Život ženy v menopauze
Ahojte, som žena 45 rokov, ktorá je procese nástupu menopauzy, zatiaľ perimenopauza.
Mám veľké hormonálne výkyvy, priberám hoci sa zdravo stravujem, vyhývam sa strukovinám a jedlám, ktoré nafukujú a mám pohyb - aj keď cielene na brucho necvičím. Čo budem musieť.
Ešte pred 2 rokmi som mala svojich 60 kíl, pri výške 172 cm to bolo pre mňa super. Bola som štíhla, bruško som mala ploché, prsia také normálne. Dnes po 2r mám 72 kg, prsia mám snáď o dve čísla väčšie a brucho veľké - na moje pomery, je nafúknuté, a jednoducho som ako žena v 5tom, možno aj 6tom mesiaci. Celá som akási zavodnená mám pocit.
Samozrejme s výkyvom hormónov prichádza problém so spánkom, úzkosti, depresie pred menštruáciou, výkyvy nálad, podráždenosť.
MS je nepravidelná, cyklus variuje od 21 dní po 36 dní.
A toto sa bude len zhoršovať.
A teraz otázka. Ako to zvládajú iné ženy? Pozrite sa na Jennifer Lopez - ako vyzerá. Myslíte si, že ona má takéto príznaky? Samozrejme, že chápem, že veľa športuje. To isté Dara Rolins, ona má tiež príznaky menopauzy? A napadá ma veľa, veľa mien.
Ako to máte vy?
Čo robiť, aby som aj pred a po 50tke nevyzerala ako vystresovaná nervózna spuchnutá guľa?
@anonym_c70f1d keď máš scvrknute vaječníky tak už to máš za sebou.Ja mám 41 a menzes každý druhý, tretí mesiac.Mama mala posledný v 45 viem, že to môžem čakať skoro.A to som v 38 rodila😉
@anonym_f628d5 takze ja uz vlastne som davno v menipauze? je pravda ze som aj pribrala a nie a nie schudnut.
@anonym_c70f1d ja poznám jednu ženu, vo veku 51 šla za gynekológom, že jej vynechal menzes, asi "prechod" 👉 Nie, nie pani, vy ste tehotná!
@jamimo fuuuha, toto si vazne neviem predstavit 🙈
@jamimo toto poznám aj ja vo svojom okolí. Mám známu, mala 50, nie prvorodička a nie zo slabšej sociálnej vrstvy. Vynechanie menštruácie, priberanie na váhe, zmenu chuti do jedla a nevoľnosti pripisovala menopauze. Keď išla na gyndu tak s tým, nech jej lekár niečo predpíše, lebo už to naozaj nezvláda. Keď jej oznámil, že je v 5tom mesiaci, skoro skolabovala. Mali už 25 ročného syna a nevedela len, ako to oznámiť mužovi, ktorý ležal v nemocnici po infarkte. Nakoniec všetko dobre dopadlo a majú zdravú dcérku.
@billy_jean toto nikdy nepochopím, veď raz ak má žena styk, tak stále tam možnosť otehotnieť je. Ja som ms nemala už vyše roka ale občasné testujem. A nie potom že aké prekvapko🤔....no jednoducho
Ja si to radsej ani nechcem predstavit 😬
Ja teda asi budem z tych stastnejsich. Mam 44 a zmeny zatial ziadne. Nerobim pre to nic, tak to bude asi "zhora dano".
Ja teda asi budem z tych stastnejsich. Mam 44 a zmeny zatial ziadne. Nerobim pre to nic, tak to bude asi "zhora dano".
@mandzula ani ja nie. Pribrala som, a dost, az v 50ke v priebehu 3 rokov + poruchy spanku. Nastastie som s KT schudla a so spankom to je raz horsie, raz lepsie. Ine problemy zatial nastastie nemam.
@mandzula ani ja nie. Pribrala som, a dost, az v 50ke v priebehu 3 rokov + poruchy spanku. Nastastie som s KT schudla a so spankom to je raz horsie, raz lepsie. Ine problemy zatial nastastie nemam.
