Aké máte spomienky na fyzické tresty doma?
Minule tu bola taká diskusia o fyzických trestoch na škole , u nás to bolo hlavne trestanie výlúčne po zadku, nikdy nie po holom ale remeň varecha to bol otcov najlepší kamoš , do teraz nemám s otcom dobrý vzťah preto sa aj rozviedli, s mamou je to lepšie .
@anonym_autor Predstav si, že náš otec bil, varechou, remenom aj prakerom, a čuduj sa svet, nemám z tohto žiadne traumy, ani iné vymyslené kraviny
@anonym_autor Predstav si, že náš otec bil, varechou, remenom aj prakerom, a čuduj sa svet, nemám z tohto žiadne traumy, ani iné vymyslené kraviny
@anonym_f2aa86 ale správne to nie je to vieš však?
Áno aj po zadku remeňom aj facka keď už som bola väčšia. Možno nemám priamo traumu z tohto ďaleko horšie bolo to že otec pil a strácal sa nám pred očami. Kiežby som sa s ním mohla ešte aspoň raz osobne stretnúť a poďakovať sa mu že mi ukázal akým rodičom nechcem byť a akým rodičom som. 🖤 Neopakujem jeho chyby ale to neznamená že som ho neľúbila
@anonym_f2aa86 ale správne to nie je to vieš však?
@anonym_707acb Ako ja som za to, že keď je to potrebné, jedna výchovná ešte nikomu neublížila. Dieťa musí mať hranice, a u niektorých to dobrým slovom proste nejde. A kludne sa tu do mňa pustite
Sem tam sa tato tema vynori
CSSR urobilo dokument
@anonym_f2aa86 To si len ty myslíš, že z toho nemáš traumu. Určite by ti psychiatri našli a nie jeden psychický problém, alebo rovno nejakú diagnózu. Vidieť tú zázračnú výchovu na celých generáciách. Preto sa deje v celom svete, to čo sa deje.
Ano, dostala som facku obcas aj varechou...ale co ja viem, ja z tohto traumu nemam. Viacej ma skor vzdy trapilo, ze nas rodicia emocne mali celkom na haku a dodnes som s nimi neviedla ziaden zmysluplny rozhovor, ktory by mi nieco do zivota dal 😏. Svojim sposobom ich mam rada, netvrdim, ze ich nelubim, nikdy mi nic nechybalo, netvrdim, ze som nedostala objatia, ci pusu od mamily (od otca skor iba na sviatky)...ale chybala mi taka psychicka podpora, aby ma podporili, podrzali, nejako jednoducho vnimali mna a moje pocity. No proste ak sa ma rodicia este aj teraz nahodou spytaju, ako sa mam, tak ma tato otazka vzdy prekvapi, kedze je to naozaj velmi ojedinele 😁.
@anonym_707acb Ako ja som za to, že keď je to potrebné, jedna výchovná ešte nikomu neublížila. Dieťa musí mať hranice, a u niektorých to dobrým slovom proste nejde. A kludne sa tu do mňa pustite
@anonym_f2aa86 tym dokazes ze decko ta bude poschuchat len zo strachu. A bat sa vlastnej mamy je uplny pruser do dalsieho zivota
@anonym_f2aa86 tym dokazes ze decko ta bude poschuchat len zo strachu. A bat sa vlastnej mamy je uplny pruser do dalsieho zivota
@martinmmartin " Super" nazo8, ďakujem 😅😅
@anonym_f2aa86 ani iné vymyslené kraviny, pekne napísané 😉
@anonym_autor Podľa mňa v dnešnej ,,rozmaznanej,, dobe je aj vidieť že to chýba a tie detičky potom skáču svojim rodičom po hlavách deti bez rešpektu. Mňa a sestru otec mlátil dovolím si povedať že v tejto dobe by nás sociálka brala a jeho zavrela ale vtedy to bolo ja neviem takeé ,,normálne,, Ono či to bolo správne ? Niekto povie že určite nie možno sa nájde niekto čo povie áno ...ja si myslím že mali sme šťastie že nás to skôr tak zocelilo a že teraz máme takú disciplínu, zodpovednosť, slušnosť, a kopec iných vlastností ktoré tie rozmaznané deti nemajú ale to je môj názor. Ako sa ale hovorí ...Všetko zle je na niečo dobré
@anonym_f2aa86 Vymyslené kraviny😂Už týmto si ukázala, že to na Tebe zanechalo stopy...
