Zlé výsledky z biopsie a čaká ma konizácia krčku maternice. Máte s tým skúsenosti?
Ahojte ...mala niektorá z vás zle výsledky z biopsie a musela ísť na konizaciu krcka maternice?mala by som pár otázok
@luckaajurko 👍👍👍👍😂super
ahojte ja idem na konizáciu zajtra . Mám take zvlastne pocity...nebojim sa zákroku ale skor sa bojim výsledku, co bude potom, ci to bude ok. Výsledky z biopsie mam CIN III
@manamani1 tvoj vysledok medzi 2 a 3 je asi vysledok z citologie . vtedy odporuca sa pockat a opakovat citologiu. I ked ja som mala napriklad z citologie medzi 2 a 3 a poslal ma moj gynekolog na onkogynekologiu kde mi urobili biopsiu a vysledok je CIN III . Takze aj dobre ze necakal a poslal ma dalej.
@luckaajurko ako ti je s odstupom času .Ja som bola na konizacii pred 2 dňami. Ako dlho si sa zotavovala? Respektíve bola pn? Bola si už aj na kontrole? Je všetko ok? Máš už aj výsledky z histologie?
@kikus1982 ahoj no čítala som hlavne čo sa týka toho spinenia po že vraj sa to babam rýchlo hojilo a po cca týždni nekrvacali vôbec...ja som s tým mala dosť veľké problémy kráčala som 4 týždne a 2x som bola v nemocnici na zastavenie čo som ti mala také silné stále sa mi vraj tá chrasta odlupovala (je pravda ze som sa moc nešetrila malu dvíhala...)teraz som už ok uz aj cvičím aj všetko.. výsledky mi vyšli super kontrola o rok..inak stále som pila repikovy čaj to mi veľmi pomáhalo..pn som nebola som na materskej tak ti neviem.povedat koľko...
@luckaajurko kolko si mala cin pred a teraz mas kolko?
@manamani1 pred operáciou 2 a teraz 1
@luckaajurko tak s tým spinenim som myslím zatiaľ v norme. I keď za pár dní mi má prísť menstruacia. Ja by som chcela ísť za cca 10 dní do práce. Nemám fyzicky narocnu prácu. Sedím 8 hodín za počítačom tak dúfam že to bude dobré. Viem že zdravie j e prvoradé ale viete ako je to dnes s prácou...nikde niesu nadšení keď chýbate mesiac 😣 a ešte je aj dovolenkové obdobie a my sme v práci 2 ktoré sa musíme vystriedať. Som rada ze mi umožnili aj 2 týždne dovolenku pred operacíou a mohli sme byť s rodinkou pri mori. Deti mám už veľké 15r. A 12r. Tak s nimi už sa dá.
@kikus1982 tak 10 dní je podľa mňa už ok..hlavne lez a oddychuj ak sa ti dá..a pi ten repikovy čaj nikdy som neverila bylinkam ale po tomto ...urýchlilo mi to vsetko...prajem skoré uzdravenie
Pekný deň prajem ak smiem pripnem sa k téme prosím vás dnes som bola na preventívnu prehliadku po roku a dnes má dr.trosku nezpokojil vlani mi našiel malú ranku na krčku maternice mala cca0,5 CM lenže dnes mi už dával dnu kameru a ukázal mi môj krcok ako je v zlom stave prepáčte že idem tak do podrobna ale mám ho celý červený taký ako až zapálený a padlo tam aj slovo že to môže byť aj tá rakovina tak v pondelok idem na tie podrobné stery prosím vás ako dlho sa potom čaká na výsledky a ukázal aj vám niektorej z vás váš Dr. krcok maternice? Vopred vám ďakujem za odpovede
@jajusa26 ja som čakala na výsledky ž biopsie 2 týždne. Robil mi aj myslím že sa to volalo kolonoskopia a fotky nej si prezeral len lekár. Nerozoberal tie fotky so mnou, len skonštatoval že to nevyzerá dobre. A žiaľ sa nemýlil....výsledok z biopsie CIN III. A dalej nasledovala konizacia. Momentálne som týždeň po a cítim sa fajn. Od pondelka idem do práce.....A už len budeme čakať a dúfať v dobré výsledky 😁
@jajusa26 mne krcok neukázal a výsledky z prvých sterov som mala do týždňa a hneď ma kontaktoval
@manamani1 predvlani a vlani to bola mala jazvičky že to mohlo byť od pôrodu ale včera už bolo celé ako zapálené a povedal hneď že nech sa objednám na ten lepší ster čo sa platí tých 25€ a ja som sa hneď opýtala či to môže byť aj začiatok rakoviny krčka maternice a povedal že buď HPV alebo už tá rakovina ale modlím sa aby to nebola ona ....
Baby mali ste niektora aj mimo menstruacne krvacabnie?
@luckaajurko ja sa tohto bojím veľmi :( ach :(
@merry212 nemáš čoho samotná operácia je ok aj všetko po tom...len čakanie na výsledky boli najhoršie...tie dopadli super...ale uvidíme čo bude o5 v maji na kontrole 🤦♀️
Ahojte žienky. Chcela som sa spýtať, či je tu nejaká z Vás, ktorá podstúpila konizáciu pár týždňov pred pôrodom?
Ahoj. Prosim Vas, kde Vam robili konizaciu a akou metodou? Ci klasicky rezanie alebo elektrickou sluckou? Som odoslana do NOU MUDr. Kocovej, ale neviem akou metodou konizaciu robia. Uvazujem, ze pojdem do Kocha. Pripadne prosim poradte ine zariadenie, alebo lekara. Dakujem pekne.
Žienky prosím Vás ako dlho ste museli byť doma na PN-ké po konizacii krčka? Ďakujem za info
@derdia takže si nemusela postúpiť tu konizaciu ? Mne tiež vyšlo cyto Asc-H, na kolposkopii mi urobil stery aj na HPV, aj biopsiu , neviem asi potvrdil doktor to HSIl , a zajtra sa mám dostaviť pre výsledky z histologia , tak rozmýšľam či rovno sa už mám objednávať na konizaciu alebo je ešte možnosť že z toho vzdide zapal

@123369 No bola som radšej dnes u gynca všetko pozrel a povedal že je to ok nato že mám 10 dní po operácii sa to hojí pekne a vraj 2-3tyzdne môžem mať krvácanie ako pri ms(ale len slabe)vraj keby je veľké mám prísť a aj moje bolesti podbruska sú vraj ok všetko sa hoji...tak som pokojnejšia...a výsledky mám tiež vraj dobre že mám CIN1 čo je super žiadne rakovinotvorné bunky že to nieje také zle ako predpokladali takže operácia zabrala 🤗už sa len zahojit a hor sa na sex konecne🤣🤣🤣