icon

Ako riešiť zimu v paneláku v Žiline?

tulipanik12
24. sep 2024

Dobrý deň,chcem sa len informovať bývam v paneláku v Žiline a doteraz nám nekúria ani neprekurujú ani na noc, ale teda už je aj dosť chladno podľa mňa. Dcéra prechladnutá riadne, ja tiež a slimák sa nám aj zaviečkoval. Ako je to s kúrením u Vás?

Strana
z5
simca06022011
25. sep 2024

byvam v doline, pri BB, tma, vlhko, zima... nekurime vobec... nerozumiem celkom... sice pomenej vetrame, uz na taky zimny rezim sme presli, ale zimu urcite nemame taku aby som kurila.
Kurenie s najmom nema nic spolocne, pretoze predpokladam, ze kurit zacnu pri ircitych teplotach centralne. Ak je vam zima, treba sa obratit na spravcu kedy planuju kurit, ze sa tam neda fungovat. Niekedy prikurovali uz od 15.9., teraz mozno setria.. kto vie. POvedia ti.

kristinkaris
25. sep 2024

@maciatkolulu 9 hodín a momentálne je vonku 14 stupňov ZA v byte mame 20 prízemný byt dve osoby a áno mrzneme :D ohrievač musí ist ale suseda o 2 poschodie vyššie ma príjemne aj na vetracku takže je to veľmi odlišne

maciatkolulu
25. sep 2024

@kristinkaris to je možné,ale ceny nehnuteľností sú odlišné na prízemí a pod strechou....s tým treba rátať pri kúpe nehnuteľnosti. Tiež záleží od zateplenia,kvality materiálov atď. Ale rozhodne toto nie je ešte na začiatok vykurovacej sezóny. V tejto oblasti. Ideál by bolo,aby si každý vedel zakúriť sám a aj zaplatiť(bez reptania)sam. A bolo by

buberova
25. sep 2024

@kristinkaris Orava, 15° vonku, celú noc sme mali vetračky... Sme na 2. Poschodí, byty z každej strany, a teplomer mi vo vnútri ukazuje 22°.. takže ozaj je to asi aj o tom kde je ten byt 😁

cacianka
25. sep 2024

@tulipanik12 tak prikurujú alebo prekurujú, lebo to je sakra rozdiel.
mmch. píšeš žš vám zdvihli nákjom. Kto ? správa bytov alebo majiteľ ? a hlavne čo máš v tom predpise platieb - aké položky, že vám až tak zdvihli poplatky ? lebo aj to je sakra rozdiel. ak ste mali doteraz nízke preddavky a potom nedoplatky, tak je prirodzené že teraz zdvihli platby aby tie nedoplatky neboli. ceny práce, energií išli veľmi hore, a ešte aj pôjdu. okrem toho nepíšeš čo všetko je v tej sume, aké položky sú v tom zahrnuté. veď daj fotku predpisu platieb, osobné údaje zakry.

luxus10
25. sep 2024

takto, k tomu olej. radiatoru....ak ma prikon 1500 W, koliesko pre regulaciu vykonu rozdelene na 5 stupnov...a kazdy stupen mozem dalsim kolieskom este regulovat-teda jeho intenzitu..., ak ho zapnem 1. kolieskom na 1. stupen-to je max 300 w, a tym druhym kol. pootocim o90 st, mam stvrtinu vykonu z 300 w...a este je tam bimetalicky pasik, ako v zehlicke, ked nahreje na dany vykon, vypne, cize sa bavime o vykone do 100w za hodinu...v pohode vyhreje miestnost...ako jedna stara ziarovka...za hodinu svietenia...

no komenskeho skola hrou...

mane01
25. sep 2024

@lonely66 ano, citam, odkial je autorka… a v Ziline je, cuduj sa svete, len o par stupnov menej ako v Bratislave. Okrem toho, keby si chcela vediet, v panelakoch sa zacne kurit, ked teplota dva po sebe iduce dni klesne pod 13 stupnov, tak asi tam zas az taka hrozna zima nebude. Autorka ma bud tenky paplon, byva v roznom nezateplenom byte alebo je proste zvyknuta na prilis vykureny byt, co tiez nie je zdrave, ale zas dost bezne. Ludia potrebuju mat v byte 25 stupnov a ked je 22 tak hned ochoreju.

matullienka
25. sep 2024

@mane01 v Žiline je od nedele každý deň okolo 20-23 stupňov a slnečno, naozaj nie je taká zima

tulipanik12
autor
25. sep 2024

@matullienka cez deň, ale večer 😮‍💨

tulipanik12
autor
25. sep 2024

@tulipanik12 je to tu studený kysucký odchov ako väčšina Žilinčanov pochádza z Kysúc a potom im je teplo stále ako môjmu mužovi môjmu tatkovi bolo atď.

luxus10
25. sep 2024

vecery su krute...

luxus10
25. sep 2024

a jedna vec je dobre sa naobliekat, a druha su podchladene dychacie cesty...to sa neda naobliekat...

tulipanik12
autor
25. sep 2024

@tulipanik12 prečo bol vymazaný zvyšok? Nerozumiem !

niekto2hy
25. sep 2024
lonely66
Odpoveď bola odstránená
cacianka
26. sep 2024

začala som mrkať na teplomer v izbe, máme 22-23,7 °C. Nekúrime, vetračka otvorená 24/7 a ráno večer plné vyvetranie. Spíme iba pod larisami, včera mi zostalo trochu chladno tak som si obliekla teplejšie pyžamo. ráno v izbe 23

ja_bb
26. sep 2024

@tulipanik12 No dosť záleží, aka je bytovka,okná, podlahy. My davame napr.pod balkonove dvere a okná uteraky alebo tie zabrany,nech ten chlad sa zachytava tam. A kurit začnu, majú svoje predpisy 🙂 veľa robí aj orientácia bytu,to už oni naozaj nemozu kurit iba v severnych bytoch a pod.

Strana
z5