icon

Aké máte spomienky na fyzické tresty doma?

Včera o 15:40

Minule tu bola taká diskusia o fyzických trestoch na škole , u nás to bolo hlavne trestanie výlúčne po zadku, nikdy nie po holom ale remeň varecha to bol otcov najlepší kamoš , do teraz nemám s otcom dobrý vzťah preto sa aj rozviedli, s mamou je to lepšie .

anonym_9c94e1
Včera o 17:30
@unknowname

@anonym_autor Podľa mňa v dnešnej ,,rozmaznanej,, dobe je aj vidieť že to chýba a tie detičky potom skáču svojim rodičom po hlavách deti bez rešpektu. Mňa a sestru otec mlátil dovolím si povedať že v tejto dobe by nás sociálka brala a jeho zavrela ale vtedy to bolo ja neviem takeé ,,normálne,, Ono či to bolo správne ? Niekto povie že určite nie možno sa nájde niekto čo povie áno ...ja si myslím že mali sme šťastie že nás to skôr tak zocelilo a že teraz máme takú disciplínu, zodpovednosť, slušnosť, a kopec iných vlastností ktoré tie rozmaznané deti nemajú ale to je môj názor. Ako sa ale hovorí ...Všetko zle je na niečo dobré

@unknowname týmto chceš povedať, že bez bitky by bol z teba neslušný a nezodpovedný človek?
Tak potom super. Vďaka bitke si slušný a empatický. Čiže keď je človek nezodpovedný,stačí mu slušne tresnúť jednu - dve a vyriešené. Aké jednoduché.

viestta
Včera o 17:31
@unknowname

@0silvia0 písala ste že to máte vrodené vstiepené teda ja som vam len vyargumentoval vas názor. A či sa to dá ja som nikde ani nenapísal že bitka je jediná cesta 😅 Ale kde slová nepomôžu tam ruka pomôže 🙂

@unknowname ruka pomoze malokedy, ano, strach dokaze vela ale vychova strachom nie je vychova. Dieta nerobi niektore veci zo strachu z bitky, nie preto, ze by si uvedomovalo preco sa niektore veci robit nemaju.

anonym_ef9441
Včera o 17:31

sem tam som dostala. nemam z toho traumu. bola to chvilkova neprijemna telesna zalezitost. psychicky mi vadili ine veci a tie ma uz ovplyvnili. ale ludi formuju aj negativne zazitky a aj s nimi sa musime vediet vysporiadat, nie zit ako v bavlnke.
no ako vidim, ked niekto traumu nema, tak mu ju vymyslime.

viestta
Včera o 17:37

pre tych a tie, ktori sa nazdavaju, ze skoda kazdej rany, ktora padne vela davam do pozornosti tuto debatu
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/problemy-s-muzom-ktore-ovplyvnuju-deti-a-rodinu/

0silvia0
Včera o 17:47
@unknowname

@0silvia0 písala ste že to máte vrodené vstiepené teda ja som vam len vyargumentoval vas názor. A či sa to dá ja som nikde ani nenapísal že bitka je jediná cesta 😅 Ale kde slová nepomôžu tam ruka pomôže 🙂

@unknowname ja som napisala vstepene, nie vrodene. Cize vstepene normalnou vychovou, nie bitkou. Tu nie je co vyargumentovavat, to je fakt.
Tak nabuduce ked stretnes neslusneho a nezodpovedneho dospeleho, skus mu jednu uvalit, mozno ho to napravi. Ked sa deti mozu bit, mozu sa aj dospeli, nie?

wolf_
Včera o 18:19

Na tom celom mi príde zaujímavé, že ľudia si to vysvetlia po svojom (bolo to ok lebo som spravila/povedala to a to, bolo to ok lebo rodič cítil to a to)... Ale túto logiku aplikujú výhradne na správanie rodič k dieťaťu... V akomkoľvek inom medziľudskom vzťahu (manžel-manželka, nadriadený-podriadený, kolega-kolega, kamoška-kamoška atď atď) by im tá istá situácia prišla neakceptovateľná a neospravedlniteľná.
Zaujímavá ľudská psychika 🤔

anonym_bc3ec9
Včera o 18:30

Boooze zase? Vidím ze niektorí sa veeelmi radi sparaju v minulosti. Len povedzte, načo je to dobre? Každý týždeň ta istá téma

biba_18
Včera o 18:48

nás naši nebili… 😏

autor
Včera o 18:52
@anonym_bc3ec9

Boooze zase? Vidím ze niektorí sa veeelmi radi sparaju v minulosti. Len povedzte, načo je to dobre? Každý týždeň ta istá téma