@simsalabim no presne, u mna poruchy spanku posledny rok, teraz mam 51. Aj to to mam pocit, ze u mna nastalo skor po poslednej korone v 10/24 ako v suvislosti s menopauzou.
@simsalabim baby toto nemyslite vazne, ja denne spim 5hod neda sa mi, uz nemam ani cyklus skoro. takze menopauza? asi musim k lekarke. ja nemam potrebu spanku
@anonym_c70f1d keď máš scvrknute vaječníky tak už to máš za sebou.Ja mám 41 a menzes každý druhý, tretí mesiac.Mama mala posledný v 45 viem, že to môžem čakať skoro.A to som v 38 rodila😉
@anonym_f628d5 ja v 35 rodila.
@simsalabim baby toto nemyslite vazne, ja denne spim 5hod neda sa mi, uz nemam ani cyklus skoro. takze menopauza? asi musim k lekarke. ja nemam potrebu spanku
@0silvia0
@anonym_c70f1d poruchy spanku su v premenopauze typicke. Trvat to moze roky. Ja mam stale pravidelny cyklus, hormony ako mlada…. Hmotnost si musim strazit, spanok je niekedy problem… snad sa to este nezhorsi, lebo niektore zeny fakt trpia.
@0silvia0
@anonym_c70f1d poruchy spanku su v premenopauze typicke. Trvat to moze roky. Ja mam stale pravidelny cyklus, hormony ako mlada…. Hmotnost si musim strazit, spanok je niekedy problem… snad sa to este nezhorsi, lebo niektore zeny fakt trpia.
@simsalabim najvyssi cas ist na krv. no lekarka ma odbila ze netreba ale co by treba. nech viem na com som.
@0silvia0
@simsalabim su aj uzkosti v menopauze typicke? Minule som citala, ze vela zien si prechadza aj psychickymi problemami sposobenymi zmenou hormonov.
@simsalabim su aj uzkosti v menopauze typicke? Minule som citala, ze vela zien si prechadza aj psychickymi problemami sposobenymi zmenou hormonov.
@0silvia0 to neviem, ale pozerala som davnejsie video s nejakou americkou top odbornickou na menopsuzu a vravela, ze mnozstvo zien nespravne konci na AD kvoli unave a vycerpaniu. Ze ny im lekari mali predpisat hormonalnu liecbu, nie AD. Skusim to video najst.
@0silvia0 nasla som ho v historii
https://www.youtube.com/watch?v=oQqcnYcKx68@0silvia0 to neviem, ale pozerala som davnejsie video s nejakou americkou top odbornickou na menopsuzu a vravela, ze mnozstvo zien nespravne konci na AD kvoli unave a vycerpaniu. Ze ny im lekari mali predpisat hormonalnu liecbu, nie AD. Skusim to video najst.
@simsalabim je homornalna liecba bezpecna? citala som o rakovinach
@simsalabim no veru, iná výzva rodiť v 52 🤔... treba si dávať pozor pri túlení s manželom. Dieťa sa narodilo zdravé.
Ja si to radsej ani nechcem predstavit 😬
@jablkovastrudla stane sa 🤷♀️
@0silvia0 áno aj úzkosti aj depresie. Moja suseda chodila na psychiatriu a užívala AD. No ďakujem pekne🤦
@simsalabim je homornalna liecba bezpecna? citala som o rakovinach
@balerina2025 prave v tom videu ta lekarka rozobera, ako vznikli myty o hormonalnej liecbe. je to podobny princip, ako spajanie MMR vakciny s autizmom.
@balerina2025 prave v tom videu ta lekarka rozobera, ako vznikli myty o hormonalnej liecbe. je to podobny princip, ako spajanie MMR vakciny s autizmom.
