icon

Pri menštruácii vždy pretečiem

26. jan 2022

Ženy, dajte nejaký lifehack aby sa mi toto nestavalo. Najčastejšie sa mi to deje keď šoferujem… katastrofa!!! Nebudem zastavovať každú hodinu a kontrolovať stav. To by ma riadne časovo zabrzdilo. Používam vložky (tampóny nie). Raz som si na cestu dala aj tu takú veľkú ,,na noc,, no mala som pocit že to je ešte horšie… zatečené som to mala až na chrbte😅 (teraz sa smejem, no vtedy mi nebolo všetko jedno). Niekedy sa mi to stane aj cez noc. Ale tak to ráno poriešim, dám sprchu… ale ako hovorím tie cesty sú najhoršie ☹️

marcellka32
26. jan 2022

@belllinka prepáč, ale nikdy som nebola špinavá, zaparena, smradľavá s vlozkami a tamponmi, zrejme hovorís z vlastnej skúsenosti pri zle dodrzanej hygiene

janetinka27
26. jan 2022

ahoj, ja mavam silnu MS, pouzivam vzdy len nocne vlozky co najvacsie a pre mna su urcite lepsie tie normalne hrube ako tie tenke. tie tenke mi nikdy tolko nevydrzia, hlavne mi nedrzia tvar, lebo si ich stehnami zdeformujem. tie hrube su pricucnute k telu a rovnomernejsie sa nacicaju, kym tie tenke - staci, ze sa postavim zo stolicky a mozem ich ist okamzite vymenit. tuto MS som mala uz fakt silnu, za den 16 nocnych vloziek, rano som si dala tampon aj vlozku a cesta do prace mi trvala hodinu a uz mi priharalo.
doktorka mi predpisala tabletky dicynone, mam ich zacat brat uz dva dni pred MS a potom pocas MS pridat az na 3 tbl denne. asi 3x som mala uz taku silnu MS, ze mi ju museli zastavit a vtedy mi pichli to dicynone injekcne a zabralo. tak som zvedava na tieto tabletky.

belllinka
26. jan 2022

@marcellka32 hlavne keď si v lete niekde pekne v teple, horúčava, potíš sa, môžeš si tú vložku vymieňať aj každú hodinu, ale keď sa nesprchuješ, tak je to iste cítiť. Ty možno nie, ale okolie učite.

mikadooo
26. jan 2022

Tampón+nočná vložka alebo menštr. kalíšok+nočná vložka? Prinajhoršom by som siahla aj po tých dospeláckych plienkach + voľná sukňa 🤷.

tyrkysova_kobyla
26. jan 2022

Vlozka + menstruacne nohavicky

vevesh
26. jan 2022

@belllinka no tak vymena zalezi od toho, aka silna ms. Ak vymienas iba 2x za den, tak to teda silna ms nie je.... ja musim vymienat kalisok kazdu hodinu a aj to sa mi podari niekedy pretiect (a kalisok ma xl objem)😒😒

autor
26. jan 2022

@janetinka27 fuuu ☹️ Ja nemám až takú silnú teda… ale snáď sa ti to zlepší do budúcna 🙂

marcellka32
26. jan 2022

@belllinka nikde nepíšem, že používam vložky, ale mám dcéru, používa vložky a dbá na hygienu, nikdy som ju necítila

panelacikova
26. jan 2022

@belllinka prosím ťa a keď je ozaj, ale ozaj veľmi silná..... ten kalíšok to "dá"? ja som si ho tento mesiac zakúpila (zatiaľ jeden na skúšku), tak som zvedavá. ale 2. a 3. deň to mám také, že tiež nie raz (aj v noci aj cez deň) pretečiem. a bojím sa, že sa mi stane nehoda v práci napríklad :( a ešte jedna vec, nevieš, či to je potrebné pred prvým použitím nejak vyvariť alebo len umyť a použiť? dík....
@marcellka32 ono ja keď mám ozaj že tak veľmi veľmi silné, musím sa 2-3x denne sprchovať. zatiaľ mi to vychádzalo tak, že som buď bola doma, alebo bol víkend alebo som mala krátky deň. inak by ma bolo cítiť. proste kvantá krvi :(

belllinka
26. jan 2022

@panelacikova no musíš si ty odsledovať, za koľko sa ti naplní. Má kapacitu 30 ml.
Inak vždy pred použitím po mesiaci buď treba vyvariť alebo ho umyť s dezinfečným gélom. Kúpila som v DM-ke.

alienkami
26. jan 2022

@panelacikova ja by som to odhadla tak na 2 (možno 3) vložky, že ten kalich zadrží. Ono na začiatok si daj ako poistku normálne vložku, kým naberieš cvik v zavádzaní aj odhad na čas, kedy treba vyprázdniť.

thoughtfulweirdo
26. jan 2022

Ja som teda kalisok vylievala pred tehotenstvom počas najsilnejších dní každú hodinu a počas 4 ďalších tak každé 3-4, žiadne dvakrát za deň 😄 ale aj tak hlasujem za kalisok. Tampóny sú mi veľmi nepríjemné, nerada ich nosím. Kalisok chcel cvik, ale na pocit neporovnateľné. Keď som potrebovala poistku, dala som kalisok aj vložku.

