Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu
Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!
A dá sa aj stiahnut na nete : http://ulozto.sk/xqwWcbTd/j-humble-prevrat-vlec...
Skoré uzdravenie prajem! 😉
@amanda12 skusala si uz aj kapucinku? tinktura je vyborna na streptokoky, mojim deckam pomohla po angine, ked mali vysoke aslo, nemuseli brat dlhodobo atb, pouzivam tuto
http://www.bipo.sk/bilinne-kvapky/982-kapucinka...
problem s infekciami mocakov po sexe mala znama, ked vkuse dookola brala atb a mala chronicke nutkanie na mocenie, zacala brat denne 1000mg vitaminu C, po polroku som ju stretla, stale to brala, vraj ani jedna infekcia za cely cas
@kachorratt neviem bála by som sa do toho ísť :/
@amanda12. Aj kúpele zaberajú 🙂
@kachorratt hmm, kúpele? a aké a čo tam budú so mnou robiť, keď do bazénov a takých vôd nemôžem ☹
@amanda12 to bolo myslené, že doma vo vani si pripraviš kúpeľ v mms.
ale všetko je b knihe napísané, pa pa.
mykozu som mala a nevedela som sa jej zbavit nejest sladke mi nepomohlo nakoniec sme zistili ze manzel mal kvasinky na nohach odvtedy ma na nohy iny uterak alebo si ich necha ususit. Po sexe sa mladym babam stava ze maju stapfhylococcus saprophyticus casto to volaju aj ochorenie medových týždnou. Treba liečit oboch. Je dobre po sexe sa ist vycikat, Ja mam casto problem s mocovými cestami a toto mi dost obmedzilo zápaly a okrem toho beriem Ultra cran Brusnice od webber naturals a co som mala zapaly tak 6 x do rroka tak mam teraz ma raz. Dobre su teiž po sexe výplachové roztoky rosalgin. A ak používate kondom možes byť alergická na latex, reakci na nabura rovnovaáhu v posve a potom tam patogenne bakterie lahko premnožia. Ak sa ti opakuje ten isty druh je mooznost dat si urobit z vlastnzch bakteriií autovakcinu vo forme kvapiek ale musi ta odporučiť imunolog alebo gynekolog
Ahojte baby viete mi poradit co su to ake alfahemolyticke a gamahemolyticke streptokoky? A ci mozem ist na KET alebo az po prelieceni? Dakujem
Alfahemolytické a gamahemolytické streptokoky sa nachadzaju ako bezna flora v dutine ustnej a mozu sa nachadzaz aj v posve nijako vsak neskodia. Avsak v urcitých prípadoch mozu aj bezne sa nachádzajuce neskodne bakterie sposobit problemy. Treba sa riadit podla symptomou. Ak mas problemy odporucam ti ster zopakovat pre potvrdenie,a lebo pre istotu ci sa nahodu v labaku nieco neprehliadlo co naozaj robi problem, alebo to preliečiť. Ja osobne by som to dala zopakovať. Aj my v labakoch sme len ludia a tie potvorky sa vedia dobre skryť....
Pri problemoch s mocovymi cestami, oblickami je velmi dobre aj v akutnych stavoch ako aj preventivne uzivat petrzlenovy olej, odporuca sa jeho dlhodobe uzivanie, 1KL rano a vecer. Z prirodnych zdrojov je tiez velmi ucinna kapucinka väcsia - tinktura, ktr. tiez nazyvaju "mocovy penicilin" vdaka svojim silnym ucinkom.
Pri mykozach je velmi dolezite zamerat sa na stravu, hlavne vylucit cukor, ktr. sposobuje prekyslenie organizmu a tym tvori zivnu podu pre vznik a rozmnozovanie bakterii, virusov, kandidy. Velmi vhodnou nahradou je brezovy cukor, znamy tiez ako xylitol, navyse podporuje chudnutie a posobi osetrujuco na zubny kaz.
Tiez je vhodne pri hygiene pouzivat len cistu vodu, pripadne spec. intimne gely, napr. s obsahom manuky, alebo tea tree oil, ktr. maju antimykoticke ucinky a nedrazdia citlivu pokozku. Pouzivajte len bavlnene spodne pradlo a bavlnene hyg.vlozky, pripadne tampony. Odporucame damsku hygienu zo 100% bavlny zn. MASMI.
Vsetky spominane - petrzlenovy olej, kapucinku, brezovy cukor, intimne gely, bavlnene vlozky ako aj ine alternativne prirodne produkty najdete na nasom eshope. Pri vybere Vam radi poradime.
Baby všetky ktoré tým trpíte, včera som po rokoch trápenia, kedy som si myslela že príčinou je močové ústrojenstvo, predsa len som zmenila gynekologyčku ktorá mi z fleku diagnostikovala Vulvodynia alebo vulvárna vestibulitída. Liečba bude na dlho kedže to mám dlho ale hlavne že to mam diagnostikovane a ide sa niečo riešiť lebo som sa už cítila ako hypochonder. Vraj streptokoky by mi až také problémy nerobili, ale pokračujeme s vyšetreniami, no táto diagnoza je určená a už mi ide pomáhať 🙂 vraj z toho môžu byť aj močové zápaly, takže tak ...... držte palce a ak tiež neviete čo s vami je skúste sa opýtať svojho gynekologa na to. Moja ktorú som mala roky ma zanedbala, vôbec to nevidela, vraj málo ktorý gynekolog to dokáže diagnostikovať....
