Prvýkrát na gyndu pred 30. narodeninami
Ahojte žienky, mam par rokov pred 30kou a idem prvý krát na gyndu.Som pripravená aj nato že ma znesie pod čiernu zem alebo na zlé reči od p.doktorky okolo toho.Nemám žiadne problemy ani som nemala nikdy musim si zaklopať tak isto čo sa týka menzesu.Idem konečne a budem chodiť pravidelne na KO , nech je vyšetrenie akokoľvek nepríjemné(dúfam bude všetko v poriadku🙏).Ja by som potrebovala podporu od vás,že snáď ma doktorka neodstrelí zato a nebude ma považovať za nejakú neschopnú ženu. Dúfam nebudem jediná na tejto zemi čo ide takto neskoro.😟
@asia83
@gir
@margaretka_
Ďakujem 😊♥️
Inak ja som bola prvý krát v 18 a už tehotná. Do svadby panna, a keď mi povedal že otehotnenie sa počíta podľa posledného menzesu som sa rozplakala že isto som neotehotnela skôr ako po svadbe. No bolo to dávno, internet nebol a sexuálna výchova doma pred svadbou ,, len aby ste niečo nevyviedli( úprimne dlho som nevedela čo tým mama myslí). A potom podľa ultrazvuku sa zadarilo deň po svadbe
@katren to mi je luto 😔 ..len boli ine dovody a neobhajujem sa tym ze som nemala problemy ..to len chvalabohu ze som nemala
😁 hlavne ze vsetko bolo v poriadku @erickatt
@zuzka1117 verím tomu..ale napr.v mojom okoli všeetky ženy na to dlabu (široka vek.kategoria) ..ved aj štatistiky hovoria zavšetko...
Tak myslím, že je lepšie prísť a chodiť pravidelne ako prist a nechodiť..
Bolo. To moje prvý krát už má 24 rokov
@veronice 🙏Ďakujem 🙂♥️
Baby, moja kamoska ma 48 a na gynde nikdy v zivote nebola.Inak je ucitelka v skolke.Taky typ starej dievky.Vraj posledne roky neroztahuje nijakemu chlapovi nohy a nie to lekarke 🤔
Ja som bola prvý x v 27 ako tehotna a ja som počas celého tehotenstva nebola na koze, odmietla som, vyter som si robila sama, aj gynekolog a aj porodnik to akceptovali akurát na sestonedeli primar mal s tymto problém tak som mu to hneď vysvetlila😀. ( rodila som sekciou), neviem prekonať hamblivost a radšej by som umrela ako by som podstupila vyšetrenie a viem, že nie som jediná na svete.
@83lenka83 to je uplne jasne ze niesi sama neboj sa ..napr ja chlapovi gyn.by som asi nikdy nesla, mam zenu to v pohode .Takze u mna prichadza do uvahy mat len zenu gyndiarku, lebo ma vystre.Ak by ma odrodil chlap tak ok, no v takej kritickej situaci mi to už je jedno 😁
Jeeejda, ja som "lepsia", ja som bola 1× u gyn. Ked som si bola dat potvrdit tehotenstvo (vysiel mi pozitivny test) Mala som 34r. ;) Ja neviem, ja som to nejako neriesila a ani doktorka, vobec ma nezvozila ani nic nevycitala, brala to ako fakt. Tiez som dovtedy nemala ziadne problemy a ani hak som nepotrebovala a nebrala. Taze su aj take neskorsie zaciatky u gynekologa ;) Ale mne teda vobec nebolo prijemne to vysetrenie, dost dlho som s tym mala problem, uvolnit sa tam na koze. No ale zvladla som.
@erickatt dospelý človek, letí to však😁 možno už aj vnúča bude alebo je.. nie? 🙂
@silvike určite aj ja sa budem mať problém uvolniť 😁 ale snáď budu všetci svätí pri mne 😁
Ja som isla 1krat ako 26 rocna a doktor to nijako nekomentoval ani nemal ziadne poznamky k tomu.Bude to v pohode😉
Urcite neboj sa. Das to. Ja si pamatam ked som bola tehotna ake mi tie kontroly zospodu boli neprijemne, ja som to fakt neznasala, teda aspon pri prvom a tak aby som sa uvolnila som si normalne v hlave v mysli vravela recept na
ryzovy nakyp😂😀...pomohlo...odvtedy ho nerobim vobec 😂
Ja zijem v zahranici a tu preventivka raz rocne na gynde nefunguje. Maximalne ta obvodny posle ku matrone na cytologiu. A ta sa potom robi kazdy rok, ale sono a podobne ako u nas nie.
