Špinenie počas perimenopauzy: Čo to znamená?
Ahojte ženy, idem si po radu, lebo toto sa mi ešte nestalo. Mám 44. A áno, určite som už v perimenopauze. Ale cyklus príde. Niekedy na 33 deň, niekedy na 26 deň. Ale teraz neviem. Vo švtrok podvečer som začala špiniť, ale iba jemne. Trochu ešte v piatok dopoludnia, ale potom už nič, zastavilo sa to a koniec. Moje telo je na tom tak ako pred MS - teda napäté prsia, bolesti v podbrušku, bolesť krížov, chute apd. Ale MS sa nedostaví už zrejme. U gynekológa som bola, lebo mi robí priebežne každý rok hormonálny profil, keďže sme sa donedávna do 42r ešte snažili o dieťa. Lekár mi vravell, že tie ženské hormóny su u mňa ešte v norme, nie je tam výrazný pokles, s tým, že očakáva menopauzu po 50tke. Musím povedať, že mám vysoký prolaktín, hodnota nad 120. Má niekto podobnú skúsenosť?
@anonym_autor a čo vám dr povedal, na ten vysoky prolaktín? Lebo vtedy sa posiela na endokrinologiu, aj sa vám spúšťa mlieko ?
@anonym_9a4687 ja chodim na endokrinologiu, nespusta sa mi mlieko, som sledovana.
je problém si spraviť tehu test? U mňa tiež len špinenie znamenalo tehu.
Len vekovo som bola výrazne mladšia
je problém si spraviť tehu test? U mňa tiež len špinenie znamenalo tehu.
Len vekovo som bola výrazne mladšia
@anonym_72b7f9 sex som mala naposledy pred 8 mesiacmi, tak čo myslíš?
@anonym_72b7f9 sex som mala naposledy pred 8 mesiacmi, tak čo myslíš?
@anonym_autor môže to byt takto
pripadne ti vynecha na mesiac až tri, potom sa spusti , potom chodi pol roka v poriadku
problém by bol keby si napr špinila viac ako 10 dní ...
pripadne máš všetky priznaky ako pred ms ale nepride ..
nejak takto to môže byt dva až 10 rokov ..
@anonym_autor Znamena to perimeno :-/ Inak aj ten zvyseny prolaktin k tomu dopomaha, k tym nepravidelnym cyklom.
Bohuzial, asi to bude takto haprovat az pokial sa to v menopauze neznormalizuje.
@anonym_autor no ked si v perimenopauze toto su bezne symptomy, ze sa to môze opakovat a trvat aj 10 rokov, ze ti to vynecha aj na par mesiacov,a potom spusti, pridu aj ine probemy, ako potenie, bolesti hlavy, travenie, kludne môze byt spinenie 1-2 dni a potom je pauza, niekedy 2-3 dni, niekedy tyzden a potom pride znova.
@anonym_autor no ked si v perimenopauze toto su bezne symptomy, ze sa to môze opakovat a trvat aj 10 rokov, ze ti to vynecha aj na par mesiacov,a potom spusti, pridu aj ine probemy, ako potenie, bolesti hlavy, travenie, kludne môze byt spinenie 1-2 dni a potom je pauza, niekedy 2-3 dni, niekedy tyzden a potom pride znova.
@gab mô gynekológ tvrdí, že nie som zďaleka ešte v perimenopauze a vzhľadom na hodnoty hormónov mám k tomu ešte ďaleko. Otázka je, či to môže byť vplyvom prolaktínu alebo už postupne nastupuje obdobie peri. Zatiaľ sa prikláňam k prvej možnosti, nechám si zmerať PRL v pondelok.
@anonym_autor je to taký "predvoj" 😊😁😊, nápodobne, prídu - neprídu - špiní - nešpiní , telo sa pripravuje na FINIŠ 🤣😭🤣
@anonym_9a4687 ja chodim na endokrinologiu, nespusta sa mi mlieko, som sledovana.
@anonym_autor a mr hypofyzy vas neposlali ?
@anonym_autor a mr hypofyzy vas neposlali ?
@anonym_9a4687 áno bola som, v poriadku.
@anonym_9a4687 áno bola som, v poriadku.
@anonym_autor hm a to takto máte stále? Či len tento mesiac
@anonym_autor hm a to takto máte stále? Či len tento mesiac
@anonym_9a4687 iba tento mesiac, zväčša mi MS príde, zvyčajne okolo 29 dňa, niekedy bolo aj 26ty deň, niekedy aj 33. Teraz som už viac.

@anonym_autor a čo vám dr povedal, na ten vysoky prolaktín? Lebo vtedy sa posiela na endokrinologiu, aj sa vám spúšťa mlieko ?