@anonym_autor moji rodicia nas nikdy nebili, v zivote som nedostala ziadnu facku ani iny uder. Nechapem co deti take strasne robia, ze sa to nedokaze vykomunikovat a musi nastupit fyzicky trest. Fyzicky trest je nezvladnuta vychova rodica.
@anonym_f2aa86 z tohto co si napísal ju zjavne máš a dosť veľkú
@anonym_f2aa86 To si len ty myslíš, že z toho nemáš traumu. Určite by ti psychiatri našli a nie jeden psychický problém, alebo rovno nejakú diagnózu. Vidieť tú zázračnú výchovu na celých generáciách. Preto sa deje v celom svete, to čo sa deje.
@anonym_29f174 Prosím ťa, nerob tu zo seba hlupanu. Ty vieš lepšie, či mám nejaký traumu alebo problém preto, že ma otec sem tam zbil, no ako fakt toto?? Ja nemám v sebe žiadne " krivdy", alebo ublíženia kôli tomu, bolo to ako bolo a čo ako? Som dospelá, mysl6, že emocionálne zrelá, s nadhľadom, načo by som mala sa k tomu vracať a rozoberať to? Ako na čo toto? Nejakú diagnóza ako píšeš máš zrejme ty, keď sa mi nasilu snažíš vnútiť niečo čo u mňa neexistuje. A áno, presne vidieť tú výchovu ako píšeš - Mladí ľudia úplne odtrhnutí od reality, žiadna úcta, pokora, slušnost, samozrejme česť výnimkám. Staršie generácie, ktoré sem tam " po papuli" dostali, nerobia z toho vedu, a vedia sa väčšinou správať s rešpektom. Ale ty máj kľudne svoj svet
Mna bili obaja rodicia, varechou, remenom, rukami. Za to, ze som sa nechcela ucit, ze som si neupratala izbicku, vzdy sa nieco naslo. Nemam na detstvo pekne spomienky a som rada, ze je za mnou.
@anonym_autor Podľa mňa v dnešnej ,,rozmaznanej,, dobe je aj vidieť že to chýba a tie detičky potom skáču svojim rodičom po hlavách deti bez rešpektu. Mňa a sestru otec mlátil dovolím si povedať že v tejto dobe by nás sociálka brala a jeho zavrela ale vtedy to bolo ja neviem takeé ,,normálne,, Ono či to bolo správne ? Niekto povie že určite nie možno sa nájde niekto čo povie áno ...ja si myslím že mali sme šťastie že nás to skôr tak zocelilo a že teraz máme takú disciplínu, zodpovednosť, slušnosť, a kopec iných vlastností ktoré tie rozmaznané deti nemajú ale to je môj názor. Ako sa ale hovorí ...Všetko zle je na niečo dobré
@unknowname To sú dva extrémy. Nie je v poriadku nedávať žiadnu výchovu dieťaťu a nie je v poriadku mlátiť deti ako žito. To čo opisuješ ako slušnosť a akože si podľa teba vychovaná, to všetko je nízke sebavedomie a strach. Si zakríknutá. Je to dôsledok toho, že si bola v detstve bitá.
@unknowname Áno, veľa deťom aj mladým ľuďom to evidentne chýba, ale rodičia sa možno zbadajú až keď bude neskoro, ale tak im treba. Keďže oni hucia do každého, aké je to bakane, a bububu, to sa nerobí, nie že mu dáš po zadku, lebo inak si diabol a nemožný rodič. A čo si si to dovolila napísať, že ti to dalo niečo pozitívne?? Však hneď z teba urobia psychicky chorého človeka, tot ako mne tu nejaká " odborníčka" napisala
@anonym_f2aa86 Vymyslené kraviny😂Už týmto si ukázala, že to na Tebe zanechalo stopy...
