomto svinstve pocula hadam kazdy, teda aj ty. Neviem ako by si sa tvarila ak by sa obetou obtazovania duchovym stalo tvoje dieta.
@minenkak moj nuž ma názor rovnaký, toto nie je pýcha, len som povedala, že to nie je správne. A to co som doteraz napísala bola pravda, ale ako som spomínala, nemusíš mať agresívne komentáre a nikomu to nenútim a nikoho nediskriminujem, takže nemusíš byť nepríjemná len preto, lebo niečo napíšem. Veľa ľudí neprijíma pravdu, takže chápem tvoje rozhorčenie, ale nič ti nevnucujem
@medda_beda jednoducho mysli si čo chceš, ale sexuálnu stránka sa nemá „skúšať“
@medda_beda hriešnici sme všetci a nie je to vec vymyslená cirkvou.... Jednoducho tieto veci nevymýšľa cirkev
@julca777 ja sa ospravedlňujem širokej Modro Konikovskej verejnosti ,nie tebe ,za toto čo napíšem.Ja som dúfala, že si mladá,ale ty si len sprostá,nie za tvoju vieru v Boha ale za tvoju slepú vieru v cirkev a jej pomatene učenie,lebo cirkev a jej predstavitelia robia jedno a kážu druhé a ľudia čo im veria a slepo počúvajú a nasledujú,len podporujú všetci to svinstvo

@julca777 Prečítaj si nejaké články, diskusie o tom ako ženy čakali, chlap bol super a v posteli sa ukázal ako totálny sebecký úchyl.Písala tu jedna žena ktorá čakala do svadby a doteraz na to spomína ako na znásilnenie a chlap je magor.
Predstavy máš pekné, ale sexualita je osobitná stránka povahy.