icon

Veľmi zlý spermiogram

katkaba1
26. okt 2017

Ahojte, som tu viac menej nová, do diskusii som sa zatiaľ nezapájala, neviem ako to tu presne funguje..
Máme taký problem..dosť závažný, úplne mi to zlomilo srdce. Snažíme sa o bábätko..ja mám 28 rokov, priateľ bude mať 40..je v dobrej forme, pravidelne cvičí, žije v podstate zdravo..ALE - spermiogram je katastrofálny ☹ Výsledky boli počet spermii na 1ml 1-3milionov, pohyblivosť žiadna a všetko zlé...toto nám napisal Dr. ☹ Keďže som v tejti situacii uplne nová, aj čo sa týka snazenie sa o bábo..neviem čo teraz ďalej ☹ Dr je taký ' šuflikant'..komunikacia len cez mail..ideme hladať možnosti. Ako aspoň trochu tie potvorky rozhybať. Prosím o akekolvek rady ☹ Som z toho hotová...aj partner ☹
Ďakujem..

lilyianka
26. okt 2017

@zibi tak moj ma napisane ze hypoplasio testis 1.utq....to prosim ta znamena co?
A naposledy mal taketo vysledky (obj.5,5ml)
Denzita 22mil/ml
Pohyblivost 40% a+b
Morfol. 50%normal
Aglut 2%

Vies mi povedat ci to je zle ci nie?

bruneta880
26. okt 2017

@katkaba1 kúpte si aj sypané čaje,
Pre teba alchemilka a pre partnera kotvičník oba sú na plodnosť.
Veľa zdaru

zibi
Autor odpoveď zmazal
lilyianka
26. okt 2017

@zibi robili mu to u nas v TT urolog..ale mam aj bysledky spg z Gynfivu...ale ten je uplne inak popisany
Pocet spermii 7x10 na siestu ml
Motilne 4x10 na siestu ml
Motilita A 20%, A+B 80%
Patologia 80%

Cize tomuto uz vobec nerozumiem....vies mi aj toto prosim vysvetlit? ☺
Je velky rozdiel medzi tymi spg?

katkaba1
autor
26. okt 2017

@bruneta880 ďakujeme pekne za radu.
O týzden vo stvrtok sme objednaní do ISCARE na novy spermiogram a nasledne priamo na sedenie s urologom, dufam, ze nam povie lepsie spravy ako ten nas doterajsi "suflikant" hnusny

zibi
26. okt 2017

@lilyianka a ktorý bol robený ako prvý?

lilyianka
26. okt 2017

@zibi prvy je z GF a druhy je ten vrchny...v GF mu robili v juli min.rok a ten vrchny je robeny vo februari tento rok...predtym mal robene este 2 spg a to na zac.min.roka a potom na jar

zibi
Autor odpoveď zmazal
zibi
Autor odpoveď zmazal
nuska
26. okt 2017

Odporúčam aloe vera gely, pravidelné pitie pre oboch. Plus omega 3, naozaj kvalitné a zinok. Vhodná je aj tabletková forma cistus incanus. Je to taký kvietok, ktorý obsahuje polyfenoly a navyše v tabletke je aj zinok už pridaný. Napíšte mi, poradím.

bruneta880
26. okt 2017

@katkaba1 nemáte za čo, nebojte sa, isto to dáte 😉
Ak ešte môžem, ja byť na tvojom mieste skúsim najskôr všetky prírodné formy, ono to chce hlavne relax a kluď, netlačiť veľmi na pílu.
Chápem, že túžba byť rodičom je veľká a silná, ale aj napriek tomu by som so syntetickými látkami počkala, majú totiž veľa nežiadúcich účinkov na tvoje telo.
Ja chápem že teraz vás to láka ísť do lekárne, nejakého shopu a nakúpiť všetko čo by pomohlo, ale veľa vecí je o psychike...
Možno ani ďalšie vyšetrenia by som zatiaľ neriešila, lebo ani tie na psychike tvojmu partnerovi nepridajú...ešte by som tomu dala čas...aspoň rok.Uvoľnite sa obaja a nemyslite na to.
Mám vo svojom veľmi veľa párov, ktorým sa nedarilo no podarilo sa až keď sa prestali tak urputne snažiť.Dokonca známej lekár povedal, že nebude mať deti 🙄 A teraz má 6 ročného chlapca.
Držte sa