@anonym_bc3ec9 pretože sa o tom potrebujem porozprávať ??? A som rada že nás je viac lebo sa takto necítim aspoň sama ale myslím si že vtedy bola taká doba a ľudia nevedeli ako svoje deti vychovávať ....

anonym_cc86d4
Včera o 18:53
@anonym_f2aa86

@anonym_29f174 Ako prepáč, ale už slušná nebudem, si ozaj retardovaná. Ty mne ideš vravieť ako sa ja citim, úplne nonsens. A že je váš sliepok viac ma totálne nezaujíma. Z jednej mojej vetu vy idete mi pripisovať neexistujúce veci, a vy ste akože ok, hej ? 😅😅

@anonym_f2aa86 ani toto nie je normalne vyjadrovanie a debata bez traum.

autor
Včera o 18:55

@anonym_autor ja keď som bola malá tak som to mala tak pretočené že som si myslela že bitka po zadku je niečo super a že mám v tedy pozornosť dokonca som pýtala výchovovatelku v družine že kedy má už príde zbit po zadku a ešte som jej nastavila zadok a mne sa to páčilo aj keď vnutri som cítila že je to niečo zle ...a presne som cítila že ktorý učiteľ má autoritu a od koho by sa mi to páčilo ja viem je to hrozne ale tak som mala 6-7 rokov a nerozmýšľala som až tak nad tým brala som to niečo ako prirodzene že môj zadok je stále bitý

autor
Včera o 18:57

@anonym_autor myslíte že je to trauma ?? Mne sa to stále páči aj teraz ale nie formou v sexe ale proste také rodičovské

anonym_8acfdf
Včera o 19:05

@anonym_autor neveim tak keď som si zaslúžila ( v puberte) tak som dostala po hube od mami, od otca nikdy v živote ani len po zadku ( ako decko). S mamou mám úžasný vzťah a žiadnu traumu nemám.

biba_18
Včera o 19:14

@anonym_c9e752 takže choré dieťa si za to môže že je také a treba ho za to trestať? 😲

anonym_98cda8
Včera o 19:26

@anonym_autor pokial by si bola normálna, asi by nebol priestor na bitku. Nesúhlasím s fyzickými trestami, ale na niektoré deti iné jednoducho neplatí.

anonym_cc86d4
Včera o 19:30
@anonym_98cda8

@anonym_autor pokial by si bola normálna, asi by nebol priestor na bitku. Nesúhlasím s fyzickými trestami, ale na niektoré deti iné jednoducho neplatí.

@anonym_98cda8 teba tiez bili. to je viac nez jasne.

victoriab
Včera o 19:44
@anonym_cc86d4

@anonym_98cda8 teba tiez bili. to je viac nez jasne.

je mi nesmierne luto kazdeho a kazdej v tejto diskusii, kto si musel zazit akukolvek formu fyzickeho nasilia. je to zo strany rodica absolutna dno a zlyhanie a priznavam, ze mne je z tohto citania fyzicky zle, pretoze sa mi vynaraju spomienky aj na moje detstvo.

anonym_6ff221
Včera o 19:47
@anonym_29f174

@anonym_f2aa86 No nehovorím? Máš tendenciu k agresívnejšiemu presadzovaniu názorov a nízku mieru tolerancie k názorom iných. Prísne čiernobiele videnie sveta (slušní starí vs. drzí mladí). Pohŕdaš "slabosťou" alebo "precitlivenosťou" u mladšej generácie. Máš vytvorený mechanizmus normalizácie a popretia. Tvrdíš, že bitky ti neublížili, ale určite ublížili.

