icon

Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu

amanda12
27. júl 2013

Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!

adkokatka
28. júl 2013

No vazne je to skvela vec,praslicka rastie uplne vsade je dobre ked je cerstvo natrhana a s takej si urobit vyluh a samozrejme aj susena;) A samozrejme aj tie kvapky to je jedna bombasticka vec ja po prvom uziti kvapiek Rowatinex som citila ulavu do 5 minut..odporucila som ich uz viacero ludom a tiez si pochvaluju a nie su ani drahe stoja tak okolo5,50€....

horana
28. júl 2013

Ja by som sa v tomto pripade obratila k prirodnej medicine.
Ta klasicka riesi a je vyborna skor na funkcne poruchy oraganov, toto co pises mi podla popisu pripada na problem v energetickej urovni (ziadny samanizmus, su normalne vedecky schvalene pristroje ktore rucickou ukazju stav energie v drahach tela, ked je toto zablkovane ci vychylene - pomoze akupunktura, homeopatia atd.)
Je pravdou ze niekedy treba hladat dlho a tie pokusy zial aj stoja, kym sa prijde na to co zaberie, ale tak s rozumom a postupne.
Take veci ako zmena zivotneho stylu, stravy, celkove odkyselenie a detox vzdy pomozu ulahcit systemu organizmu ako takeho, pre mnoho chorob a nerovnovah nakoniec staci iba to. Vylucit biely cukor, muku, umeliny, zatazujuce veci...Naladit sa na pozitivnu vieru, najist zmysel zivota v niecom inom nez sledovani sa...Zacat cvicit cviky na posilnenie danej oblasti, byt vela na cerstvom vzduchu, postupne zacat otuzovat. Vybrat a poskladat si pre seba vhodnu zostavu na zaklade aktualneho stavu.
Je zrejme ze system mocoveho ustrojenstva, pohlavneho a ladvin spolu suvisia prave na tej energetickej urovni a to je riadne oslabene u autorky. Nazov diskusie je vsak zavadzajuci, nie je to vobec problem sexu ako takeho (este aj s velkymi pismenami v nazve diskusie 🙂 ) a ani partnera - ten sa prave musi hodne obmedzovat kvoli autorkinmu stavu. Sex je len kontrolka na ktorej to snad najviac vidno tie prejavy, ale vinit kontrolku nemozno ked signalizuje poruchu, kontrolka sama o sebe je v poriadku a riadne plni svoju funkciu.
Na dieta by som zatial vobec nemyslela, kym nevyriesim toto vsetko okolo.

amanda12
autor
28. júl 2013

@adkokatka počula som o prasličkovom čaji, ale vraj do 40 tky by sa nemal. A tie kvapky, to na zapal alebo na koky?
@majulino hej hej aj kondomy mi spomínali, určite vyskúšam tie bio či ako to nazvať. ale nerozumiem poslednej časti - najprv mipredpisali HAK potom som presla na obycajnu - to znamená že najprv ti predpísala antikoncepciu hormonálnu a potom si prešla na obyčajnú?? aká je obyčajná antikoncepcia ked HAK si nepoužívala a ani kondomy??

suzzi_
28. júl 2013

ahoj, neviem ci ti to tu uz niekto nepisal, necitam vsetko, no viem ze niektore kondomy obsahuju spermicidnu latku, t.j. latku ktora inaktivuje spermie, a to iste lubrikanty. tato latka casto sposobuje zapaly u zien, skus najst kondomy ktore ju neobsahuju, a tiez lubrikant ktory sa pouziva ked chce zena otehotniet (ten spermicidne latky neobsahuje). popytaj sa v lekarni. drzim palce.