Jasné lepšie neskoro ako nikdy.
Ženy a to ste nechodili ani na sono prsníkov? Lebo aj to patrí k preventivke
Ja som sla 1krat ako 25 rocna s pozitivnym tehotenskym testom. Nikdy predtym som na gyn nepotrebovala ist lebo som nemala ziaden problem. A to som zacala sexualne fungovat v 16tich so stalym partnerom. Tiez kebyze niesom tehu na gyndu ani nejdem 😀strasne som sa toho bala ze co mi povie ale absolutne to neriesil. Teraz uz chodim pravidelne, mam za sebou 2 spontanne porody a vsetko je ok. 😉
Ja neviem ale toto sa mi zda dost riskantne hlavne v dnesnej dobe. To ze nepocitujes na sebe ziadny problem este neznamena ze naozaj ziadny nemas a moze byt neskoro ked na to skutocne prides. Mne to pride ako hazard so zivotom 🙂 Ale zdravemu nevysvetlis,ja sa na zivot uz pozeram inymi ocami,mozno to niekomu pride otravne,ale prezila som si dost trapenia so zdravim a neverim uz nicomu.
@tncka ja si tiež myslím že je to risk, ja som bola na prvej prehliadke ešte ako panna niekedy v16, jednoducho ma mamina zobrala a bolo. Odvtedy mi to prišlo úplne prirodzené, vôbec s tým nemám problém, ja pôjdem radšej k svojmu gynekologovi ako k zubárovi 😂 myslím že veľa záleží aj od prístupu v rodine, čím neskôr žena pôjde tým to bude viac odkladať.
Ja som tiez medzi 18-27 nebola, tak ma odradila jedna doktorka. Novy Dr. nic nehovoril. Zbytocne sa bojis podla mna. Ale uz radsej chod pravidelne...
Ja som sla 1.x na gyndu, ked som mala 27 rokov a cakala som prve dieta. Dovtedy som tam nechodila. A v pohode. Lekarka to absolutne neriesila. Teraz chodim pravidelne kazdy rok.
Tak len zostáva dúfať, že žiadny problém mať nebudes.Je to dosť hazard, keď tak veľa ľudí má HPV veď koľko mladých dievčat o tom ani nevie a zisti sa to, až pri cytologii.Daj si záväzok, že raz ročne to strpis.Nie je to príjemné, ale je to potrebne.A som dosť šokovaná, že toľké nechodíte na prevenciu😦
Prepáč ale je to vrcholne nezodpovedné. Čo keby si mala cysty alebo myom ? Nie je lepšie to zachytiť hneď na začiatku ? Nie všetko totiž boli takže doma to nemusíš zistiť sama. Držím palce. Doktor ťa nemá súdiť má ti pomôcť ak treba. Vyhľadaj si nejakého podľa recenzií 🙂
Akože vyšetrenie u gynekológa je vždy dosť veľký trapas, hlavne to rozčapenie sa na koze, takže ja by som si zas tak nevychutnávala tie baby, čo to odkladali alebo nechodia pravidelne. Stačí niekto s viac hanblivou povahou a môže mať z takého vyšetrenia fakt dosť stres. A podľa mňa total trapas je mať chlapa gynekológa.
Ja sa síce snažím aspoň raz za dva roky na preventívku, ale úplne chápem, ak niekto ide prvýkrát pred 30.narodkami. Hoci to určite nie je dobré.
@11iva11 prečo by mal byť chlap gynekológ trapas? Ja mám chlapa a je úplne perfektný. Práveže sa dá s ním aj porozprávať, nemám žiadne zábrany sa ho čokoľvek opýtať. Chodí k nemu aj moja mamina a tá mala predtým ženu a bola to úplná katastrofa. Uplne ju zanedbala. Vôbec sa nejedná o pohlavie ale o profesionalitu.

@zuzanka.zuzu jasne som pripravená na to ,že uplny welnes to nebude 😁 ale musim vydržať .ďakujem 😉