katkaba1
autor
27. okt 2017

@bruneta880 Ďakujem za povzbudive slova, važim si to, dosť mi to pomaha, už som sa trochu ukludnila..
My sme zatial na pílu moc ani netlačili, ani nemôžem povedať, že sa nejak urputne snažíme, rozhodli sme sa cca pred pol rokom, že už to pojde 'naplno'..
Mňa len vystrašili vysledky, respektive ma vystrasil doktor tym vsetkym, nič pozitivne nam nepovedal tak ma to škokovalo..aj k tomu SpG sme sa dostali náhodou, mňa to napadlo skrz toho, že som sa docitala ze problem s testosteronom priamo ohrozuje kvalitu spermii.. N dalsi SPG ideme len preto, lebo ten povodny DR nam povedal len ze zle zle zle vsetko zle ale nič podrobne, žiadne moznosti co a ako dalej. Tak ide znova o tyzden a tam mame dohodnuteho rovno urologa ze si s nami sadne a povie podrobne vysledky, hodnoty, moznosti, co sa da, neda..
Nepotrebujem byt tehotna o mesiac-dva,tri.. urcite nepojdeme hned bez hlavo do brutalnej chemie ci umeleho..to odmietam.. Dame tomu cas ale potrebujeme zacat riesit stav ktory je a potrebujeme ho zlepsit..o to nam ide..aj cajikmi, vsetkym moznym.. Musi to ist, odmietam to, že sa to nebude dať inak len umelo..

katkaba1
autor
27. okt 2017

@zibi ďakujem zibi.. ale niekde bude problem, ktory lekari nevedia zistit..
On totiz partner cvici, teda je sportovec - neberie ziadne nepovolene latky ale klasika BCA, carnitin, tribulus a podobne si dava kedze cvici tazke vahy..lenze tato forma testosteronu mu nijak nepomaha, resp na vysledkoch nie je vobec badatelne, ze nejaky testosteron formou takychto doplnov berie. Jedine co zmeni vysledky je ked mu priamo do zily pichnu testosteron vo velmi koncentrovanej forme..

zibi
Autor odpoveď zmazal
katkaba1
autor
27. okt 2017

@zibi ten testosteron sme uz riešili, žial, dostali sme vsade rovnaku odpoveď - pričina nizkeho testosteronu, resp. Pricina pnahleho poklesu je neznama..vraj ak na to raz niekto pride tak ho nominuju na Nobelovu cenu.. zatial teda potrebuje kazde 3 mesiace injekciu aby bola hladina dobra.
Na prefuky ani nic podobne zatial nepojdem. Je to aj bez toho strasny stres pre mna..rozne lekarske zakroky su pre mna uplnym neznamym, bojim sa aj toho ked musim ist na obycajnu krv na preventivke ..🙈 Musim zaklopat som zdrava, nie som nachylna ani na ziadne zenske problemy, ani len mykozu som nikdy nemala.. Az sa podari dat jeho do poriadku a nedarilo by sa tak by som isla skumat veci podorbnejsie u mna..
Uz teraz len pockat do stvrtka aky bude ortiel.. budeme mudrejsi ked budem vediet podat podrobnejsie info o hodnotach

bruneta880
27. okt 2017

@katkaba1 jasné 😉 Len som tým chcela povedať to, že tvojho partnera to môže trochu trápiť, veď vieš chlap ak má takýto problém tak je to väčšinou pre nich dosť citlivá situácia...pred ním sa tvár v pohode aby sa necítil pod nejakým tlakom lebo stres z toho, že je nejaká komplikácia na jeho strane, môže vášmu snaženiu uškodiť.Aj keď si myslím, že aj keď budeš v pohode, on to vnútorne bude riešiť.
Hlavne nech sa nestresuje, (aj keď to je dnes takmer nemožné 🙄 ) veľa spánku, veľa tekutín to všetko má vplyv aj na hladinu testosterónu.
Žiadne sójové výrobky ani zelené či čierne čaje okrem kotvičníka a tiež zázvorového -ten by mal piť denne.Obmedziť mliečne výrobky hlavne tie nízkotučné, ale mal by jesť veľa bielych plnotučných jogurtov ideálne aspoň 5% tuku, tiež papať kyslú kapustu, hovädzie aspoň raz týždenne, aspoň tri krát do týzdňa vajce, ale aby bol žĺtok tekutý, papať rybi, olivový olej....písala si že žijete zdravo, tak teda ma napadlo pár tipov, ktoré súvisia s testosterónom 😉
Ešte raz držím palce a nejaké negatívne informácie si veľmi neber 😉 A nezabudni dať vedieť keď budeš už mať mimi ❤