@simsalabim pozriem dakujem
@jamimo toto poznám aj ja vo svojom okolí. Mám známu, mala 50, nie prvorodička a nie zo slabšej sociálnej vrstvy. Vynechanie menštruácie, priberanie na váhe, zmenu chuti do jedla a nevoľnosti pripisovala menopauze. Keď išla na gyndu tak s tým, nech jej lekár niečo predpíše, lebo už to naozaj nezvláda. Keď jej oznámil, že je v 5tom mesiaci, skoro skolabovala. Mali už 25 ročného syna a nevedela len, ako to oznámiť mužovi, ktorý ležal v nemocnici po infarkte. Nakoniec všetko dobre dopadlo a majú zdravú dcérku.
@billy_jean ja som natrafila na akupiercing, že je dobrý a teda do budúcna uložila link.....jeden nikdy nevie ako sa to vyvrbi. https://www.akupiercing.sk/akupiercing/klimax/#....
A záujem tvojho muža je kde? Ty na neho neberieš ohľad?
@billy_jean Ahoj,ja mám 47, a nevedela som, prečo som zrazu akási iná. Prečo mi nie je dobré aj keď MS skončí,ani pred. Prečo sa potím a nespím. Absolútne mi to nedošlo, keďže som bola v živote stále aktívna,že je to TOTO. A poviem ti jedno. Oni majú na to nastavené špeciálne produkty,od svojich lekárov. Kdeže by som ja po nociach vystupovala 😜
Apropo's, vlastne môžem, lebo nespím 😄
@billy_jean Ahoj,ja mám 47, a nevedela som, prečo som zrazu akási iná. Prečo mi nie je dobré aj keď MS skončí,ani pred. Prečo sa potím a nespím. Absolútne mi to nedošlo, keďže som bola v živote stále aktívna,že je to TOTO. A poviem ti jedno. Oni majú na to nastavené špeciálne produkty,od svojich lekárov. Kdeže by som ja po nociach vystupovala 😜
Apropo's, vlastne môžem, lebo nespím 😄
@maminkamiladka ja to zatiaľ prisudzujem myómu, ktorý mám, tie výkyvy hormónov. začala som s indonalom, mám pupalku a alchemilku. Tak snáď to trochu pomôže, tej rovnováhe. Ďakujem za komentár, asi máš pravdu, táto kategória ľudí ma iný "servis".
Ahojte ja mam 50 a s tymito stavmi sa trapim uz asi 4 roky,som uplne iny clovek,pribrala som asi 6kg ale vsetko oblecenie mi je male, komplet som musela vymenit satnik aj podprsenk,vsetko ma vsade tlaci,rifle neznasam,opasky som vyhodila,najradsej mam teplaky,to ze ma stale zalieva pot,nonstop ma boli hlava,rano vstavam ako stara babka z postele,co ma vsetko boli,takisto take stavy psychicke ze nic ma nebavi,netesi,doslova len prezivam..neviem dokedy to bude takto trvat ja uz menzes nemam 2 roky,ale nikdy ma nenapadlo ze to bude taketo … tiez doslova lutujem zeny co sa rozhodnu mat dieta po 40 ke,ja si ani neviem predstavit ze by som mala 5 alebo 10 rocne dieta, to by som uz nedala…no a pripravky nezaberaju absolutne ziadne,hormony som nechcela uzivat, tak sa trapim pomaly
@billy_jean ja mám predčasnú menopauzu spôsobenú onkologickou liečbou. Mám 45 rokov a pomáham si vitamínmi, ktoré obsahujú vysoké % ďateliny lúčnej (tlmia návaly) a šalvie (tlmia potenie). Zatiaľ mi zaberajú výborne a užívam ich 6 mesiacov v roku (počas tepla) a 6 mesiacov nemusím - počas chladného obdobia nepociťujem návaly a potenie. Priberám neskutočne do celého tela, mám pocit, že celé telo mám ako balón. Chutí mi viac jedlo, ktoré je sladké. Snažím sa jesť vyváženú stravu, cvičím ako o dušu, makám v záhrade pol dňa a kilá nejdú dole....
Chod na HRT. Ja na to bez vahania idem, ked sa dostanem do tohto stadia.

@anonym_c70f1d ja poznám jednu ženu, vo veku 51 šla za gynekológom, že jej vynechal menzes, asi "prechod" 👉 Nie, nie pani, vy ste tehotná!