@amanda12 môžem sa ťa prosím opýtať k akej gynekologičke chodíš teraz ? 🙂
Ahojte tiež sa chcem podeliť s podobnym problémom. Zápaly močových ciest ma trápia tiež od kedy som.začala pohlavne zit. Prešla som si veľa vysetreniami, menila som urologov, keď som otehotnela tak som ležala dva krát v nemocnici kvoli zápalu močových ciest tak sme si sex museli na niekoľko mesiacov odpustit. Po pôrode to prišlo znovu a tak mi urolog povedal ze po každom sexe si mám dať Macmiror. Sú dva druhy jeden je vaginalny a jeden oralne. Tak.ja som uzivala ten oralne. Nepomohlo. Teraz si vzdy po sexe dávam 1 tbl. antibiotika zinnat. Zatiaľ to pomáha a zápal som nemala ale teraz moja otázka je nakoľko by sme chceli s manželom druhe baví nemoze to nejako ovplyvňovať oplodnenie? Prvé babo vzniklo velmi rychlo a vtedy som.ešte tie antibiotika po sexe nebrala. Teraz sa snažíme pol roka ale kedze musim jest tie hlúpe atb tak nemôžme moc často. Má tu niektorá z vas takuto skúsenosť? Urologa som sa zatiaľ nepýtala. Ďakujem za každú odpoved 🙂
Bol preliečený aj partner?
Pokiaľ máte spolu sex (je jedno či chránený), prenášate si vzájomne svoje baktérie.
To čo máš ty, má aj on, ale u neho sa to nemusí prejavovať.
Ty sa možno aj vyliečiš, ale on to má a zasa ťa nakazí.
Takto to ide dooooookola.
Doktorom to vyhovuje, lebo majú pacienta.
PS1: tiež je možné, že partner si užíva niekde s nejakými štetkami a ty si myslíš, že ti je verný. (tie štetky som myslel úplne vážne štetky, čo stoja pri ceste, neverili by ste aké autá im zastavujú)
PS2: Vždy treba rozmýšľať nad príčinou a zaujímať sa o svoje zdravie a nie spoliehať sa na doktorov.
PS3: na p****čoviny ako sú MMS úplne zabudni.
Je to len podvod
@smejkachichi ja mam chronicky zapal mocovych ciest, takze na ATB som casto, som pod dohladom urologa, chodimma pravidelne kontroly a otehotnela som v pohode, dokonca som aj cez tehu brala 3x ATB, 2x v tabletkach po 2 tyzdne a 1x v infuzkach v nemocnici 3 tyzdne. A mam zdrave babo.
@amanda12 / sice je to stary prispevok ale odpoviem. So streptokokom v posve som v minulosti este ako 17 rocna dlho bojovala asi 4 roky v kuse. Bud som ho mala v posve-ked ma gyn preliecil tak ma chytilo hrdlo a bol tam a dookola. V tom case som mala situaciu presne ako autorka, priatel panic, sex len s kondomom. Podla toho co popisujes ze to vzdy dostanes po sexe s priatelom...plus moja osobna skusenost PARTNER sa MUSI liecit vzdy 100% ma streptokoka aj on....staci ze ho ma v hrdle....ak ti robi oral automaticky ho tam mas....
Ahoj. Ja mám ten istý problém. Už asi rok ma trápi bolesť, rezanie pri sexe, opakované mykózy a streptokok. Liečim stále a nič nepomáha. Väčšinou macmirror. Navyše som teraz tehotná a streptokok je nebezpečný v tehotenstve. Už som z toho zúfalá. Podarilo sa ti to po rokoch nejako vyliečiť?
@smejkachichi / prosim? ty si po kazdom styku davas antibiotika Zinnat jednu tabletu? a to ti kto cely rok predpisuje antibiotika? myslis oralne uzivajuci Zinat? to ked ma sty napr 3x v tyzdni tak 3x uzijes zinat?
@paty199 ja som nemala mykozy ale zápal močových ciest a to je rozdiel. Či sa podarilo vyliečiť to neviem ale zatiaľ si vždy po sexe dám brusnice a som ok 🙂 už po tých rokoch čo sme spolu to už nemáme tak často takze to bude určite aj tým. Ale to samozrejme nieje riešenie.
@akinom0077 áno dávala som si po kazdom ale samozrejme je to obmedzené, to znamená ze nemôžem mať styk 3x do tyzdna, to by mi nikto nepredpisal a asi by mi za chvíľu odišla pečeň aj žalúdok...
@smejkachichi
dá sa užívať ATB aj celý rok ale nie je to bežné. Ja užívam ATB od februára nonstop, keďže mám chronicku infekciu močových ciest tak je nutné aby som užívala ATB, odvtedy 3x vo vysokých dávkach 2-0-2 10 dni, potom aj zápal obličiek som mala tak ďalšie ATB a teraz posledné 2 mesiace som na dávke 0-0-1, čiže každý deň 1 tbl., a pomáha to, udržuje ma to aby som bola ok.
@nikusqa viem o com hovoríš ja som to mala kedysi nonstop tiež hádam každý mesiac som brala antibiotika ale vtedy som ešte nevedela prečo sa mi to opakuje.

@usiatko308
@minnie2013
http://www.artforum.sk/catalog/humble-james-v-a...