luccija
26. jan 2022

@panelacikova vždy si mala taký silný?ja sa s tým trápim teraz posledné mesiace a des.Ci deň či noc či vonku preteciem už beriem aj hormóny na úpravu.Nikdy som nemala tak silný menzes
Niekto tu písal Ascorutin brat výborná vec pri menzese plus viac C vitamínu a železo, keď máte tak silný.Ten Ascorutin beriem a je to oveľa lepsie
A na noc si dávam 2 vložky nočné a bombardakove gaťky🙂

mariapalko
26. jan 2022

Ja ho tiez pouzivam, uz by som nemenila za nic ine. Vymena nie je sice taka lahka ako tampon,povedala by som ze na zaciatku treba mat zrucnost, ale ten pocit pohodlia a cistoty to je na nezaplatenie. Ja mam ale len priemerne silnu menstruaciu a prve dva dni veru chodim vymienat aj kazde 4 hodiny, dvakrat denne by mi nestacilo. V noci nevstavam ale rano idem prvo na zachod, lebo ked je uz velmi plny tak sa moze stat ze povoli na stenach a zacne trosku pretekat. Prve dva dni niekedy nosim "preistotnu" intimku, ale to som nosila aj pri tamponoch.

vanda323
26. jan 2022

@simona92101 Áno sú naj. Ale ja mám z nich napríklad alergiu

simsalabim
26. jan 2022

Skys sa istit menstruacnumi gatkami. Mladsia dcera si ich nevie vynachvalit. A dobra kombinacia moze byt aj poharik+gatky/vlozka.

autor
26. jan 2022

A dajú sa tie gaťky kúpiť aj niekde v obchode?

simsalabim
26. jan 2022

Skus vygooglit, urcite ano. No ja neporadim, ja som ich kupila v Nemecku.

baskustek
26. jan 2022

Tiež mávam takúto silnú ms, ale začalo mi to až po pôrode. Prvé dni si dávam aj aj vložku (používam tampóny s aplikátorom, tie klasické mi vadili) a na noc si dám aj dve veľké nočné vložky. Mama mi poradila kúpiť si tie veľké vložky, čo sa používajú pri inkontinencii Tena lady, tak som si objednala aspoň vzorky a skúsila aspoň na noc. Síce som sa cítila ako s plienkou, ale aspoň nič nepretieklo. Teraz som mala naposledy takú silnú ms, že som stála v sprche a len videla ako zo mňa vychádzajú veľké kusy sliznice ako pečienky a nešlo to zastaviť. V noci nestačil ani tampón, všetko pretieklo. Na druhú deň v práci si dokonca kolegyňa všimla, že som bledá ako stena, takže som určite stratila aj veľa železa.

panelacikova
26. jan 2022

@luccija asi tak posledný rok-dva je to také, že 2. a 3. deň je to šialenstvo.... ja ale beriem aj lieky na riedenie krvi, proste musím (diagnóza). čiže aj toto mi robí veľa. a zas, keď som 3-4 dni pred vynechala tieto lieky, tak to bolo také husté, že to nechcelo ani von a kŕče neskutočné.... no trápenie 🙂
@belllinka
@alienkami pri tej kapacite, cca 30 ml to budem musieť častejšie meniť asi... ale aspoň to vyskúšam a pokúsim sa naučiť s tým "pracovať". ak mi to pôjde a budem spokojná, zakúpim ešte jeden a budem mať na výmenu 🙂

aurora33
26. jan 2022

Prvé dni pouzivam aj tampóny aj vložky, potom len tampony. A to robím v zdravotníctve kde musíme nosiť biele nohavice a bez problémov. V živote by som nefungovala LEN na vlozkach.

ninusa221
27. jan 2022

Ja ked mam tie lacne z kaufu vložky vždy pretečiem. Preto mam naj always tie najväčšie čo existujú. A davam si aj dve preistotu. Dosť zaleží aj od nohavičiek najlepšie su široké bombarďáky 😂🙏🏻

akinom0077
27. jan 2022

@suge ja tiez v noci prve dve noci fungujem s nocnou allways a s budikom🙂

akinom0077
27. jan 2022

@ninusa221 ako si das 2 velke always s kridlami prosim ta?🙂 ved to je nerealne nalepit do nohaviciek🙂

ninusa221
27. jan 2022

@akinom0077 na seba žeby ?

janetinka27
27. jan 2022

mam aj menstruacne nohavicky, ale nikdy ich nekombinujem s vlozkami. pretoze vlozka je zospodu potiahnuta igelitom, ona nepretecie cez, ale okolo. takze mam vzdy velkorozmernu vlozku. neviem ci ma vyznam lepit vlozky na seba, vsak ta vrchna do tej spodnej nic neprepusti, jedine okolo. v noci pouzivam vzdy niekolko vloziek nalepenych vedla seba vpredu aj vzadu a spim na osuske. ale potom ma rano zvyknu boliet krize, ked sa osuska co len trosku pokrci a hned je clovek dolamany.

palicka
27. jan 2022

@janetinka27 lepia ich kvôli tomu, aby držali tvar, nie kvôli tomu, že potrebuju prepustiť tekutinu ďalej. Aspoň tak to chápem

hanka_se
27. jan 2022

@chovancova27 mozem sa spytat? ja pouzivam kalisok zatial druhy cyklus. Akoze super vec, ale vzdy si davam intimku, lebo skoro zakazdym sa mi stane, ze "pretecie". Ale ked ho vtedy vyberiem, ani zdaleka nie je plny, tak neviem cim to je? Napriklad pol dna v pohode, potom zrazu "bum" a je aj na intimke :( Sprvu som ho isto zle zavadzala, lebo to som pretiekla hned do par minut. Ale to uz je ok, ale po pol dni sa stane, najma prve dni :( Potom uz pohoda, na slabsi menzes si davam mensi a na prve dni vacsi kalisok. Dakujem

janetinka27
27. jan 2022

@palicka aha chapem. v tom pripade ja pouzivam vzdy hrube vlozky, lebo tie tenke sa hned pokrcia a nedrzia tak dobre tesne na tele