icon

Ako riešiť zimu v paneláku v Žiline?

tulipanik12
24. sep 2024

Dobrý deň,chcem sa len informovať bývam v paneláku v Žiline a doteraz nám nekúria ani neprekurujú ani na noc, ale teda už je aj dosť chladno podľa mňa. Dcéra prechladnutá riadne, ja tiež a slimák sa nám aj zaviečkoval. Ako je to s kúrením u Vás?

martul
24. sep 2024

@tulipanik12 ja nepíšem, že sa ti môže niečo chytiť, myslíš, že iné nebezpečenstvo nehrozí?!

luxus10
24. sep 2024

@tulipanik12 fakt sa toto da elegantne poriesit tym olej. radiatorom,prakticky na minim. st. kurenia, nezozerie to vela, ale zahreje...

luxus10
24. sep 2024

a stym sporakom plynovym....pri pustenych horakoch dychas sj spaliny, aj tu pridavnu latku, aby ho bolo citit, tam by sa pytalo mat zaroven otvorene okno... toto by som neodporucala dychat...zbytocne...

viestta
24. sep 2024

@tulipanik12 sak ked je vonku teplo pusti teply vzduch dnu cez okna, vytiahni zaluzie vykuri ti slnko podlahy a tie budu kurit v noci.
A kurenie sporakom ti vobec nepomoze, spotrebuje kyslik, budes musiet vyvetrat, takze si na tom istom...

tulipanik12
autor
24. sep 2024

@martul NIE

liusa82
24. sep 2024

Ja by som veru na sebe nešetrila.Ak mi je chladno tak zákurime. Ale my byvame v dome. Aj dneska je mi nejako chladnejšie a navečer zakurime aspoň v krbovkach.Zas nie každý chodí rád nababušeny.Aspon ten ohrievač si zapni kým nezakuria

rozculena
24. sep 2024

@tulipanik12 prečo sa neopýtaš správcu?

hankab
24. sep 2024

@akvi 20 stupnov je fakt malo. My byvame v dome pri TN a kurime uz 2 tyzdne. Cez vikend aj ked bolo pekne sme kurili na 22 stupnov a na vecer som sa uz zakryvala do deky.

lakebabe
24. sep 2024

@tulipanik12 20 stupňov je pre mňa zima mame teraz u svagrovcov 22, 2 po kúreni a je mi chladno. Oni maju chvalabohu samistatne kúrenie v bytoch plus podlahove kúrenie. S tým sporákom nevykuris. Určite skus kupit aspoň nejaký mini radiátor. A informuj sa u správcu

kp7333
24. sep 2024

@akvi ta diera do fasady ma priemer 3cm,to je menej ako na elektricku zasuvku.

canany
24. sep 2024

@tulipanik12 no velmi ti tu nepomohli, co sa dalo aj cakat. Lebo im zima nie je, ony maju dom, ony hento a tamto. Ja som z Bratislavy a mrznem uz tyzden, v spalni mam taku zimu, ze mam na paplone este deku, teple ponozky a tricko s kratkym rukavom na dlhom pyzamovom tricku. Tiez nekuria. Byt na vychod, ktory sa nevyhreje cez den, zelen pod oknami, cize tma a zima. Kto nezazil neuveri. Cez den robim v mikine a hrubych ponozkacj, 2 teplakov na sebe, vyjdem von a tam teplo a ja vyzeram jak tela v hrubej mikine, lebo som vymrznuta z bytu.
Nad tym olejovym radiatorom som uz aj ja uvazovala, treba prepocitat, co sa viac oplati, ci priskrtit radiator a pouzivat ten olejovy, ak Vam tak dvihli poplatky.

tulipanik12
autor
24. sep 2024

@lakebabe
@canany konečne niekto komu je tiež zima, no nám zdvihli tento rok správu bytu a platím 308e mesačne či kúrim alebo nie

niekto2hy
24. sep 2024

Nie kazdy ma byt v strede,kde je chraneny zo vsetkych stran a naakumulovana teplota sa znizuje postupne.Nie kazdy dom sa da zateplit,bud z financnych,alebo ,,inych" dovodov.
@canany Pouzivam uz dlhsiu dobu olejovy radiator,na prechodne obdobie,kym sa este nezacne normalne kurit.

rozculena
24. sep 2024

@tulipanik12 ja teda neviem,ale vždy sa všade platí rovnaká mesačná suma,nikdy sa neplatí v lete menej.
Správa bytu nemá s kúrením nič spoločné.

luxus10
Autor odpoveď zmazal
luxus10
24. sep 2024

@rozculena ano treba pozriet, kolko platis za kurenie rocne v rocnom vyuctovani....

luxus10
24. sep 2024

teda kolko autorka plati...

lakebabe
24. sep 2024

@tulipanik12 ja som zimomrava a keď som bývala v za tiež som kúpila od septembra pomaly do mája koľko krát, chvalabohu tiež sme mali vlastné kúrenie na byte. Aj u nás v dome kúrime a to sme južnejšie. V noci máš chladno vlhko to ti slnko nevyhreje

mariska1989
24. sep 2024

Pýtala si sa majiteľa domu? Alebo cez koho si v prenájme. No mať také teploty doma tak zmrznem . Ďakujem že som v dome a nie v paneláku

letfenixa
24. sep 2024

@akvi mne sa to zdá dosť nefér, veď letá budú stále teplejšie a klíma by sa mala stať bežnou súčasťou domácnosti.

tulipanik12
autor
24. sep 2024

@luxus10 no mne sa to zdá hrozné len za správu bytu a v takejto zime čo je tu

rozculena
24. sep 2024

@tulipanik12 čo tu stále spomínaš správu bytu,určite za správu neplatíš tých 308 eur.
Ty vôbec nechápeš,čo je správa bytu a čo záloha za energie

tulipanik12
autor
24. sep 2024

@rozculena akože platím toľko správcovi bytu plus nato ešte energie, ktoré minieme čo sú plyn a elektrika

kristinkaris
24. sep 2024

@tulipanik12 kúrenie reálne môžeš platiť 80 až 100€ mesačne zvyšok sú iné poplatky v tej cene

matullienka
24. sep 2024

@kristinkaris tých 80-100 eur si asi aj prestrelila, toľko som v živote neplatila zálohy za kúrenie v byte a oveľa menej platím za plyn aj v dome

niekto2hy
24. sep 2024

@tulipanik12 Mas rocne zuctovanie,s rozpisom co vsetko platis?

tulipanik12
autor
24. sep 2024

@kristinkaris jednoducho sa mi to zdá veľa za takýto "krcálok"

liusa82
24. sep 2024

@tulipanik12 Hrozná mesačná suma.Normalne mi zle zostalo. A to je váš byt? kolko má izieb?nečitala som celú diskusiu tak neviem

kristinkaris
24. sep 2024

@matullienka my v 3 izbaku na bulvári platíme 90€ 🙂 a radiátory idú na 3ke správca Bytterm každý rok ale preplatky

tulipanik12
autor
24. sep 2024

@liusa82 je náš, takže plus hypotéka, ale to nespomínam. Dom vyjde určite lacnejšie, no môjho muža doň nedostanem.