Žiaden dominantný folikul. Pomôže Clostilbegyt?
Baby, ktoré máte skúsenosti prosím píšte. Za posledné obdobie mám za sebou x vyšetrení. Najprv endometrium - vyliečené, potom rozbíjanie obličkových kameňou, vysoký prolaktín - naštastie už ok (prvý odber bol vraj robený len v zlom čase a bola som po rozbijani kamenov a tak) a teraz žiaden dominantný folikul. Snazime sa o dieta, stale sa nedari. Co ma caka? Zatial mam nasadené lieky clostilbegyt, resp.este len ich zacnem brat. Bral niekto tieto lieky? Pomohli Vam? Ak nepomohli čo ma čaká? Som už veeeľmi neštastná ☹
@monesz226 podari, ina moznost nie je 🙂 (najhorsie je, ze pred ostatnymi som silna a tvrdim, ze to pojde, ale v hlbe dusi, klesam :( ) neviem ci to aj vy tak citite, ale ak najdem niekoho so spolocnym problemom a dozviem sa potom,ze sa to vsetko podarilo, citim sa ovela lepsie a naberiem sil. tak dufam, ze sa budeme podporovat tym ,ze budeme vsetky onedlho kočikovať 🙂
@timmka no ja som len na zaciatku a neviem co ma vlastne este caka,ale uz teraz placem aj ja nad kazdym negativnym tesom,moj priatel ma tiez problemy a unho to aj tak ostane ale su tam aj dobre tak dufam ze nebudeme musiet umele oplodnenie,ja zas nemam pravidelnu ovulaciu a mam vyssi hormon ako je normal,len nechapem ak tabletkamy vyvolaju ovulaciu a aj spracuju spermie a vlozia do dutiny maternice tak preco nedokazem ostat tehotna ☹
@timmka no ja som dnes uz tolko preplakala, v praci uz na mna pozeraju ako na blazna 😀 a k veku ani mi nehovor, ani 25nemam a aha ☹ to sme dopadli. a s clostilom by som mala zacat pri najblizsej menstruacii (teda pokial nebude mat gynda dovcu, rpetoze mi povedal, ze pokial sa mu nedovolam tak bude mat dovolenku a ked bude mat dovolenku tak si nemam davat tabletky ale cakat do septembra ☹
@vvia aha, no s ovul. testami mam zlu skusenost, neviem preco ale myslim si, ze su to zbytocne vyhodene peniaze, lebo ty musis natrafit na ten spravny cas kedy sa meni hormon, ako ovulacny test stale ukazuje druhu ciarku, ale kazdym dnom by mala byt tmavsia , kym nedorazi ovulacia, skusa sa zaregistrovat na tuto webovu stranku http://www.fertilityfriend.com a tam si budes davat kazde den teplotu, len musis si merat rano, kym nestanes z postele a o rovnakom case 😀 , ale to asi vies, nic za to nedas , ked nebudes vediet po anglicky, skus google prekladac, ja som sa podla toho zaregistrovala 😀
@vvia joj, to cakanie poznam, tak dufam ze cim skor pride, aby si mohla zacat s clostilom, vela bab pomohol 😉 , no mne tento krat predpisal, aj tak ked tu moj dr. nebude, tiez ma dovolenku, ale meskaju mi, tak ho uz zastihnem na cca 11-12DC, tak pojdem na folikulometriu a uvidime ci zaberie 😉 , musime byt silne, i ked si poplaceme, ja kazdu mrchu placem 😀 , manzel uz nema nervy, teraz uz na manzela netlacim, ale mala som obdobie, ze sme sexovali kazdy den, az kym som mrchu nedostala, isli sme ako stroj, povedal ze dost, ze on to tak nechce 😀 , ale mal aj pravdu, teraz to beriem tak ma byt, tak bude, ale treba skusat castejsie, ked je chut a ked chcem babo tak musi byt chut i ked sa budeme pred manzelmi pretvarovat ako ja 😀
