icon

Kočíkovanie, stretávky a akcie mamičiek zo Žiliny

wilsonka
24. nov 2011

ahojte, rada by som vytvorila temu nieco ako kam do mesta...ak viete o dakej akcii vhodnej pre deti, mamicky, snazilky...hodte to sem🙂
ak ste otravene s kocikovania len osamote, ak uz zacinate blabotat ako vase ratolesti....sem s navrhmi na stretnutia🙂

kedze tema zilina akosi stichla, mozno tato tema zaujme. prijemne pisanie🙂

wilsonka
autor
4. dec 2011

@aliket ahoj, my sme zacali s prikrmami v 5 mesiacoch aj napriek plnemu dojceniu a zaciatky boli rozpacite, potom zacala jest dobre a teraz ked idu zubky zas je to bieda. kase nam chutia ale nie kazda- asi treba vyskusat.
nenut ho hlavne a ked daco nechce jeden den, na druhy treti uz si zvykne na tu chut a bude papat- je to vsetko nove, tak preto nemoze hned vsetko zdusit🙂 aj koli reakciam na jedlo ja som davala zo zaciatku jeden druh aj try dni a potom dalsi a potom kombinacie. moze ho aj zapekat zo zaciatku- mrkva a ryza zapekaju.
pomalicky dalej zajdes🙂 hlavne trpezlivost a nenutit, dolezity je rezim aby babo ako tak tusilo ze sa ide papat a hlavne maj na pamati- to sa este nestalo aby sa niektore babatko nerozpapalo🙂

wilsonka
autor
4. dec 2011

@aliket inak my sme zacali ovocim- co je vraj zle- prve jablcko, potom s mrkvickou. ale nestalo sa nic zle- zeleninku papa dobre aj masko. a jablko som nikdy nevarila na pire...vzdy len surove a nic sa nestalo- varene nechcela ani vyzivu ziadnu dodnes kupenu nechce. tak treba len skusat, kazde babo je ine🙂
my uz papame jogurty ale tie prave a zacnem uz asi kravske mlieko zachvilku- krupicovu kasu- to mozes aj ty tak o mesiac varit ale bez mliecka este len vo vode a cvrknut tvoje mliecko. lepok sa odporuca zavadzat o to skor ak chces prestat kojit. lebo mliecko chrani crievka pred reakciou na lepok. my uz papame piskoty, korku, rozok, krupicu. ak nechces este tak su aj kukuricne kase.
ty mozes skusit spaldu alebo pohanku - dostat take chrumky v bio obchodoch ak mate. ale malej moc nechutili🙂
skoda ze je zima a vyber cerstvej zeleniny a ovocia je obmedzeny:( ale tak ak ste este len teraz zacali, vystacis si)
z tropickeho ovocia jedine banan ale to az ked zeleninku bude papkat dobre.

wilsonka
autor
4. dec 2011

@adusased cavko, chcela si vediet ako vcera vecer- tak o 11 som malej dala hedelix lebo kaslala zo spania- samozrejme sa pogrckala a kvalitne. ale malo to jednu vyhodu- uz nekaslala potom🙂)) a zaspala
asi jej to nesadlo ale dnes si dala lyzicku v pohode...
dnes sme boli trosku sopovat a mame zas nove dary 🙂)) uz by som mala mat vsetko. teda este malej nieco musim zabalit lebo vsetky darceky co mala dostat pod stromcek sa valaju v obyvacke 🙂))

zajtra je to tyzden so soplikmi:( v utorok budeme fit.

adusased
4. dec 2011

@wilsonka ahoj,no tak nakoniec celkom dobre ste dopadli,nie?moj ma stale ten kasel,ale hrozny, buduci tyzden mame dalsie ockovanie,tak snad to neovplyvni, lebo ma slahne to chcem mat za sebou,v stredu ockovanie v utorok rehabilitacie,tak nech to len vsetko dobre dopadne a v utorok o tej desiatej to plati ano?

adusased
4. dec 2011

@aliket ahoj,ja este prikrmy nedavam ale od buduceho tyzdna chcem zacat,tak snad moj zosmakuje vsetko co pred neho dam 😀 akurat uz tyzden na vecer ma kasicku z nestle,tak ta mu chuti spapa 200ml a ide hajat, dnes akosi strajkuje,lebo sme boli cely den u nasich,tak si dost pospal,mama ho da pred krb a tam je ako zhypnotizovany ja som spala zarovno nim 😀 sa mama smiala,ze sa chcela chuda porozpravat so mnou a rozpravala akurat tak s mm 😝 ale som rada,ze sme boli,za posledne 2 tyzdne sme tam neboli,tak sa nasi na maleho nevedeli vynadivat...