majulino
28. júl 2013

@amanda12 neviem preco ale gynekologicka si myslela ze s tym vsetkym mi pomoze hormonalna antikoncepcia ale ta mi iba uskodila ''zblaznili'' sa mi hormony, tak mi potom dala inu uz nie hormonalnu nespomeniem si ako sa volala ale zacinalo sa to na mir...alebo miv... nie som si ista, skuste to celkom bez kondomov mozes mat alergiu na tu gumu z ktorej sa vyrabaju az poom by som skusila tie bio aj ked som este o nich nic nepocula

adkokatka
28. júl 2013

Praslickovy caj sa moze na veku vobec nezalezi a kvapky su na zapal moc.ciest....a tiez na vaginalne problemy je dobry int.gel ktory je vyrobeny z plodov duba (zalude) a dubovej kory len uz neviem ako sa vola ale idem zistit;))

adkokatka
28. júl 2013

Tak ten intim.gel je od firmy Finclub....

amanda12
autor
28. júl 2013

@suzzi_ dakujem 😉 podľa mojich informácii to neobsajuje spermicidne látky. Dokonca ani vońavé kondomy nepoužívame.
@majulino bez kondomu si to nemôžeme dovoliť, hore som písala, zo zdravotných dôvodov nemôžem neplánovane otehotnieť. uff inú ako hormonálnu antikoncepciu nepoznám aj tie ženské kondomy a náplaste sú vlastne hormonálne a nehormonálne sú spermicidne krémy a kondomy, čo nemôžem veľmi

majulino
28. júl 2013

@amanda12 a co tak na chvilu vnutromaternicove teliesko? ta antikoncepcia sa vola minerva a reto som isala ze obycajna lebo obsahuje najmenej hormonov zo vsetkych antikoncepcii a odporuca sa aj dlhodobo ju brat

majulino
28. júl 2013

@amanda12 az teraz pozeram ze ju nesmies kvoli epilepsii 😒 neviem uz ako by som ti mohla pomoct

amanda12
autor
28. júl 2013

@majulino ako ja antikoncepciu beriem lyndinette 20, môžem aj na epi ale vždy + kondom lebo antiepileptika môžu znížiť účinnosť a aj kvôli tým streptokokom stále kondom.

tatko_bebe
28. júl 2013

@amanda12 streptokok sa neprenasa len pohlavnym stykom... a ani kondom nieje zaruka ochrany

lenka_l
28. júl 2013

Som rada, ze som narazila na tuto temu, mam problemy s mykozou odkedy som so svojim manzelom ,teda uz skoro 7 rokov. Neustale sa vracia vytok a svrbenie, boli sme obaja na vysetreni, vysledky boli OK, u mna len preliecena mykoza, u neho nic neobvykle. No vzdy po sexe sa mi problemy zhorsili, v tehotenstve som bola niekolko krat preliecena, pouzivali sme aj kondom aby som opat nieco nechytila, no mykoza sa zase vratila. Preto mi napadlo, ci to nemoze byt aj zo slin, kedze mne sa na mandliach robievaju biele hrudky (ze ich netreba vybrat, kedze mi to "ziadne" problemy nesposobuje), odkedy sme s manzelom spolu, robi sa to na mandliach aj jemu. Teraz som po porode, citim sa neskutocne dobre, ziadny vytok, svrbenie, nic, takto mi uz velmi dlho nebolo, sex sme mali doteraz len s kondomom a bez oralu a vyzera, ze je zatial vsetko v poriadku. Manzelovi sa z casu na cas spravia cervene fliaciky na zaludi, inak nema ziadne ine tazkosti. Pred porodom mi zistili streptokoka, ale ze je to bezne a je nebezpecny len pre babatko, tak neviem. Neviete mi rposim poradit ako to riesit, aby sme sa problemov zbavili obidvaja?

