Sú tu ženy, ktoré nechodia každý rok k ženskému lekárovi na preventívky?
ahojte chcem sa opytat ci su tu na MK aj ženy/mamičky ktore nechodia kazdy rok ku zenskemu na preventivky?. prosim aby reagovali len take ktoré to nerobia..teda chodia raz za čas. dakujem vopred
Ja chodím, ale poznám aj také čo neboli ani len na prehliadke po pôrode. Také že sono prsníkov neabsolvovali nikdy a to sú ženy po 30tke 🤦
Pravidelne som začala odkedy som prvýkrát otehotnela, dovtedy len keď bol nejaký problém... Preventivku som neriešila...
Komentujem preto, lebo je to verejne fórum a komentovať môžem. Nemusíš priam nikoho navádzat. Stačí, že vyzves všetky nezodpovedné ženy na MK aby to tu napísali, napise tu 40 z nich a ďalších 40, ktoré by aj išli, si povedia ze netreba, lebo ani ostatné nechodia. Vola sa to davova psychóza.
A nie, štatisticky nemáš absolútne pravdu. Omnoho, ale ze omnoho viac žien zomrie takých, čo na preventivke neboli. To ze ty máš v okolí pár prípadov, kde je to naopak, nič neznamená
Ja nechodím pravidelne ale je pravda zas ze som mala po sebe teraz deti takze vzdy ako som bola tehu ma vyšetrili aj ale plánujem tak raz za 2r ak nebudem mat nejaké problémy alebo niečo sa mi nebude zdať
Ako mama a niekoho dcera by mi svedomie nedovolilo neist na prevenciu kazdy rok.Ano, mam v okoli hrdinky, ktore neboli 5 r od porodu jedna je uz v liecbe.V skolke sme mali mladu maminu rakovina prsnika, az jej ho museli odobrat a ma 4 r dieta a lieci sa este stale.Liecba nepomahala museli amputovat prsnik.To ma nakoplo ist konecne na mamograf.Rakovina v zaciatkovh neboli ako moze zena matka napisat, ze pokym nemam problemy..chodim pravidelne aj obvodny, zubar
@lenkakravcova no, poviem ti - ked mas isty vek a si stale panna, tak kazdy gynekolog ma take reci, ze v urcitom case to vzdas, lebo ta potupuju - skusenost so 6!!! gynekologmi.
Ja som chodievala každý rok. Ale teraz už asi nebudem. Napr.po stere z krčka maternice sa tri mesiace hojí tkanivo. Preto sa nemôže absolvovať skôr ako za tri mesiace opakovaný ster. Ja myslím,že každý zásah aj keď len v rámci prevencie nesie riziko určité. Minule ma prvý raz poslal na mamogr. Nešla som. Neviem....mam pochybnosti. V zahraničí sa mamogr.moc nepoužíva. Známa,keď odmietla mamograf,tak lekár jej odmietol spraviť preventívku. Čiže ani sono,nič. Je to na každom,ako sa rozhodne.
@simca06022011 Myslim,ze keby tam ta nasa znama nechodila pravidelne,tak uz jej len chodia na cintorin kvety polievat. Stastie,ze sa snazili o dieta, pretoze do 2 tyzdnov od vysledku uz mala prvu chemo. Lebo inak sa citila dobre,urcite by tam nesla. Prevencia nie je o tom,ze to nedostanes,ale o tom,ze sa to zachyti vcas. Ale vsak kazdeho vec. Ja mam aspon dobry pocit,ze som pre to urobila vsetko,co sa dalo. Nechcela by som sa pozriet detom do oci s tym,ze vdaka mojej lahostajnosti sa musia pozerat na choru mamu🤷♀️
@22abigail22 povedala pravdu, vrcholne nezodpovedné... Argument, nemam čas, neobstojí a je smiešny...
@roztlieskavacka ak orekonas rakovinu,musis byt sledovana a rakovina sa moze kedykolvek vratit. To,ze ti vsetko vyoperuju este neznamena,ze si za vodou. Moja znama tiez nechodika,vsak je zdrava,nema ziadne problemy. Zacala silno krvacat a bum rakovina. Vsetko jej vybrali a teraz chodi poctivo pravidelne na kontroly
Chodím 1x do roka teraz pred 3.tehotenstvom som chodila 2x, stalo ma to 50e, ale ako manžel hovorí,,TIR peniaze za to stoja,,po pôrode som bola v decembri a idem teraz o 2t opäť. Zubár tak isto, Amália 4x ročne, Melánia 2x ročne, ja a muz 1x ročne. Mali by sme ešte k obvodnemu ísť a dat si spraviť krvný obraz, to som počas práce chodila každý rok.