wilsonka
autor
4. dec 2011

@adusased o 11tej sa stretavame. ak ti je prechorety tak ho nezaockuju- ty na tom trvaj- nestoji ti to predsa za komplikacie.

adusased
4. dec 2011

@wilsonka ake komplikacie mozu byt? este som to nestudovala dako...

aliket
4. dec 2011

@wilsonka dakujem za rady 😉 ako si pisala, chce to cas a vela skusania a trpezlivosti...snad to pojde 🙂 kase som kupila v bioobchode - kukuricnu,ryzovu a pohankovu - ale pravdupovediac ani mne velmi nechutia 😀 skusim tam este nejake ovocie pridat na lepsiu chut, a ked ani to nepomoze skusime aj nejake ochutene kase kupit

aliket
4. dec 2011

@adusased A ktora konkretne kasicka z nestle malemu chuti?

adusased
4. dec 2011

@aliket ta moja prva kasa sa to vola, dali sme aj z DMky ale ta je strasne husta a maly mi papa zatial cez flasu

adusased
4. dec 2011

Boze baby akurat synovec pisal,ze sa mu kamarat zabil 15 rocny v ZA jedine dieta spachal samovrazdu,nevedia presne ale z e kvoli skole a tak,ze to bol taky smejo..no chuda, sme ho parkrat videli ☹ chudaci rodicia,takto pred vianocami

aliket
4. dec 2011

to je hrozneee...cely zivot mal este pred sebou ☹

adusased
4. dec 2011

@aliket strasne, je mi luto jeho rodicov

jancurik
4. dec 2011

no my sme vcera boli u svokry a dnes sme mali upratovaci den. ☹
zajtra pride mamka tak sa tesiiiim! ja, nohy hore a ona bude vsetko robit ako ju poznam... 😀

mamabiba
5. dec 2011

@mariankach vieš čo? Ty k nám dojdi upratať a my ti navaríme 😀 😀 😀 , ale radšej v tvojom stave nie...baby, zase sa tu toho zbehlo a to som bola iba jeden deň mimo 🙂

mamabiba
5. dec 2011

@wilsonka @adusased, ja sa na piatok vždy teším, ten môj vypadne po 19,00 von..pokiaľ nemajú zápas, to vypadne už o 16,30 a som sama doma. Staršia je hore v izbičke a pozerá rozprávku a mladšia je so mnou dole v postielke, takže super papučová kultúra 😀 😀 😀 pozerám si čo chcem, čokoládu si "zožeriem" sama a nikto sa okolo mňa nemotá 😀 😀 😀 . A v sobotu je potom ako med a rozpráva, akú má úžasnú ženičku, že ho nechám vyspať a robí čo mu poviem, stará sa o deti, poupratuje, no proste pohoda aj v sobotu.

mamabiba
5. dec 2011

@aliket @wilsonka @adusased nám sa vo štvrtok nabúral nočný spánok, je hore aj 5x a to mi už 3 týždne pekne spinkala od 21,00 - 05,00h 😖 . Ale mala strašne veľa vzruchu. Vo štvrtok sme boli od 10 na plávaní mojej staršej dcéry..tam učiteľky ťuťu muťu, takže veeľa nových ľudí, odtiaľ som letela do Považskej Bystrice za svokrovcami a došli sme domov bolo 16,00h. V piatok sme cestovali do Bratislavy, v sobotu povinné návštevy, v nedeľu sme išli ešte z Bratislavy o 11,00 na Myjavu (Bukovec)...tam má MM babičku a došli sme domov bolo 17,00h. Takže, chúďa moje malé ucestované a veeeľa cudzích ľudí, tak sa nám to, dúfam, znova upraví.
@aliket pridáš sa k nám v utorok? ak áno, budem volať, kde sa nachádzate, pretože asi budem trošku meškať, o 10,00máme kontrolu u lekára.