@anonym_29f174 a ty máš akú traumu, že si sa samonominoval za psychologa
Manipulativne vsuvas myšlienky druhému a vynasas rozsudky na niekoho koho nepoznáš
Tebe sa muselo stať niečo oveľa ovela oveľa horšie..... snáď raz prídeš k vyrovnanosti so sebou a svetom

anonym_f2aa86
Včera o 20:06
@anonym_fe966e

@anonym_f2aa86 napriklad nie si schopna respektovat iny nazor, nie si schopna konstruktivne diskutovat aj ked su nazory na tu istu vec rozne. Miesto toho aby si si debatovala tak utocis. Ten kto ma iny nazor ako ty nie je tvoj nepriatel. Ale tebe to nedochadza, pretoze si naucena uz z detsva, kto "buchne po stole, vylepi po papuli..." ten ma pravdu a svoju pravdu treba presadzovat silou. Mozno by si mohla pripustit, ze aj ti ini mozu mat kus pravdy aj ked s tebou nesuhlasia.

@anonym_fe966e Ešte raz - prosím? Ty o čom píšeš, si úplne mimo? Tak akože ja ti slušne napíšem svoj názor, svoju skúsenosť, že mňa to chvalabohu nijako nepoznamenalo, a tu sa pár "odbornícok" do mňa pustí, že určite nie, určite mám kôli tomu nejaké problémy, traumy, a idú ma o tom presviedčat. To je akože čo toto? A ja mám akože toto tolerovať? Ti preplo? Úplne od veci ma tu nejaké hlupane presviedčaju o niečom , čo neexistuje, a ja mám byť slušná, a akceptovať to, keď viem, že to nie je pravda? Ako prepáč, ja sa viem baviť slušne, aj tolerovať iný názor, ale nie keď ma nejaký idiot, ktorý ma absolútne nepozná z 1 slušne povedanej vety ide absolútne len tak z prsta vycucaneho jeho presvedčenia ide presvedčiť, že mám nejaký problém, keď ho nemám. Snažím sa diskutovať slusne5, ale s niektorými , s prepáčením sliepkami to bohužiaľ nejde

anonym_f2aa86
Včera o 20:07
@unknowname

@anonym_29f174 Ako kedy. Niekedy si poviem to sa stáva inokedy ma to nahnevá štve potom zistím že nemá zmysel venovať energiu niečomu čo nevrátim späť 😁 prečo ?

@unknowname Aby tvoju reakciu vedeli hodiť na margo bitky v detstve. Ja keď tu čítam tie bludy poniektorych, mám pocit, že by urýchlene potrebovali odbornú pomoc

anonym_f2aa86
Včera o 20:09
@anonym_2c57c7

@anonym_f2aa86 tak to si píš že máš, (de)formuje to takým spôsobom, že o tom vedome človek vôbec nevie, ale ovplyvňuje ho to celoživotne. A pokiaľ to popiera, tak tobôž.

@anonym_2c57c7 Ďalšia " veštkyňa", ty vole. Váš je tu na MK normálne škoda

anonym_f2aa86
Včera o 20:13
@anonym_7a7f0f

@anonym_autor Ja som nebola práve najlepšie dieťa ako chlapec takže výprask bol.Aj remeň občas otec odpásal keď som ušla behať po vonku a mali sme pomáhať doma v záhrade či okolo domu 😂😂 Ale traumy s toho nemám, zaslúžene. Aj v puberte odpoveď na všetko🤦‍♀️😂

@anonym_7a7f0f Prosím ťa, nepíš tu také, lebo tu " odborníčky" ťa hneď presvedčia, že určite kôli tomu nejaký problém máš, len si to nechceš pripustiť, a ešte k tomu normalizujes násilie ! 😅😅 Normálne nonsens niektoré hlupane tu

anonym_f2aa86
Včera o 20:17
@anonym_ef9441

sem tam som dostala. nemam z toho traumu. bola to chvilkova neprijemna telesna zalezitost. psychicky mi vadili ine veci a tie ma uz ovplyvnili. ale ludi formuju aj negativne zazitky a aj s nimi sa musime vediet vysporiadat, nie zit ako v bavlnke.
no ako vidim, ked niekto traumu nema, tak mu ju vymyslime.

@anonym_ef9441 Oni ťa tu presvedčia, že tu traumu určite máš, len si to nechceš pripustiť 😅😅 A keď sa budeš brániť, že to nie je pravda, tak budeš zlá, arogantná, nerešpektujúca iný názor 😅😅 Keby hlúposť kvitla, polovica osadenstva je tu samý kvet

anonym_f2aa86
Včera o 20:18
@anonym_cc86d4

@anonym_f2aa86 ani toto nie je normalne vyjadrovanie a debata bez traum.

