Trápi ma nespavosť - imsomnia
Ahojte ...tak zakladam dalsiu diskusiu ..tentokrat ma zacala trapit nespavost ..uz asi mesiac ...dva tyzdne a nieco beriem tabletky calmaben najskor neucinkovali vobec teraz trosku zaberaju ale ako nahle vysadim tak zase nespim ..s prirodneho som vyskusala sedativ pc,valeriu ..a vlastne dost toho co je doatupne ale nic s toho nezabera mmsom s toho zufala chodim aj na akupunkturu ..ale uz stracam nadej ..velmi ma zacali boliet cele ruky tym asi ze dobre nespim a telo si nevie oddychnut ..je to masaker ..bez lieku nezaspim ani na minutu ..cez den sa tiez neda ...jednoducho lahnem a som stale hore ..telo nevie vypnut a pritom na nic nemyslim ..chcela by som ist eate neurologovi ..ak ste niektora malo aj vy take trapenie a nieco Vam pomohlo dajte vediet ..velmi pekne dakujem
@sivypegas majskor to bol stres ...ale viac menej som v pohode uz ale spanok neprichadza
@hermiona29 ak nespavosť spôsobuje stres, tak je potrebné asi antidepresívum - Trittico - ukľudní a spánok na 100% a na druhý deň bez únavy.
@kittykat22 tri roky ? Och ako ste to zvladali
@3009 ani mala som stres vsetko nakopu ...dala mi xanax ale ja som sa toho zlakla tak som si ho nedala ...nikdy som take lieky nebrala a skusila som si to poriesit este bez liekov ..momentalne som.v kludw ale spanok sa nevratil ...
Ahoj, prosím pozri si už aj existujúcu diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/nespavost-trpite-nou-niektora/
@hermiona29 ak to nechceš riešiť liekmi, čo niekedy sa aspoň na začiatku bez liekov nedá, tak potom sú rôzne techniky, ktoré môžu pomôcť. Dôležité je ísť spať a vstávať o tom istom čase, a ak do cca 45 min nezaspíš, vstať a ísť niečo robiť, potom si znovu ľahnúť a prip. to celé opakovať. Ak nezaspíš prvú noc, čo tá druhá, či tretia? Ak by si chcela, pošli mi mail, môžem Ti zaslať určitú prezentáciu ohľadom spánku. A tiež poznám jedného lekára (platí sa), ktorý sa zaoberá nespavosťou. Mne osobne pomohol najviac. Môj problém so spánkom bol dlhodobý.
@hermonia29 medzi xanaxom a Tritticom je veľký rozdiel. Lebo xanax je návykový - je len na krátkodobé použitie a nie na dlhodobé. Trittico je síce antidepresívum, ale nie je návykové. Ak nebude treba, tak sa dá v pohode ho postupne vysádzať na rozdiel od xanaxu a pod. liekom- lexaurin, neurol a pod. Ak je to dlhodobé je určite je lepšie si dať predpísať Trittico ako dlhodobo nespať, lebo to má ďalekosiahle iné dôsledky.
@3009 dakujem za radu 😉ako nechcem to liekmi ale asi sa to neda inak lebo oka nezazmurim
@1andrea111 mala by som zaujem o ru prezentaciu aj kontakt na doktora
@1andrea111 aj ja by som poprosila kontakt na dr.Ja som nespavec už cca 10rokov
@hermiona29 pridavam sa, tiez potrebujem radu, mam 31 rokov a uz 8 rokov beren sancal na soanie, bez tabletiek nezaspim, som uz z toho zufala ved som este mlada a brat lieky do konca zivota nechcem, odvykanie nepomohlo, vydrzala som bez nich par dni a potom ma nedostatok spanku prinutil po nich opat siahnut...
@mihula ufff riadna doba je to sila naspat ked si predstavim ,ze pred mesiacom som spala aj po stojacky 😉a zrazu je to len sen ...neda sa ani poobede schrupnut....lebo to tiez nejde zaspat
Môj manzel tým tiež trpel.
Skusali sme vseličo.
Nakoniec 3 veci spolu zabrali:
Zdravá strava
Pohyb
Pravidelný sex
@bielavila ja mam tiez 31 ...a tiez sa bojim ;ze bydem zavisla na tabletkach🤔🙁
@mia160316 vidis ten sex som mala v poslednej dobe zanedbany 😉zase kvoli gynekologickym problemom ..musim to napraviť
tiez som mala ten problem. A mne velmi pomohla ocista,organizmu- detox a aj som si robievala caj z cerstvej medovky a ten ma vzdy ukludnil a spala som....
Mna tiez trápila nespavosť. Strasne obdobie. Pomohla mi zmena prostredia, isla som spat na ine miesto a zaspala som ani neviem ako a odvtedy sa to upravilo..
nespavosť je prvý príznak depresii....Mne pomohol len lekár....
@1andrea111 poprosila by som o prezentáciu, veľmi ma to zaujíma, nakoľko mám so spánkom problémy už takmer 15 rokov....
@hermiona29 ja sa nebojim ja uz som zavysla bohuzial😢
@bielavila neboj musime verit.. to jedine mame vieru ...❤
@deti95060810 aky lekar ...psychoterapeut ...?ci normalny obvodny
Tak ja uz idem skusit si lahnut ..dufam ,ze dnes pride aspon nejaky spanok ..a drzim palce aj Vam baby ak nie dnes tak mozno zajtra 😘
ja tiež nespávam v obdobiach veľkého stresu, čiže skoro stále. Ale cez deň zaspím cez víkend. Len tie týždne.....Nakoniec si musím dať lexaurin keď už sa nutne potrebujem vyspať.
@hermiona29 skus sa unavit.Naor sportom a ucenim.Ak si cez den pasivna,aj spanok pride horsie.
@sivypegas to u mna ani unava nepomože,robim ako čierny 10hodin,tesim sa vecer na sprchu a postel.Lahnem,zaspim a o hodinu kukam telku do rana 4 filmy zvladam v pohode,staci mi zaspat o stvrtej o siestej vstavam.Dakedy som ok,dakedy som ako po dobrom flame a opici.Vyspim sa raz do tyždna cca 5 hodin a to si poviem že akoooo dobre som spala.Ja neviem my to mame asi v rodine mama,sestra a ja takto
@hermiona29 dobrý deň ako ste prosím vyriešili nespavost

A dovod preco nespis?Stres?