evickapooh
28. júl 2013

@amanda12 no nie autovakcina u mna by nebolo spravna volba...to je skor pre pacientov ktore maju vzdy ten isty bacil ako ty toho streptokokka...ja som mala-pre zmenu-vzdy iny bacil....mne pomohli brusinky s kapucinkou...ja odporucam radsej kvapky ako tabletky...brala som aj tabeltky s extraktom kapucinky ale nie su take dobre ako kvapky....aj kvapky su rozne... skusala som od firmy gresik,ale nic moc...najlepsie a najkvalitnejsie su tie len skoda ze nedostat v lekarnach... http://slnieckova.sk/p/kapucinka/.ale brusinky aj tie kvapky treba brat dlhodobo!!! t. z. mesiace.....aj tie brusinky nie je jedno ake beries...urinal je len reklama...mozno niekomu zaberie...ako placebo efeklt,...a pomoze...ale najlepsie su tie ktore obsahuju aspon 500mg extrakt brusiniek v 1 tabletke. ak mas tazkosti tak treba dennu davku zvisit na 2-3 tabl.ale nechapem co pises....ze na kokky beries penicilin a na zapaly rozne atb-ktore si vymenovala??ved bacily sposobuju zapaly...atb su proti bakteriam nie proti zapalom.... ano,atb znizuju zapal ale nepriamo...znicia bakterie a tympadom ustupi zapal...ja som brala rozne atb ale to je carovny kruh... ked tu cystitidu treba liecit akutne atb to je uz neskoro...dolezita je prevencia...nosit vhodne nohavicky z bavlny a ziadne tanga,nejest vela sladkosti,dodrzat pitny rezim,atd.a s tym vit C mas pravdu je tiez velmi dobry ja beriem denne 1000mg ale kvalitny Cvitamin nie len 1000mg chemicky vyprodukovanu kys. askorbovu...a ked mam tazkosti tak zvysim davku na 2 tabl. z vit c sa tak lahko nepredavkuje,neboj sa....este si sa pytala co som brala pocas tehu-no vacsinou unasyn(da sa pocas tehu mozu aj novorodenci) -to su penicilinove atb.konkretne ampicilinove ale to je derivat penicilinu ak dobre viem...a samozrejme brusuinky....

jajka01988
28. júl 2013

@adkokatka to kupim normalnew v lekarni?

evickapooh
28. júl 2013

@lenka_l no ak manzel ma cervene bodky na zaludi to su kvasinky....mozem sa spytat ako ho vysetrili na kvasinky?robili mu ster alebo vysetrili ejakulat?no ja mam podobne p[roblemy uz vyse 10 rokov ...skoro kazdy mesiac mam mykozu. len lokalne beriem na to nejake antimykotika...moj gynekolog mi odporucal vyplach posvy...cca 2 krat do tyzdna....ja to robim vacsinou po sexe je to ozaj ucinny...len niekedy zabudnem....aj moj mal sem tam tak 3 krat do roka take cervene bodky nerobil mu to problem len nie je dobre ak ma kvasinky...lebo mozem sa od neho nainfikovat ked som uz preliecena...ja mu vacsinou natrem nejakym kremom proti kvasinkam(-napr. canesten ,candibene atd.)zalud...to len tak preventivne.. 🙂 a s imunitou nemas problem? ak uz roky sa trapis s kvasinkami tak by si mohla navstivit imubnologa, mozno ta dostane z toho...sice mna ani imunolog nepomohol jasne mi povedal ze kvasinky budem mat cely zivot///mam nabeh na kvasinky... 😖

suzzi_
28. júl 2013

este ma napadlo, na intinmu hygienu je vyborny Saforelle gel, ma mierne zasadite ph, zmiernuje tazkosti pri mykozach a je dobry aj ako prevencia. vhodny na kazdenne pouzitie, takze tym nic nepokazis. dostanes v lekarni.

adkokatka
28. júl 2013

@jajka01988 podla toho co chces kupovat,kvapky kupis v lekarni bez lek.predpisu uziva sa 30 kvapiek za den je lepsie ked si to rozdelis 3-krat denne po 10 kvapiek su fakt ucinne....a gel sa da objednat cez net alebo sa niekoho opytat ci neobjednava vyrobky od uvedenej firmy ale inak firma sidli v ZA....