@enmery 😅😅 Dobre moja
@unknowname ja mam disciplinu, slusnost, zodpovednost vstepenu aj ked som v zivote bitku nezazila, moje deti tiez. Toto naozaj nie je vysledkom bitiek.
@anonym_29f174 Prosím ťa, nerob tu zo seba hlupanu. Ty vieš lepšie, či mám nejaký traumu alebo problém preto, že ma otec sem tam zbil, no ako fakt toto?? Ja nemám v sebe žiadne " krivdy", alebo ublíženia kôli tomu, bolo to ako bolo a čo ako? Som dospelá, mysl6, že emocionálne zrelá, s nadhľadom, načo by som mala sa k tomu vracať a rozoberať to? Ako na čo toto? Nejakú diagnóza ako píšeš máš zrejme ty, keď sa mi nasilu snažíš vnútiť niečo čo u mňa neexistuje. A áno, presne vidieť tú výchovu ako píšeš - Mladí ľudia úplne odtrhnutí od reality, žiadna úcta, pokora, slušnost, samozrejme česť výnimkám. Staršie generácie, ktoré sem tam " po papuli" dostali, nerobia z toho vedu, a vedia sa väčšinou správať s rešpektom. Ale ty máj kľudne svoj svet
@anonym_f2aa86 Viacerí ti to tu písali. Máš traumu a veľkú, si ublížená. Preto sa voči druhým tak vyjadruješ... Mala by si popracovať na tom, ale s odborníkom.
@anonym_f2aa86 z tohto co si napísal ju zjavne máš a dosť veľkú
@anonym_2719b4 Vážne? No povedz mi, keď si taká " odborníčka", akú mám traumu, alebo co? Čakám na fundovanu odpoveď 😅😅
@anonym_f2aa86 Viacerí ti to tu písali. Máš traumu a veľkú, si ublížená. Preto sa voči druhým tak vyjadruješ... Mala by si popracovať na tom, ale s odborníkom.
@anonym_29f174 Ako prepáč, ale už slušná nebudem, si ozaj retardovaná. Ty mne ideš vravieť ako sa ja citim, úplne nonsens. A že je váš sliepok viac ma totálne nezaujíma. Z jednej mojej vetu vy idete mi pripisovať neexistujúce veci, a vy ste akože ok, hej ? 😅😅
Bola som poslusne dieta, ale aj tak sa mi niekedy uslo. Raz som preto usla z domu, kedze otec uz zacal eskalovat situaciu prehlasenim, ze ma ma plne zuby kvoli tomu, ze som na nom nechcela sediet a jest sunkovy chlieb po obede. Raz mi tresol po hlave, ze som nechcela jest jogurt, to bol prvy den skolky, 3 rocna, potom zas zacalo mu preskakovat a hadal sa o hovne, tak sa zahnal a ja som proste sa udrela o stol ako som sa uhla, tak to bola tiez moja vina, lebo on ,,sa ma nedotkol”. Raz mi hodil ovladac do hlavy, co aj trafil do cela za to, ze som ziadala, aby stisil hlasitost tv z maxima, tak som ho tym silne otravila, ze on nutne to potreboval dopocuvat tak jak to bolo no. Clovek nikdy nevedel, kedy to pride a zit v tom ustavicom napati, mozem zodpovedne prehlasit, ze znasilnenie je jak prd oproti tomu predovsetkym psychickemu teroru, co som s nim zazivala 15 rokov. Casto som premyslala, ci mam sancu to prezit ked si zavolam socialku, pretoze ak by sa to nedokazalo tak ma pravdepodobne v amoku zabije, cim som si bola ista. Tam proste neexistoval unik, dokonca psychologicka nam odporucala sa odstahovat do Australie kvoli tomu aky je to psychopat. Nuz. Neodstahovali sme sa.
