icon

Únik moču u 36-ročnej ženy

Včera o 06:50

Ahojte , mám 36 rokov, dva pôrody za sebou
Jeden pred 12 rokmi, druhý pred 7 rokmi
Posledný rok pociťujem , že mi uniká moč
Cvičím 3,4 x týždenne a behávam ,jar,leto,jeseň vonku a teraz v zime na bežiacom páse
Keď chcem na lavičke urobiť brušak ,cvrkne mi a niekedy aj počas dňa cítim ,že mi ujde
Samozrejme hygienické pomôcky používam
A ešte som si to všimla pri cikaní, vyčuram sa do WC a keď sa postavím ,že sa utriem ešte sa musím vyprazdniť do toaleťaka, dá sa mi to iba v stoji vyprazdniť mechúr do konca. Keď to chcem všetko vyprázdniť akoby do WC ,že si znova sadnem a vyčuram všetko,to nejde ,až keď sa postavím, vtedy sa mi to uvoľní. Hádam má chápete a prepáčte za podrobný popis,ale aby ste to chápali ,Kao to myslím.
Cviky na panvové dno som necvičila nikdy
Po pôrodoch som problém nemala, ani počas
Je to spôsobené tým? Že tie orgány klesajú?
Až takto po rokoch?mám len 36 ,tak som to v pomerne mladom veku nečakala
Dá sa to operačne odstrániť?
U lekára som ešte nebola,samozrejme s a chystám ,zatiaľ len zbieram info od vás

Strana
z2
anonym_200146
Včera o 07:04

@anonym_autor mne sa to stava obcas az po 50ke. Moze to byt oslabene panvove dno, panvove dno ti vie vysetrit fyzioterapeutka, nie kazda, treba hladat. Vie ti pomoct cvikmi. Ak to nechces riesit cez fyzio, vypytaj si vymenny listok na urologiu.

anonym_be3439
Včera o 07:32

Skús začať cvičiť cviky na panvové dno. Neviem, aké orgány klesajú, ja som po hysterektómii, mám o dosť viac rokov, tiež nehám, cvičím a nič mi neuniká. Skús aj lekára, ale hlavne posilni svalstvo.

anaj_janka
Včera o 07:38

Skus pozrieť gynekologický zákrok - rejuvenizacia posvoveho dna (neviem presne ako sa to volá)
Žiaľ v zahraničí je to preplacane poisťovňou ako súčasť starostlivosti o ženy po pôrode, tu si to žena platí zo svojho.

michaela329
Včera o 07:41

Skús navštíviť fyzio zameranú na gynekologické problémy, veľa vecí sa dá napraviť cvičením - hlavne ak si doteraz panvové dno nacvičila. A čo nepôjde, riešiť s gynekológom - odporučí vhodny zákrok.

kiki68
Včera o 07:54

Toto ma vidiet odbornik, za mna gyn fyzioterapeut a potom gyn a urolog

anonym_d66a29
Včera o 08:22

@anonym_autor ahoj mna trápi tiež únik mocu takto po vycikani sa …tiež sa postavím spravím pár krokov a je to … tiež musím používať slip vložky čo mi však nevyhovuje, lebo je to iný pocit ako byt bez nich …
To je moj sen zbaviť sa ich …
Začala som cvičiť tak uvidím či to bude mať nejaký zmysel .. ale je mi to ľúto že, my si pôrodom vlastne poškodime aj mocenie a mnohé aj vyprázdňovanie…škoda že je to tak …cisársky je asi v tomto ohľade k žene šetrnejší

Ale keby bola op ktorá by ma toho zbavila a bola by bez rizika že mi to spôsobí ešte nejaké ťažkosti hned idem

anonym_9d0147
Včera o 08:36
@anonym_d66a29

@anonym_autor ahoj mna trápi tiež únik mocu takto po vycikani sa …tiež sa postavím spravím pár krokov a je to … tiež musím používať slip vložky čo mi však nevyhovuje, lebo je to iný pocit ako byt bez nich …
To je moj sen zbaviť sa ich …
Začala som cvičiť tak uvidím či to bude mať nejaký zmysel .. ale je mi to ľúto že, my si pôrodom vlastne poškodime aj mocenie a mnohé aj vyprázdňovanie…škoda že je to tak …cisársky je asi v tomto ohľade k žene šetrnejší

Ale keby bola op ktorá by ma toho zbavila a bola by bez rizika že mi to spôsobí ešte nejaké ťažkosti hned idem

Presne ako píše @anonym_d66a29, je to vaginálnymi pôrodmi a trpí tým časom väčšina žien. Cvičenie nemáva taký efekt, ako sa mu pripisuje a operácie (páska) často ešte viac poškodia. Tie sa mi stáva ucvrknutie po vymočení, cvičím panvové dno prakticky celý život, posledných 6 rokov cielene a úplne, ale že úplne bez zmeny. Nemám nadváhu, som aktívna, cvičím. Urológ navrhol jedine operáciu s páskou, ale po tom, čo som o nej čítala, som to odmietla, lebo pár ucvrknutí veľkosti 2 eurovej mince za deň mi až tak nevadí, aby som potom prežila život v bolesti.

