icon

Psychické následky po kyrete

8. mar 2025

Ahojte dievčatá, som týždeň po kyrete, čo sa týka zákroku všetko viac menej fajn už včera len také hnedé spinenie, občas slabé kŕče ale nič hrozne. Proste myslím že toto prebehlo fajn.
Ale mám pocit že príliš nato cele myslím čo som si prežila. Že vlastne to cele nevyšlo a bolo mi aj dosť nevoľno počas tehotenstva. A teda dosť mávam také paniky počas dňa ako keby zo psychiky ja netuším. Naraz mi príde tak zvláštne začne mi byť srdce musím si ľahnúť trošku to predýchať. Asi ešte potrvá kým sa kúsok psychika dá dokopy po tomto zážitku. Mali ste to niektorá takto baby ?

krasneleto
8. mar 2025

ahoj, neviem v ktorom tt to bolo, ale skus sa zamerat na skutocnost, teda aspon mne to velmi pomohlo , ze plod nebol urcite v poriadku , preto to tehu nepokracovalo... mne to pomohlo vzdy si toto zvedomit, a nepustat hlavu do cyklu- ci som mohla spravit nieco inak, ci to hento alebo tamto malo na to vplyv atd... zdrave tehotenstvo pokracuje vzdy....

autor
8. mar 2025

@krasneleto áno akože snažím sa takto aj dosť myslieť, posledný týždeň pred kyretom som už psychiku mala na bode mrazu keďže som vlastne čakala na zákrok a mala som strašne veľa stresu … a teraz mám pocit že to na mňa nejak dolieha a keď nato moc myslím príde mi doslova zle .

simona1998
8. mar 2025

Neboj sa potrebuje to čas . Moja sesternica mala kyret v 11tt a dlho sa z toho dostávala .. aj teraz keď o tom rozpráva , tak ešte jej slzy tečú . Je to prirodzené , že tvoje telo tak reaguje . Moje tak reagovalo po IVF keď som mala biochemické . Dlho som sa z toho dostávala a bolo to “len” biochemické . Daj tomu čas a bude to lepšie .

autor
8. mar 2025

@simona1998 ďakujem za odpoved 🙂 je to záťaž na psychiku a hlavne aj po kyrete, sú mierne obavy aby všetko dobre dopadlo , celkovo všetky tie myšlienky no , ale verím že sa dám dokopy aj telo sa zregeneruje a bude fajn 🙂 ešte raz vďaka

wewuliatko174
8. mar 2025

Asi každa to ma ináč ale psychika je silna vec a srdiečko sa hojí dlhšie..ak by to bolo neúnosné viem si predstaviť vyhladat terapeuta, psychológa.. späť si poviem ked by sa dalo tomu kyretu vyhnut..to bolo po psychickej stránke najťažšie..prišla som u druhe bábätko v 1 trimestri a doma zdrave jedno dieťa ale aj tak..bolí každá strata vytuženeho babatka ...zdravy sme boli aj tak trvalo 3 roky kym prišlo vymodlene babo..a na začiatku bolesti krče..neviem opísať ten strach...prešla som roznymi fazami smútku bolo to tažke .

cukroska
10. mar 2025

Ja sa priznávam s čistým svedomím, že ja som toveľmi ťažko znášala a veľmi dlho. Akoby sa mi zrútil celý svet. Ťažko som sa s tým vyrovnávala a vnútorne veľmi dlho. Aj ďalšie tehotenstvo už bolo iné..Bola som oveľa viac v strese aj pri bežných poriadniach hlavne v prvom trimestri.

autor
11. mar 2025

Je je to veľmi náročné psychicky a akosi to stále neskončilo, som myslela že už hrubá čiara, som bola včera na kontrolu a niečo maličké tam ostalo povedal lekár vraj nič veľké len máličko, cize som ešte dostala injekciu aby to teda vyšlo všetko von. Samozrejme že sa obavám ďalšieho kyretu. Nestalo sa niečo podobne baby aj vám nemáte skúsenosti ?