@anonym_29f174 Ako prepáč, ale už slušná nebudem, si ozaj retardovaná. Ty mne ideš vravieť ako sa ja citim, úplne nonsens. A že je váš sliepok viac ma totálne nezaujíma. Z jednej mojej vetu vy idete mi pripisovať neexistujúce veci, a vy ste akože ok, hej ? 😅😅
@anonym_f2aa86 No nehovorím? Máš tendenciu k agresívnejšiemu presadzovaniu názorov a nízku mieru tolerancie k názorom iných. Prísne čiernobiele videnie sveta (slušní starí vs. drzí mladí). Pohŕdaš "slabosťou" alebo "precitlivenosťou" u mladšej generácie. Máš vytvorený mechanizmus normalizácie a popretia. Tvrdíš, že bitky ti neublížili, ale určite ublížili.
Bola som poslusne dieta, ale aj tak sa mi niekedy uslo. Raz som preto usla z domu, kedze otec uz zacal eskalovat situaciu prehlasenim, ze ma ma plne zuby kvoli tomu, ze som na nom nechcela sediet a jest sunkovy chlieb po obede. Raz mi tresol po hlave, ze som nechcela jest jogurt, to bol prvy den skolky, 3 rocna, potom zas zacalo mu preskakovat a hadal sa o hovne, tak sa zahnal a ja som proste sa udrela o stol ako som sa uhla, tak to bola tiez moja vina, lebo on ,,sa ma nedotkol”. Raz mi hodil ovladac do hlavy, co aj trafil do cela za to, ze som ziadala, aby stisil hlasitost tv z maxima, tak som ho tym silne otravila, ze on nutne to potreboval dopocuvat tak jak to bolo no. Clovek nikdy nevedel, kedy to pride a zit v tom ustavicom napati, mozem zodpovedne prehlasit, ze znasilnenie je jak prd oproti tomu predovsetkym psychickemu teroru, co som s nim zazivala 15 rokov. Casto som premyslala, ci mam sancu to prezit ked si zavolam socialku, pretoze ak by sa to nedokazalo tak ma pravdepodobne v amoku zabije, cim som si bola ista. Tam proste neexistoval unik, dokonca psychologicka nam odporucala sa odstahovat do Australie kvoli tomu aky je to psychopat. Nuz. Neodstahovali sme sa.
@leidin To je smutné. A aké máš vzťahy s rodičmi teraz?
Vela krat som dostala bitku ako mala. Nemam pekne spomienky na detstvo. Este aj za dvojku som dostala facku. Zatajovala som radsej znamky. Potom som naraz dostala bitku, ked bolo rodicovske. Lepsie ako za kazdu zlu znamku vynadave a na zadok. Zanechalo to vo mne to, ze moje dieta ma 5 rokov a nikdy nedostal a ani nikdy nedostane na zadok. Vysvetlujeme. Nastastie muz suhlasi, a u nas sa nebije.
@unknowname To sú dva extrémy. Nie je v poriadku nedávať žiadnu výchovu dieťaťu a nie je v poriadku mlátiť deti ako žito. To čo opisuješ ako slušnosť a akože si podľa teba vychovaná, to všetko je nízke sebavedomie a strach. Si zakríknutá. Je to dôsledok toho, že si bola v detstve bitá.
@anonym_29f174 Nemyslím si že som zakríknutý alebo že nemám sebavedomie práve naopak mám vyššiu pracovnú pozíciu napríklad tu by sme sa mali skôr baviť aký to malo na mňa vplyv to by muselo viacero faktorov zohrávať úlohu aké tak asi som konkrétne ja dosť odolný
Ked som bola mensia a dostala som za nieco co som urobila a co sa nasim nepacilo, tak mi to nepomohlo v tom ze by som sa polepsila. Ale ked som bola v puberte a papulovala som mame a bachla mi za to po chrbte tak to pomohlo okamzite 😁.
Za cely zivot som dostala 3x ako dieta a 2 x buchnaty po chrbte ako puberta a traumu nemam z toho, iba vnimam to, ze bitka mi v detstve nepomohla k nicomu. Skor by mi pomohol dlhsi rozhovor a vysvetlovanie a dat slub ze uz sa to nestane.

U nas neboli ziadne fyzicke tresty