icon

Veľmi zlý spermiogram

katkaba1
26. okt 2017

Ahojte, som tu viac menej nová, do diskusii som sa zatiaľ nezapájala, neviem ako to tu presne funguje..
Máme taký problem..dosť závažný, úplne mi to zlomilo srdce. Snažíme sa o bábätko..ja mám 28 rokov, priateľ bude mať 40..je v dobrej forme, pravidelne cvičí, žije v podstate zdravo..ALE - spermiogram je katastrofálny ☹ Výsledky boli počet spermii na 1ml 1-3milionov, pohyblivosť žiadna a všetko zlé...toto nám napisal Dr. ☹ Keďže som v tejti situacii uplne nová, aj čo sa týka snazenie sa o bábo..neviem čo teraz ďalej ☹ Dr je taký ' šuflikant'..komunikacia len cez mail..ideme hladať možnosti. Ako aspoň trochu tie potvorky rozhybať. Prosím o akekolvek rady ☹ Som z toho hotová...aj partner ☹
Ďakujem..

Strana
z4
eliska13
2. nov 2017

@katkaba1 je nemenný, lebo chlap je v "prechode" a už nikdy sa ten testosterón nenastartuje, ale dobry urológ Vám určite pomoze

katkaba1
autor
14. nov 2017

@zibi Ahoj zibi, boli sviatky, presunuli nám termín tak sme boli až teraz nedávno. Dostali sme sa k MUDr. Octavianovi Kucharikovi a nič lepšie sa nám stať nemohli..som z neho unesená..
Nuž, výsledky spermiogramu ale máme zlé, predošlý Dr zle prečital výsledky, počet spermii je len 200-300tisic na 1ml ale pohyblivosť tam mierna je.. Problém č.1 je ale aktuálne testosteron..povedal, že prv musime riešiť toto, bez toho spermie a bejby nebude 🙈 Hladina je len 3 miesto 13, povedal nam Dr, že je to neskutočne nizka hladina, ako 70 ročny muž 🙈 Ale spravil všetky možne vyšetrenia, odbery snad všetkeho čo sa odobrať a vysetriť dá..vraj musi byť niekde niečo čo je príčinou.. ten predošlý Dr..och, ten nič, aj injekcie mu davkoval zle 🙈🙈 inak..zaplatili sme mu 30eur za spg a vysledky kultivácie nám ani po mesiaci neoznamil a nereaguje... Pravdepodobne ho nahlásim, takyto clovek predsa nemôže vykonávat lekarsku prax.. 'uznávaný' urolog..smiešne, za recenzie si pravdepodobne podaktorí dobre zaplatia😨
No ale naspäť k nášmu problému - spg teda musime dať na vedlajšiu kolaj...takže aj bejby 😔 liečba testosteronu cca 1-2 roky..mal by sa zlepšiť spg..o 6 mesiacov ideme zase na kontrolny spg či sa zmenili hodnoty po nastavení liečby. Ak sa nezlepšia tak ideme pre istotu na zamrazenie dobrých spermii.. Ale urputne som ho prosila aby nám pomohol k prirodzenemu otehotneniu, je to pre mňa velmi dôležité.. Zatial nebudeme brať ani Macu, ani nič podobné na podporu aby nám to neskreslovalo vysledky testov.
Takže zatial necestujeme do Košic ani Prahy, pán doktor bol velmi profesionalny, citlivy, mily ..okamzite po 2 dnoch od navstevy dal termin a začal s diagnostikou, liečbou, vysledky expresne rychle..pači sa mi aj, že ked videl že som biela ako stena od stersu tak sa snažil velmi citlivym sposobom situaciu odlahčiť.. som nadmieru spokojná, lekarov neznašam ale jemu verím.. mam dobrý pocit..
Jediné, z čoho som smutná je, že už mi šibe trochu z babatka, naozaj som velmi velmi velmi chcela už buduci rok kočikovať...ale to nebudem určite 😔 Ale ako dr povedal : radsej neskor ako nikdy..

zibi
Autor odpoveď zmazal
katkaba1
autor
14. nov 2017

@zibi Áno, ten pol rok počkáme, nebudeme tlačiť zbytočne na pílu.
Ešte je možné, že mu potvrdia tu ureoplazmu alebo chlamydie, povedal, že aj to môže byť jedna z pričin toho zleho spg. Tam ale vraj ak sa potvrdi tak musim ist na gyndu lebo vraj to budem mať aj ja, takže by sme museli atb brať. Dufam, ze sa to nepotvrdi lebo atb som nebrala už dobrých 7-8rokov a ani minimalne dalšich 10 by som brať nechcela. Ale ja nemam ziadne problemy, ani priznaky nejakej choroby..nemala som nikdy ani len mykozu. Mysliš, že aj tak by mohli byť testy pozitivne?

zibi
Autor odpoveď zmazal
januska41
14. máj 2018

@zibi môžem poprosiť telefónne číslo do tej tkanivovej banky. Ďakujem.