Moja mama nebola u gynekologa 30 rokov. Naposledy ked porodila mojho brata. Zial je uz po smrti, ale pocas zivota nemala ziadne problemy so zenskymi. Ani to nebol dovod umrtia
Moja mama bola akurát minulý mesiac po 40 rokoch a všetko v poriadku ,výsledky ukážkové ,trocha z iného súdka ocino na zdravie dbal až moc ,každý rok všetky prehliadky ,všetky možné vyšetrenia a bum rakovina a po mesiaci bolo po ňom a dovtedy všetko všade v poriadku
Ja neviem či sa tu vy idete chváliť a porovnávať ktorá je väčšia “hrdinka” a ktorá nebola dlhšie na preventívnej prehliadke, ale chválite sa akurát svojou vlastnou blbosťou. Radšej chodiť “zbytočne” každý rok, ako prisť raz po desiatich rokoch a zistiť, že prevenciou by sa dalo odhaliť ochorenie a reálna šanca na vyliečenie by bola vyššia. Prečítajte si niečo o rakovine krčka maternice napríklad, pri ktorej sú ranné štádia často bezpriznakové a dajú sa odhaliť cytológiou. Asi každá z nás si vie nájsť jednu hodinu za rok na to, aby sa venovala svojmu zdravotnému stavu. Ostatné sú trápne výhovorky.
Ste hlúpe ak sa “obhajujete” tým, že suseda, svokra, kamarátka nebola u gynekológa xy rokov a je zdravá. Váš prípad to byť nemusi. A keď budete mať diagnózu čierne na bielom, tak sa skúste liečiť tým, že veď ale suseda je zdravá a nechodila k lekárovi.
V dnešnej dobe, kedy sa na prevenciu kladie výrazne vyšší doraz, pretože pár minút do roka v ordinácii vie doslova zachrániť život si tu idete vypisovať koľko rokov ste ktorá neboli u lekára je úplný primitivizmus.
@a_alexandra_a autorka chcela vedieť, či je tu niekto, kto nechodí na preventívky. Dostala odpovede. Moja mama, babka, tety tiež nechodili. Určite sa nepovažovali preto za hrdinky. Ale asi som hrdinka ja, že som sa odvážila autorke odpovedať na otazku...
@jaroe nie si hrdinka, len tu ženy sa podporujú v hlúposti… lebo tato diskusia je prehliadka vytupenosti… ako je ster z krčka nebezpečný a načo by chodili na prehliadky a smejú sa koľké roky neboli a výhovorky typu že nemajú čas a načo by chodili… pre mňa sú to úplné hlupane… ja netvrdím, že preventívna prehliadka je 100%, ale je to absolútne minimum čo môže každá žena urobiť …ja naozaj pevne verim, že ani jedna z tých žien ktoré zanedbávajú z vlastnej hluposti preventivne prehliadky nikdy nebude musieť navštíviť onkologickú ambulanciu, pretože tie detičky, ktoré by ju čakali doma si nezasluzia stratiť mamu len preto, že je tupaňa
@a_alexandra_a možno by stačil jednoduchý princíp. Pri liečbe by prednosť mala pacientka, ktorá prevenciu nezanedbala.
Ludi bohužiaľ miesto zodpovednosti o zdravie motivujú viac peniaze. Pekne to vidno pri dôvere. Keď si dali podmienku, že na zuby nad povinny rámec prispejú len tým, čo majú aj preventivku u všeobecného nie len zubného už si ľudia konečne našli čas😉
A hej to sú také múdre reči ako škodí to a ono v rámci prevencie. A potom, keď sa objaví zhubný nález v pokročilom štádiu, už vôbec nevadí, že za rok dostanú do tela toľko žiarenia, hormónov a inej hnusnej silnej chémie ako pri prevencii za 8 rokov. Tam prichádza rozčúlenie prečo všetko tak dlho trvá.
Otázka pre zúčastnených a s autom chodíte do riadneho servisu na kontrolu pripadne k niekomu kto sa rozumie, alebo na to kašlete? Či kuknete sami v garáži tak od oka?
Bo aj Feri bol v servise a aj tak mal poruchu. A Pali ešte horšie dopadol i nabúral.

@22abigail22 ja tiež bývam v Bratislave a gynekológa som mala vybaveného a termín prehliadky zajednaný hneď po týždni od nasťahovania sa, takže za mňa čisté výhovorky 😊