lenka_l
28. júl 2013

@evickapooh Tiez sa natiera kremom (canesten), ked sa mu objavia a este par dni potom, ale aj tak sa mu to vracia a mam pocit, ze nejak nezavisle na tom, ci sme mali sex alebo nie (ak ho nema s niekym inym, hehe, vtip samozrejme, aspon dufam 😀 ) vysetroval nas kozny lekar, jemu robil ster zo zaluda, uz neviem ako presne to bolo, ale mal sa tusim 2 alebo tri dni neumyvat a potom prisiel na ster. Ejakulat nevysterovali, ono teoreticky aj tam by mohol byt nejake bakterie co mne skodia, nie? Tiez pouzivame mydlo saforelle, obidvaja. Ale nemam pocit, ze by pomahal pri mykoze 😒

adkokatka
28. júl 2013

Moja skusenost:ten intim gel pouzivam ja a aj moj partner a nemame vobec ziaden problem s infekciami.....

lenka_l
28. júl 2013

@evickapooh s imunitou myslim problemy nemam, nebyvam chora, len vemli zriedka, obcas mam herpes na pere, ale to je vsetko.... co pouzivas na ten vyplach? Mne ho odporucal spravit, pred liecbou, teda skor nez som si dala krem, aby som si spravila vyplach s rosalginom.

nativanativa
28. júl 2013

@majulino pre mňa to bolo za jedno čo kondom alebo nie,stále o tom istom,stále som to chytila

evickapooh
28. júl 2013

@lenka_l no ak mas problemy s kvasinkami...resp ak mas casto mykozu tak musis mat problemy s imunitou.... znizena imunita neznamena ze si casto chora...ani ja nemam casto infecie dychacich ciest ......a imunitu mam narusenu... mna konkretne gyndos poslal za imunologom ked uz bol bezradny...ten mi spravil autovakcinu ...ktoru som musela brat cca 7-8 mesiacov a za ten cas som nemala problemy...mozno aj tebe by pomohla autovakcina... ... na vyplach pouzivam rosalgin prasok....nam vysetril gynekolog aj jeho ejakulat ale nic sa nepotrvdilo...robili mu ster z uretry tiez negat....takze moj nie je bacilo resp. kvasinky 😀 nosicom...a predsa skoro vzdy mam mykozu po sexe...ale ,bola som aj mesiace bez sexu ...a mykozy som mala,len nie az tak casto..aj ja pouzivam intimne cistiace gely...no konkretne saforelle som neskusala...ja nepozeram na znacku ale na zlozenie...pouzivam gely ktore neobsahuju parfem alebo obsahuju len malo,t.z. nie su nejak extra vonave...a dbam na to aby obsahovali kys. mliecnu....

ali12345
28. júl 2013

V priebehu viac ako jedneho roka som mala neustale anginy, zapaly hrdla a pod. a to vsetko z uz nefunkcnych a skor mne skodiacich mandli. Zacala mi arytmia srdca, ktora sa po roku o dost zhorsila, naviac zhorsenie pleti, aj sladke som obmedzila, to pomohlo ciastocne, potom sa mi objavili rozne zapaly, mykozy, uz som bola z toho na nervy. Vsetci do mna pchali akurat antibiotika, pak som si sama k nim dokupovala probiotika biopron, to bolo fajne, zmiernilo to trapenie. Nakoniec som sa dostala do nemocnice s akutnym vyberom mandli, pretoze sa mi pod mandlami vytvorili abscesy a to po prasknuti viedlo k sepsi ale nastastie som to zvladla. Jak mam teraz mandle vonku, co je cca.3tyzdne, citim sa o mnoho lepsie!!!!!!!! Nie som este uplne celkom zdrava, ale stale beriem biopron probiotika, citim sa omnoho lepsie, nie som uz taka nervozna, ani nic, takze ak mozem poradit, skus este nieco s tymi mandlami. Pretoze zapaly v tele, to je pekne svinstvo. A este mam kamosku, ktora zase mala akysi skryty zapal v zube a to jej tiez robilo vsade mozne sarapatu, takze pozor i na to. Prajem ti, nech sa co najrychlejsie vyliecis!! 🙂

jajka01988
28. júl 2013

@adkokatka mozes mi prosim do spravy poslat nazov toho gelu,moc dakujem

amanda12
autor
28. júl 2013

@tatko_bebe hej viem že sa neprenáša len pohlavným stykom, ja len že v krku ho priateľ nemá čiže ústami ho na mňa preniesť nemohol