@anonym_cc86d4 Škoda slov s tebou

anonym_f2aa86
Včera o 20:24
@anonym_6ff221

@anonym_29f174 a ty máš akú traumu, že si sa samonominoval za psychologa
Manipulativne vsuvas myšlienky druhému a vynasas rozsudky na niekoho koho nepoznáš
Tebe sa muselo stať niečo oveľa ovela oveľa horšie..... snáď raz prídeš k vyrovnanosti so sebou a svetom

@anonym_6ff221 Najlepšie je na tom, že oni druhého silou mocou potrebujú presvedčiť, že má nejaký problém, aj keď ho on nemá, oni ti to proste vnutia, a keď sa branis, tak " nerešpektujes iné názory." 😅😅 Toto je ozaj na odbornú pomoc

anonym_2c57c7
Včera o 20:24

Tí, čo tu obhajujete fyzické tresty, pleskli by ste aj manželovi, švagrinej, alebo susedovmu dieťaťu, keď sa vám to zdá tak v pohode? Aj vám môže byť, ako dospelému tresknuté? Alebo keď sa stanú vaši rodičia starými, tak im tiež v prípade neposlúchania dáte tiež pár výchovných? Každé fyzické násilie je fyzické násilie a nezvládnutie situácie zo strany dospelého. Ak to akokoľvek alibizujete, tak len preto, lebo si to odmietate pripustiť.

anonym_b7b8c1
Včera o 20:27
@anonym_f2aa86

@anonym_autor Predstav si, že náš otec bil, varechou, remenom aj prakerom, a čuduj sa svet, nemám z tohto žiadne traumy, ani iné vymyslené kraviny

@anonym_f2aa86 vymyslené kraviny ,vážne? Ako môžeš takto zlahcovat ubližovanie deťom 🤦‍♀️ asi nebudeš láskavý človek...čo ti varechou a remeňom vštepoval otec, to ti aj zostalo, smutné.

anonym_f2aa86
Včera o 20:30
@anonym_b7b8c1

@anonym_f2aa86 vymyslené kraviny ,vážne? Ako môžeš takto zlahcovat ubližovanie deťom 🤦‍♀️ asi nebudeš láskavý človek...čo ti varechou a remeňom vštepoval otec, to ti aj zostalo, smutné.

@anonym_b7b8c1 Áno, presne, ďalšia " veštkyňa", a odborníčka, to sa hneď pozná 😅😅 Ja som písala o svojom detstve, nie o detstve iných detí, ak si si to náhodou nevšimla. Ale ty vieš, že som " nelaskavy" človek. Vravím, vás je tu niektorých na MK ozaj škoda, mohli by ste si otvoriť živnosť na veštenie

anonym_cc86d4
Včera o 20:53
@anonym_f2aa86

@anonym_cc86d4 Škoda slov s tebou

@anonym_f2aa86 Ved ma ani nepoznas. Skaces tu do kazdeho jak na gumke. Ved klud.

anonym_f2aa86
Včera o 21:14
@anonym_cc86d4

@anonym_f2aa86 Ved ma ani nepoznas. Skaces tu do kazdeho jak na gumke. Ved klud.

@anonym_cc86d4 Aha, takže ja skacem, no ok. Napíšem slušne 1 vetu, že áno, v detstve nás otec bil, a nie nemám z toho žiadnu traumu ani nič podobné, a tu sa zhrkne kŕdeľ " odborniciek", ktoré ma idú presviedčať, že to nie je pravda, že určite problém mam. Toto vydedukovali z tej jednej, slušne napisanej vety 😅😅Keď to popriem, odrazu " neviem tolerovať iný názor". Nevadí, že ma tu oni presviedčajú o niečom, čo neexistuje, a tým vlastne oni netolerujú ani nie môj názor, ale životnú skúsenosť. Oni ma tiež vôbec nepoznajú, ale silou mocou ma chcu presvedčiť, že to na mne určite zanechalo nejake stopy 😅😅Ako prepáč, ale ako s takými hlupanami sa slušne diskutovať nedá.