Vaginálna mykóza. Čím to môže byť?
Dobry den, chcem sa opytat, ci ma niekto skusenosti s castou vaginalnou mykozou. Mala som ju casto, potom som bola vysetrena na imunologii koli aj inym veciam a mala som asi rok pokoj. Okrem toho neovulujem, takze beriem clostibegyt a pregnyl. Nejak sa mi to pozeram, ze opat asi vratilo. Uz to mam druhy krat, asi pred 3 tyzdnami a je to tu znovu. Je to velmi neprijemne. Chcem sa opytat, ci mi niekto nevie poradit, ci to moze mat za nasledok aj oralny sex. Dost dlhu dobu sme mali s manzelom chraneny pohlavny styk, pretoze sa mi robia protilatky proti spermiam a chraneny styk s kondomom to vraj pomoze vravel mi moj lekar /imunolog/, taktiez sme nemali v tu dobu oralny sex. Neviem, ci to bolo tym, no mykozu som dlho nemala. Teraz sa pokusame o babo a tiez mame aj oralny sex, tak neviem. Dakujem za odpovede.
@ingmiriama su to tabletky, lahko sa prehltaju. riesia problemy s imunitou komplexne a treba vybrat cele jedno velke balenie, ale mam s tym velmi dobre vysledky 🙂
@lienocka2673 tanga zahod! To je zdroj bakterii. Suchanim gatiek sa Ti dostavaju analne bakterie rovno do posvy a tam sa spusta kolotoc zapalov. Toto musel vymysliet len zakerny uchyl. Nech si ich natiahnu chlapi!
@abriela
to Ti povie kazdy gynekolog ake su nezdrave. Mas snurku tam kde nema byt. V konecniku. A konecnik mas osidleny crevnymi bakteriami, ktore sa pekne krasne presuvaju stahovanim, natahovanim a presuvanim pocas chodze tam kam nemaju. Zbytocne potom dbas o sposob utierania ak nosis tangace. Ved snad dodrziavas ako sa treba utierat po malej potrebe ked si zena, nie? Spredu dozadu, nie opacne. Tangace Ti pekne tuto medvediu sluzbu spravia. Ale ako chces, kludne ich nos, len sa potom netreba cudovat neustalym mykozam, kadejakym vytokom a bakteriam v posve, ktore tam nemaju co hladat.
Apropo nohavicky - sice sa suchaju, ale pokial nemas mini cislo zarezane do analu, tak sa suchat mozu, tie nemas v zadku ale na zadku.
zdravetelo@centrum.sk vaginalna mykoza sa da vyliecit pouzivanim anionovych vloziek a intimiek...
Nechtik lekarsky
http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/nechtiklekar...
@jahoda ahoj jasom mala rosalgin,bolo dobre a raz mi mykozu antibiotiká vrátili a uz ju mám furt
ja teraz bojujem s podrázdenou kožou okolo ohanbia az po konečník,co mi kožu vydrázdila menstruácia a aj napriek hygiene ako je bezné,mi ABT vrátili mykozu aaj tým pálením svrbením ,a ukrutnou bolestou pri sedení,mám uz aj chcastičky dookola a neviem co stím ani canesten, ani framykoim,ani fungicidin nepomáha any pytiol ao a este som sa neodhodlala ku gynek.bojím sa ze ma vyhreší preco som skor neprisla a tak pátram co to je a ako na to
😝
@lauraaaaaa neviemm či by to zabralo, ale mojej malej na extra podráždenú pokožku pod plienkou zabral perfektne Imazol krémpasta. Možno by to pomohlo aj tebe
@lauraaaaaa Pri takomto podrazdeni treba ist hned na gynekologiu. Hanba ide bokom, treba to poriadne preliecit. Existuje vela druhov masti ale ked si to budes liecit sama tak casom ti uz tie maste nebudu zaberat takze urcite treba zajst na gynekologiu. A Imazol urcite NIE!!! to je na uplne ine urcene, iba si s tym mozete uskodit. Chodte hned zajtra k lekarke, neviem na co cakate. Ja som sa tiez bala ked som mala prvy krat takyto problem a doktorka ma lutovala ze ako ma to musi hrozne boliet ze naco som sa tolko trapila. Gynekolg je lekar ako kazdy iny a je na to aby pomahal ked je problem.
Nemastila by som to imazolom. Skus ten vyplach rosalginom, nech sa vycisti zvnutra, a daj si na par dni probioticke tabletky, do posvy.To upokoji trochu. Je dobre súčasne s ATB brat probiotika, nech sa mykoza neobjavi.
@lakocinka ked uz ma chrasticky tak urcite bude potrebovat daky krem, len toho je vela druhov , ja som pouzivala uz asi 3 rozne druhy ak neratam Canesten a Fungiidin, lenze nebudem radit ziadne lieky lebo nie som lekar.
Ked je vazny problem tak sa urobi aj odber na kultivaciu aby sa vobec zistilo co je tam za druh mykozy alebo kvasiniek a potom sa podla toho aj upravuje liecba. Takze ja by som urcite uzivatelke lauraaaaaa odprucala urychlenu navstevu gynekologie. Taketo odkladanie moze viest ku komplikaciam alebo chronickym ochoreniam, treba sa ozaj liesit a nie skusat kadejake "babske rady" z internetovej diskusie. A do buducnosti ako prevencia je vela moznosti - probiotika, Rosalgin, bavlnene spodne pradlo, jest menej sladkosti (z presladenia organizmu sa premnozuju kvasinky), neparfumovane vlozky a niekedy nerobia dobre ani intimne mydla - cista voda je najlepsia.
