Vplyv ochlpenia na vaginálne problémy
Ženy zaujímalo by ma, či sa tu nájde nejaká, čo trpela gyn. problémami a pomohlo to, žeby sa prestala holiť ? ja už neviem kudy kam. U gynekológa som často, samé čípky, maste, dokola stery, v lekárni vyskúšané všetko možné a vkuse nejaký problém. Hygiena 100% už neviem či sa mám kúpať v save. Rozmýšlala som načas sa neholiť, či by to pomohlo fakt neviem.
@nttnnt enteroccoccus sa da dobre liecit na imunologii. Moja dobra kamoska takto uzivala Urovaxom a pomohol. Este imunolog spominal autovakcinu.
@nttnnt ja sa holim od puberty,umyvam sa normalnym sprchovym,chodim do aquaparkov a proste nijako sa neobmedzujem a nikdy som nemala ziadnu infekciu ani gynekologicky problem. Podla mna tieto problemy musia suvisiet zvnutra a nie zvonka. Cize tym,ze sa prestanes holit,sa nic nezmeni. Skus sa zamerat na stravu. Vyradit mliecne vyrobky,skusit obmedzit mucne jedla a zaradit probiotika a vlakninu,viacej pit.
@marca12 ale to, ze tebe to nevadi, nic neznamena. To mas ako s inymi chorobami - niekoho len ofukne a uz lezi s horuckou 🤷♀️ Pri zlej imunite jej rozne opatrenia mozu pomoct. Ale urcite by som sla na imunologiu.
@simsalabim no uvidim co mi vyjde teraz zo steru, som zvedava, ak mi ho spravi teda ovsem… a podla toho sa uz budem musiet zriadit aj inym smerom
@simsalabim Prave preto pisem,ze sa musi zamerat na vnutorny problem a nie vonkajsi.
@marca12 ano, ale myslela som to tak, ze ked viem, ze som nachylna napr na mocak, tak teraz vecer nie som v zabkach, ale teniskach, hoci ini pobehuju v slapkach. Proste sa vyhybas veciam, ktore su spolufaktormi.
@nttnnt ešte mi napadli nejaké ďalšie veci. Nepoužívate parfumovaná/farbeny tealetny papier? Používate intímky? Tie nedýchaju a sú bielenie. A tiež vložky a tampóny. Ideálne skúste používať nebielene z bio bavlny alebo prejsť na menstruacne nohavičky, látkové vložky alebo kalíšok. Mnoho žien po obmedzení jednorazových hygienických pomôcok prestali mať problémy so svrbením a mykozami...
Nepouzivas lubrikant? Pred sexom aj sexe sa treba vycikat. Hlavne pri orale. Pit vela tekutin.
@patus_2 noo praveze som tie intimky teraz dost pouzivala ale to preto ze som mala stale nejake cipky a kremy a ono to pocas dna vyteka je mi to strasne neprijemne...ale aj tie intimky som uz velmi obmedzila a snazim sa kupovat take natural...toaletak pouzivam vkuse roky rovnaky obycajny harmasan stara klasika
@stanulienkat ano to viem pretoze som mala aj proslem s mocovym mechurom cize toto uz 100% dodrzujem vymocenie a aj utieranie sa po toalete (spravnym smerom)
Holenie s tým nemá nič. Ja to mám tak isto, ako @marca12 , žiadne problémy nemávam (pôvodne som mala napísané, že som v živote nemala, ale mala som, jediný raz, počas tehotenstva, možno vplyvom hormónov). Ale predtým ani potom nič. Nepoužívam žiadne špeciálne prostriedky na umývanie tejto časti tela. Spím zásadne bez nohavičiek, nenosím ani pyžamá (akože s nohavicami). Bola tu raz diskusia o tom, v čom spíme a všimla som si, že ženy, čo spia v nohavičkách, mávajú častejšie takéto problémy. Aspoň teda tam v tej diskusii to tak bolo. Tak neviem, či spíš v gaťkách, alebo bez, ale skús byť čo najviac "naostro". 😉
.. poviem ti, mala som len raz v zivote intimne problemy a to vtedy ked som vodu vymenila za intimny vag. gel CHILLY.. ked som prestala a zacala pouzivat cistu vodu , hned bolo vsetko ok ...

@sunshine_18 oralne ? aha bo ja mam tie vkladacie prave...no vyskusam aj t...boze 2 a pol roka len to nie!!!!