katkaba1
autor
28. okt 2017

@bruneta880 och..ja sa tvárim v pohode, resp.snažim sa ale povedal mi, že čim viac sa snažim tvarit sa v pohode o to viac je to na mne vidieť.
Ale ako viem, ze vo stvrtok nam 'pomôžu' (pre mna uz aj to je pomoc ze mi to niekto vysvetli ako 'debilovi'-laicky co ano a co nie ), tak uz som viac v pohode 🙂
Zajtra ideme na strelnicu, uznali sme, ze bude lepsie 'dat to von' takto - kricat na celu hubu pre ulavu v Ba by asi nebol najlepsi napad 😀
Urcite dam vediet, ak sa mimi podari niekedy normalne tak to bude vediet celyy svet aka budem stastna 👶😍
Ďakujem vsetkým za rady..ani som netušila, že tu sa tak navzajom podržite❤

zibi
28. okt 2017

@katkaba1 daj vedieť ako ste dopadli ,drzim palce

katkaba1
autor
31. okt 2017

Termín na štvrtok nám v iscare zrušili 🙈 vraj si Dr zobral dovolenku celý týždeň.. Začiatok teda nemajú moc dobrý ako prvý dojem. Naobjednávajú a potom oznámia, že si vzal doktor dovolenku.. nemám slov. Myslela som, že aspoň tieto kliniky sú zárukou serioznosti..ale na SK ma už asi nic neprekvapí.. Takže zase nič..čakať a čakať🙈

lal
31. okt 2017

@lilyianka to vam robil Gerbel, ze? Tomu doktorovi by som najradsej oci vyskriabala, nam takmer znicil zivot, odbornik. To o tych semennikoch zmensenych napisal aj manzelovi a vobec to nebola pravda.

lilyianka
31. okt 2017

@lal ano Gerbel...ono je zaujimave,ze on mojmu muzovi povedal,ze spg neni taky zly a pritom ked ho videl moj gynekolog i sestricka tak povedali,ze zase slava to nie je
Tak comu verit? A komu ist?

lilyianka
31. okt 2017

@lal preco vam takmer znicil zivot? Kdr a ako ste to potom riesili? Co nakoniec tvojmu muzovi bolo?

lal
31. okt 2017

@lilyianka boli sme u neho na spg, cele zle, pricina neznama, tak to je, mame sa s tym zmierit a ist na umele. Zaroven tam napisal henten blud o zmensenych semennikoch, co ako sme neskor zistili, nebola vobec pravda. Skusali sme to s nim pol roka, pchala som do muza rozne vitaminy, spg sa trosku zlepsoval, ale nic moc (ved niet divu, ani sa zlepsit nemohol), na co Gerbel do muza vyskocil, ze dalsia kontrola o rok, ze nam nepomoze nic, nech to uz konecne pochopime. Stale mu len strkal do ruky letaky centra, nech ideme na umele. Preco by aj nie, ked on ma z toho cash, naco by nieco riesil...
My sme sa nakoniec na neho vykaslali, ja som neverila, ze zdravy chlap moze mat tak zly spg bez priciny. Nakoniec sme sa seriou stastnych nahod dostali k dr do Prahy, ktory muzovi sfleku diagnostikoval varikokelu, premeriaval mu aj tie semenniky a ze absolutne nic nema zmensene, chytal sa za hlavu co za bludy nam tam Gerbel popisal. Muz podstupil operaciu a o osem mesiacov som zrazu bola prirodzene tehotna. S diagnozou oligoasthenoterato, posotykam ze pocet sme mali 1 mil/ml. Fakt odbornik.