@jenny_m ano dnes nie ale zajtra určite idem na gyndu,a vlozky používam parfemované no nie naschval,stále take vychytím 😅 a sladkosti tagmer nejem aani kávu nesladím niekedy.dakujem za dotlačenie na gyndu,potom poviem čo bolo. 😀
Mykozu sposobuju premnozene kvasinky /candida/ ktore maju rady cukor. Cim viac cukru im telo da, tym viacej sa mnozia a tym viacej ma telo chut na sladke, je to zacarovany kruh. Treba znizit prekyslenie organizmu, bud pevnou vôlou odolat cukru / aj medik,aj v ovoci a dzusoch/ alebo si pomoct z prirody- mne zabral Fungilen kvapky, dve balenia a potom preventivne Mlady BIO jacmen kazdy den.
Nepravidelnu menstruaciu a ovulaciu som vyriesila Pijavicami lekarskymi, preventivne uz stvrty rok a mam po 22r trapenia konecne pravidelnu menstruaciu bez bolesti a bez PMS.
Ties sa mi osvedcili anionove vlozky. Viete o tom, ze tie bezne dostupne v drogerii su bielene chlorom? Aj tampony, potom maju gyndosi fuuru pacientiek, ked doporucuju O.B.
@anait neviem presny dovod preco nie, asi preto, ze akekolvek "lieky" nie su prave to naj v pripade ze sa snazite, resp. si tehotna... mne to lekar povedal, ked som to riesila ako moj problem a on ze "radsej teraz nie".. takze nejake vysvetlenie ti nedam zial, len opisujem svoju situaciu 😉 kazdopadne drzim palceky nech sa coskoro zadari 😉
ja napisem moju skusenost. odkedy sa muz :tam: neumyva mydlom (a ja tiez len cistou vodou, len studenou) tak som mykozu nemala uz ani raz. a to som ju mavala dost casto. prestala som nosit aj silonky a fantasticky za 1 den zabera tantum rosalgin. 🙂
ahojte dievcata, toto je velmi citliva tema🙂. vahala som, ci napisat alebo nie. citala som vase rady, zneju dobre. lekar mi na dany problem predpisal canesten vaginalne tablety. povedala som, nech mi da to najlepsie, co moze🙂, nech mi to rychlo zmizne. krem mi vsak nepredpisal. mam ho o to poziadat, ci myslite, ze tablety budu stacit?
@modrofuzik11 krém si môžeš kúpiť aj sama, na predpis sú len tablety, pokiaľ cítiš nepohodlie, svrbenie, pálenie, môžeš aplikovať cez den a večer tabletu
dakujem🙂, verim, ze canesten zaberie. kupim pre istotu aj krem. nech sa toho zbavim.
@zvedavamt ahoj OB myslíš značku tampónov? ja som roky používala naturellu a nakoniec hnus, zistila som že tá voňavá zložka mi narobila paseku .. sobota večer, nič nebolo po ruke, iba sudocrem, tak som použila a úľava hned, odvtedy vložky iba z lidl, na tie jediné zatiaľ neragujem, aj cítim že sa mi obnovilo prostredie na predchádzajúci stav pred "nepohodlím" .. po týchto skúsenostiam som zároveň rozhodnutá svoje baby látkovať, žiadne jednorázovky naplnené chemikáliami, iba v nutnosti
pricin je vela, staci aj znizena imunita kvoli stresu napr. a kvasinky sa premnozia, inak su beznou sucastou vaginalnej mikroflory, ani vlhko nerobi dobrotu, rozne hormonalne zmeny, strava, urcite to vsak treba cim skor preliecit, same sa to nezlepsi, kvasinky sa budu len premnozovat, odporucam vam na to Canesten GYN, bezne dostupny v lekarni, ma vyborny fungicidny ucinok, cize premnozene kvasinky usmrti a liecba bude uspesna, treba sa spytat v lekarni na nejaky z produktov - su tablety i masticka, 1dnove i 6dnove balenia, balenia aj pre partnera take kombinacie, vhodne je preliecit aj partnera, nech mate pokoj na leto 🙂
Ahojte! podľa toho, čo tu čítam mám mykózu! hustý, tvarohovitý, nezapáchajúci výtok, ktorý ma svrbí! Mávam to odkedy mi bola robená serkláž v 16tt! 10 týždňov som sa v kuse liečila a vlastne to bolo aj príčinou môjho predčasného pôrodu v 26tt!
no a už vyše roka sa trápim...dr ma liečil už kadečím....vyskúšala som aj rosalgin...a nič! a teraz to mám zase...som 14DC...
poraďte mi nejaký voľnopredajný liek...na predpis som už užila asi všetko! naposledy ked mi robili kultiváciu, som tam mala všetko možné! 😲
potrebujem sa to zbaviť, lebo je to nepríjemné...nepotrebujem aby sa liečil aj môj partner...
pomooooc!
@bubu4125 skús biely jogurt...mne sa to posledný rok tiež stále vracia, síce nie kvasinky, ale stretptokok a skúsila som všetko možné, teraz frčím na jogurte a zaberá ... ešte mám v zálohe výplachy koloidným striebrom, som povedala, že lieky až v krajnom núdzovom prípade... ten jogurt si normálne na intímku natriem ... je to síce potom celkom smrad, ale tak hlavne, že pomáha 😎

ahojte
mne sa robia mykozy z vloziek, kotre su aj ked len trosku parfumovane, toaletny papier navonany a pod.