icon

Tabletky Esmya

ewelyna17
9. nov 2012

Ahojte. Máte niektorá skúsenosti s tabletkami Esmya ?.Resp.užíva ich už (keďže sú nové na SK) niektorá z vás a ako to na nich vplýva?

ivunak
13. jún 2013

Tak já jsem 14 dní po dobrání poslední tabletky Esmye a už třetí den slabě špiním. Tak nevím, jestli se z toho rozjede menzes nebo jsou to jenom rozházený hormony.....

niky123456
13. jún 2013

prosím neví někdo z Vás jestli je možné Esmyu užívat déle než 3 měsice?

brenda823
13. jún 2013

@kalista32 Děkuji za informaci..už jsem někdy zoufalá, navíc jsem teď dostala horečky, tak už mi příjde, že to zdravíčko jde úplně jiným směrem, než by mělo...A dětičky máš?

noemi0311
13. jún 2013

@niky123456 Užívať by sa mala esmya 3 cykly, čiže tri balenia, ale mne povedala lekárka, že je možné potom liečbu po nejakom čase aj opakovať. Ty už si vybrala tri balenia?......ak áno, aké výsledky má po nej?

marunka123
25. jún 2013

Ahojky.Jsem ráda,že jsem našla nějakou diskusi o léku Esmya.Užívám cca 10 dní a mám bolesti hlavy,hučení a tlak v uších a celkově slabost.Bohužel jsem za jedno balení dala 4200,je to strašně peněz,když to musím užívat tři měsíce.Ale doufám,že tablety pomůžou a myom se trošku zmenší.Mám myom 9cm,můj gynekolog mi řekl,že se malý myom neodstranuje a jen hlídá.Ted mi řekl operace celé dělohy,nebo Esmyu.Byla jsem naštvaná.Objednala jsem se do Prahy do Gyncentra,kde mi navrhli odoperovat myom a zkusit zachovat dělohu a před tím brát Esmyu.Ikdyž je operace riziko a Esmya drahá a není zaručený výsledek,tak jsem na to přistoupila,je to asi poslední řešení.Dělohu odstranit nechci.Na čaje moc nevěřím,také jsem zkusila různé tinktury a masti a terapii,ale myom mi rostl hodně rychle.Spíše doporučuji kvalitního lékaře,který se specializuje na myomy.Až doberu prášky,určitě napíšu,jak jsem dopadla.Protože zjištuji,že o tomto léku moc lidí neví a nemá ždně zkušenosti.M.

ivunak
26. jún 2013

Pokud napíši shrnutí léčby Esmyí je to asi takto: při braní jsem nepociťovala žádné výrazné problémy, pouze jsem občas měla jakoby návaly horka, ale ve velmi mírné formě a ke konci jsem měla pocit plného podbřišku. Jinak menstruaci jsem dostala 24. den po dobrání poslední tabletky a byla silnější než obvykle. Takže asi tak 😉

erit
27. jún 2013

@ivunak a pomohla ti Esmya? zmensil sa ti myom? ja som bola teraz na kontrole a ziadna zmena. Zajtra mam este dobrat poslednu tabletku :(

noemi0311
27. jún 2013

@erit Ufff.....tak to vôbec nie je povzbudivé!!!!....ani trochu sa nezmenšil?.......ja beriem emyu 6 týzdeň a vobec ma takéto výsledky netešia.

vernona
27. jún 2013

zdravím všechny!
před týdnem jsem dobrala poslední balení. vedlejší účinky vesměs stejné - bolesti hlavy, únava, závratě, bolesti břicha. ale dalo se to přežít.
prozatím jsem nedostala menses a všechny vedlejší účinky se zhoršily. břicho mám více nafouklé a tlačí na močák, takže chodím co půl hodiny na toaletu. v průběhu jsem pila párkrát grapefruitovou šťávu (nevědomky).
mám dotazy:
- zhoršily se někomu nežádoucí účinky po dobrání?
- stalo se vám, že jste zapomněli na zákaz grapefruitu a co to u vás způsobilo? (podle netu se jen zhorší vedlejší účinky)
- má smysl jít na kontrolu až po menstruaci? (sestra mě objednala už teď, ale podle toho co zde píšete, se mi to nezdá)

díky za pomoc!

marunka123
27. jún 2013

Zdravím,ted jste mě trošku překvapila,,že nemám jíst grapefruit mi nikdo neřekl.Ani jsem to nevyčetla v návodu jak užívat prášky.
Já teda beru prášky jen krátce a hlava mě bolí dost a mám tlak v uších a unavená jsem také dost,ale přežít se to dá.Na toaletu chodím také často a trošku mě bolí v pravém boku.
Já mam jít na kontrolu ke gynekologovi po měsíci užívání.A protože jsem se už před užívání léku objednala do Prahy,jestli mi tam pomůžou,tak tam mám na kontrolu přijet než doberu třetí měsíc.