@vvia napíšem ti aj ja moju skúsenosť s clostylom. snažili sme sa asi rok keď mi doky nasadil clostyl. nabláznil ma ako to určite zaberie. keď prišla mrcha skoro som onemela. bola som totálne v šoku, lebo som čakala že zaberie hneď. brala som ho druhý cyklus. zvýšil mi dávku, tak zase sa scenár opakoval. zvýšil mi dávku teraz to určite zaberie. a...zase mrcha, ďalší cyklus s clostylom - folikulometria a žiadny dominantný folikul. vtedy som išla s takým plačom od lekára, do dnes si to pamatám. neverila som ničomu, ani liekom ani lekárom ani ničomu. štvrtý cyklus som bola totálne znechutená. mala som sex kedy sa nám chcelo a nie kedy povedal lekár a bola som presvedčená že to nevyšlo. 04. 04. mala prísť mrcha a neprišla, brucho bolelo ako šlak reku do čerta čo ma zase čaká, už mi nastavil pekne cyklus na 28 dní a teraz zase nejaké problémy. ale mrcha ani na ďalší deň, to už som zase preplakala, prečo ja sakra musím mať všetko na svete. a keď ani na ďalší deň neprišla, tak ma osvietilo a spravila som si test. na teste // a teraz si užívame krásny piaty mesiac tehotenstva...želám ti nech to má u teba rovnaký priebeh, resp.ešte kratší 😉
@gabriellka toto je krasny pribeh a dufam, ze ta budem nasledovat. ak by si mala pravdu, tak ja ani neviem, cim by som sa ti odvdacila. jaj drzim ti prsteky a blahozelam, urcite musis byt velmi stastna, aj ked si si tiez svoje uzila. tak uz len uzivat si naplno drobčeka 🙂
@vvia viem presne čo prežívaš. nečítala som všetky príspevky. ale aj ja som sa cítila dosť mizerne kým som stále čakala a čakala. kamošky tehotné jedna po druhej (aj tie ktoré vyhlasovali že majú na deti ešte čas) a ja som z toho mala riadne depky... treba len veriť a určite sa to podarí. a po tom všetkom budeme určite lepšie maminy ako tie ktoré ani nevedia ako k tomu prišli. držím palčeky, budem to tu sledovať, ako sa situácia vyvíja 🙂
@vvia ďakujem pekne. vieš ako sa hovorí čo ťa nezabije to ťa posilní. 😎 teraz sa mi to síce už hovorí, ale bolo to veľmi ťažké, no musela som s s tímto vyrovnať aj ked stále mám rôzne stavy, ale povedala som si, že ked nemôžem mať bio bábo tak aspoň spravím pekné dectvo nejakému špuntovi. a stále si tak poviem, že sú ľudia, ktorý sú možno na tom aj horšie. 😵
@vvia čitala som ostatné príspevky neboj asi každá, ktorá z nás túži po dieťati si týmto prešla. a čo sa týky sĺz to už ani nehovorím. každý mesiac pri každej mrche. do toho otehotnela moja naj kamoška ani nevieš ako som trpela to boli strašné muky, teraz tú jej malú zbožňujem ako by bola moja, ale aj tak sa pristihnem, že sa nemôžem na ňu tak fixovať nie je to dobre. a keď som teda dospela do štádia adopcie spadol mi veľký balvan zo srdca a opäť som dostala silu žiť a ísť ďalej. neboj pôjde to viem o čom hovorím. čo má prísť tak to príde. 😉
@timmka ahoj aj ja som mala takéto stavy, no nám sa to akosi nepodarilo, u mňa bol horší zdravotný problém. ak ti kolíše ovu, alebo sa predlžuje cyklus neboj toto všetko sa dá riešiť hormónami a upraví sa to postupne a potom to vyjde. taktiež som si preplakala svoje a ešte stále mám stavy, no nakoniec som sa rozhodla pre adopciu a dúfam, že mi to vyjde. a možno potom príjde aj bio dieťa. 😀 držím palec 😵
@lubinka13 ahoj, no na adopciu nie som pripravena a neviem ci niekedy budem, ja som z tych povah, ze adopciu by som nezvladla, no uvidime, mna trapi skor manzela ako ja, lebo akurat dnes som zacala spinit, tak sa tesim a zacinam na 3DC brat clostil ale uvidime ci pomohli manzelovi vitaminky co som mu kupila, ide v koncom augusta na spermiogram, bojim sa ☹ , ked nezaberie clostil, asi pojdeme koncom roka na umele, inac to nevidim, skusim vsetko
ty si nerozmyslala ist na umele? aky mate problem vy?
