Cítite sa šťastné v živote?
Ja už neviem,ako sa niekomu vyrozprávať. Každý okolo mňa si myslí,že som najšťastnejšia, najspokojnejšia, najľudnejšia. Nie som. Vo veľkom dome som od rána sama,aj keď cítim,že ma na rád (naposledy si zmyslel bábo po mojej 40tke). Celé dni naháňam prach,buď upratujem, varím,vypekam,alebo maľujem,alebo pijem. Začala som piť,baby pomôžte mi 🙏 .
Nie, nemám muža, deti, riadnu prácu. Som Aspergerka a od mala mám psychické problémy (úzkosti, depresie, poruchy príjmu potravy) ako dôsledok žitie s Aspergerom a toto ovplyvňuje celý môj život. Prežívam len s obavami čo bude v budúcnosti.
@zuzanita1609 inak ja som si fakt myslela ze niekedy je v tom alkohol, ked som citala tvoje vecerne alebo nocne prispevky...pismenka sa ti motali alebo stracali, vazne som si vsimla urcity vzorec.
Nepracujes? Co ta vlastne bavi? Co malujes?
myslela som že sa mám zle, lebo mám pocit že som iba žienka domáca, čo sa stará o celú domácnosť, a rátam dni, keby sa budem môcť konečne vrátiť do práce. a dnes mi volali z nemocnice, a všetko je zrazu ináč....
@zuzanita1609 Bud viacej v kolektive ludi...preco si stale doma? Ak nemusis/nechces pracovat, tak chod na skupinove aktivity napr. spominas aj to kreslenie, ved je tolko takychto kreativnych aktivit v skupinach. Ty nie si nestastna, len znudena a potrebujes vyvodit zo svojej komfortnej zony a troska "nakopnut", nabrat iny pohlad na svet, nie iba z okna svojho domu.
Nájdi si prácu. Budeš mať kontakt s ľuďmi a niečo si nasetris. Aj jednoduchú, nemusí byť nárocna. Ale byť celé dni sama a len upratovať - to je naozaj zabíjak buniek a potom sa cítiš nepotrebna. Ty sama musíš niečo zmeniť.
Nemala som lahke obdobie, chodila som neštastná z práce domov doma bolo naprd, v práci nič moc, hádky s mamou cez telefon.. no spravili sme krok - stahujeme sa aby bolo lepšie.
Mám skveleho muža, zdravu dceru, mam prácu som rada, že si zarabam, mam priatelov okolo seba, ktorí mi poradia/pomožu, mamu/otca/brata za ktorých som vdačna a v neposlednom rade som štastna že som zdrava a čaká ma nová etapa nový dom/nové miesto a snád pridu do života dalsi dobrí ludia...
myslela som že sa mám zle, lebo mám pocit že som iba žienka domáca, čo sa stará o celú domácnosť, a rátam dni, keby sa budem môcť konečne vrátiť do práce. a dnes mi volali z nemocnice, a všetko je zrazu ináč....
@anonym_d20069 čo sa stalo
Preco nechodis do prace = medzi ludi? Maľovanie ťa živí?
Kazdej kvapky alkoholu co maď doma sa zbav,este dnes.
1.Naco je ti veľký dom, keď ho nezvládas?
2.Muz si zmyslel dieťa? O dieťati, ich počte a dobe naň má v prvom rade rozhodovať žena. Po 40 tke by som nerodila ani kebyže ide o dediča trónu.
3.Chlast to všetko len zhorší a bude to horšie.
4.Chod do roboty
5.Zapriahni muža,lebo asi vie iba deti robit
Som spohodlnela,zlenivela,nič mi nechýba okrem toho,ako vymýšľať na koníku somariny. Nie sú to somariny,zistila som ,že som začala piť pri každom varení pohár červeného a skoro každý deň. Zapnem si hudbu,nalejem víno a varím. Som sakra alkoholička 😒
Podľa mňa sa nudíš
Chcelo by to nový impulz do života
A hej s tým alkoholom opatrne lebo dostať sa z toho... to čo riešiš teraz ako problém je nič oproti tomu ako sa dostať z alkoholizmu 🙄a ak si myslíš, že už sa to deje, čím skôr to riešiť odborne
🌹
Nehovoriac teda, či to bábo chceš alebo nie
Najprv vedieť, že s alkoholom naozaj nemáš problém
Možno aj rozhovor s mužom
Resp si myslím, že on prvý by mal vedieť ako sa cítiš
nie. U syna je podozrenie na postihnutie, žijem s mužom, ktoréo neľúbim. Skrz synov (možný) hendikep musím opustiť a obetovať všetko čo mám rada a žiť už len preňho.
@zuzanita1609 hlavne žiadne dieťa v takejto situácii! Odíď od chlapa, zariaď si život ako ty chceš, mužov bude kopa - aj takých, s ktorými môžeš len tak žiť a naháňať prach. Neviaž sa dieťaťom, to je veľa razy konečná.
@zuzanita1609 ano, som šťastná… často myslím na to, že som vďačná za svoj život… aký je. Čo je však zaujímavé je, že ja nemám vôbec nejaký rozprávkový život… prvé manželstvo mi nevyšlo, nežijem v dome a nemám nové auto, obaja s mužom mame bežne zamestnania a na všetko, čo som chcela som si musela zarobiť… teda, také že dovolenka niekde na Zanzibare alebo v Thajsku nehrozí, ale na také bežne destinácie pripadne deťom na mobil alebo na lyžiarsky… ale žijeme si v klude a to je hlavne.