zibi
14. máj 2018

055 6152068 malo by to byt toto😉

katkaba1
autor
25. máj 2018

Ahojte dámy, po dlhej dobe sa znova ozývam...mali sme nasadenú liečbu, injekcie testosterónu, nasadený Folandrol...a miesto toho aby sa nám výsledky aspoň o kúsok zlepšili tak môj drahť po včerajšom SPG zistil, že počet spermii v ejakuláte je presne NULA kusov !!! NULA !!!! Azoospermia...ja tomu nerozumiem..ako môže byť z aspoň niečoho zrazu vôbec nič ?!? Navrhli v ISCARe MESA/TESA...1500€ so všetkým..aj zamrazenie..samozrejme ak niečo nájdu...Prosím, čo môžeme spraviť? Vraj možno kvoli zápalu ktorý bol pred 3 rokmi sa mohli ucpať kanáliky kade spermie "idú" von.. ale až po 3 rokoch? Začinam si myslieť že nas len vodia za nos a ťahaju z nas za všetko nekresťanske peniaze a nikam sme sa nepohli, dokonca cúvame nazad..horšie a horšie.. čo môžeme ešte vyskušať? ..ďakujem...som zúfalá...

vyhuelka
25. máj 2018

@katkaba1 ahoj, hmmmm no ja neviem, ak im neveríš išla by som k urologovi na dalši spermiogram... a tam uvidíš či je to také zlé alebo čo

katkaba1
autor
25. máj 2018

Na spermiograme sme boli už 1000krat...nejde o to, že neverím, že tam bolo nula kusov..ide mi skôr o to, že sa mi zdá, že vôbec nehladajú príčinu, nesnažia sa zistiť kde by mohol byť problem..posielaju nas stale na nejaký iny zákrok/vyšetrenie za nekresťanske peniaze ale medzitym miesto aby sa nam výsledky zlepšili tak sa radikalne zhoršili. A CAR miesto toho aby hladal pričinu tak nas posiela na MESA/TESA..však prečo aj nie ked zarobia 1500€.. neviem kam isť, je to viac podnikanie ako medicina..všetky CAR😔

vyhuelka
25. máj 2018

@katkaba1 tak ak má muž problém treba to riešiť s urológom... tu ti car nepomože... a ak to bude vidieť aj dr veľmi zle musíte si pripraviť na to že bohužiaľ v dnešnej dobe sú tieto veci veľmi drahé :-/ nie každý má na to peniaze... ja viem :-/

tinka133
24. okt 2018

Dievcata prosim viete mi poradit co pomoze na spermie s vysokou fragmentaciou DNA? Dakujem

havia
11. dec 2018

@katusikkk mne sa posarilo na prvu supu. a ked som ptm isiel na spermiogram, lebo mam len jedno vajo, tak bolo len 1,7mil/ml pohyblivych a a20% ?B80% patologia 90%. opakovany u bolo 6mil/ml pohyblivych a parametre tie iste a mnozstvo 4,5ml. ono vraj norma je 1,5ml a 15mil/ml..tak 4,5mla 6mil/ml je teda lepsie mnozstvo. ono ked ma byť, tak bude a zhodou nahod sme trafili na 16den cyklu. vyslo najavo,ze ma 31dnovy cyklus. stresy nerobia dobrotu. ja som mal vtedy 37r a "mlada" 19

ziabronozka
10. jún 2020

@katkaba1 viem čo cítiš, aj ja to prežívam.

abont
11. nov 2020

Prosim vas co znamena patologia%96

abont
11. nov 2020

Prosim vas co zname na motilnih spermii<40% a< 32%progresivneho pohibu a patologiu mam 96%<a39mil spermil spermil<15 x10mil
ejakulalu leukocitoh<1x10/ml ejakulatu a objem ejakulatu pot 1.5ml pohib spermii mam progresyvni pohyb. dopredu a pohib vo velkih kruznicah A ......B......pohib v malyh kruznyciah a stacionarny a stacionarny pohyb ak vjete coto je prosim napistemi a porate co pomoze dakujem

segi7777
10. mar 2021

@abont ahoj ja som bral fertilmen plus od babystar a kozinec blanity po 2mesiac sa zlepsenie o vela

frida1990
10. mar 2021

@segi7777 ahoj, a aká bola odchýlka spg, počet alebo rýchlosť? U nás je to kombinácia nízkeho počtu a zníženej rýchlosti a zatiaľ nejak zásadne nepomohlo nič. Ten Kozinec vo forme čaju alebo tinktúry? Vopred ďakujem🙂

segi7777
17. mar 2021

@frida1990 poviem to takto bol som v kosiciach u hrivnaka po prvom vysetreni o mesiac mala byt kotrola takze nanovo spermiogram ak by bol zly tak vyter no mne sa to nepozdavalo ze hned o mesiac takze internet a našiel som to co som písal vysledok kozinec od oktovbra som bral a fertilmen novembra a pochvalim sa uz sme tehotny.a mal som ako spermie bolo az az ale pohyblivosť a rychlost dost slabe podla jeho normy 24percent tak asi tak

segi7777
17. mar 2021

@frida1990 tabletky kozinec

mulm
16. dec 2021

@katkaba1 ahoj podarilo sa vám otehotnieť

segi7777
16. dec 2021

@mulm ano mame 6tyznovu srdiecko

katkaba1
autor
16. dec 2021

@mulm ahoj, áno, dnes máme už 1,5 ročné dvojičky. Nešlo to však prirodzene. Nakoniec po 4 rokoch sa konečne podarilo a rovno dvojmo😄

mulm
16. dec 2021

@katkaba1 postúpili str umelé

katkaba1
autor
16. dec 2021

@mulm áno, nakoniec sme museli. Nevyšlo ani to na prvýkrát ale dôležité je, že sa to nakoniec podarilo.
Chystáte sa na umelé oplodnenie?

mulm
27. dec 2021

@katkaba1 áno

Strana
z4