ja som taktiež absolvovala s clostil. no nám to nevyšlo potom som šla na laparo a tam mi zistili, že mám pravú stranu úplne nefunkčnú aj som to tušila mala som pred 9rokmi ťažkú operáciu s črevami a už vtedy mi nevedeli zaručiť funkčnosť vaječníka a do toho ešte nepriechodnosť vajcovodu a aby toho nebolo málo tak sa mi objavil dosť vážny problém s krčkom už som to mala rakovinové tak mi ho museli dva krát zrezávať a z toho dôvodu som bola neúspešná pri inseminácií nič sa vo mňe neudržalo a vytieklo to. a čo sa týka umelého aj keď čas ma už dosť tlačí hodiny bijú ako big ban no momentálne nemáme na to financie.tak z toho dôvodu som a rozhodla pre adopciu. bez dieťaťa si život neviem predstaviť tak som to riešila aspoň touto alternatívou. tiež som na to musela dozrieť.
ahojte baby, hovorí vám niečo plodné dni podľa astrologickej medicíny? topiaci sa aj slamky chytá dala som si to práve vypočítať a tam vám vypočítajú aj pohlavie dieťaťa. počula som, že vo veľa prípadoch to babám pomohlo a otehotneli. stojí to cca 20€ a spravili mi to na dva roky, lebo som tam mala nejaký problém s určením pohlavia dieťaťa. tak ten druhý rok mi spravili zadarmo. ak by mal niekto záujem dám kontakt. 😔
@gabriellka jaj dúfam že dopadnem ako ty a o chvíľku budem tehotná.najhoršie je to čakanie kedy príde menzes kedy lieky kedy konečne...veď to poznas. Všetko plánované všetko ratane... Jáj ako sa budem tešiť keď sa to podari. Určite budeme skvele maminy
@lubinka13 no neviem či v našom prípade pomôžu výpočty ak by sme boli zdravé tak na výpočet najlepšieho obdobia možno,ale takno pochybujem. No ak by ti to pomohlo tak daj vedieť ved zázraky sa dejú a možno toto bude jeden z nich. Úprimne už aj mna napadlo kade čo. Ako vravíš topiaci sa aj slamky chytá.
@vvia treba vyskúšať všetko a uvidíme možno motyka vystrelí a jasné dám vedieť mám to na dva roky tak mám dosť dlhé obdobie na skúšanie. a možno ked sa sústredím na tú adopciu tak nebudem v strese a nebudem každý mesiac myslieť či áno, alebo opäť nič a možno to tak pôjde skôr no uvidíme. každopádne budem informovať. 😵
baby nechapem tomu, ale prave som si robila ovulacny test a je pozitivny, ako je to mozne? clostil som este ani nezacala brat a vo stvrtok mi vravel, ze urcite ovulku mat nebudem....
resp., ze ziaden dominantny folikul tam nie je (ale tym padom asi ziadna ovulacia nie?) alebo ako?
Aaaaaaaa mám ovulaciu 😅 ver mi šťastná a to mi nasadil clostil. Ešte že som ho nezačala brat 🙂 a teraz už len ostať tehulka 🙂
@vvia tak neseď na nete, vieš čo máš robiť...uvoľniť sa z práce a 3 dni ostať v posteli 😀 😀 😀
aojte baby, nahodou som natrafila na toto forum a neda mi aby som vam nenapisala... v prvom rade vam vsetkym do jednej drzim palce 😉 aby ste uz skoro nabehli na spravnu ovulaciu a hned do stavu tehulkovania 🙂 napisem vam aj ja svoj pribehm aj ked to nie je celkom o tom o com tu pisete vy, ale vlastne nieco uuplne opacne...
