Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu
Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!
@kaya60 medvedica lekarska je fajn 🙂 teda mala som ju v kombinácii, kúpila som si urologický čaj kde bola a brala som UROMAX 3 aj tam bola. Takto som to bralal preventívne ešte aj s cordycepsom, zápal prišiel iba slabí a iba tým som to preliečila 🙂 Ja už som ponechavala toľko peňazí v lekárni že až!!! Ale ty si si kupila medvedicu lekarsku čaj?? Čisto iba z nej? Čiže pred tým čajom treba vypiť 1,5 litra vody so sodou bikarbonou? dobre rozumiem? na čo je to dobré? :D teda až toľko veľa toho.
@amanda12 ahoj, no tak ja som sa nakoniec riadila radou mojej babicky. Ta mi vzdy vravela, ze vsetky choroby musis riesit najma od zaludka. Tak som skusila urobit si detox. Mam jeden navod,ak by si chcela, mozem ti ho poslat. Je to viacmenej o tyzdnovom jedeni ovocia a zeleniny a najma dostatok pitneho rezimu. Pak som mala pripraveny este jeden detox. Ale to som nastastie neskusila, spocivalo to v tom,ze som mala jeden den pit slanu vodu z himalajskej soli. Poradila mi to kamoska,ze pry je to fajn, ale nakoniec som to neskusila, lebo ona i priatel pak mali krv v stolici, takze este to by mi ku stastiu chybalo, ze? uff. No, tento rok som podstupila odstranenie mandli, co mi v tele robilo tiez neplechu a odzrkadlilo sa to aj na zaludku. Tak som jedla biopron, aj k antibiotikam, aj uz pak ten druhy, myslim biopron forte sa to vola. Maju viacej druhov no. Jedlo som teda zmenila asi tak, akoby som chcela chudnut, co sa mi inak aj dari ;) Takze najma pravidelna strava, dostatok pitneho rezimu-voda, nesladene cajiky. Lahke jedla a hodne vela ovocia a zeleniny. Strukoviny, ziadne zasmazene jedla, ziadne biele pecivo, maso varene, alebo na prirodno, alebo tak proste a co sa tyka priloh, tak tie som prvy mesiac vymenila za zeleninu. Zapekany karfiol a take lahke jedla proste. K tomu som si teda pak kupila uroval manosa akut http://oblicky-a-mocovy-mechur.heureka.sk/valos... a papala som to 2x denne, jak bolo pisane na obale. No jedla som to asi tak 3tyzdne? myslim, ze tak. S tou stravou som ale zacala uz predtym. Preto si myslim, ze mi asi pomohlo vsetko dohromady. Babicka vravi, co je asi aj logicke, ze ked jedavas, pak to vycuras, tak jasne, ze vsetky toxiny, ktore curas, tak ti mozu z nich vznikat zapaly, ze? A k tomu vsetkemu som mala aj oslabeny organizmus z tych mandli, takze biopron jedavam stale kazdy den 1tbl. Doktorky som sa na to pytala, tak pry je to ok. Vies, ono je na tom vsetkom najhorsie to, ze mas vsade plno roznych reklam na milion vyrobkov a pak absolutne netusis, co si mas kupit. Ja teda som teraz na materskej, takze tych penazi moc navyse nie je, takze nejake to skusanie pre mna nie je moc prijatelne. Najma pit vela vody a ja myslim, ze to pojde. Ale verim tomu, ze zmena zivot. stylu je prvorada a zasadna. Vela stastia dievcataa 🙂
@ali12345 jááj dakujem 🙂 no ja sa stravujem celkom zdravo, mám bezlepkovú diétu, čiže pečivo vôbec, iba bezlepkové aj to držané v chladničke, kvôli tomu musím sledovať aj e - čka. Ono bolo by fajn vylúčiť aj sladkosti ale ja zasa chcem veľmi pribrať. Keby som žila iba na zelenine a ovocí (zeleninu milujem, maso jem nasilu) tak schudnem ešte viac :( probiotika papam už aj ja pravidelne kupila som si woman dophilus to je aj na močové 🙂 a čo sa týka vody ach jaj tej pijem veľmi veľa. Ja cítim, že ked sa zabudnem a pijem málo začína pomaly slabé pálenie a vtedy sa spamatam že musím piť viac a je to ok. Ale čo je dosť zle, ja som si zvykla už toľko piť, že za deň vypijem aj 4 l, cez horúčavy aj 5 l vody, čo zasa nie je najlepšie :( tak idem skúšať dalej 🙂
Ahojte dievcata, ja mam tiez rovnake problemy. Tento rok ma takyto zapal postihol uz stvrtykrat a intervaly sa stale skracuju. Prve tri razy som aj cikala krv, skoncila som na pohotovosti a tyzden som brala atb.