erit
27. jún 2013

@noemi0311 ani trochu :((((

ivunak
28. jún 2013

Já už jsem po operaci velkých myomů ( několik mělo rozměry 8x9). Zůstaly mně tam nějaké malinké a Esmyi jsem brala proto, aby se nějak ty zbylé "poškodily" a nerostly, případně znekrotizovaly. Byla jsem na kontrole a doktor byl spokojen. Na kontrole jsem byla před menstruací a bylo to v pohodě.

marunka123
29. jún 2013

@ivunak Ahoj. Můžu se zeptat, když jsi po operaci velkých myomů,tak ti dělohu nechali? A je vše ok? A můžeš ještě otěhotnět?

ivunak
1. júl 2013

@marunka123 Ano, dělohu mi nechali, protože chci otěhotnět. Před operací jsem ale musela podepsat, že v případě velkého krvácení mně dělohu mohou odebrat. Naštěstí se to povedlo. Děloha je v pořádku, takže těhotenství by nemělo být problém.

ivunak
1. júl 2013

@erit Jak jsem tady někde už psala u mě nešlo ani tak o zmenšení, ale o to, aby ty malé myomky, které tam po operaci zůstaly, tak aby ty co nejdéle zůstaly malé a nerostly. Tak na to jsem měla Esmye. Na kontrole po dobrání tam ty maličké byly ( takže nezmizly úplně), ale naštěstí se ani nezvětšily.

ivunak
1. júl 2013

@vernona Mně se po dobrání žádné příznaky nezhoršily. Neměla jsem skoro žádné ani při užívání. O grapefruitu jsem neslyšela, ale já je nejím, takže v pohodě. Po dobrání jsem za asi 2 týdny týden špinila, ale menzes, a to silný přišel 24. den po dobrání.

marunka123
1. júl 2013

@ivunak Ahoj.Děkuju za odpověd.A kde jsi byla na operaci?Já mám jít po dobrání Esmyi do Prahy do gyncentra na Hloubětíně.Nabídli mi odstranění jen myomu,ale právě jak píšeš ty,tak s rizikem.Modlím se,aby se myom zmenšil,protože ta operace je pak snažší,nebo otěhotnět s myomem,ale nějak nám to nešlo.Tak jsi mě trošku povzbudila,že u tebe operace proběhla úspěšně.Platila si Esmyu?Já platila 4200,někde chtěli 4600 a ted mi říkala známá,že to některá pojištovna snad hradí a maximálně se doplácí 400kč.

ivunak
2. júl 2013

@marunka123 Ahoj, já jsem na operaci byla v Brně na Obilním trhu. To riziko problémů při operaci nebo i po operaci je tam vždycky. Mně otěhotnění s velkými myomy nedoporučili, prý je tam vždycky riziko předčasného porodu kolem 20. týdne. Ano, Esmyi jsem taky platila v plné výši 😖 . O tom, že by to hradila pojišťovna nevím a doktor by mně určitě řekl, že to jde na pojišťovnu.

kabi55
2. júl 2013

Kamoška esmyu užívala aprestalo jej to silné krvácanie, vysušil sa jej myom, ale trošku pribrala, no pravda je, že po večeroch papala čokolady a take dobroty 🙂, mna to len čaká , čakám na menzes a idem na to 😉

kabi55
2. júl 2013

@marunka123 ..budem rada ak sa podelíš o skusenosti, kamoška nemala žiadne bolesti , už je po, vysledky ma velmi dobre

kabi55
2. júl 2013

@niky123456 určite nie, lebo liek nie je preskumaný ešte a zatiaľ sa doporučuje 3 mes. a potom sa dá znovu užívať, ale to ti už povie lekár, naša svičiteľka absolvovala 2 kúry, ale onamala myomy ozaj veľké

kabi55
2. júl 2013

tak neviem, možno pomôže, ale trošku som spovedala mojho gynekologa, je rozdiel, či je myom jeľký, alebo malý a či je v maternici, alebo mimo, ja mám mimo a 4cm , teda za 4 roky narástol z 2,5 na 4cm, trošku mi zavadzia , mám bolesti pri styku a rapluju mi kramy, prichádzajú mi na 44 deň, ale od 28 dňa pociťujem bolesti :(, esmya ich vysuší, lebo zastaví ženský hormón a vlastne sa dostaví umelé klimakterium na 3 mesiace, potom sa zvažuje, či ho vyberú, alebo nechajú tam, ak je v maternici, tak väčšiu to vyberú, ale rezať by som sa nedala, lebo sa necítim zle, okrem toho, mne už v 23 rokoch chceli vybrať maternicu ,mala som cystu 12x13cm , ale nedala som sa a pila som bylinkove čaje, ktoré mi predpísal liečiteľ, nakoniec som ostala predsa tehotná do roka, čo lekár nazval zázrakom a po porode mi cysta zmizla, len si treba dávať pozor na prechladnutia, hlavne od nôh. Takže je to individuálne, ako som už písala, makoške ta esmya zakrala a je spokojna, len trošku pribrala , tak skúsim teraz v lete šalaty a neprejedať sa, tak držte palce babenky a všetkým prajem, aby im to zmizlo a zasa sa cítili dobre , veľa zdravia, veľa sily , čawte