@lenka_l s tými hrudkami v krku mám skúsenosti asi pred 15 rokmi mi brali vzorku a bola bez nálezu tak že to nevadí. Netrápi ma to veľmi objavia sa len občas. Nedávno som dostala radu že treba kloktať ráno a večer sodu bikarbonu + soľ. ráno a večer. Ešte som sa do toho nepustila. No my kým sme mali len oral problém som nemala. No posledné 2 roky sme žial 😝 bez orálu, obmedzila som ho kvôli tomu ale nepomohlo.
@evickapooh aj to mám pokryté tie nohavičky, vždy len bavlnené a žiadne tanga 😉 ano čo sa týka tých antibiotik je to tak. Ak prídem s tým že mám problém nasadí mi hned biseptol, amoksiklav alebo cefuroxim. Hned da moč na kkultivaciu a ak mi vyjde streptokok tak vždy vyjde citlivosť na penicilin tak na to penicilin. Alebo potom mi už rovno dáva penicilin. Ono sa to strieda.
@lenka_l ja mám imunitu zlúúú čo mi vyšlo podľa vyšetrení u imunologa a chrípku či angínu či podobné mam raz za 2 roky, tiež by som povedala že mám imunitu OK a nemám

minnie2013
28. júl 2013

Tak spolutrpitelky ja pridam tiez svoju skusenost ... Trvalo mi asi pol roka, kym som prisla na to, ze spustacom mojich problemov je sex. Dovtedy ma stihli napchat atb., ale nic mi to nevyriesilo. Googlila som tak ako vy co by mi pomohlo, lebo takto sa zit predsa neda. Na nejaku dobu sa mi velmi osvedcila D-manosa a po styku ist na wc. Nakolko som sa vydala a planujeme aj rodinku, trochu som zariskovala a nechodila hned po milovani na wc. No a to som asi robit nemala, uhnala som si taky zapal ze mi pomohli az 3 atb. A to tiez nie uplne, lebo ok som sa necitila, aj ked vysledky u doktorky hovorili nieco ine. Tak hadam poznam svoje telo.No kazdopadne teraz som sa dala na kuru z aloe vera + propolis a od posledneho zapalu som zaznamenala zlepsenie. Kupila som si tiez papieriky na moc a pod chvilou sa doma sama testujem, ze ako to so mnou vyzera. Sem tam sa mi objavuju leukocyty a akoby hlien (biele vlasocnice) v moci. Zhorsi sa to tak na 3 den od milovania. Zatial sa mi to podarilo zachranit propolisom, ale za vodou rozhodne nie som. A dnes som babule nasla toto, co mozno tiez stoji za povsimnutie...kuknite: http://www.zdravie.sk/forum/1859174/chronicky-z...

kaya60
29. júl 2013

Tak aj ja sa pripajam k skupine s tymto neprijemnym problemom, u mna trva presne rok. Za ten rok som vlastne stale na antibiotikach, dva krat dokonca bola liecba jeden tyzden atb kazdych 8 hodin a potom tri mesiace jedna tabletka kazdy druhy den. Pocas takejto liecby som bola uplne bez problemov. Ale akonahle skoncila, do tyzdna vsetko bolo nazad. Ale vsak nemozem brat cely zivot antibiotika... Vyskusala som snad uz vsetko, aj imunologicku liecbu, aj probiotika. Teraz mam velmi kvalitny vytazok z brusnic tak uvidime. Dnes rano som nasla toto, velmi takym veciam neverim, ale tak v zufalstve clovek skusi asi vsetko: http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1346166/...

tothova5a
29. júl 2013

skuste si vygooglit "chorobu medovych tyzdnov"

amanda12
autor
29. júl 2013

@minnie2013 jááj 😒 je to hrozný pocit však? a aké papieriky a na čo? ako sa testuješ? kde si ich kúpila? inač ja chodím vždy pred sexom na WC a po sa snažím podržiavať, no len ide o to, že hneď po mi to neide. Idem hneď ako sa to dá. Ty môžeš ísť hneď?

tak baby, idem čítať a googliť ďalej 😉