Máme dieťa s diagn. PAS. ZŤP. Do školy chodí málo, je veľa doma. Nie sú mš, ani zš pre tieto deti. Som doma. Nikoho nezaujíma moje vzdelanie s titulom ING. 20 rokov vzdelania a snahy v čudu. Len čakám kedy na účet cinkne od štátu smiešnych pár stovák. A pritom so vzdelaním by som dokázala si zarobiť omnoho viac. A tak prežívame a živoríme.
Nie ,nepijem. Len sa užieram prečo práve ja som musela takto dopadnúť. Život som si predstavovala úplne inak.
Ach jaj,ked som precitala zacala som pit,to je cesta do pekla odkial tazko vyjdes
Chod pracovat,bud medzi ludmi,ja som tiez si isla oddychnut do prace od plienok a pod,uz nikdy nebudem frflat na to,ked 3hod nic nerobim a ked robim tak pomalicky,preto sa to neda stihat,no raz je to tak nastavene,neurobim s tym nic.Len uzivat si to sa budem musiet naucit.
Ja Vam vsetkym prajem hlavne zdravie,ono ak je hlava,ruky,nohy v poriadku peniaze sa vzdy daju zarobit.
Máme dieťa s diagn. PAS. ZŤP. Do školy chodí málo, je veľa doma. Nie sú mš, ani zš pre tieto deti. Som doma. Nikoho nezaujíma moje vzdelanie s titulom ING. 20 rokov vzdelania a snahy v čudu. Len čakám kedy na účet cinkne od štátu smiešnych pár stovák. A pritom so vzdelaním by som dokázala si zarobiť omnoho viac. A tak prežívame a živoríme.
Nie ,nepijem. Len sa užieram prečo práve ja som musela takto dopadnúť. Život som si predstavovala úplne inak.
@anonym_dccbde nemôžeš niečo málo robiť z domu?
Neodpovedáš na hlavnú otázku, prečo si celý deň sama doma? Nemôžeš pracovať? Nemáš koníčky kde by si šla?
@anonym_dccbde nemozes pracovat a platit opayrovatelku u vas doma?
Nuda a stereotyp su svina, tie dokazu cloveka najviac polozit. Ale tazko sa ti radi ked ta clovek nepozna. Daj viac info
@zuzanita1609 všetko sa dá vyriešiť, ale ten alkohol, ak sa ti vymkne kontrole, tak to bude prúser... čo znamená, že "piješ"? Koľko? Sama?
Som spohodlnela,zlenivela,nič mi nechýba okrem toho,ako vymýšľať na koníku somariny. Nie sú to somariny,zistila som ,že som začala piť pri každom varení pohár červeného a skoro každý deň. Zapnem si hudbu,nalejem víno a varím. Som sakra alkoholička 😒
@zuzanita1609 no počkaj, zas aby si sa predčasne nediagnostikovala predčasne zbytočne dramaticky - končí to tým pohárom vína alebo fľašu dorazíš? Prípadne otvoríš ďalšiu? Pretože pohár vína ešte z nikoho alkoholika neurobil.
Neodpovedáš na hlavnú otázku, prečo si celý deň sama doma? Nemôžeš pracovať? Nemáš koníčky kde by si šla?
@januska12323 pretože nemusím pracovať,o veľký dom a okolo sa treba starať. Mne je tu fajn,ale cítim sa "nepouzitá". Som šťastná keď príde chlap domov, celá natešená(už pár krát mi povedal pri puse,či som pila,no áno pila som,kým som ti varila). Najradšej by som vypadla niekde...nebola som ešte pri mori,fakt chutí slano? 😔
@januska12323 pretože nemusím pracovať,o veľký dom a okolo sa treba starať. Mne je tu fajn,ale cítim sa "nepouzitá". Som šťastná keď príde chlap domov, celá natešená(už pár krát mi povedal pri puse,či som pila,no áno pila som,kým som ti varila). Najradšej by som vypadla niekde...nebola som ešte pri mori,fakt chutí slano? 😔
@zuzanita1609 kamosky gde? Potrebujes riadny babsky vylet, minimalne k moru
@zuzanita1609 Áno, chutí slano. Veľmi😃
@zuzanita1609 áno som vďačná za všetko čo mám…jedine čo mi chyba sú dobrí ľudia okolo mňa …ale to ja neovplyvním

@zuzanita1609
Vieš... každý máme to svoje. Do nedávna som mala celkom fajn život...ale stále nie ideálny.
Potom stačil spontánny potrat...prepustenie z práce, ťažká mamkina diagnóza, následne jej predávkovanie liekmi, potom smrť.
Hneď NATO som požiadala o rozvod.
Deti nemám.
Prišla o 90tis.cash.
Neviem sa zamestnať a predávame s ex byt.
Všetky moje stability sú fuč a učím sa žiť nanovo.
Asi o Tom je život. Tešiť sa a byť vďačný za maličkosti 🤷🏼♀️
Prosiiiim nerieš to alkoholom 😚 skús sa s niekým porozprávať.