Teraz posledny krat to malo lahsi priebeh, atb som sice fasovala, ale nezacala som ich brat. Medzicasom mi na urologii predpisali urovaxom a akonahle som ho zacala brat, moj mierny zapal sa dost vyrazne zhorsil a nakoniec som predsa len brala tie atb. Pred dvomi dnami som ich dobrala, urovaxom beriem tiez, spolu s tym dophilus woman, D-manozu a urologicky caj a teraz cakam, co bude dalej. Bojim sa, aby mi to ten urovaxom nepohorsil ☹
Ake s nim mate skusenosti? Je dobre ho brat? Lebo ja mam pocit, ze kedze su to oslabene bakterie, tak asi je lepsie brat to ked je clovek zdravy a nie uprostred alebo tesne po zapale.
Jedna znama mi odporucila bylinkovu kuru, 10, resp. 14 dni kazde rano aj vecer vypit zihlavovy a praslickovy caj, cca 3,5 deci. Jej nevesta mala zapal obliciek a toto jej pomohlo. Dnes som s tym zacala a som velmi zvedava.
@amanda12 tak ja som bola na vysetreni u imunologa a vyslovene zakazal tu liecbu sodou bicarbonou, ze moze vazne poskodit ladviny a rozhadzat cely organizmus, tak radsej nebudem riskovat. Odporucil tiez umyvanie iba cistou vodou a probiotika nielen jest tabletky ale aj lokalne raz za cas pouzivat, velmi vela pit, aby aj v noci som musela na wc, aby sa bakterie nemali cas rozmnozit...tak uvidime...
@usiatko308 podla mňa je urovaxom zbytočná chémia. Nezabral mi ani raz. Zatial čo UROMAX 3 (bilinky s dmanosou mi pomohli) teda v kombinácii s cordycepsom,aj ked som už myslela že nič ako antibiotika mi nezaberú
@kaya60 no do tej sody sa tiež radšej nepúšťam, vážne toľkok piť aby som aj v noci chodila? :/ uff skúsim
@amanda12 Po dobrati atb som pokracovala s tym urovaxomom na odporucenie urologa, ale asi po dvoch dnoch som citila, ze sa mi to zase zacina zhorsovat. Preto som urovaxom vysadila. Pijem poctivo bylinkove caje, D-manozu som dobrala, tak som si kupila uromax3 a urinal akut forte, a zatial mam dobry pocit a citim sa dobre. Zajtra idem akurat na rentgen zubov a tiez na gyn.vysetrenie na ureaplazmy//mykoplazmy/chlamydie, tak dufam, ze zistia nieco s cim sa bude dat nieco urobit.
@usiatko308 ako vravím uromax nanič. Len zasa pozor, berieš aj uromax3 aj urinal akut forte? zasa pozor aby si neprekročila dennu dávku brusníc. Teda aspon ja si to sledujem. Na čo na rontgen zubov? či to nie zo zubov? a tie vysetrenia u gynekologa robia ako? obyrčajný ster či? Tak držím palce
@amanda12 To som sa docitala na roznych diskusiach o tychto urologickych problemoch, ze povodny problem moze byt v zuboch alebo to moze byt gynekologicka infekcia. To gyn. vysetrenie by malo byt ster z krcka maternice, uvidim zajtra.
Vsetko so vsetkym suvisi. Pred par rokmi sa mi objavili problemy s kolenami a ortoped ma hned poslal k zubarovi a na gyndu, aby sa vylucili infekcie a zapaly. Ked bolo vsetko negativne, poslal ma na ORL a tam mi zistili chronicku infekciu v mandliach, ktore museli ist nakoniec prec. Takze preto vkladam nadeje do tychto vysetreni, lebo na urologii mi nezistili nic. Sono bolo ok, a v moci nic nevyslo.
Da sa predavkovat brusnicami? Alebo len tymi v tabletkach? Ako sa to prejavuje?
