Pri menštruácii vždy pretečiem
Ženy, dajte nejaký lifehack aby sa mi toto nestavalo. Najčastejšie sa mi to deje keď šoferujem… katastrofa!!! Nebudem zastavovať každú hodinu a kontrolovať stav. To by ma riadne časovo zabrzdilo. Používam vložky (tampóny nie). Raz som si na cestu dala aj tu takú veľkú ,,na noc,, no mala som pocit že to je ešte horšie… zatečené som to mala až na chrbte😅 (teraz sa smejem, no vtedy mi nebolo všetko jedno). Niekedy sa mi to stane aj cez noc. Ale tak to ráno poriešim, dám sprchu… ale ako hovorím tie cesty sú najhoršie ☹️
@simsalabim myslím si to preto, lebo stále mam take nekonfortné pocity ako by tam bol, aj keď tam nie je. Nikdy predtým som nič také nemala, taký tlak. Začalo to až používaním toho pohárika, aj to, že ráno ledva dobehnem. Cez deň je to našťastie v poriadku. Áno, bol zlý, objednala som ho kvôli veľkému objemu, lebo som začínala mať silné krvácanie, a aj tak mi niekedy pretiekol už do hodiny. Výrobca jasne píše, že sa veľkostne prispôsobí, lebo je veľmi mäkký. Úprimne si neviem predstaviť, ako by sa niekomu mohol zmestiť plne rozvinutý, taký je široký. Ten veľký bol Merula, predtým som mala Ladycup, ten by bol aj fajn, len pretekal.
@zuzanaam rozumiem, trafit velkost nie je vzdy jednoduche. Ja som mala prvy Mooncup - ten sa mi dnu cely nezmestil 😂 Vydrzala som vsak v nom napriek diskomfortu cely den a bola som presvedcena, ze poharik je super. Tak som potom hladala na nete velkosti, dlzky a pod. U nas vtedy o pohariku skoro nikto nepocul, objednavala som ich cez net. U mna evidentne bol Mooncup pridlhy, az potom som zistila, ze niektorym zenam pri menzese klesne krcok velmi nizko - co je moj pripad. Meluna je asi jediny vyrobca so skratenymi dlzkami - a aj ten musim mat bez tej tycinky. U teba je divne, ze by nieco, co by si mala mat v sebe tak 4-5 dni, by dokazalo nieco take,a ko opisujes, sposobit. Nezda s ami to, nikde som sa o tom nedocitala, hoci nechcem spochybnovat tvoje trvdenie. Skor som sa stretla s tym, ze vaginalny porod je zodpovedny za vacsinu inkontinencii uz po cca 35. roku.
@simsalabim ten nižšie položený krčok mám aj ja, na to mala byť tiež vhodná tá Merula. Lebo je krátka a taká baňatá. Tak ja som rodila pred 12 rokmi, žeby to malo vplyv až teraz? Je pravda, že pár dní po pôrode som mala problém udržať moč, ale rýchlo to prešlo a roky bolo všetko v poriadku. S tou správnou veľkosťou to veru nie je jednoduché. Pri tom prvom som nevedela, či preteká preto, lebo je malý, alebo naopak väčší ako treba. Pri tom druhom som už pochybnosti nemala, pre mňa gigantický, nikdy sa mi úplne nerozvinul. No a teraz vyberaj, nie veľmi široký, pre nízky krčok, s veľkým objemom 😀.
Mávala som rovnaký problém. Vyskúšala som kadečo ale najlepší je naozaj menštruačný kalíštek. Najprv som mala obavy ale naozaj nedám naň dopustiť.
Ja mam.po pôrode hrozne silnú menštruáciu. Kalisok naplnim 3x za doobedie....dva dni radšej nikam nechodím....ale teda....najväčší najsamsuper OB tampón aký existuje a najväčšiu alwaysku. Alebo Kalisok a vlozku a to mi tak dve hodiny vydrží.
@zuzanaam ja som citala viac odbornych clankov, ze ano, vaginalny porod je najvacsim faktorom, spolupodielajucim sa na inkontinencii. Svalstvo vekom ochabuje a poranenia, ktore vaginalny porod sposobi, potom to ochabnutie znasobia... Pozrela som si tu Merulu - novyzera afkt ako taka gula. No je zvlastne, ze rozmerovo je jej sirka taka ako bezny poharik....
@zuzanaam pozeram, ze ta merula je naozaj nejaka moc bachrata….
@simsalabim no nepovedala by som, resp. možno to hrdlo je tak široké, ako iné. Ale to "telo" je ozaj riadne baňaté. Síce píšu, že ako je mäkká, tak sa prispôsobí, ale mne riadne tlačila na stenu pošvy, až mi priškrcovalo močovod.
@zuzanaam ano, ved pisem, ze sa mi zda moc bachrata... ked ju tak vidim na fotke. Ja pouzivam tu Melunu uplne vpravo, obratenu naruby a je teda stihlejsia.
@sendyle no dlho mi to veru nevydržalo. myslím ráno. šla som na veľkú potrebu a normálne som krvácala, zrejme sa mi ani neotvoril. keďže som musela odísť do práce, tak šup do vane vybrať a dala som si vložku. neviem, či ho ešte budem aplikovať, vôbec si ho vnútri neviem napraviť tak, aby sa rozvinul. a je šialene tvrdý.
mám tento:
https://www.pilulka.sk/tampax-cup-1ks-heavy-flow
@panelacikova https://menstruacne-pomocky.sk/produkt/menstrua...
Ja mam tieto a používam ten menší ten vadci si tam neviem dat nakoľko je pre mňa veľký
@belllinka všetci 🤔?
@veronikab155 čo všetci?
v tomto cykle som prvy raz vyskusala na noc nepremokave nohavicky.kupila som ich v dm, 14 ks za cca 10e. konecne som mala pokoj,vydrzali celu noc. ale je pravda,ze niekedy mam ms este silnejsiu a to neviem,ci by vydrzali.aj ked aj tato bola velmi silna.
pri vlozkach sa to stavalo aj mne, ja ked som sla autom zakazdym som si davala este tampon ale poslednou dobou som si dost zvykla na menstruacny kalisok
presne kvôli tomuto som prestala pouzivat vlozky, kde som sa pohla tam som pretiekla
Odporucam menstruacne nohavicky, prve som kupila znacku sovick a potom perties lada, pretoze mam velmi silnu menstruaciu a to sa neda porovnat. Sovick su slabe ale perties nepretiekli ani v tych najhorsich dnoch ani v noci, takze za mna super a odporucam vyskusat.
Na noc pouzivaj menstruacne nohavicky + kalisok alebo extra velky OB tampon. Budes sq citit komfortne a nepretecies.

@luciar260 zrazeniny budu normalne v pohariku. Mozno bude smusiet castejsie vylievat, ked je plny, ja pocitujem take bublinky.