anonym_cbb3b8
Včera o 08:40

Možno som to nemala až v takom rozsahu ako ty, u gyn mi odporučili incovenal a samozrejme cviku a zlepšilo sa to. U mňa to bol už začiatok perimenopauzy.

autor
Včera o 11:28

Ďakujem vám za rady , ako písala žienka vyššie , tiež ma obmedzujú hygienické pomôcky, celý deň zaparená v tom, no nič moc
Ale bez toho to nejde
Ďakujem za postrehy a skúsenosti

simca06022011
Včera o 11:33

urogynekologicka ambulancia sa tym zapodieva, posle ta aj gynekolog tam ak treba. urobit ti sono, vysetri ci je problem kapacitny, ci so svalmi atd....odporucia cviky ak treba, alebo sa to riesi aj nejakymi tbl a v neposlednom rade operaciou.. ale je tam viac moznych pricin, je na to aj dotaznik (ten sa aj pred vysetrenim vypisuje)

anonym_71322d
Včera o 11:44

Mám podobný problém, a to som rodila sekciou, začalo sa to ešte počas tehotenstva, pričom dieťa nebolo veľké, čiže nemalo ma tak veľmi čo tlačiť. Každopádne toto mi odporúčala kamoska, neviem o tom veľa, ešte som si to “nenaštudovala”, posielam ako tip pre ďalšie dohladanie info:

https://gynaec.sk/emsella/

autor
Včera o 12:21
@simca06022011

urogynekologicka ambulancia sa tym zapodieva, posle ta aj gynekolog tam ak treba. urobit ti sono, vysetri ci je problem kapacitny, ci so svalmi atd....odporucia cviky ak treba, alebo sa to riesi aj nejakymi tbl a v neposlednom rade operaciou.. ale je tam viac moznych pricin, je na to aj dotaznik (ten sa aj pred vysetrenim vypisuje)

@simca06022011 moc ďakujem

autor
Včera o 12:21
@anonym_71322d

Mám podobný problém, a to som rodila sekciou, začalo sa to ešte počas tehotenstva, pričom dieťa nebolo veľké, čiže nemalo ma tak veľmi čo tlačiť. Každopádne toto mi odporúčala kamoska, neviem o tom veľa, ešte som si to “nenaštudovala”, posielam ako tip pre ďalšie dohladanie info:

https://gynaec.sk/emsella/

@anonym_71322d super. Pozriem na to

mamatroch
Včera o 13:34

@anonym_autor urcite zacni Kegellovymi cvikmi na panvove dno viackrat denne (mozes ich robit hocikde, aj v rade pri pokladni, takze vyhovorka nemam cas odpada 😆). tie posilnuju panvove dno. tym by som zacala. ak mas moznost, vyhladala by som aj skupinové cvicenie pre zeny, kde sa casto venuju prave takymto problemom.

anonym_83f13d
Včera o 13:40
@anonym_9d0147

Presne ako píše @anonym_d66a29, je to vaginálnymi pôrodmi a trpí tým časom väčšina žien. Cvičenie nemáva taký efekt, ako sa mu pripisuje a operácie (páska) často ešte viac poškodia. Tie sa mi stáva ucvrknutie po vymočení, cvičím panvové dno prakticky celý život, posledných 6 rokov cielene a úplne, ale že úplne bez zmeny. Nemám nadváhu, som aktívna, cvičím. Urológ navrhol jedine operáciu s páskou, ale po tom, čo som o nej čítala, som to odmietla, lebo pár ucvrknutí veľkosti 2 eurovej mince za deň mi až tak nevadí, aby som potom prežila život v bolesti.

@anonym_9d0147 Nie je to porodmi,mavaju to aj zeny,ktore nerodili. Mne to zacalo okolo 36 roku a nerodila som nikdy. Oslabene panvove dno sedavym sposobom zivota,zlou chrbticou a podobne.

michaela329
Včera o 13:46
@anonym_9d0147

@anonym_9d0147 toto je napríklad mýtus, je to jednoducho fyziologia ženy, po vaginálnom pôrode to môže prísť skôr, ale vekom sa to dorovnáva, príde to aj u žien, ktoré nerodili alebo rodili sekciou.

anonym_9d0147
Včera o 14:07
@michaela329

@anonym_9d0147 toto je napríklad mýtus, je to jednoducho fyziologia ženy, po vaginálnom pôrode to môže prísť skôr, ale vekom sa to dorovnáva, príde to aj u žien, ktoré nerodili alebo rodili sekciou.

@anonym_83f13d
@michaela329 áno, ale štatistiky sú presvedčivé, omnoho viac sú postihnuté ženy po prirodzenom pôrode

michaela329
Včera o 14:22
@anonym_9d0147

@anonym_83f13d
@michaela329 áno, ale štatistiky sú presvedčivé, omnoho viac sú postihnuté ženy po prirodzenom pôrode

@anonym_9d0147 práve štatistiky hovoria, čo som napísala. Vekom sa obe skupiny dorovnaju. Takže v konečnom dôsledku je to úplne jedno. Nedávno som o tom počúvala podcast s gynekologickou zo Švédska.

anonym_9d0147
Včera o 14:28
@michaela329

@anonym_9d0147 práve štatistiky hovoria, čo som napísala. Vekom sa obe skupiny dorovnaju. Takže v konečnom dôsledku je to úplne jedno. Nedávno som o tom počúvala podcast s gynekologickou zo Švédska.