mamabiba
5. dec 2011

@wilsonka oponujem 😀 😀 , moja staršia vedela byť na 1 BEBE keksíku celý deň a ostalo jej to až do teraz 😠 . Do nej dačo dostať je veľký problém. Vidí to ak stratu času 😖 . Ja iba dúfam, že teraz Barborka bude normálny papkáčik. Keď ma vidí jesť, tak na mňa pozerá velikánskymi očiskami a pregĺga so mnou. Normálne mám chuť si to odtrhnúť od úst a dať jej to 😀 😀 😀

mamabiba
5. dec 2011

@jancurik ja som mala takýto víkend, boli sme u našich v Bratislave a ja som bola akurát dojaca stanica...len tie návštevy zvládať 😖 , ale aj to treba. Ináč, prebaľovanie, obliekanie, hranie...to všetko moja mamina. Ona ju vidí tak raz za 3 týždne, tak je z nej potom neskutočne hotová a ja si to plnými dúškami(nohy na stole) užívam 😀

aliket
5. dec 2011

@mamabiba moj maly tiez vzdy na nas uprene pozera a slinta, ked papame, ale nejaky velky jedak z neho zatial nie je...dal by si radsej asi z nasho taniera 😀 inak vsetko najlepsie k vcerajsim meninam tvojej malej 🙂 ja v utorok nemozem, lebo starsi bol chori a do utorka je este doma a najmensi je tiez akysi nemastny - neslany 😖

mamabiba
5. dec 2011

@aliket neva..však deti vyzdravejú a potom dáme spicha. A Ďakujeme za fotky, sú úžasné. Idem ich hodiť do fotoblogu 🙂

mamabiba
5. dec 2011

Tak fotečky sú v albume 😀 😀 😀

adusased
5. dec 2011

@mamabiba fuha, ty si sa veru nenudila cez vikend, 😝 ja som skoro cely vikend akosi prespala aj teraz sme s malym vstali asi pred pol hodinou, som akasi zmorena, ale to je tak, ked do druhej rano rozmyslam nad kravinami tak to tak aj vyzera 😢 ...inak dobre ranko/den celej ZA, kym sa maly hra som dala robit maso este neviem s cim bude 😀 a idem daco pozehlit, lebo uz sa ten kos na mna smeje tyzden ...boze jak ja toto neznasam, ja teda nebudem ziadna zienka domaca 😝 na to oslovenie som absolutne alergicka 😅

mariankach
5. dec 2011

@mamabiba no, rada by som 😀, ja upratovanie zboznujem. Ale momentalne stihnem tak povysavat a umyt podlahy (ale to mame obrovsky dom) a som pass 😀.

mamabiba
5. dec 2011

@mariankach my tiež máme RD.- Ja som bola v 8-9 mesiac jún-august, tak viem čo to je 😀 😀 😀 . to už som ani nevysávala, pretože som nevládala, ale keď som išla do pôrodnice, mala som okná umyté, domček tipi topi. No teraz na to nemám vôbec náladu, tak iba tak zbežne a však idú vianoce a bude veľké upratovanie 😀 😀 😀

mamabiba
5. dec 2011

@adusased žehlenie brrr, ja to nerobím aj dva týždne, ale potom sa k tej beštii košovskej postavím a ide to jedna radosť 😀 . Ja som už rozmýšľať prestala, zistila som, že to bolííí 😅 😅 . Večer kniha - 3 strany a som ako mŕtvi brouk 🙂

adusased
5. dec 2011

@mamabiba no aj tak som neozehlila, mam taku bojovu naladu, ze by sa mi aj tak nic nepodarilo co by som robila, tak to necham radsej tak, aby som nove veci nemusela kupovat 😀 som totalne znechutena tym nasim vchodom....to uz je na hlavu tuto, ale nechcem mm nic hovorit.lebo zas bude mat standardnu odpoved...typu, vidis hneva ta to tu? super tak kedy ideme stavat dom??? 😝

adusased
5. dec 2011

ahojte babulky, tak poslusne hlasim ze som POZEHLILA 😀 tesim sa na zajtra a uz vyberam outfity pre nas dvoch 😀 😀 😀

mamabiba
5. dec 2011

@adusased naj outfit: teplé pančuchy, nepremokavé boty, hrubý sveter, bunda 😀 😀 😀

adusased
5. dec 2011

@mamabiba pre krasu sa trpi...aj zimou 😀 😀 😀 😀