Ako riešiť zimu v paneláku v Žiline?
Dobrý deň,chcem sa len informovať bývam v paneláku v Žiline a doteraz nám nekúria ani neprekurujú ani na noc, ale teda už je aj dosť chladno podľa mňa. Dcéra prechladnutá riadne, ja tiež a slimák sa nám aj zaviečkoval. Ako je to s kúrením u Vás?
@tulipanik12 fakt sa toto da elegantne poriesit tym olej. radiatorom,prakticky na minim. st. kurenia, nezozerie to vela, ale zahreje...
a stym sporakom plynovym....pri pustenych horakoch dychas sj spaliny, aj tu pridavnu latku, aby ho bolo citit, tam by sa pytalo mat zaroven otvorene okno... toto by som neodporucala dychat...zbytocne...
@tulipanik12 sak ked je vonku teplo pusti teply vzduch dnu cez okna, vytiahni zaluzie vykuri ti slnko podlahy a tie budu kurit v noci.
A kurenie sporakom ti vobec nepomoze, spotrebuje kyslik, budes musiet vyvetrat, takze si na tom istom...
@martul NIE
Ja by som veru na sebe nešetrila.Ak mi je chladno tak zákurime. Ale my byvame v dome. Aj dneska je mi nejako chladnejšie a navečer zakurime aspoň v krbovkach.Zas nie každý chodí rád nababušeny.Aspon ten ohrievač si zapni kým nezakuria
@tulipanik12 prečo sa neopýtaš správcu?
@tulipanik12 20 stupňov je pre mňa zima mame teraz u svagrovcov 22, 2 po kúreni a je mi chladno. Oni maju chvalabohu samistatne kúrenie v bytoch plus podlahove kúrenie. S tým sporákom nevykuris. Určite skus kupit aspoň nejaký mini radiátor. A informuj sa u správcu
@tulipanik12 no velmi ti tu nepomohli, co sa dalo aj cakat. Lebo im zima nie je, ony maju dom, ony hento a tamto. Ja som z Bratislavy a mrznem uz tyzden, v spalni mam taku zimu, ze mam na paplone este deku, teple ponozky a tricko s kratkym rukavom na dlhom pyzamovom tricku. Tiez nekuria. Byt na vychod, ktory sa nevyhreje cez den, zelen pod oknami, cize tma a zima. Kto nezazil neuveri. Cez den robim v mikine a hrubych ponozkacj, 2 teplakov na sebe, vyjdem von a tam teplo a ja vyzeram jak tela v hrubej mikine, lebo som vymrznuta z bytu.
Nad tym olejovym radiatorom som uz aj ja uvazovala, treba prepocitat, co sa viac oplati, ci priskrtit radiator a pouzivat ten olejovy, ak Vam tak dvihli poplatky.
Nie kazdy ma byt v strede,kde je chraneny zo vsetkych stran a naakumulovana teplota sa znizuje postupne.Nie kazdy dom sa da zateplit,bud z financnych,alebo ,,inych" dovodov.
@canany Pouzivam uz dlhsiu dobu olejovy radiator,na prechodne obdobie,kym sa este nezacne normalne kurit.
@tulipanik12 ja teda neviem,ale vždy sa všade platí rovnaká mesačná suma,nikdy sa neplatí v lete menej.
Správa bytu nemá s kúrením nič spoločné.
teda kolko autorka plati...
@tulipanik12 ja som zimomrava a keď som bývala v za tiež som kúpila od septembra pomaly do mája koľko krát, chvalabohu tiež sme mali vlastné kúrenie na byte. Aj u nás v dome kúrime a to sme južnejšie. V noci máš chladno vlhko to ti slnko nevyhreje
Pýtala si sa majiteľa domu? Alebo cez koho si v prenájme. No mať také teploty doma tak zmrznem . Ďakujem že som v dome a nie v paneláku
@luxus10 no mne sa to zdá hrozné len za správu bytu a v takejto zime čo je tu
@tulipanik12 čo tu stále spomínaš správu bytu,určite za správu neplatíš tých 308 eur.
Ty vôbec nechápeš,čo je správa bytu a čo záloha za energie
@rozculena akože platím toľko správcovi bytu plus nato ešte energie, ktoré minieme čo sú plyn a elektrika
@tulipanik12 kúrenie reálne môžeš platiť 80 až 100€ mesačne zvyšok sú iné poplatky v tej cene
@kristinkaris tých 80-100 eur si asi aj prestrelila, toľko som v živote neplatila zálohy za kúrenie v byte a oveľa menej platím za plyn aj v dome
@tulipanik12 Mas rocne zuctovanie,s rozpisom co vsetko platis?
@kristinkaris jednoducho sa mi to zdá veľa za takýto "krcálok"
@tulipanik12 Hrozná mesačná suma.Normalne mi zle zostalo. A to je váš byt? kolko má izieb?nečitala som celú diskusiu tak neviem
@matullienka my v 3 izbaku na bulvári platíme 90€ 🙂 a radiátory idú na 3ke správca Bytterm každý rok ale preplatky
@liusa82 je náš, takže plus hypotéka, ale to nespomínam. Dom vyjde určite lacnejšie, no môjho muža doň nedostanem.

@tulipanik12 ja nepíšem, že sa ti môže niečo chytiť, myslíš, že iné nebezpečenstvo nehrozí?!