odjakziva som mala nepravidelny menzes, kvoli "poblaznenym hormonom", ako to gyndosi moji nazvali. k prvemu tehu som dosla ani neviem ako, sex sme mali doslova sem-tam. TT na mna akosi nefunguju, zakazdym ked som si robila test vyslo nieco ine, ale citila som sa tehotna a tri mesiace som chodila za dr. ze som v tom a neverila mi...z nejakeho dodnes pre mna neznameho dovodu mi krv na betaHCG nevzala..raz mi urobila v pribehu jedneho dopoludnia 6TT a tri vysli pozitivne a tri neg. priklonila sa k tomu ze nie som.. ked to spatne pocitam v 13.tom tyzdni som sla k inemu lekarovi, ktory na mna pozrel a povedal mi ze som tehu, nechape co tam nie je jasne..bez akehokolvek vysetrenia..BOLA SOM.. zibral mi krv, objednal ma na uzv.. o par dni som na ten uzv sla a tam som zacala krvacat a o babatko som prisla.. moj novy dr povedal ze urobi vsetko pre to, aby som opat otehotnela..nutenu interupciu mi robili 27.6. hned na to mi nasadlil DUPHASTON. 27.12 som sla za nim, ze mam pocit ze som v tom..BOLA SOM.. A verte ci nie, ustrazil ma a dnes mam takmer 4rocnu dcerku..ale potom nepravidelnosti pokracovali ako predtym..a minuly rok s nastupom skol.roku som zacala krvacat a krvacala som celych10tyzdnov vkuse. potom mi robili kyret ale krvacat som neprestala, tak mi nasadlili atk aby to odstavili..a odstavili to tak, ze aj ked som prestala krvacat, menzes neprisiel. ani na druhy a treti mesiac..tak mi zacali robit rozne vysetrenia a povedali mi ze proste mi vypovedali sluzbu vajecniky, ze sa nevytvara vajicko, neovulujem a tym padom ani menzes mat nemozem..hormony boli v poriadku,akurat prolaktin nie ale ten nie je v poriadku od mojich 10tich rokov, kedy sa mi prvykrat objavilo mlieko/menstruovat som zacala ako 14r./ kazdy mesiac uzv, hormon.skrining a stale to iste..maternica vysycha, zmensuje sa,vajecniky nepracuju..trvalo to skoro pol roka.. chceli ma objednat na CT mozgu, ci nahododou nemam nador na mozgu..dr. mi vzal krv na dalsi horm. skrining, urobil mi uzv, ci "naahodou" sa neobjavi nejaka krv v maternici a tym padom aj menzes.. oznamil mi ze maternica nema ani1cm, a je uplne prazdna, ze nic z toho nebude, uz sa priklanali aj k tomu ze som ako 27rocna v menopauze..o dva dni po tomto mi volala sestricka ze nech okamzite pridem, ze vysledky z krvi nie su v poriadku. prisla som presne tyzden po poslednom odbere a uzv a viete co mi ovedali? ze som 8tt+2d..TEHOTNA..plod mal 19mm. Vykricala som s placom toho dr. na uzv ze preco si robi srandu z pacientov, ze ho udam a tak..proste plac neskutocny..ved pol roka mi rozpravali ze som neplodna ze som v prechode, ze mam nador na mozgu a bla bla..a odrazu toto.. najprv som rozmyslala ze to dam prec, nebola som na take nieco pripravena, ale potom sme to s priatelom prebrali a vcera som vstupila do 6-teho mes. tehu a tesime sa na dalsiu slecnu do rodiny..vsetko je v poriadku a aj babo sa ma dobre a je zdrave...
A PRAVE PRETO: babenky nezufajte, uvidite ze sa to podari, mozno to bude dlhsie trvat, MOZNO LEN CHVILKU,ale ako sa hovori a moj pripad to potvrdzuje k dietatu prides skor ako k novym topankam 😀 DRZIM VAM PALCE VSETKYM 😉 😉 😉 😉 😉 😉

@vvia moja , my sme uz spolu 10 rokov, nikdy sme nepouzivali ochranu, davali sme si len pozor a minuly rok sme si povedali, ze chceme babo a nic, nedari sa, stale si hovorim, ze sme este mladí, ja mam 26 a manzel 31, dufam ze do konca roka sa konecne podari, ked si merias baz. teplotu, tak ti graf potvrdi ovulku? ci nie?