lilyianka
31. okt 2017

@lal tak mojmu vobec nestrkal ziadne letaky na umele oplodnenie...normslne k nemu chodil na spg a za 3m kontrola....do nicoho ho netlacil,nic nepropagoval...tak neviem...praveze vravel,ze on bol v pohode a mily kdezto o sestrickach sa to povedat nedalo

eliska13
31. okt 2017

@katkaba1 chápem, že si teraz v strese, ale to, že športuje a zdravo sa stravuje nič neovplyvní, že má 40 r a problém s testoteronom co znamená akokeby bola žena v prechode.A k tomu zle spermie ten zápal či infekciu môže mať znova.Ja na tvojom mieste nejdem hneď do Iscare, ale počkám čo navrhne jeho urológ a až potom idem po svojom.Nikto nehovorí, že jeho stav sa nezlepší hlavu hore!🙂
Dnes má každy 3 pár problém s otehotnenim

lal
31. okt 2017

@lilyianka mozno zmenil medzicasom pristup, my sme u neho boli pred tromi rokmi a vdaka jeho superschopnostiam nevidiet na sone vyraznu a zjavnu varikokelu (doteraz som presvedcena ze ju videl, ale chcel nas dostat do centra) sme zbytocne stratili kopu casu. Nebyt mojej tvrdohlavosti, tak nikdy deti vdaka nemu nemame. Nam najprv nutil profertil, hormonalny profil sme si sami museli vydupat a ked to zabil s uzasnym folandrolom, tak som mala akurat tak dost. Pri kazdej navsteve letacik s centrom s informaciou, ze nech ideme zrovna tam, lebo tam robi jedna trnavcanka 😂 Skvely dovod. Nakoniec manzela vysluchal preco nechceme umele, ci sme tak strasne veriaci.

katkaba1
autor
31. okt 2017

@eliska13 Ja som do iscare isla len kvoli spg aby si s nami Dr sadol. Lebo ten jeho urolog je taky doktor suflikant. Vysledky oznamil mailom, dostat sa k nemu osobne nemozne.. takymto tempom by som otehotnela o 10 rokov..ak vobec. Ale teda ten ISCAre ma nahneval.. uz som za nevedela dočkať a zase ma takto zrušili..och..
Ten prechod napadol aj mna..lenze zena v prechode nemoze mat deti..muz v prechode moze mat?
Vtedy ked mal zapal mal uplne krvavy ejakulat... to sme leteli na pohotovost lebo sme nevedeli kto z nas krvaca..bolo to strasne. Teraz nema ziadne taketo priznaky. Ani Dr nehovoril o zapale - na krv chodi pravidelne kvoli testosteronu.. Ja uz neviem. Da sa este nejak inak lepsie/hlbsie zistit zapal niekde v tele?

eliska13
31. okt 2017

@katkaba1 je dobre,že ste sa pustili do toho.Pozri má nízky testosterón u muža v takom veku to nebýva bežné s tým súvisí potencia a malo či poškodené spermie.Tu nie je tak problém tie spermie, ale prvotný je testosterón od toho závisí ostatné.Ano je akokeby v prechode.Ale čakajú Vás vyšetrenia nic nie je nemozne, ale mala by si byť pokorná k IVF nikdy nevies či to nebude jediná možnosť.

lilyianka
1. nov 2017

@lal moj tam chodi od minuleho roka...a tiez mu povedal nrch si kupi folandrol,tak skusili sme tri mesiace a potom som uz sama zistovala co by bolo dobre uzivat...folandrol je zbytocne drahy a podla mna ucinok mozno minimalny az ziadny...

katkaba1
autor
2. nov 2017

@eliska13 Veď práve, že ten testosteron je u nas prvotný problem. Lenže rieši sa už vyše 2 rokov a stav je stále nemenný. Dostali sme vyjadrenie, že pôvod poklesu je všeobecne neznámy - príčinu určiť nevedia. Ciže vyse 2 rokov riešime len injekčne..
K tomu IVF.. neviem uplne presne opisať dôvody ale ja to akosi odmietam.. nie preto, ze by som bola veriaca a pod.. neviem, jednoducho s tým nie som stotožnená.. Ale samozrejme, ak by iná možnosť nebola.. začala by som nad tým rozmýšlať. Ale chcela by som sa tomu vyhnúť.. Uvidime, tak nejak mám pocit, že lekarom je to uplne jedno..pre nich ivf je ohromný zisk.. dnes je už moderne riešiit vsetko umelo.. miesto toho aby sa snažili podporiť a riešiť to prirodzene..