icon

Stále zápaly močových ciest a hlavne po pohlavnom styku

danielkadandy
14. aug 2016

Ahojte žienky 🙂 viem že veľa žien má s tým problém,ale ako to teda robíte?
Od malička som bola náchylnejšia na močové cesty, zvyklo ma často páliť zdola, ale keď som vypila viac tekutín,tak to preslo. Keď som bola staršia tak som mala jeden čas taký kedy som na striedačku chodila k urologovi a gynekologovi a preliečovala zápal moč.mechúra..ale vačšinou to bolo také že bolesti pod bruchom a častejšie močenie..
Ale pred dvoma rokmi som mala obličkový kameň, kt. mi vyberali(bol nejaký vapencový,že vraj som pila menej tekutín)..no ale odvtedy mám stále problémy a ešte navyše som sa medzi tým vydala takže sa to ešte aj s tým skomplikovalo..po každom pohlavnom styku hneď pálenie..už ani nemám veľmi na to chuť, skôr sa tomu vyhýbam ale to je predsa hrozné..
Najprv som hneď bežala ku gyn. po atb...ale teraz hneď nasadím brusnicové doplnky a už nechodím k lekárovi.
Ale čo robiť z dlhodobého hľadiska? Na nete už mám preštudované rady všelijaké ..ale rada by som vaše skusenosti..
Nemožem brať predsa celý život brusnice nie? Aj tak to necítim uplne ok..a čo teda stale atb.? Alebo sa vyhýbať manželovi? Poradte prosim :( som zúfalá

danielkadandy
autor
15. aug 2016

@lillien11 to vazne?? A priplacala si za to? To naozaj si mozem o to poziadat? Niekedy mi pridu ti lekari tak prisni ze sa aj bojim nieco sama im do toho povedat..ked tam aj chodim casto ich samych to nenapadne??

gastankaa
15. aug 2016

Trapila som sa ako ty 3 roky...urolog mi tvrdil,ze za to dokonca mozu antikoncepcne tabletky,lebo vraj nejak ovplyvnuju sluznicu a na nej sa potom drzia tie bakterie.Je pravda,ze po vysadeni antiky som mala zapal len raz,ale co mi definitivne pomohlo,je obycajne prirodne,no velmi silne antibiotikum z KAPUCINKY VELKEJ,maju to v lekarni,ani to nebolo drahe...vybrala som cele balenie a 3 roky bol pokoj,potom raz som mala naznak,rychlo som spravila urolog.caj + par dni zase kapucinka a cestne prehlasujem,ze viav ako 6 rokov uz mam pokoj!!! Kapucinka je celkovo vyborna na imunitu a nici tieto bakterie,skus pogooglit o nej viac

danielkadandy
autor
15. aug 2016

@gastankaa aj to som uzivala bolo mi lepsie...no problemy mam stale

gastankaa
15. aug 2016

@danielkadandy a beries antikoncepciu? Tak ked ti bolo lepsie,skus to este raz,a dolezite je po styku hned ist cikat a umyt sa.Pripadne si daj tu kapucinku po styku.Drzim ti palce,je to neprijemne,poznam to

danielkadandy
autor
15. aug 2016

@gastankaa nie antikoncepciu som nikkdy nebrala....no a akoze po sexe mam tu kapucinku uzivat az kym ju neminiem ci ako? Ci len tak jednorazovo?

gastankaa
15. aug 2016

Ja som cele balenie uzila+ po sexe som si tiez dala,cize obcas som zjedla 2 za den..uvidis,ci to pomoze,ak ano,tak potom je to najmenej dat si po styku jednu tabletku

vanilka3
15. aug 2016

@danielkadandy nam to doktor vysvetlil tak, ze unho zacinal nejaky zapal, ale tym, ze my casto popijame bylinkove caje, tak sa to tak nerozvinulo, a ani on nepocitoval ziadne tazkosti, ale aj aj tak bolo treba preliecit anibiotikami, po tom ako mu urobili vytery. A od vtedy je pokoj.

zdravotnica
15. aug 2016

@miskajulo
nie je to prirodzené - je to chemické- a nerieši to problém.

