Psychika, strach, úzkosť
Žienky, mám takýto problém. V prvom rade, trvá to týždeň aj pár dní, preto sa snažím s tým popasovať sama. Viem, ak to bude trvať dlhšie, budem to riešiť s odborníkom. To mi písať nemusíte, to viem.
Známa, nepoznala som ju veľmi osobne, iba bývala blízko pri nás, takže som ju registrovala, jej dom cítim každý deň, spáchala samovraždu. Veľmi ma to dostalo. Nikdy predtým som nič také nezažívala. Začala som mať také Panické ataky pravdepodobne, stále som na ňu
myslela, a keď ma to chytilo tak mi začalo byť zle, prehnalo má, srdce búšilo, tlak na hrudi, myšlienky čo ak spravím to čo ona, no kožu by som zo seba vzliekla. Dva dni som to vydržala, nakoniec povedala manželovi, rodičom, nasadila magnezium, vitamíny, je mi lepšie. Tie telesne prejavy sa veľmi zmiernili, cítim už iba nervozitu akoby v tele, ale žiadne preháňanie, ani búšenie srdca, je to oveľa oveľa lepšie. Len tie myšlienky, akoby som stále mala strach, aby som nespravila to čo ona, aby mi nepreplo doslova, hľadám zmysel života. Pritom ja som nikdy také myšlienky nemala, som šťastná mama, mám nádhernú rodinu, manžel kvôli mne uteká z práce zo zahraničia, fakt mám oporu z každej strany, len mňa tiež myšlienky ubijajú. Stále neviem na ňu prestať myslieť, neustále sa bojím, že tu už zajtra nebudem, akoby som mala takú apatiu k životu. Myslíte že je to normálne a chce to len čas a prejde to? Prosím, povedzte že áno. Svoj život zbožňujem, a nechcem aby takáto udalosť zmenila mňa, ja chcem byť šťastná a žiť radostne ako dovtedy. Poraďte, čo robiť, ako sa prestať báť, ako prestať mať také myšlienky, nikdy nechcem spraviť to čo ona, no ja sa bojím, že sa mi to stane a takto dookola. Ako sa odosobniť od nej a znova žiť tak ako predtým. Samozrejme ak by to trvalo dlhšie, budem to riešiť s odborníkom. No ešte stále verím, že manželov príchod, odreagovanie mi pomôže 😊 prípadne povedzte, či ste niečo také po nejakej smrti človeka zažívali a prešlo vám to aj bez liekov. Mám deti, dve malé deti, ktoré potrebujú spokojní a šťastnú mamu. Ako ten deň je taký, že mi je fajn, a potom zrazu myšlienka a cítim napätie. Znova to prejde a potom znova príde. A ja mám pocit, že sa už bojím čo bude zajtra, zase čo mi napadne a takto.
Som veriaca a verím v silu modlitby, verím že to je len nejaká dočasná úzkosť ktorá zmizne tak rýchlo ako aj prišla 🙂
@gulka2010 ja som mala podobné myšlienky. A dokonca si dovolím povedať, že táto trauma ovplyvnila aj zmenu mojej osobnosti. Ale časom tieyslienky prešli. Začnite si doma páliť biele sviečky. Nechajte dohoriet do konca, prípadne zhasinajte tak aby ste nesfukli. Vraj majú ocistujuci charakter. Alebo skuste presmerovať myšlienky na niečo iné. Alebo spravte si nejaký rituál, pri ktorom všetko uzavriete. Niečo, čo vám pomôže sa vnútorne nastaviť a ukľudniť. Je úplne jedno, čo si vymyslite, ... Prípadne choďte za susednou zapáliť sviečku do kostola alebo na cintorín a povedzte si, že zapálením tejto sviečky, púšťate všetko z hlavy. Ak budete mať fakt pocit, že to nezvládate, tak sa choďte poradiť k lekárovi. Aj obvodak vie predpísať dočasne lieky na upokojenie.
@gulka2010 ahoj , mam kontakt na pana ktory by ti s tym mohol pomoct . Nie je exorcista., ale mnohym pomohol . Mam aj osobnú skusenost. Pokial chces , napisem Ti do spravy a minimalne mu Zavolas a uvidis . Drž sa 🍀
@alexandra13drobna áno, chcem pomôcť, mohla by si mi napísať správu a viac o Tom, že čo ako 😊 ďakujem

@maruska.s prosím a týkali sa myšlienky vášho života? Proste mne sa akoby vynoril strach, že urobím to čo ona a neustále mi to behá mysľou, so všetkým sa spája. Ja už niekedy nevládzem, psychicky ma to veľmi vyčerpáva, chcem sa z toho dostať, veľmi, mám dve malé deti, nemôžem takto myslieť.