@michaela329 tak máme prístup k iným štatistikám. Navyše, je rozdiel to začať riešit vo veku povedzme 39rokov a vo veku 56 rokov.

anonym_8a4dbc
Včera o 14:36

A ako sa to teda definitivne riesi? Cvicenie? Magneticky pristroj? Oprecia? Nic?

simca06022011
Včera o 14:37
@anonym_8a4dbc

A ako sa to teda definitivne riesi? Cvicenie? Magneticky pristroj? Oprecia? Nic?

@anonym_8a4dbc zalezi na pricine

anonym_8a4dbc
Včera o 15:03
@simca06022011

@anonym_8a4dbc zalezi na pricine

@simca06022011 oslabene panvove dno, sedavy sposob zivota, tehotenstva....

sense
Včera o 15:15

Pohladaj si v okolo ci nemas Pelvic center... Dcera chodila na to kreslo v ramci fyzioterapie. Ked bola mensia mala problem. Jej to kreslo pomohlo

kajakamura26
Včera o 15:17

@anonym_autor
Máš slabeé panvové dno, treba cvičiť
Otrasy ako beh a podobne to ešte zhoršujú

anonym_6498a3
Včera o 16:03
@michaela329

@michaela329 ja mám kvôli tomu mýtu tento problém presne odo dňa pôrodu, od 28 rokov. A nepodarilo sa to zlepšiť nijak.

anonym_bb8bdd
Včera o 16:29

Mam klesnute organy od 21r.,po prvom pôrode, gyn vravela, ze plastika, ale nedala som sa na to. Skakat na trampoške uz vobec nemozem, beh dost obmedzeny. Ked dlhsie stojim ,mam pocit ,ze mi to tam uz ide vypadnut. Mam 36rokov, za sebou 2 porody, práca- 12hod v kancli.
Veľmi si pochvaluju laserovu rejuvenizaciu, vyskúšam to urcite. Nie je to ani take drahé a hlavne žiadna op.

michaela329
Včera o 16:34
@anonym_6498a3

@michaela329 ja mám kvôli tomu mýtu tento problém presne odo dňa pôrodu, od 28 rokov. A nepodarilo sa to zlepšiť nijak.

@anonym_6498a3 čítaj poriadne, môže prísť skôr, no v konečnom dôsledku vekom príde rovnako ak u ženy, čo nerodila vaginalne. Sekcia nemá ochranný účinok. Ja som napríklad mala prolaps, dávno pred otehotnením - uhnala som si ho pravdepodobne športom.

yoxinka
Včera o 16:41

Nezačínaj Kegellove cviky len tak halabala sama. Nájdi gynekologickú fyzioterapiu, nech sa na to pozrie fyzio, aký presne problém tam je. Potom cvič podľa jej pokynov. Keď to nepôjde cvikmi, potom budeš riešiť ďalej, ale určite skús tú fyzio. Pozor, to nie je obyčajná fyzioterapia, sú na to špeci ľudia, vyšetrenie sa robí vaginálne ako u gynekológa. Táto fyzioterapia ti môže veľmi pomôcť.

anonym_14db9a
Včera o 16:42

@anonym_autor Ja mám vyše 20. rokov a ktomu aj hyperaktivny močový mechúr. Katastrofa. Myslím, že po prvom ťažkom pôrode sa to začalo..ja už neviem..keď nevedia ani lekári pomôcť.

golfovalopticka
Včera o 17:13

@anonym_autor Urcite smer urogynekologicka, ta zhodnoti panvove dno, spravi sono, zhodnoti mechur, trubicu atd. Nasledne ti odporuci, co dalej - aj fyzioterapiu panvoveho dna. Nie je dobre len tak cvicit, ked nevies, na co konkretne mas cvicit - mne unik mocu po zapaloch napriklas sposobuje hypertonicke panvove dno, cize len kegelove cviky bez riadneho uvolnovania by mi len stav zhorsili. A urogynekologicku odporucam preto, lebo vyse troch rokov som sa trapila a ani jeden gynekolog a ani urolog mi nepovedal, ze vsetky moje tazkosti suvisia s brutalne stiahnutym panvovym dnom.

anonym_9d0147
Včera o 17:14
@michaela329

@anonym_6498a3 čítaj poriadne, môže prísť skôr, no v konečnom dôsledku vekom príde rovnako ak u ženy, čo nerodila vaginalne. Sekcia nemá ochranný účinok. Ja som napríklad mala prolaps, dávno pred otehotnením - uhnala som si ho pravdepodobne športom.

@michaela329 čítam poriadne a vôbec to nie je tak, že príde u každej bez rozdielu. Viac tým trpia ženy po vaginálnom pôrode a to je fakt.

Strana
z2