zdravotnica
15. aug 2016

Ako nešpecifickú vrodenú imunitu označujeme vrodenú schopnosť organizmu okamžite reagovať proti cudzorodým mikroorganizmom. táto pôsobí ako ochrana v prvých hodinách a dňoch po invázii...
Vy v tomto blogu komunikujete o spôsoboch budovania špecifickej imunity, a týmito spôsobmi nenavýšite vrodenú...
Takto sa vám budú komplikácie opakovať, a následne si pokazíte telo ešte viac...
V prípade záujmu ako navýšiť vrodenú - nešpecifickú imunitu píšte SS

salamistka
15. aug 2016

tiež mávam zápal moč. mechúra, 2-3 krát do roka, vždy idem k urológovi, zoberú mi cievkovaný moč a podľa toho predpíše cielene ATB, ale nie vždy to pomôže, niekedy mi musí predpísať ďalšie, niekedy zaberú až tretie...žiadne brusnice ani iné prípravky voľnopredajné v lekárni mi nikdy nepomohli, ani pitie urologického čaju...samozrejme, keď mám tieto zdravotné problémy, tak intímny styk s partnerom vynechávam...u mňa prvá pomoc, keď zacítim dobre známe štípanie, je osprchovať sa čo najteplejšou vodou a vypijem čo najviac pohárov vody a vždy musím mať ponožky, keď mám studené nohy, som náchylnejšia na prechladnutie...mávam tieto zdravotné problémy roky, bolo aj to, že som proste k lekárovi nešla a snažila som sa doma z toho nejako dostať, potom ma to prestalo štípať a páliť pri močení a baktérie sa mi presunuli vyššie z mechúra do močových ciest, to už mi nepríjemne zapáchal moč a to bol už len krôčik k zápalu obličiek...takže u mňa jedine ATB a žiadne experimenty doma, samé od seba to nikdy neprejde...čo som si všimla, že odkedy som sa prestala holiť dole, tak tie chlpy asi plnia dáku funkciu, asi zachytávajú baktérie a trošku asi aj hrejú :D, lebo zápaly nemávam...dúfam, že už ani nebudem mať

trevis12
15. aug 2016

necitala som co ti radia ale ja som mala s tymto stale problemi vzdy co pohlavny styk to zapal...a tiez urolog a gynokolog si ma len prehadzovali...a nakoniec vysvitlo ze to mam z kondomu..je tam nieco co mojmu telu vadi...ak sme ich prestali pouzivat je pokoj,,,

jasu90
15. aug 2016

No ja som na tom podobne. Ale ja momentálne nežijem sexuálnym životom, takže to nemá nič s tým. Stále zápaly a samozrejme veľakrát prechodené. LEbo som nechcela ísť k lekárovi a riešiť to atb. Momentálne beriem už 4 atb a nezaberá to a to som aj po operácii, kde mi rozširovali močovú rúru, ktorá bola brutalne zúžena práve tými zápalmi. A zápal aj tak. V stredu idem na kontrolu, tak uvidím. No ja sa už atb nevyhýbam, vyhýbala som sa tomu celý čas a dohnala som si akurat to, že to je teraz v kuse a už nezaberajú atb a žiaľ akosi nepomohla ani operácia. Za posledné dva mesiace som to už maal asi 4 krát a medzitým aj ta operácia. Stále nutkanie, potom pálenie, dokonca som si už všimla, že mi aj unikne moč. A už som mala zvyšenú teplotu, takže tak. Ja už neviem, kedysi som s tým prolbémy nemala a teraz v kuse. Myslela som, že operácia pomôže, ale nič. Celé leto som nikde nebola a okrem toho som už neskutočne slabá a nič nevládzem.

simca06022011
15. aug 2016

Moja sestre tiez mala stale taketo problemy, myslela si ze urologicke ;) roky sa terapila, cajovala, ATB jej lekarka aj 2 dala za sebou a nic, brusnice, caje, veci na imunitu nosila uz v kabelke :D.. vymenila nakoniec gynekologicku a ta prisla so zapalom vajecnika a z toho ma tieto problemy. PRitom aj ta predosla lekarka jej sono robievala a vsetko... Tak dostala od nej uz ATB a tie jej zabrali a teraz ma par mesiacov pokoj, ale predtym to ona mala roky! s kratkymi prstavkami stale. Mozno by nebolo odveci skontrolovat aj creva, ci sa neprenasa nieco z tade.. ale to by vo vyteroch videli (napr. e.coli )

janifer
15. aug 2016

E-coli je normalna sucast mikroflory v creve. Aj candida, novorodenci su nimi osidleni do hodiny? Len je problem ak sa premnozi (candida), alebo ak je tam, kde nema co robit - v mechure ecoli a telo ma zlu imunitu.

simca06022011
15. aug 2016

@janifer ano v creve.. ale nie ked sa dostanu do mocovych ciest ;) A napr. take tangace, alebo komplikacia typ ú hemoroid alebo zla hygiena - velmi lahko sa prenesie.

miskajulo
15. aug 2016

Vsetkych varujem pred zdravotnica
mozno aj Vam pisala sukromnu spravu, nenechajte sa oklamat a nikde sa neregistrujte.
Radte sa s odbornikom

silvia2103
15. aug 2016

@danielkadandy ja som to mala stále..a viete čo mi pomohlo ?otehotnieť a porodiť odvtedy už nikdy

zdravotnica
15. aug 2016

miskajulo
Vsetkych varujem pred zdravotnica...