marunka123
2. júl 2013

@ivunak Ahoj.Tak to máme stejné informace.Také si myslím,že by mi to doktor řekl,kdyby to pojištovna hradila.A s tím předčasným porodem,to mi řekli také i že můžu potratit a že myom v těhotenství roste rychleji.Tak budu doufat,že se zmenší a že operace dopadne dobře.Měj se hezky a děkuju za info.

marunka123
2. júl 2013

@kabi55 Ahoj.Určitě se ráda podělím o zkušenosti.Po měsíci jdu na kontrolu,tak dám vědět.Jinak toho přibrání se také bojím,ale snad to nebude tak hrozné.Zatím mě teda bylo dost špatně,doufám,že si tělo zvykne.Hlavně,aby se myom zmenšil.Ikdyž já je mam brát i proto,že pak možná půjdu na operaci a zkusí odstranit myom.Jinak mě jeden doktor řekl,že je to blbost,aby se po práškách myom ztratil,že jsou hlavně dobrý na krvácení a před operací.Ale stejně doufám.Když čtu komentáře,tak se i zmenšil.Mám už 9cm a zvenka na děloze a žádné problémy jsem neměla.Možná trošku bříško.Zjistili jsme to při běžných kontrolách.Akorát mě narostl za půl roku třeba o 2-3 cm.takže hrůza.Dokonce mě doktor nechal at zkouším otěhotnět.Tak jsme to rok zkoušeli a nic.A myom zase narostl.A v Praze mi otěhotnění s myomem nedoporučují.No tak přeju at prášky snášíš dobře a léčba je úspěšná.A dej pak vědět jak si dopadla.

kalista32
3. júl 2013

ahojte žienky chcem sa s vami podeliť o moje skúsenosti s esmyou . mne sa zmenšil myóm zo 4cm. na 2,5 cm esmyu som užívala 2 mesiace podľa mňa každý mm nadol je je pre mňa veľmi dobrý výsledok nakoľko mám ten najväčší myóm medzi hlavnými cievami tak operácia by mi poškodila maternicu 😒. akurát tie vedľajšie účinky trochu komplikujú život ale dá sa cez to preniesť .

kabi55
3. júl 2013

@marunka123 ..určite sa ozvem , ako to prebieha a hlavne, držím palce, aby ti to dopadlo dobre 😉

lauritka
4. júl 2013

ahoj, dnes som bola na preventivke a myom sa my zvycsil za rok z 2,5 na cca 4 cm :(
takze znova kontrola o tri mesiace. Lekar mi ziadnu liecnu nenavrhol...
len ze uvidime, ci sa este bude zvacsovat a potom operacia.. ale na tu nechcme ist :( este nemam deti...
tie tabletky su tea strasen silne, ked to ma take negativne ucinky 😨 😨 😨 ja mavam bolesit hlavy, migreny.. tak ked takto to znasate, ved budem uplne odstavena :((

neviem co robit, nasla som clanok, ze aj stravu sa da pomoct.. pripadne caj z mysieho schvosta...
http://www.naturaevita.sk/index.php?pg=19&id=40

marunka123
4. júl 2013

@lauritka Ahoj.Mě také doktor léčbu nenavrhnul a myom mi narostl na 9cm.Za půl roku vždy o 2-3 cm.Bohužel mi řekl,že na to nic není.Dnes vím,že úspěšně některé nemocnice odoperují jen myom a pak můžeš mít děti.Nebo je esmya,která je u nás na trhu chvíli a bohužel jí v ČR nehradí pojištovna.Pokud nemáš děti,tak bych to řešila,než ti myom naroste(ikdyž někomu třeba neroste),protože já chci také mimi a ted to nemusí vyjít.Počkala bych třeba ty tři měsíce a pak uvidíš,rozhodně bych to řešila,jiný lékař,Esmya,nebo odoperovat myom,ale v nemocnici,kde jsou na to odborníci.Mě bylo po práškách hodně špatně,ted mám pocit,že je líp.Už jen bolí hlava a chce se mi spát.Ale dá se vydržet.Držím palečky.

lauritka
4. júl 2013

@marunka123 no ja sa prave tych neziaducih ucinkov dost bojim vies.. a navodit si umele klimakterium, nebude ms atd... 😔 preto chcem este skusit prirodnymi preparatmi a o tri mesiace idem na kontrolu tak som zvedava, ci nieco zaberie.

lauritka
4. júl 2013

@marunka123 a co som citala, tak nie kazdemu ta esmya pomohla.. ☹