@usiatko308 no, predávkovať sa môžeš čímkoľvek. Neviem ani ako sa to prejavuje ale tiež sú stanovené určité hranice a nemôžeš všetko so všetkým miešať. Aj ja sa snažím nebrať všetko, čo vygooglim naraz. Ale nejako postupne a rozumne to rozdeliť, ak nezaberie nejaká rozumná dvoj či troj kombinácia tak niečo iné. Ale zasa pozor. Ten uromax 3 obsahuje brusnice a ked to ešte berieš v tej plnej dávke + uroval AKUT a ešte dokonca FORTE, neviem. Ja by som sa bála. Aj na príbalovom letáku prečítaš, že nemáš presiahnuť maximálne povolené množstvo. Možno sa da trocha prekročiť a bude to ok, ale zasa ak presiahneš o dosť veľa a berieš to dlhšie, tak neviem.... skús vygoogliť, alebo zistiť a daj vedieť ak niečo nájdeš 🙂
@amanda12 Viem, ze predavkovat sa da vselicim, ale fakt ma nenapadlo, ze to mozu byt prave brusnice z tych liekov 🙂 Uromax si davam rano 1 tabletku a urinal akut forte si davam vecer tiez 1 tabletku, rozdiel je cca 12 hodin.
@usiatko308 jáj tak to máš potom v pohode 🙂 ja som myslela že ten uromax berieš napr 2-3 x denne po 2 tablety a uroval akut forte 2 x denne. 🙂 tak to máš ok potom
Všetkým na tieto problémy odporúčam kapucínku. Mám overené kvapky - dlhodobejšie užívať. Pomohli mi viac ako všetky ATB na svete, 2 roky som sa trápila a kol dokola brala rôzne lieky, výž. doplnky a aj chemoterapeutiká už, čo nič nezaberalo a kapucínka ma vytiahla z problémov 😉
@lenadka Ako sa volaju tie kvapky? Mne by sa to zislo tiez.
@amanda12 užívala som podľa návodu a treba to prísne dodržiavať aby sa udržala požadovaná hladina účinnej látky, kupovala som najskôr cez manžela v ČR u nás nikto nevedel čo je to a na čo to bol rok 2003, potom na internete a teraz ju dostať už aj normálne v lekárňach, pred rokmi sa čudovali, čo za šarlatánstvo to pýtam 😅
@lenadka Dakujem 🙂 🙂
Neskúšal ti robiť gynekolog test na chlamýdie? časté zápaly močových ciest, bolesť pri sexe sú prejavy aj tejto nepríjemnej choroby.
@amanda12 Mne na zapaly pomohol wobenzym, bylinky, rakytnikovy olej, brusnice a raselinove obklady.
@amanda12 Tiez som kedysi uz nevedela co este vyskusat, tak som hladala a hladala az som nasla jednu diskusiu s urogynekologom, ten tam pisal, ze urcite percento zien trpi opak.zapalmi mm pri uzivani HAk.Tak som ju vysadila, myslim, ze aj to prospelo.V maji to budu tri roky bez zapalu.Pisal, ze antikoncepcia ovplyvnuje lokalnu imunitu v posve, preto aj zeny viac trpia na mykozy pri uzivani.A veru, cele dva roky vysledky z gyny negativne, vsetko v poriadku.
@jaruska12345 bunkovú výživu - poznám, užívam roky, nepomáha mi
@hanka6119 mám streptokoky
@mischena333 rašelinové obklady??? ako a kde a odkial to máš a čo to vlastne je?
fu ha, tak niečo na tom môže byť pravdy :/ aj ked čo sa týka mikozy s tým nemám až taký veľký problém
@amanda12 Vies jak sa hovori "zem vytiahne vsetko?"Najdes na internete, ani drahe nie su, je to zemina vlisovana medzi folie, jasom si z toho vystrihla potr.velkost, prilozila na podbrusko a na to termoflasu.Necha sa posobit aj 20-30 minut, umyjes sa a jeto.Tusim sa ta kura robila tri tyzdne.Velmi to ukludnuje mocak.Ja som streptokoka mala raz, potom zmizol a potom ten kozny bezny stafylokok, co ma kazdy na kozi, len ked sa dostane tam, kde nema a premnozi sa, tak sposobi zapal.Aj ten je nadobro fuc.A klasika e coli, ale tu uz nemam velmi dlho ani v posve.Takze vsetko vykapalo.

@amanda12 ahoj, tak som tu zas po nejakej dobe, takze nakoniec som podla kamosky uroval manosa kupila a som ready. Presla som teraz nejaky cas novym obdobim, kde som sa zacala uplne inak stravovat, plet sa mi upravila, konecne uz nemusim travit cas zatieranim nedostatkov. a premyslam, ci mi i to neprispelo k tomu, ze sa mi to opravdu zlepsilo. a mozno aj dobre, ze uz nie je take teplo a clovek sa nezaparuje no. tabletku uzivam ked mam dojem, ze to neprijemne tam dole zase na mna lezie, ale teda musim si zaklopat, fakt sa mi to zlepsilo. tak som fakt happy!! 🙂