Ak by som sa mal človek rozumný pred niekým báť , tak určite pred niekym, kto je zo zdravotníckeho a pharmaceutického sektoru, a nerozumie, aký je rozdiel medzi vrodenou - nešpecifickou imunitou, - a získanou - špecifickou imunitou.
Predpokladali sme takúto odozvu, že sa niekto zachytí...., aspoň sa postupne človeku môže dopriať, aby sa dozvedel o najnovších odborných spôsoboch, získaných vedeckými tímami a nie zakrpatenénými informáciami sa obháňať...
Srdečne pozdravujeme všetkých ...

danielkadandy
autor
15. aug 2016

@zdravotnica aj tak tomu nerozumiem a zas len nieco nove do seba pchat...furt pride niekto s niecim novym..takych je vela..a vzdy som naletela dala kopu prachov a samozrejme nic z toho...
Skor by ma presvedcili veci typu mas mali pohybu, chodis malo na vzduch, mas negativne myslienky, nezdravo jedavas....preto mas slabu imunitu( a najviac mysel...tam je povod celkovej disharmonii v tele a v zdravi)...
Ale urcite ma uz nepresvedci vyskum...a nejaky zazracny liek, ci chemia, ani konkretna latka do tela..
Vzdy je to o vzajomnej suhre veci o kt. som pisala (psychika,myslenie,pohyb.....)
Ale vdaka za snahu pomoct 🙂

anina37
17. aug 2016

u nás má tento problém dcéra, len s tým rozdielom že vždy pri menzese...už som zúfalá, teraz mala 4 mesiace pokoj ale brala urovaxom, predpísala jej ho nefrologička..kázala dať cca 1-2 mesiace pauzu a potom znova 3 mesiace urovax, vraj aj stres je spúšťačom zápalu, ale ako sa tomu vyhnúť? skúšame sedacie kúpele (praslička+myší chvost) brusnice, urologický čaj, teraz zvažujú dlhodobejšie užívanie antibiotík v čase menz., ale to nie je riešenie, má ich brať do konca života? ☹

salamistka
17. aug 2016

@anina37 Biseptol sa dá v prípade potreby brať aj 6 mesiacov v kuse...niekedy sú lekári toho názoru, že ak zápal moč. mechúra nespôsobuje väčšie problémy, netreba ho liečiť...ono je pravda, že po čase ten zápal prestane "bolieť", pretože baktéria E-coli sa môže presunúť vyššie, napríklad do močových ciest, kde si v kľude nažíva, cítiť jedine zapáchajúci moč, ale žiadne iné príznaky, až kým nepríde nejaká záťaž, napríklad ako tehotenstvo u mňa a prejdú do obličiek, čo je už vážnejšie...ono nič sa nestane, ak za ten mesiac-dva dcéra nebude na to nič brať, ja som celé tehotenstvo ani nevedela, že mám v sebe e-coli, vtedy som ešte takéto veci neriešila, teraz som už opatrnejšia....ale napríklad keď sme boli na dovolenke, tiež som začala pociťovať príznaky, ale neboli nijak extra nepríjemné, išla som k lekárovi, až keď som sa vrátila...alebo keď som kojila a tiež mi zistili baktérie v moči, o ktorých som ani vedela a nefrologička sa ma spýtala, že či chcem ešte pár mesiacov kojiť, tak mi zatiaľ nepredpíše ATB...takže kľud, nie je to život ohrozujúci stav...držím palce

saka90
17. aug 2016

@salamistka Inak, keď píšeš o tej ecoli a tých problémoch. Ja tiež mám dlhodobejšie problémy, často sa opakujú zápaly. Asi v júni mi robila gyn. výter a našla mi tam e-coli, ona mi nasadila macmirror, ale problémy stále pretrvavali, tak ma poslala k urologovi. no tam som mala zlý moč, nasadil atb, a keďže sa to stále opakovali spravil cystoskopiu, v sekunde zistil, že mám neskutočne zúženú močovú rúru, hneď o týždeň ma objednal na operáciu, to som bola, rozšírili mi, lekár mi potom povedal, že bola veľmi zúžená a následne potom som aj tak mala zápal. Čiže vlastne za mesiac som braa 4 atb plus táto operácia. Ono je to už oveľa lepšie ako to bolo. Len ja stále pociťujem občasné pálenie, a stále nutkanie na wc, ako aj som sa predtým nemohla vôbec vycikať, teraz áno, ale fakt to nie je že si namýšľam, stále mi treba na wc a aj sa vycikam a to pálenie ani nie tam pri močení skôr po trošku a niekedy aj mimo močenia. a bolieva ma brucho. Dnes som mala konečne po mesiaci čistý moč a povedal mi, že mám ísť ešte ku gyn.na vyšetrenie a ja už som sa cítila jak blázon :D Preto ma to zaujalo, mne aj vtedy gyn.povedala, že toto je dlhodobejšie, myslíš že napr. ta e coli by mohla byť napr. v pošve, keďže moč mám už čistý, bojím sa, že zase je tam a potom sa zase presunie na tie močové cesty?

krassotinka
17. aug 2016

@saka90 ako prebieha taka operacia preboha... mna to asi tiez caka 😢

jasu90
17. aug 2016

@krassotinka Tak predtým klasika všetky predoperačné vyšetrenia. Jeden deň som prišla na oddelenie a na druhý deň mi to robili. Hovorili, že to je krátke tak do 10 minút, ale u mňa sa to trošku skomplikovalo, čo mi povedali až pri kontrole, po operácii ma nechceli strašiť, vraj som to mala veľmi zúžene a začala som krvácať, tak počas zákroku zavolali primára. Ale všetko mi to robili pod celkovou anestézou. A potom som mala jeden deň zavedený kateter. Nadruhý deň ráno mi ho dali preč a v ten deň ma aj pustili. ale neskutočne slabo som sa cítila celý týždeň potom, nič som nevládala a potom sa mi zápal zopakoval ešte raz, no a stále to nie je ono. Takže tak.

salamistka
17. aug 2016

@saka90 neviem, ku gynekológovi nechodím s týmto problémom, zatiaľ mi nikdy nikto nebral výter z pošty, keď som mala zápal moč. mechúra...ale raz som s opakujúcimi zápalmi bola u ženského lekára a ten mi povedal, že on s tým nič nemá, musím ísť za urológom...ale myslím, že keď máš moč čistý po preliečení ATB, tak aj inde je to v poriadku...možno niekto po dobratí ATB máva mykózy, ale tie spôsobujú kvasinky a plesne....inak zaujalo ma, že ti gynekologička dala macmirror na e-coli, to sa predpisuje práve na tie mykózy, e-coli nezabije nič iné len antibiotiká...a možno e-coli v pošve ani nevadí, že je, myslím, že tam je také PH, že sa nevedia premnožiť...v mechúri sa môžu premnožiť lebo tam nie je proti nim nejaká prirodzená ochrana

saka90
17. aug 2016

@salamistka Aha, vďaka. No mne dnes vzal moč a že je konečne čistý, tak mám ísť ku gyn. keď to pretrváva, tak teraz akože neviem, či sa to ešte musí po tom zotaviť, aj po tej operácii, aj keď od nej už prešli dva týždne..
No ona mi najprv dala macmirror, potom ciprofloxacin a následne ma poslala na urologiu a potom sa to už riešilo tam.

krassotinka
17. aug 2016

@jasu90 a velmi to boli?

jasu90
17. aug 2016

@krassotinka tak mne to robili pod úplnou narkózou a ako potom to jasné, že bolelo, predsa len je to zásah do tela, ale vypytala som si niečo od bolesti a ako bolelo to, ale dalo sa to zniesť, skôr to bolo nepríjemne s tým katetrom, dosť to štipalo.. Ale keď mi to na druhý deň dali dole, tak úplna úľava to bola. Neboj sa, táto bolesť sa v pohode dala zniesť 🙂

mysulkamysulka
3. okt 2016

Ahojte zeny. Zijem vo Viedni a zadovazila som si ockovanie proti zapalom mocoveho mechura STROVAC. Bolo kupene na zaklade lekarskeho predpisu a vyzdvihnute po objednavke z Nemecka v lekarni vo Viedni. Balenie obsahuje vsetky 3 ampulky, je v zaruke takmer este rok.Kedze uz si moja imunita zvykla a prestala som zapalovat, rozhodla som sa ho predat na SK, kedze sa na SK tak tazko zhana.Raz za mesiac chodim autom domov, mozem ho priniest. Stal 163 eur, predam ho za 130. Ak mate zaujem, napiste mi Mail na inako16@yahoo.com alebo sa ozvite okolo osmej vecer na +43 660 507 95 58.

caroline88
3. okt 2016

Nech gynda spraví stery na ureaplazmu